xeimwnia
Νεοφερμένο μέλος
τωρα με προβληματιζει ποση διαρκεια ζωης μπορουν να εχουν δυο στειρωμενοι γατοι που θα παραμεινουν εσωκλειστοι στο σπιτι. το επιπλεον βαρος δεν αποτελει μειονεκτημα και για το χρονο της ζωης τους αλλα και για τη ποιοτητα ζωης; οι προηγουμενοι γατοι που σας ειπα, ειχαν γινει αξιολυπητοι, δυσκινητοι και κακοκεφοι ενω εκανα οτι μπορουσα..ειχζα αρχισει να αισθανομαι σαν εγκληματιας που τους στειρωσα. ηταν 3 ετων και νομιζες οτι ηταν παχυσαρκοι γεροι. αν δεν τους σκοτωνανε οι κακοι γειτονες, θαλεγε κανεις οτι δυσκολα θα ζουσανε μεχρι τα 5, θα τους σκοτωνε το λιπος.
τελικα εκανα παλι το ιδιο λαθος; δεν μπορουσα ομως και να μην τους στειρωσω..πρεπει να τους βγαλω στην αυλη καποια στιγμη , οποτε δεν μπορουσα να διακινδυνευσω να τους βγαλω χωρις στειρωση. μπρος γκρεμος και πισω ρεμα..
πειτε μου τη γνωμη σας και τις εμπειριες σας. αθσθανομαι πολυ ενοχη.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
indrilgon
Δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
xeimwnia
Νεοφερμένο μέλος
αν θελεις, διαβασε και το αλλο θεμα που εθεσα, στη στηλη με τη συμπεριφορα των γατων. ετσι για να καταλαβεις και το συνολο των προβληματων που εχω με τα αγγελούδια μου..
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
ruko
Διάσημο μέλος
Υπάρχουν πολλά στειρωμένα γατιά που είναι στυλάκια, αλλά θέλει λίγη προσοχή στο τάισμα και να μην υποχωρούμε στη γκρίνια τους για φαΐ. Επίσης, οι γάτες συχνά τρώνε από ανία (όπως και οι άνθρωποι),
οπότε το ότι ζητάνε να φάνε δεν σημαίνει κατ' ανάγκη ότι πεινάνε.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος

ξεχασα να προσθεσω και κατι σημαντικο. Μη βασιζεσαι μονο στις οδηγιες της τροφης για την ποσοτητα που πρεπει να τρωει. Απο την στιγμη που βλεπεις οτι εχει παχυνει πρεπει να μειωσεις και αλλο την τροφη, σταδιακα ομως. Ο δικος μου για παραδειγμα, παρολο που δεν ειναι στειρωμενος ακομα, τρωει τα 3/4 με 1/2 απο την ποσοτητα που πρεπει να τρωει που αναγραφεται στην συσκευασια. Οποτε δες πως παει και αναλογα πραττεις.
xeimwnia
Νεοφερμένο μέλος
θα δειξει στη πορεια πως θα πανε. εξ αλλου, ειναι μολις δυο μερες που τα στειρωσα. το κακο ειναι οτι μαλλον θα τα δωσω για υιοθεσια σε συγγενεις και δεν ξερω κατα ποσο θα καταλαβουν τι πρεπει να κανουν ακομα κι αν εγω τους στελνω την ειδικη τροφη τους καθε μηνα..
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
καλησπερα.Εχω και εγω τον γατουλι μου,ο οποιος ειναι 6 χρονων,τη μικρη μου θα την παω σε λιγο καιρο για στειρωση. Ο μεγαλος μου παντα ετρωγε λιγοτερο απο την προτεινομενη δοσολογια και ομως ειναι χοντρος(περιπου 6 κιλα) ο γιατρος που τον ειδε μου ειπε οτι πρεπει να αδυνατισει.Εγω ειχα διαβασει σε ενα γατοβιβλιο οτι οι γατες οσο και να παχυνουν δεν εχουν προβλημα.Ογιατρος ομως μου ειπε οτι αν συνεχισει ετσι θα πειραχτει το συκωτι του(αυτο οντως ξερω σιγουρα οτι συμβαινει στους ανθρωπους)και τελικα θα πεθανει απο αυτο,αν δεν τον προλαβει κατι αλλο.Το προβλημα με εμενα ειναι οτι θελω να του ελλατωσω και αλλο την τροφη αλλα εχω και την μικρη μου που ειναι πανω στην αναπτυξη.Τι να κανω?
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος

julia
Διακεκριμένο μέλος
LETOS
Εκκολαπτόμενο μέλος
. Όσο για το πάχος δημιουργεί πολλά προβλήματα υγείας όπως και στους ανθρώπους.
Άρχισε σιγά σιγά να μειώνεις την τροφή και να του δίνεις από λίγο πολές φορές για να μην διαμαρτύρεται. Και εγώ είδα και έπαθα να κάνω δίαιτα στη δική μου που πάχυνε μετά τη στείρωση και χώρισα την ημερήσια ποσότητα σε 1000 γεύματα!!
Επίσης μπορείς να του πάρεις τροφή light. Μην απογοητέυεσαι, αργεί να χάσει βάρος μια γάτα.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool