Προσδόκιμο ζωής για υπέρβαρες γάτες

xeimwnia

Νεοφερμένο μέλος

Ο xeimwnia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 18 μηνύματα.
γεια σας! χθες στειρωσα τους δυό αρσενικους μου γατους, ηλικιας 1,5 χρονων και 10 μηνων. αυτο που με ανησυχει ειναι οτι ξερω απο προηγουμενους γατους που ειχα οτι παρα τη μειωμενη τροφη που τους εδινα, και παρα το γεγονος οτι τριγυριζανε στη γειτονια ολη μερα και ειχαν δηλαδη ευκαιριες για ασκηση, ππαιρνανε συνεχεια βαρος. δυστυχως τους σκοτωσανε μετα απο δυο χρονια και δεν ξερω ποσο θα ζουσανε αν δεν γινοταν αυτο..
τωρα με προβληματιζει ποση διαρκεια ζωης μπορουν να εχουν δυο στειρωμενοι γατοι που θα παραμεινουν εσωκλειστοι στο σπιτι. το επιπλεον βαρος δεν αποτελει μειονεκτημα και για το χρονο της ζωης τους αλλα και για τη ποιοτητα ζωης; οι προηγουμενοι γατοι που σας ειπα, ειχαν γινει αξιολυπητοι, δυσκινητοι και κακοκεφοι ενω εκανα οτι μπορουσα..ειχζα αρχισει να αισθανομαι σαν εγκληματιας που τους στειρωσα. ηταν 3 ετων και νομιζες οτι ηταν παχυσαρκοι γεροι. αν δεν τους σκοτωνανε οι κακοι γειτονες, θαλεγε κανεις οτι δυσκολα θα ζουσανε μεχρι τα 5, θα τους σκοτωνε το λιπος.
τελικα εκανα παλι το ιδιο λαθος; δεν μπορουσα ομως και να μην τους στειρωσω..πρεπει να τους βγαλω στην αυλη καποια στιγμη , οποτε δεν μπορουσα να διακινδυνευσω να τους βγαλω χωρις στειρωση. μπρος γκρεμος και πισω ρεμα..
πειτε μου τη γνωμη σας και τις εμπειριες σας. αθσθανομαι πολυ ενοχη.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γεια σου, πίστεψε με στειρωμένοι οι γάτοι ζουν περισσότερο. Και γιατί δεν έχουν τάσεις φυγής όπως οι αστείρωτοι αλλά και γιατί δεν μπλέκουν σε καβγάδες οπότε μειώνονται οι πιθανότητες να τραυματιστούν η να κολλήσουν κάποια αρρώστια. Έχε ιποψιν σου ότι τα στειρωμένα αρσενικά δεν χρειάζονται μόνο περιορισμένη τροφή αλλά ιδική τροφή για στειρωμένα ζώα. Προσέξω το γιατί με την κοινή τροφή ή την διαίτης μπορεί να παρουσιάσουν προβλήματα στο ουροποιητικό σύστημα. Εγώ έχω τρεις γάτες στο νησί. Δυο αρσενικούς και μια θηλύκια, ο ένας αρσενικός και η θηλύκια είναι στειρωμένα ο άλλος όχι. Σε πληροφορώ ότι η φωφω μας έχει πατήσει τα 15 και είναι μια χαρά, ακόμα ο γάτος μας ο στειρωμένος είναι 11 και ενώ ζει αποκλειστικά στην αυλή είναι μια χαρά, δεν έχει αρρωστήσει ποτέ και είναι 4 κιλά(είναι μικρόσωμος) ενώ ο αστείρωτος είναι ένας μαύρο χάλι πραγματικά ενώ είναι τεσσάρων, κοκαλιάρης μέσα στις γρατζουνιές πάντα και αρρωσταίνει συνέχεια.:/::):)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

σε ευχαριστω για τη απαντηση σου, γνωριζω για τις ειδικες τροφες για στειρωμενα και αυτη θα αρχισω πλεον να τους δινω. ησουν ενθαρρυντικη με οσα μου εγραψες...σ' ευχαριστω. απλα φοβαμαι λογω της κακης προηγουμενης εμπειριας μου. τα δικά μου ειναι ήδη 5,5 κιλά το καθενα..ζυγιση πριν την στειρωση...!
αν θελεις, διαβασε και το αλλο θεμα που εθεσα, στη στηλη με τη συμπεριφορα των γατων. ετσι για να καταλαβεις και το συνολο των προβληματων που εχω με τα αγγελούδια μου..

Τι να σου πω τα δικα μου ειναι ολα στειρωμενα και τα κατω τα αδεσποτα και τα πανω και δεν εχω δει να παχαινουν εκτος απο τα λαιμαργα. Αν τα παιζεις τακτικα καθε μερα ( λιγα λεπτα με παιχνιδι σε καλαμι ψαρεματος) θα ειναι μια χαρα.

Ακολουθείς τη συνιστώμενη δοσολογία που γράφει στη συσκευασία; Φυσικά, κάθε γατί είναι διαφορετικό, π.χ. τα μεγαλόσωμα θέλουν λίγο περισσότερο, πάντως η τελική ποσότητα δεν πρέπει να παρεκκλίνει πολύ απ' το προτινόμενο.
Υπάρχουν πολλά στειρωμένα γατιά που είναι στυλάκια, αλλά θέλει λίγη προσοχή στο τάισμα και να μην υποχωρούμε στη γκρίνια τους για φαΐ. Επίσης, οι γάτες συχνά τρώνε από ανία (όπως και οι άνθρωποι),;) οπότε το ότι ζητάνε να φάνε δεν σημαίνει κατ' ανάγκη ότι πεινάνε.

θα συμφωνησω με τα κοριτσια. Αν ο γατουλης ειναι στειρωμενος και ζει εξω εχει λιγοτερες πιθανοτητες να πεθανει απο μεταδοτικες ασθενειες, να μπλεχτει σε καβγαδες και να τραυματιστει και επισης εχει λιγοτερες πιθανοτητες να παθει καρκινο τον γεννητικων οργανων (αν και το ποσοστο ειναι παρα πολυ μικρο ουτως ή αλλως). Αν ομως ο γατουλης ειναι χοντρος, και δεν εννοω να ειναι βαρυς σε σχεση με αλλους γατους, αλλα χοντρος σε σημειο που να μη νιωθεις τα πλευρα του οταν τον χαιδευεις και γενικα να φαινεται σαν μπαλα και οχι σαν κανονικη γατα, τοτε ναι, εχει αυξημενο κινδυνο να πεθανει νωρις. Οποτε θελει προσοχη στην διατροφη του :)

ξεχασα να προσθεσω και κατι σημαντικο. Μη βασιζεσαι μονο στις οδηγιες της τροφης για την ποσοτητα που πρεπει να τρωει. Απο την στιγμη που βλεπεις οτι εχει παχυνει πρεπει να μειωσεις και αλλο την τροφη, σταδιακα ομως. Ο δικος μου για παραδειγμα, παρολο που δεν ειναι στειρωμενος ακομα, τρωει τα 3/4 με 1/2 απο την ποσοτητα που πρεπει να τρωει που αναγραφεται στην συσκευασια. Οποτε δες πως παει και αναλογα πραττεις.

σας ευχαριστω ολους πολυ για τις απαντησεις σας.
θα δειξει στη πορεια πως θα πανε. εξ αλλου, ειναι μολις δυο μερες που τα στειρωσα. το κακο ειναι οτι μαλλον θα τα δωσω για υιοθεσια σε συγγενεις και δεν ξερω κατα ποσο θα καταλαβουν τι πρεπει να κανουν ακομα κι αν εγω τους στελνω την ειδικη τροφη τους καθε μηνα..

και ομως κινδυνευουν απο το παχος

καλησπερα.Εχω και εγω τον γατουλι μου,ο οποιος ειναι 6 χρονων,τη μικρη μου θα την παω σε λιγο καιρο για στειρωση. Ο μεγαλος μου παντα ετρωγε λιγοτερο απο την προτεινομενη δοσολογια και ομως ειναι χοντρος(περιπου 6 κιλα) ο γιατρος που τον ειδε μου ειπε οτι πρεπει να αδυνατισει.Εγω ειχα διαβασει σε ενα γατοβιβλιο οτι οι γατες οσο και να παχυνουν δεν εχουν προβλημα.Ογιατρος ομως μου ειπε οτι αν συνεχισει ετσι θα πειραχτει το συκωτι του(αυτο οντως ξερω σιγουρα οτι συμβαινει στους ανθρωπους)και τελικα θα πεθανει απο αυτο,αν δεν τον προλαβει κατι αλλο.Το προβλημα με εμενα ειναι οτι θελω να του ελλατωσω και αλλο την τροφη αλλα εχω και την μικρη μου που ειναι πανω στην αναπτυξη.Τι να κανω?

τα ταιζεις σε ξεχωριστα δωματια :D

Τους δίνεις ειδική τροφή για στειρωμένα? Γιατί αν δίνεις την απλή, και είναι μέσα στο σπίτι θα παχύνουν σίγουρα..

Συμφωνώ, προσπάθησε να τα ταϊζεις σε χωριστά δωμάτια:). Όσο για το πάχος δημιουργεί πολλά προβλήματα υγείας όπως και στους ανθρώπους.:( Άρχισε σιγά σιγά να μειώνεις την τροφή και να του δίνεις από λίγο πολές φορές για να μην διαμαρτύρεται. Και εγώ είδα και έπαθα να κάνω δίαιτα στη δική μου που πάχυνε μετά τη στείρωση και χώρισα την ημερήσια ποσότητα σε 1000 γεύματα!!:lol:Επίσης μπορείς να του πάρεις τροφή light. Μην απογοητέυεσαι, αργεί να χάσει βάρος μια γάτα.:P

σας ευχαριστω πολυ.Αυτο θα κανω.Φιλακια στα υπεροχα γατακια σας!!:up::up::up:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back