Προσοχή στα λουράκια!

Desdemona

Διάσημο μέλος

Η Όλγα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 2.427 μηνύματα.
Το Σαββατοκύριακο ήμουν στο πατρικό μου και, καθώς βολτάριζα, είδα ένα σκυλάκι πεθαμένο στο δρόμο. Τραυματισμένο δεν ήταν, άρα, λέω, φόλα θα είναι. Ούτε και σημάδια από φόλα είχε όμως. Παίρνοντάς το για να το θάψω κάπου, πέρασα από έναν κτηνίατρο, οικογενειακό μας φίλο. Και μου είπε κάτι που ήξερα, αλλά ποτέ δεν του έδωσα σημασία: Το σκυλάκι αυτό προφανώς το είχαν παρατήσει από κάποιο σπίτι με το λουράκι του δεμένο στο λαιμό του. Το σκυλάκι μεγάλωνε, το λουράκι όχι... Πνιγμός λοιπόν.
Αν λοιπόν δει κάποιος σκυλάκι αδέσποτο με λουράκι, ας κάνει έναν κόπο να ελέγξει το πόσο σφιχτό είναι και να το χαλαρώσει...Είναι κρίμα...Ο θάνατος αυτός πρέπει να είναι φριχτός...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

τι λες τώρα... αυτό ειναι απλα φρικτο... δεν ξέρωτι αλλο να πω!:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πω πω.... δεν το ειχα σκευτεί ποτέ αυτο... τραγικο :(

Πράγματι κάτι φρικτό και τόσο αδιανόητο να συμβαίνει αλλά εδώ πες τα αφήνουν και δεν τους νοιάζει τίποτα τώρα ποις θα νοιαστεί για το λουράκι.....κρίμα πολύ κρίμα!!!!!:(:(:(:(:(

Τραγικό... Τώρα πια θα ελέγχω κι εγώ τα λουράκια, ποτέ δεν ξέρεις!

Tι να πω πια για τους ανθρωπους αυτου του ειδους...:mad:

Δυστυχώς, αυτό είναι αρκετά συνηθισμένο.:( Συμβαίνει συχνά στην επαρχία σε σκυλιά που τα έχουν δεμένα επί μονίμου βάσεως, υποτίθεται για να φυλάνε οικόπεδα. Τα δένουν από κουτάβια και μετά συμβαίνει αυτό που περιέγραψε η Desdemona.
Είχε αναφερθεί παλιότερα κι εδώ ένα παρόμοιο περιστατικό με ένα τέτοιο σκυλάκι, νομίζω στην Ικαρία. Αυτό ήταν πιο τυχερό... το έσωσαν ξένοι τουρίστες.

Αυτό είναι φρικτό το έχουν δεμένο και δε βλέπουν ότι μεγαλώνει όταν πάνε να το ταΐσουν, ή ούτε τα ταΐζουν? Δεν είναι ότι πνίγονται και από την μία μέρα στην άλλη.:/:

Αυτό είναι φρικτό το έχουν δεμένο και δε βλέπουν ότι μεγαλώνει όταν πάνε να το ταΐσουν, ή ούτε τα ταΐζουν? Δεν είναι ότι πνίγονται και από την μία μέρα στην άλλη.:/:
Το συγκεκριμένο ήταν αδέσποτο, δε νομίζω να το τάιζε κανείς...

πραγματικά φρικτό αυτό που γίνεται...:( η αλήθεια είναι, και γω δεν σκέφτηκα ποτέ ότι το λουράκι μπορεί να είναι ένας ακόμα λόγος θανάτου...πρέπει λοιπόν να το λάβουμε και αυτό υπόψη...:hmm:

Προφανώς δεν ενδιαφέρονται καν (μιλάω για τα δεμένα σκυλιά πάντα). Άμα το έχεις το ζώο δεμένο όλη τη ζωή του κάτω απ' τον ήλιο και δε σε νοιάζει, του κολάρο θα σκεφτείς;
Πάντως αυτά τα σκυλιά συνήθως παθαίνουν μολύνσεις, επειδή το πολύ σφιχτό κολάρο προκαλεί πληγές στο λαιμό.:(

ναι αλλα δεν είναι ανάγκη να το εγκατέλειψαν, μπορεί να τους είχε φύγει... λίγες φορες συμβαίνουν τέτοια πράγματα? απο την άλλη όταν έχεις ενα σκυλάκι, και του φοράς λουρί πρέπει να είναι λιγάκι σφιχτό, για να προλάβεις ατυχήματα...πάντως είναι πολύ δυσάρεστο...δεν θα φανταζόμουν ποτε οτι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο:(

Εγώ πάλι ξέρω ότι το λουράκι πρέπει να έχει λίγο "αέρα", δε μπορεί να είναι πολύ σφιχτό...Τελοσπάντων, όπως και να'χει το κακό έγινε. Στο εξής ας προσέχουμε...:/:

λιγάκι σφιχτό, όχι πολυ σφιχτό...:/:

Το Σαββατοκύριακο ήμουν στο πατρικό μου και, καθώς βολτάριζα, είδα ένα σκυλάκι πεθαμένο στο δρόμο. Τραυματισμένο δεν ήταν, άρα, λέω, φόλα θα είναι. Ούτε και σημάδια από φόλα είχε όμως. Παίρνοντάς το για να το θάψω κάπου, πέρασα από έναν κτηνίατρο, οικογενειακό μας φίλο. Και μου είπε κάτι που ήξερα, αλλά ποτέ δεν του έδωσα σημασία: Το σκυλάκι αυτό προφανώς το είχαν παρατήσει από κάποιο σπίτι με το λουράκι του δεμένο στο λαιμό του. Το σκυλάκι μεγάλωνε, το λουράκι όχι... Πνιγμός λοιπόν.
Αν λοιπόν δει κάποιος σκυλάκι αδέσποτο με λουράκι, ας κάνει έναν κόπο να ελέγξει το πόσο σφιχτό είναι και να το χαλαρώσει...Είναι κρίμα...Ο θάνατος αυτός πρέπει να είναι φριχτός...

Το έχω ακούσει κι εγώ συμβαίνει πολλές φορές. Μερικές φορές τα καταφέρνουν μόνα τους να το βγάλουν:(

ειναι πολυ σημαντικο αυτο που επισυμανθηκε ,ενω εχω σκυλια δεν το εχω συνεχεια στο μυαλο μου, εστι κι αλλιως εχω το κακο συνηθειο να τους βαζω χαλαρα το λουρι ισα ισα για να κουβαλαν το ταμπελακι τους.....
πραγμα που σημαινει οτι αν χτυπα ξυλο χαθουν σιγουρα δε θα πνιγουν αλλα θα χασουν το λουρακι τους σε 2 μερες επειδη ειναι χαλαρο....
μαλλον ορεοει να χρησιμοποιουμε λουρακια ασφαλειας .
πολυ οδυνηρος θανατος.Και αδικος
κριμα.:/:

ειναι πολυ σημαντικο αυτο που επισυμανθηκε ,ενω εχω σκυλια δεν το εχω συνεχεια στο μυαλο μου, εστι κι αλλιως εχω το κακο συνηθειο να τους βαζω χαλαρα το λουρι ισα ισα για να κουβαλαν το ταμπελακι τους.....
πραγμα που σημαινει οτι αν χτυπα ξυλο χαθουν σιγουρα δε θα πνιγουν αλλα θα χασουν το λουρακι τους σε 2 μερες επειδη ειναι χαλαρο....
μαλλον ορεοει να χρησιμοποιουμε λουρακια ασφαλειας .
πολυ οδυνηρος θανατος.Και αδικος
κριμα.:/:

Εγώ στην δικιά μου της έχω το λουράκι που πιάνει όλο το σώμα. Μέσα στο σπίτι είναι ελεύθερη

Πάντα όταν βλέπω σκυλάκι ελέγχω το λουρί, μπορεί να έχει και πινακιδάκι, ούτως ή άλλως το τραβάω απ'το λουρί για να το πάω στον πλησιέστερο κτηνίατρο για να του βάλει λουράκι για τα παράσιτα. Μου έχει τύχει κιόλας να πετύχω σκυλάκι με σφιχτό λουρί και σκέφτηκα είναι τόσο ηλίθιοι και το σφίγκουν έτσι?

Μου έχει τύχει κιόλας να πετύχω σκυλάκι με σφιχτό λουρί και σκέφτηκα είναι τόσο ηλίθιοι και το σφίγκουν έτσι?
Μάλλον όταν το είχαν βάλει το λουρί δεν ήταν και τόσο σφιχτό Μαράκι...:/:

Μάλλον όταν το είχαν βάλει το λουρί δεν ήταν και τόσο σφιχτό Μαράκι...:/:

Ούτε που μου είχε περάσει απ'το μυαλό, φαντάσου.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back