Προσοχή στις υιοθεσίες ζώων

Όταν σκεφτόμουν να πάρω τη Μελίνα, ίσως δεν έδειχνα καλή γατομαμά τώρα που το σκέφτομαι.... :hmm:

Καταρχήν εξέφρασα στην κυρία που μου την έδωσε, ότι έχω ενδοιασμούς, ότι δεν είμαι σίγουρη αν θα τα καταφέρω,
την ρωτούσα αν θα στενοχωριέται το γατί μόνο του αν λείπουμε ώρες, αν θέλει πολύ φροντίδα και τί είδους φροντίδα θέλει...

ΟΚ, εδώ που τα λέμε καμιά φορά είναι δείγμα υπευθυνότητας οι πολλές ερωτήσεις, -και όντως, από υπευθυνότητα και άγχος την ρωτούσα κιόλας-...

Επίσης, άλλο που μπορεί να χαρακτηριζόταν αρνητικό, είναι ότι επειδή ξαφνικά έγιναν και αποφασίστηκαν όλα, πήγαμε χωρίς γατοφόρο!! Με αποτέλεσμα να πάρω το Μελί στα χέρια...

Ευτυχώς που δεν στάθηκε σε αυτά τα στοιχεία, και μου την εμπιστεύτηκε!!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Όταν πήγα να πάρω το Μύτσα, πήγα με γατοφόρο, αν και η Νότα μου είχε πει ότι θα τον βάλει σε δική της.
Η προίκα του περίμενε σε 2 σπίτια! και πάντα επειδή ο Μύτσας θα χαριζόταν σε σπίτι με παιδάκια, είχα το $#^@^@& το plan B στο μυαλό μου σε περίπτωση που κάτι δεν πήγαινε καλά.
Σε καμία περίπτωση δεν θα επέστρεφα τον Μύτσα στη Νοτα και από τη στιγμή που τον υιοθέτησα εγώ, ήταν δική μου ολοκαταδική μου ευθύνη να βρω λύσεις σε περίπτωση που κάτι στράβωνε!
Αυτή η #$^&&$ ευθυνοφοβία που έχουν πολλοί ειδικα με ζώα που χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα, πολύ μου τη βιδώνει...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

δεν εχω παρει ποτε ζωακι απο αλλον,απο σπιτι δλδ η να αγορασω ζωακι,οσα ειχα αυτα με βρηκαν,πρωτη μου φορα εκανα υιοθεσια και το μετανιωσα,ναι οκ τελος καλο ολα καλα,αλλα αν δεν υπηρχε η θεια?αν αν αν!!!!!!!!!!δεν το χειριστηκα σωστα και ζητω δημοσια συγνωμη!
:redface:

ΑΝ δεν υπήρχε η θεία θα τον κρατούσα εγώ Ρενάκι, θες επειδή με μάγεψε το θλιμμένο του βλεμματάκι θες επειδή νιώθω τύψεις που τα δικά μου χέρια τον παρέδωσαν εκεί που δεν έπρεπε...
θα τον κρατούσα εγω και θα κρατούσα και την υπόσχεση στον εαυτό μου...

Να γράψω και γώ τους προβληματισμούς μου στο θέμα. Είναι, καταλαβαίνω, δύσκολο να εμπιστευτείς σε έναν άγνωστο το γατάκι ( στη περιπτωσή μας ) που με τόση φροντίδα μεγάλωνες. Μέχρι εδώ οκ.
Είναι στάση ευθύνης και συνέπειας να προσπαθήσεις να βρείς τον καταλληλότερο. Μή ψάχνετε όμως το τέλειο. Αν όποιος έβαζε αγγελία στα "χαρίζονται" περνούσε τον κάθε υποψήφιο απο 10 τέστ δεν θα είχαν δωθεί ούτε οι μισές γάτες. Αν εσείς σκέφτεστε οτι αν πραγματικά θέλει τη γάτα μου θα πρέπει να κάνει αυτά... και να΄χει αυτά...την ίδια ώρα ο υποψήφιος ανάδοχος σκέφτεται, θέλει στ'αλήθεια να χαρίσει το γατάκι ή παίζει με την υπομονή μας ? Τη πολυτέλεια του τέλειου δε την έχει κανείς.
Τα γράφω όλα αυτά ορμώμενος απο προσωπικό παράδειγμα γιατί πριν πάρουμε την Naomi ζητήσαμε να υιοθετήσουμε ένα άλλο γατάκι αλλά η συμφωνία έμεινε ημιτελης. Δικαίωμα τους αν δε τους αρέσαμε, δε μας είδαν όμως !! , και δικαίωμα τους είναι να βρούν όποιον θεωρούν καταλληλότερο, δε τα γράφω αυτά με κακία , εξάλλου η Naomi είναι το ζωντανό παράδειγμα του κάθε εμπόδιο για καλό, ποιός ξέρει ίσως η άλλη γάτα να μη μας ταίριαζε, αλλά και πάλι βλέπω την αγγελία αναρτημένη και δε ξέρω αν τελικά δόθηκε...
Να κάνουμε κάτι και γι'αυτό αν γίνεται. Όποιος έδωσε τη γάτα του ας το γράφει μή ψάχνουν άδικα οι ενδιαφερόμενοι, επίσης και όποιος το μετάνιωσε και θέλει να τη κρατήσει.
Με πολύ φιλική διάθεση.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σϊγουρα γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια να ενημερωνόμαστε όταν ένα ζωάκι έχει δοθεί και οι αγγελίες κλειδώνονται μετά από κάποιο διάστημα.
Το σημαντικότερο απ' όλα σε μια υιοθεσία είναι η πρόθεση του άλλου να προσφέρει σε ένα ζωάκι ότι καλύτερο μπορεί. Το τέλειο δεν υπάρχει, δυστυχώς!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εξαιρετικό άρθρο!!
Δυστυχώς τα πράγματα ούτε εύκολα είναι ούτε μονοδιάστατα. προσωπικά δεν είχα ποτέ ζωάκι μέχρι πριν δυο χρόνια και δεν είχα ιδέα σχετικά με το τι χρειάζονται. αυτό που ήταν για μένα καθοριστικό ώστε να υιοθετίσω την πρώτη μου γατούλα ήταν η πρόθεση του παιδιού που μου την εμπιστεύτηκε να είναι πάντα δίπλα μου σε ό,τι την αφορά και η καλή του προαίρεση να την πάρει πίσω σε περίπτωση που δεν τα καταφέρω. ευτυχώς όλα πήγαν πολύ καλά και σε ένα μήνα υιοθέτησα και την δεύτερη. από τότε ζούμε πολύ πολύ ετυχισμένα και εκτός απ΄την φροντίδα που προσφέρω στις δικές μου γατούλες φροντίζω 6 αδέσποτα και έχω δώσει άλλα 4 για υιοθεσία. και τα 4 μέχρι στιγμής υπερ τυχερά! τα φροντίζουν πολύ καλύτερα απο ό,τι περίμενα. (μένει η kitty μου τώρα να υιοθετηθεί..). κανένας από αυτούς δεν είχε ποτέ ζωάκι και πιστεύω ότι το σημαντικότερο ρόλο και στις 4 υιοθεσίες έπαιξε το ότι κράτησα κι εγώ την στάση που είχε κρατήσει το παιδί που μου εμπιστεύτηκε τις δικές μου. δηλαδή προσφέρω πάντα βοήθεια (οικονομική, συμβουλές, λίστα κτηνιάτρων) και επίσης δεν αφορίζω κανεναν. αν για κάποιον δεν πετύχει η συγκατοίτηση σε καμία περίπτωση δεν τον κρίνω αρνητικά. συμφωνούμε απ΄την αρχή ότι η γατούλα θα επιστρέψει σε μένα και δεν τρέχει τίποτα. έτυχε στην αδερφή μου να μην τα καταφέρει με την πρώτη της γατούλα (που δυστυχώς το είχε τρομερή ανάγκη καθότι ήταν άρρωστη) και την επέστρεψε στη φιλοζωική αλλά μετά από λίγο καιρό και ούσα πιο έτοιμη κράτησε έναν αδέσποτο γατούλη που βρήκε και τώρα πια κι έναν δεύτερο και τα πάνε εξαιρετικά! επίσης φροντίζει άλλα δυο αδέσποτα στην πυλωτή της πολυκατοικίας της. θέλω να πω ότι (αν δεν υπάρχει κακομεταχείρηση) και κάποιος είτε φοβηθεί είτε νιώσει πως δεν τα καταφέρνει και δώσει πίσω το ζωάκι δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι για τον χαρακτήρα του ή ότι δεν του αξίζει να έχει ζωάκι ποτέ ξανά και πως θα μείνει ανεύθυνος σ΄όλη του τη ζωή. αυτό που μ έχει βοηθήσει στις υιοθεσίες είναι να έρχεται για καιρό ο υποψήφιος γονέας στο σπίτι, να γωρίζει σιγά σιγά το ζωάκι του, τις συνήθειές του και να πάρει μια ιδέα σχετικά με τις φροντίδες που χρειάζονται. αν πετύχει η υιοθεσία καλώς αν όχι πάλι καλώς. συνεχίζεται η προσπάθεια. τα ζωάκια που δίνουμε για υιοθεσία έχουν πρώτα πρώτα εμάς και μετά τους νέους τους γονείς. είμαστε εκεί όπως και να εξελιχθούν τα πράγματα κι αυτό είναι το σημαντικότερο.

Πολύ χρήσιμο άρθρο! Και τα συμπληρωματικά σχόλια από τους έτερους γατογονείς εξίσου καλά. Εμένα το Φιντελάκο μου τον παρέδωσαν χωρίς να με ρωτήσουν σχεδόν τίποτα. Ήταν από γέννα σπιτικής γάτας, κ η μόνη εμπειρία που είχα μέχρι τότε ήταν η 3 εβδομάδων φιλοξενία μικρού γατιού μιας φίλης μου που είχε φύγει ταξίδι. Οπότε ευτυχώς ήξερα τι να κάνω (ενώ στη φιλοξενία δεν ξαναείχα γατί, αλλά αποδείχτηκα αυτό που λένε 'natural') κ είχα κ γατοπροίκα έτοιμη. Αλλά από τότε που τον πήρα, δεν με πήρε ούτε μια φορά τηλέφωνο ούτε ένα email να ρωτήσει τι κάνει ο γατούλης κλπ. Ευτυχώς ο μικρός ήταν πολύ τυχερός γιατί τον έχω άρχοντα, αλλά θα μπορούσα να ήμουν κ καμιά μουρλή κ το γατί να βρισκόταν στο φούρνο με πατάτες ας πούμε...Εγώ είχα στείλει κάποια στιγμή email με φωτό του μικρού για να τον δει πως μεγαλώνει κ ομορφαίνει κ ουδέποτε πήρα απάντηση.
Μέχρι τώρα έχω δώσει 2 γατάκια για υιοθεσία, αλλά κ τα 2 σε άτομα που γνώριζα προσωπικά (οπότε δεν μπήκαμε στον κόπο συμβολαίου κλπ) κ ξέρουν από ζωάκια. Κ τα 2 τα έδωσα στειρωμένα καλού-κακού, μην μπουν στον πειρασμό να κάνουν 'μικρά γούνινα μπαλλάκια', όσο πανέμορφα κ να είναι!
Τώρα όμως που ψάχνω να δώσω για υιοθεσία 2 γατουλίνες γενικά, θα λάβω υπόψη μου όλα όσα λέει το άρθρο κ εννοείται θα υπογραφεί συμβόλαιο που πάει σύννεφο...:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back