Προσωρινή εξαφάνιση

Θά έλεγα ότι είχατε ΤΥΧΗ ΒΟΥΝΟ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πριν απο περίπου 20 χρόνια είχαμε ένα γατο τον Bic, ο οποίος (ατρόμητος τύπος) έκανε ακροβατικά στην κουπαστή. Δυστυχώς κατοικούσαμε οικογενειακώς στην Κυψέλη (χάος απο αυτοκίνητα κ.α.) και στον 3ο. Επίσης, όπως κι η Κατερίνα, δεν μπορούσαμε να τον περιορίσουμε με πλέγμα και άλλα κόλπα. Τελικά έπεσε (ή πήδηξε) και αφού κλάψαμε με μαύρο δάκρυ και σπεύσαμε να βρούμε αντικαταστάτη, μια Σιαμέζα την Κλεοπάτρα, ο Bic βρέθηκε μετά από ένα μήνα σε άθλια κατάσταση. Πετσί και κόκκαλο, διψασμένος και με σπασμένο πόδι που είχε ξανακολλήσει στραβά και κούτσαινε. Πάντως επέζησε! Μετά μας έπεσαν 3 γατάκια από τα παιδιά της Κλεοπάτρας (από τον ίδιο όροφο αλλά ευτυχώς στον ακάλυπτο) και από αυτά τα 2 δεν έπαθαν ούτε μια γρατζουνιά. Το ένα δυστυχώς σκοτώθηκε, μάλλον γιατί ήταν πολύ μικρούλι - περίπου 4 εβδομάδων. Αυτό που λένε πάντως ότι οι γάτες είναι εφτάψυχες, εγώ δεν το καταλαβαίνω...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Από τότε που ανέβηκα στην Αθήνα για σπουδες και υιοθέτησα τον Σάκη μένουμε σε ένα ισόγειο με αυλή, το οποίο ευτυχώς δεν 'βλέπει' στον δρόμο. Ο Σάκης λοιπός από μικρός έμαθε (απο την μαμά του που ζούσε αποκλειστικά στην αυλή) να την κοπανάει στο διπλανό σινεμα. Με αυτό δεν υπήρχε πρόβλημα γιατί ο ιδιοκτίτης του σινεμά είναι φιλόζωος και έχει και ο ίδιος γάτες (τις οποίες έτρεχε να βρει ο γατος μου). Το πρόβλημα είναι ο ξυλουργός που είναι δίπλα μου ο οποίος όχι μόνο δεν είναι φιλόζωος αλλά έχω βάσιμες υποψίες ότι αν τυχόν βρει γάτα στο μαγαζί του την χτυπά:down:. Μία φορά λοιπον ο Σάκης στην προσπάθειά του να πηδήξει στο σινεμά έπεσε μέσα στο ξυλουργείο που για καλή μας τύχη ήταν κλειστό εκεινη την ώρα και επίσης για καλή μας τύχη μετά από κάποιες ώρες αγωνίας ο Σάκης ξεπέρασε το σοκ και ήρθε μόνος του πίσω. Από τότε έχουμε βάλει φράχτη και καλά για να μην φεύγει, αλλά αυτός το έχει βρει ως βοήθημα για να πηδά στον τοίχο του σινεμα. Τουλάχιστον δεν έχει φόβο να ξαναβρεθεί στο ξυλουργείο.

Αρχική Δημοσίευση από Ismini:
Αυτό που λένε πάντως ότι οι γάτες είναι εφτάψυχες, εγώ δεν το καταλαβαίνω...

Κι όμως, είναι! Δεν λέω, πολλές χάθηκαν από πτώσεις και παντός είδους κρούσεις, αλλά πες μου, ποιό άλλο ζώο έπεσε από ψηλά και κατάφερε να επιζήσει, έστω και με κάποιο κόστος; Όσες ιστορίες με σκυλιά γνωρίζω έληξαν όλες άδοξα:(.

Εκτός από τις πτώσει, θα αναφέρω και ένα ακόμα παράδειγμα σχετικά με την αντοχή της γάτας: πρίν 2 και 1/2 μήνες, ήρθε η Μανούλα στο ταρατσάκι μας. Λοιπόν, όταν μας ήρθε, το πίσω δεξί πόδι ήταν από το γόνατο και κάτω σακατεμμένο. Κυριολεκτικά κρεμόταν...Τι να κάνω, επειδή είναι και αγριόγατα και δεν μπορούσα να την προσεγγίσω, άρχισα να της βάζω αντιβίωση στο φαγητό για να μειώσω τον κίνδυνο μόλυνσης- σηψαιμίας:blink: . Όταν μετά από τρείς μέρες ρώτησα τον κτηνίατρο -που εμπιστεύομαι τυφλά- αν πρόκειται η γάτα να επιβιώσει με μία ανοιχτή πληγή τέτοιου μεγέθους, χωρίς ακρωτηριασμό, εκείνος μου απάντησε (εκτός από το ότι πρέπει να δεί το ζώο για να κρίνει, όπως κάθε υπεύθυνος γιατρός), ότι από την εμπειρία του έχει μάθει ότι οι γάτες είναι όντως εφτάψυχες και αντέχουν πολλά (ακόμα και την αποκοπή μέλους του σώματός τους!!!). Μόνη εξαίρεση: οι ασθένειες του αναπνευστικού τους συστήματος. Εκεί έχουν "μισή ψυχή", όπως πολύ χαρακτηριστικά μου είπε ο γιατρός. Φυσικά και η Μανούλα δεν ήταν σίγουρο ότι θα επιβίωνε. Τώρα είναι μια χαρά και το πόδι της δεν έπεσε (όπως πιστεύαμε λόγω τεράάάάστιου πρηξήματος). Ωστόσο, παρότι το κράτησε, δεν είναι ιδιαίτερα λειτουργικό στην βάδιση. Κυρίως το χρησιμοποιεί για να ξύνεται, αλλά όχι για να περπατάει:( .
Όμως, οποιοδήποτε άλλο ζώο στην θέση της δεν νομίζω να είχε ανταπεξέλθει (ασχέτως αν πιστεύω ότι είχαν κοπεί και τα νεύρα του ποδιού, οπότε δεν πονούσε).
Τελικά έχω αρχίσει να πιστεύω ότι τα ζώα αυτά είναι εφτάψυχα:) !

Αντεχουν πολλα οι γατες... Ειναι γεγονος! Ειχα ενα φιλο οταν ημουν 4-5 χρονων που ειχε γατα και επεσε (η γατα) απο το 12το οροφο χωρις να παθει απολυτως τπτ! :cool:

Όταν ήμουν 6 χρονών είχαμε έναν κεραμιδόγατο, τον Μήτσο. Ο Μήτσος ήταν αλάνι και δεν μπορούσαμε να τον περιορίσουμε μέσα στο σπίτι. Το σπίτι μας ήταν στον 3ο όροφο και ο γάτος χρησιμοποιούσε την κληματαριά που έπιανε από την αυλή μέχρι την ταράτσα για τις εξόδους του. Μία μέρα λοιπόν έπεσε από τον 3ο στην αυλή και μάλλον χτύπησε αλλά κάπου είχε κρυφτεί και δεν μπορούσαμε να τον βρούμε. Του βάλαμε σε κάποιο σημείο φαΐ και νερό αλλά δεν είχε δώσει σημείο ζωής. Μετά από 1 βδομάδα περίπου και ενώ τον είχαμε ξεγράψει εμφανίστηκε (εμφανώς καταμελημένος) και ήταν μια χαρά! Τελικά τον χάσαμε 2 χρόνια μετά γιατί κάποιος του εριξε φόλα :( . Αυτός είναι και ο λόγος που τον Σάκη τον στείρωσα μόλις πήγε 6 μηνών, κυκλοφορούν πολλοί μα...ες εκεί έξω :mad:

Εφτάψυχες;

Η Νιάρα σώθηκε από τα δόντια δύο σκύλων (3 μηνών :(), από την εξώπορτα της πολυκατοικίας που την έπιασε στο λαιμό και κόντεψε να την πνίξει και από το δάγκωμα της άρρωστης γάτας που τη μόλυνε και την ταλαιπώρησε με επαναλαμβανόμενο απόστημα. Τώρα έχει 4 ψυχές το χρυσό μου; :happy:

Σοβαρά τώρα, αν δεν επεμβαίναμε ΚΑΙ στις 3 περιπτώσεις, δε νομίζω να την έβγαζε καθαρή...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back