Πρωινό ξύπνημα

xoxlidaki

Νεοφερμένο μέλος

Η xoxlidaki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 48 ετών και μας γράφει από Νέα Σμύρνη (Αττική). Έχει γράψει 59 μηνύματα.
Καλησπέρα....
αν κάπου το θέμα έχει απαντηθεί τότε ζητάω εκ των προτέρων συγγνώμη.
Έχω δύο αδελφες γατούλες, περίπου 4 μηνων. Εδώ και λίγο καιρό η μία απο τις δύο έχει πάρει την θέση του ξυπνητηριού μου. 6.30, καθημερινως πηδαει και κλαίει με λυγμους έξω απο την κρεβατοκάμαρα για να ξυπνησω. Δεν τίθεται θέμα φαγητού ή νερού σε έλλειψη γιατί τα μπολ έχουν από όλα. Εχω δοκιμάσει να κάνω τον Κινέζο, αλλά θα σηκωθούν και οι γείτονες μαζί με εμάς. Με το ρολόι μετρημενα 10 λεπτά είχαμε σόου. Σηκώνομαι από το κρεβατι και το μόνο που θέλει είναι αγκαλιά και δος του μέσα στο χουρχουρητο. Αυτό είναι....μετα όλοι κοιμόμαστε μια χαρά.
Αν έμενα μόνη μου δεν θα με ενοιαζε και πολύ, θα άφηνα την πόρτα της κρεβατοκάμαρας ανοικτή. Το θέμα είναι οτι συγκατοικό με τον φίλο μου και πρώτον σέβομαι και αυτόν και δεν θέλω να τον ενοχλώ και να κόβω τον ύπνο μας...όταν ήταν πιο μικρες, δεν υπήρχε πρόβλημα μια και η μία έκανε παρέα στην άλλη. Αλλά και τώρα τα πάνε μια χαρά μεταξύ τους.
όΤαν σηκώνομαι, απλα της φωνάζω και την διώχνω με κρύα καρδιά:(, και μόλις την ακούω να μου χουρχουρίζει με κάνει κομμάτια.:redface:
Να σημειώσω ότι μεχρι και τέλη Μάη σηκωνόμουν καθημερινα στις 7.00, οποτε και αυτες ήταν σε πρόγραμμα. Τώρα σηκώνομαι μια ώρα αργότερα και μάλλον αυτό εχει ταράξει το προγραμμα της Τερρας μου...εκεί μόνο μπορώ να το αποδώσω. Αλλά αν συλλογιστεί κανεις και τα Σαβ/κα, δεν είναι και ό,τι καλυτερο να σηκώνεσαι απο τις 6.30.
Έχετε καμία ιδέα μήπως μπορέσω και το κόψω; Είμαι στην μέση, από την μια οι γάτες και απο την άλλη η ηρεμία μας. Έχω μεγάλη υπομονή, αλλά ο φίλος μου δεν φταίει σε τίποτα (δεν έχει τεθεί ζήτημα είτε εγώ είτε αυτες). Κατα τα άλλα είναι αξιολάτρευτη η Τέρρα μου. Επίσης έχω παρατηρήσει, πως είναι και οι δύο απέξω, αλλά η μία κάνει τα χρέη του κοκορα. Η αλλη περιμενει στην γωνία, γιατί ξέρει πως θα την μαλώσω......

Ευχαριστώ πολύ που με ακούσατε

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Είμαι καινούρια μαμά γατουλινιού αλλά είχαμε κι εμείς ένα παρόμοιο φαινόμενο για κάποιες μέρες ... Τελείως ενστικτοδώς μαζί με τον συγκάτοικό μου αποφασίσαμε να ασχολούμαστε πριν τον βραδυνό ύπνο περισσότερο μαζί του ώστε να κουράζεται περισσότερο. Πράγματι μόλις αρχίσαμε να παίζουμε μαζί του τα πρωινά σταμάτησε να μας ξυπνάει. Επίσης φρόντισε να είναι καθαρή η άμμος του διότι εμείς στον δικό μας, παρατηρήσαμε οτι αν είναι βρώμικη, το πρωί δεν κάνει την τουαλέτα του και φωνάζει. Όσον αφορά την αλλαγή στο πρόγραμμά δεν ξέρω αν παίζει ρόλο ... αν ήταν σκύλος, που κατεξοχίν τα σκυλιά είναι λάτρεις της ρουτίνας, τότε θα έλεγα, ναι έχει αναστατωθεί. Ίσως ένας πιο έμπειρος γατόφιλος να μπορέσει να σου πει περισσότερα γι αυτό. Αυτό που μπορώ να σου πω με σιγουριά είναι ότι παρόλο οι γάτες θεωρούνται ανεξάρτητες, έχουν πάρα πολύ μεγάλη ανάγκη από την ανθρώπινη παρουσία και ίσως όλο αυτό το εγερτήριο να αποτελεί ένδειξη της αγάπης και της ανάγκης του για σένα. Επίσης η συμβίωση είτε με ζώα είτε με ανθρώπους απαιτεί θυσίες ... εγώ πάντα είχα σκυλάκι, το αγόρι μου πάντα γατάκι οπότε τώρα που ζούμε όλοι μαζί κάνουμε ο καθένας την θυσία του. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε από τα ζώα ότι η συμπεριφορά τους θα είναι προγραμματισμένη και πάντα ανάλογη με τις επιθυμίες μας ... όσο κι αν εκπαιδευτούν έχουν κι αυτά επιθυμίες. Όπως εμείς επιθυμούμε να τα έχουμε και να τα χαιδεύουμε και να τα αγαπάμε έτσι κι αυτά αισθάνονται την ανάγκη να το δείχνουν με τον δικό τους τρόπο σε εμάς. Ίσως ένας διάλογος με τον συγκάτοικό σου να έλυνε κάπως το πρόβλημά σου και να κάνατε έναν συμβιβασμό ώστε η πόρτα του δωματίου να μένει ανοιχτή ... Το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί είναι να πηδήξει το γατί στο κρεβάτι και να κουρνιάσει μαζί σας. Ειδάλως εάν ζεις σε ένα σπίτι μαζί με έναν άνθρωπο που φέρνει αντιρρήσεις ή ενοχλείται με την παρουσία του ζώου τότε προβλέπονται δυσκολίες τόσο για εσάς όσο και για το ζώο. Δυστυχώς τα ζώα δεν είναι μόνο χάδια ... είναι και εγερτήρια και μάζεμα ακαθαρσιών και κούραση. Ελπίζω να πάνε όλα καλά για όλους σας :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κορίτσια λυπάμαι που θα σας απογοητεύσω αλλά δεν αλλάζει εύκολα αυτό,ο μικρός μου είναι τώρα 10 μηνών οπότε είναι πρόσφατες ακόμα οι μνήμες...κάθε πρωί στις 6-7 χαλούσε τον κόσμο και το μόνο που ήθελε ήταν αγκαλίτσα τίποτα άλλο.Βέβαια δεν είναι ότι καλύτερο να ξυπνάς τέτοια ώρα το καταλαβαίνω αλλά ότι και να δοκίμασα δεν το έκοψε.Σταδικά άρχισε να κοιμάται λίγο παραπάνω και τώρα πχ με ξυπνάει μου δίνει ένα φιλάκι και μετά με αφήνει μέχρι τις 8:up::up:κάναμε πρόοδο...:/:Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί το έκανε με την απορία θα μείνω.η μεγάλη μου ξυπνάει κάθε πρωί στις 7 επίσης αλλά γι'αυτό ευθύνομαι εγώ επειδή της έχει μείνει απ'όταν πήγαινα σχολείο και δεν το έκοψε ποτέ:happy:ο μικρός όμως ήταν από την αρχή έτσι παρόλο που τον είχα πάρει σε περίοδο διακοπών και δεν ξυπνούσα πρωί:hmm:

Λαμπρινη και Μαρία μου, σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας.
Ο φίλος μου δεν θέλει να αφήνουμε την πόρτα ανοικτή και το σέβομαι αυτο. Εγώ έχω μεγαλώσει με γάτες και μερι΄κα πράγματα τα δέχομαι πιο καλά. Αγαπάει και αυτός πολύ τα ζώα, μάλιστα αυτός με προέτρεψε να πάρουμε και δύο, αλλά είναι σαν να μαθαίνει και αυτός να συμβιώνει μαζί τους, όπως και αυτές με εμας.
Φυσικά και ξέρω πως οι γατούλες μου έχουν ανάγκες και κάνω το καλύτερο να τις καλύψω.
Η άμμος είναι καθαρή πάντα πριν κοιμηθώ, και έχω παρατηρήσει πως μετα το εγερτήριο και τα χάδια την επισκέπτονται. Φαι, οπως είπα έχουν, θα κοιτάξω να δοκιμάσω αυτό με το παιχνίδι και 'ισως για επιβράβευση μια κουταλιά κονσερβα το βράδυ.

ξεθεωσε τα στο παιχνιδι πριν κοιμηθεις, μπας και ξυπνησουν πιο αργα...:hmm::hmm:

Τα εχουμε κι εμεις αυτα με τη Leia και ειναι 16 μηνων!!!Απο το δευτερο μηνα,αναλογα τα κεφια της!!Αλλες φορες θελει να παιξουμε και φερνει παντως ειδους σαχλαμαρες στο κρεβατι(ναι εμεις την αφηνουμε στο δωματιο) και αλλες θελει απλως να ξυπνησουμε να παμε για δουλεια και μετα αυτη κοιμαται!!!!Παιρνει κανονικα τη θεση μας στο κρεβατι,το στριμμενο!!!Δε νιαουριζει ποτε,απλα ερχεται και γρατσουναει δηθεν το κομοδινο,κατι που ξερει οτι μου τη δινει και ξυπναω για να τη μαλωσω!!
Εχω δοκιμασει τα παντα..μονο με ουλτρεξ δεν την ελουσα, αλλα αυτη δε σταματαει!!!!Αμα βρειτε κανενα κολπο...πειτε το και σε εμενα!!!

Λουστην με ουλτρεξ κ θα δεις:P:P
Οι γάτες ξυπνάνε πολύ νωρίς ο δικός μου έρχεται γύρω στις 4.30 με 5 (δεν κοιτάω το ρολόι για να μην αγχωθώ) κ σλουρπ σλουρπ με γλείφει με την γλωσσάρα του στο σκαλπ για να σηκωθώ να τον ταίσω. Στην αρχή εκνευριζόμουν αλλά όταν αρρώστησε κ δεν ερχόταν μου έλειψε τόσο πολύ που δεν νομίζω ότι θα εκνευριστώ ποτέ ξανά

Νομίζω ότι αυτό είναι γενικό φαινόμενο! Και εμένα ο Spike κάθε πρωί στις 630 έρχεται και άλλωτε μου χτυπάει το κούτελο με την πατούσα του (τικ! τικ!) και άλλωτε μου δαγκώνει τα ποδαράκια μου!! Και φαγητό έχει, και καθαρή άμμο! Να σου πω όμως την αλήθεια, με έχει σώσει αρκετές φορές που έχει χτυπήσει το ξυπνητήρι μου και ασυναίσθητα το έχω κλείσει...! :D

δηλαδη η δικια μου εχει μεγαλη τεμπελιτιδα που δεν ξυπναει παρα μονο οταν ξυπνησω.κοιταει τα ματια μου κ μολις τα δει ανοιχτα ερχεται κ βυζαινει στη μπλουζα μου.δεν ξερω ακριβως το γιατι.το κανει απο μωρο τωρα ειναι τεσσαρων χρονων..

Μιλούσα με έναν φίλο μου από Αγγλία και μάλλον είναι γενικό το κακό με τα μωρά ... πριν απο μια εβδομάδα πήρε γατάκι και τους ξυπνάει κάθε πρωί στις 5. Εμείς πάντως είναι 4-5 μέρες που είναι ήσυχος το πρωί. Δεν κοιμάται πάντα αλλά είναι ήρεμος. Αυτό που αναρωτιέμαι είναι αν ισχύει το ίδιο και με τις ενήλικες γάτες :hmm:
Xoxlidaki είμαι σίγουρη ότι είσαι super γατομαμά :) ... Με έπιασε έπαρση πριν φιλοσοφίας περί συμβίωσης ... έχουν δει πολλά τα μάτια μου ... Τέλος πάντων, φαίνεται καθαρά ότι είστε και οι δύο πολύ πρόθυμοι και πραγματικοί φιλόζωοι, ελπίζω να μην σε έκανα να αισθανθείς άσχημα :kiss:
Επίσης θα ήθελα να προσθέσω στο παιχνίδι γενικά: έχεις νυχοδρόμιο? Εμείς πήραμε στον δικό μας νυχοδρόμιο κι ένα χνουδωτό πυργάκι με μια κρεμαστή μπαλίτσα και δεν ξεκολλάει απο αυτα! Δλδ αν είμαστε κουρασμένοι για παιχνίδια τον παροτρύνουμε προς τα εκεί και μετά λυσσάει παίζοντας μοναχός του και ξερένεται μέσα σε 15-20 λεπτα.

ΥΓ. Χωρίς να θέλω να βγω εκτός θέματος αν κανείς έχει υπόψιν του κάποιο καλό ξενόγλωσσο forum (αγγλικά) σαν το MyCat ας μου στείλει ένα pm :) Mε ρώταγε το φιλαράκι από Αγγλία. Είναι κανούριος γατομπαμπάς και θέλει να βρει κάτι παρόμοιο.

Λαμπρινή,
δοκίμασα το παιχνίδι.....λέιζερ, με φτερό, με τον σωλήνα....εξαντλήθηκα εγώ και οι γατούλες μου, αλλά σήμερα ήρθαν μισή ώρα νωρίτερα.!!:confused:
Σκέφτομαι και εγώ να πάρω ε΄να από αυτα που λες και τα ζαχαρώνω καιρό. Θέλω να βρω ένα που να χωράνε και λίγο μεγαλύτερες και κάτι οικονομικό......κάτι που είδα άγγιζαν τα 100 ευρώ. Κάπου είδα και πιο οικονομικά και θα πάω να δω σήμερα. Κατά τα άλλα νυχοδρόμιο έχουν. Σήμερα δοκίμασα να αφήσω το πρωί και την πόρτα ανοικτή, όπου μπήκαν μεσα και απλα κάθησαν. Αλλά το πρόβλημα είμαι πως ο φίλος μου δεν μπορεί να σκέφτεται ότι κάτι περπαταει γύρω γύρω την ώρα που κοιμάται. Είναι αυτό που είπα και την άλλη φορά, ότι αν κάποιος δεν έχει μεγαλώσει με ζώα, κάποιες καταστάσει τον κάνουν να νιώθει άβολα, χωρίς απαραίτητα να σημαίνει πως δεν τα αγαπάει. Και δεν τίθεται θέμα ποιον από τους δύο αγαπάω περισσότερο, σαν κα΄τι που προσπαθούν να μας περάσουν κάτι γνωστοί μας, όπως και το θέμα εγκυμοσύνη και γάτες..... (άλλο θέμα αυτό που το έχουμε καλύψει εδώ με το πόσο ανενημέρωτος είναι ο κόσμος και κυριότερο, τι τον νοιάζει τι κάνω εγώ στο σπίτι μου).
Πιστεύω πως ίσως ένα μέρος του προβλήματος είναι οτι πριν από πολύ λίγο καιρό χάσαμε τον Κολλητήρι μας και αμέσως στο μυαλό του φίλου μου γίνονται συγκρίσεις για το πόσο πιο ήσυχος ήταν αυτός, αν και πολύ μικρός. Φυσικά κάθε γάτα είναι μοναδική, αυτες εδω είναι μεσα στην τρέλα δεδομένου πως είναι δυο και κάνουν το δικό τους "κόμμα". Ευτυχώς είναι πρόθυμος να με ακούσει και να βρούμε μία λύση.
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Λαμπρινή, θα κοιτάξω να βρω κανενα σάιτ στα αγγλικά

Εμείς είμαστε έτσι από την πρώτη μέρα που μπήκε ο Gandalf στο απίτι. Επειδή ξυπνάω κι εγώ στις 6, ξυπνά κι εκείνος. Πρώτα πρώτα θέλει φαγητό, σηκώνομαι και του βάζω. Τις καθημερινές είναι οκ, τα Σαββατοκύριακα σηκώνομαι και μετά ξαναπέφτω για ύπνο. Φροντίζω να ανταποκριθώ αμέσως, γιατί κι εγώ δε θέλω να ξυπνά ο άντρας μου από τα νιαουρητά. Μετά έρχεται κατά τις 8 (τα Σάββατα και τις κυριακές) και ξαναρχίζει, γιατί θέλει παιχνίδι και παρέα. Τώρα που πήραμε δεύτερο γατάκι, το ξυπνητήρι συνεχίζει να λειτουργεί στις 6.30 εις διπλούν. Τους βάζω τροφή, ανοίγω και τη μπαλκονόπορτα να βγουν να παίξουν και ξανακοιμάμαι. Να σου πω την αλήθεια το έχω συνηθίσει, δεν ξέρω αν θα σταματήσει όταν μεγαλώσει (είναι μόνο 10 μηνων) αλλά λειτουργεί και σαν συμπληρωματικό ξυπνητήρι, το είδα λίγο ρεαλιστικά. Άμα δεν ξυνπλήω στην ώρα μου, θα με ξυπνήσει λίγα λεπτά μετά ο γάτος :D:lol:

Έλεγα κι εγώ ότι φταίει η μανα μου που τα έχει κακομάθει γιατί ξυπνάει κάθε μέρα στις 5,30. Και έρχεται η ώρα που πάνε οι δικοί μου διακοπές..... 5,30 πάνω απο το κεφάλι μου 2 ζευγαρια ματια να με κοιτάνε με ανυπομονησία και να περιμένουν καρτερικά πότε θα ξυπνήσω για να τους βάλω να φάνε. Αϊ σιχτιρ λεω κι εγώ και γυρνάω πλευρό, εντάξει δεν θα πάθουν τίποτα να φάνε και 2 ώρες αργότερα....
Και εκεί που ξανακοιμάμαι αρχίζει ο Σούλης να ξήνεται και να τραβάει τις τρίχες του. Η Μελίνα πιό ήσυχη.
Άντε λέω, να σηκωθώ, τι να κανω; Την επόμενη μέρα τα έκλεισα απ'έξω από το δωμάτιο και περίμενα ότι δεν θα έχουμε επεισόδια. Ναι πώς;;;;:mad: Γιατί βλέπετε ο Σούλης μου είναι και κομμάντο και πηδάει πάνω στην πόρτα και την ανοίγει.... ΦΤΟΥ!!!! Και το χειρότερο και πιο ειρωνικό είναι ότι μόλις φάνε, πέφτουν για ύπνο.
Αυτά μέχρι το προηγούμενο καλοκαίρι, γιατί φέτος έχω και την Χαρα η οποία κλαίει και χτυπιέται αν δεν ξυπνήσω ΕΓΩ, να της βάλω να φάει, αλλά με ξυπνάει γλύφοντάς μου την μύτη.:inlove::inlove:
Εν κατακλείδι, λυπάμαι αλλά δεν τους περνάει ποτε....

Συγνώμη για το μεγάλο κείμενο, αλλα ξεχνιέμαι......

Λαμπρινή,
δοκίμασα το παιχνίδι.....λέιζερ, με φτερό, με τον σωλήνα....εξαντλήθηκα εγώ και οι γατούλες μου, αλλά σήμερα ήρθαν μισή ώρα νωρίτερα.!!:confused:

Ωχ!

Δεν ξέρω τι να σκεφτώ τώρα :confused:
Όσον αφορά τα πυργάκια το δικό μας το αγοράσαμε 35 ευρόπουλα και είναι αρκετά μεγάλο και χνουδωτό. Ένα μέτρο ύψος περίπου με δύο επίπεδα. Είμαι σίγουρη ότι θα βρεις οικονομικά παιχνίδια. Υπήρχαν και ακριβότερα μέχρι 100 ? αλλά ήταν τεράστια ... Όταν πάω σπίτι θα προσπαθήσω να βάλω φώτο.

Και εμενα τετοια μου κανει ολο το χειμωνα τις 7 με ξυπνουσε ,μια χαρα με βολευε κιολας:P,αλλα τωρα που ειναι καλοκαιρι δεν με βολευει θελω να κοιμαμαι λιγο περισσοτερο αλλο το ''ξυπνητιρι'' μου δεν λεει να το παρει αποφαση:)Εχει και ενα θετικο ποτε δεν θα σε παρει ο υπνος το πρωι.:)

Λυπάμαι που θα το πώ, αλλά η δικιά μου (3 χρονών) με ξυπνάει κάθε μέρα στις 5 π.μ., άσχετα με το αν έχει φαγητό, αν έχει κρύο, ζέστη ή ότι άλλο. Αυτό φοβάμαι ότι δεν διορθώνεται γιατί δοκίμασα πρακτικά τα πάντα. Το αστείο είναι δε, ότι αν την αγνοήσω, έρχεται σε 5 λεπτά, και μου δίνει (ελαφριά) χαστουκάκια στο πρόσωπο.

Eμενα η Μπηλιω μου οταν ηταν μικρη ερχοταν κατα τις 5 30 και μου γρατζουναγιε τα ποδια...Περα οτι με ξυοναγε ημουν ολο πληγες...Ειχα φτασει σε σημειο να κοιμαμαι με τις παντοφλες (πολυ σεξι μιλαμε)...Μονο ετσι σταματαγε (ξενερωνε).
Μετα ανακαλυψα το κοψιμο των νυχιων...ξαναερχοταν αλλα επειδη δεν εχει με τι να γρατζουνισει το σταματησε ...
Τωρα που εχει ωριμασει και καλα (τριχες) ξανακανει επιθεσεις στα ποδια αλλα την πληρωνει ο φιλος μου χεχε...εχει βρει ομως το κολπο της ανοιγει το παρθυρο να βγει ταρατσα να εκτονωθει εκει η μικρη και εμεις συνεχιζουμε τον υπνο μας:P

εμας ο ρορυ μας ξυπναει καθε μερα στις 5 και μιση...ετσι εχει μαθει ,οχι για να φαει αλλα απλα επιδη εχει μαθει το γιαννη ποθ ξυπναει τετεια ωρα...στης διακοπες ειναι πολυ βαρβαρο...ετσι λιπον πηραμε ενα λαιζερ και τον παιζουμε πριν πεσουμε για υπνο περιπου μια ωρα...πραγματικα μας εσωσε..κοιματε ανετα και ξυπναει μαζι μας οτι ωρα ξυπνισουμε...

Επειδη το ιδιο εκανε κι ο Ραμσης και ειχαμε φρικαρει με το πρωινο ξυπνημα κι εγω κι ο φιλος μου-ο οποιος δεν εχει μεγαλωσει με γατες οποτε του ηρθε καπως το ολο θεμα-αναγκαστηκα να τα κλεινω και τα δυο στην κουζινα καθε βραδυ και να τα ανοιγω οποτε εγω ξυπνησω.Δεν υπηρχε αλλη λυση.

να πω οτι ειμαι απο τις τυχερες?? ο Λουκουμας ξυπναει και κοιμαται μαζι με μενα!!οταν θα ξαπλωσω για υπνο θα ερθει μαζι μου...οταν θα ξυπνησω θα σηκωθει..:happy::happy: σωστος Λουκουμας!:rolleyes:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back