Πρωινό ξύπνημα!

irinaki

Νεοφερμένο μέλος

Η Eιρηνη-Αθανασια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 37 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 23 μηνύματα.
Καλησπερα σας!Η γατουλα μου ειναι 1 ετους,στειρωμενη και της δινω ειδικη τροφη με λιγες θερμιδες καθω εχει τασεις παχυσαρκιας.Τη ταιζω 2 φορες τη μερα,πρωι- βραδυ.Το προβλημα ειναι οτι καθε πρωι στις 7 ανεβαινει στο κρεβατι και με ξυπναει,θελοντας να φαει.Μενω σε γκαρσονιερα και δε μπορω να τη περιορισω καπου.Εχω δοκιμασει το αποτομο οχι,να μη τη ταιζω βεβαια οταν με ξυπναει και καλομαθει,μεχρι και ψεκαστηρι πηρα αλλα το μετανιωσα κατευθειαν...Τι μπορω να κανω?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνεχίζεις να την αγνοείς.
Κάποτε θα βαρεθεί. Εαν υποκύψεις και μισή φορά δεν θα σταματήσει ποτέ.:whistle:;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Πρωινο ξυπνημα!

Αν περνάνε αρκετές ώρες από το βραδινό της είναι λογικό να πεινάει. Μήπως συνήθισε να την ταίζεις στις 7 και τώρα άλλαξες την ώρα; Στις γάτες δεν αρέσουν οι αλλαγές, είναι υπέρ της ρουτίνας ειδικά στο φαγητό...
Τον δικό μου τον ταίζω κάθε πρωί στις 7 την ώρα δηλαδή που σηκώνομαι. Τα Σαββατοκύριακα, που σηκώνομαι αργότερα, έρχεται και με ξυπνάει, σαν να μου λέει "Ε, υπναρού είναι η ώρα που τρώω, σήκω". Και τις περισσότερες φορές υποκύπτω...

Απάντηση: Πρωινο ξυπνημα!

Τη ταιζα παντα την ωρα που σηκωνομαι,γυρω στις 8 και μιση.Το βραδυ τη ταιζω γυρω στις μια.Ειναι πολυ της ρουτινας,οντως , το εχω παρατηρησει οτι 8 κ μιση εκει,μου παιζει κουτουλιες και γουργουριζει!

Μου φαίνονται αρκετές οι ώρες που μεσολαβούν από το πρωινό μέχρι το βραδινό τάισμα, εγώ ταίζω 7 το πρωί και 7 το απόγευμα.
Ίσως και να σε ξυπνάει επειδή θέλει χάδια...

Μπα δε θελει χαδια γιατι οταν ξυπναω παει στο μπολακι της και νιαουριζει!Ισως δοκιμασω να αλλαξω τα ωραρια που τη ταιζω και βλεπουμε...

αν δεν ειναι λιχουδω ή εχει προβλημα βαρους, μπορεις να της βαζεις περισσοτερη τροφη το βραδυ ετσι ωστε το πρωι να πηγαινει να την τρωει..εγω ετσι κανω. της εχω ολη την ποσοτητα της ημερας στο μπολακι της κ οποτε πεινασει παει..αλλα η δικια μου τρωει οσο πειναει..δεν ειναι καθολου λαιμαργη.

Δυστυχως ειναι στειρωμενη και ειναι λιιγο παχουλη οποτε προσεχω με το φαγητο.Δε της αφηνω απεριοριστη ποσοτητα!

χμμ καταλαβα..κ η δικια μου ειναι στειρωμενη, αλλα τρωει πολυ λιγοτερο αποσο πρεπει βασει του βαρους γιαυτο της εχω απεριοριστη ποσοτητα..αλλα αν πρεπει να χασει λιγο βαρος , ναι δεν πρεπει να της εχεις ανεξελεγκτη την τροφη..μηπως μια αλλη τροφη να την χορταινε για περισσοτερη ωρα? πχ οριτζεν που εχει πρωτεινες μονο ζωικης προελευσης κ τα κραταει περισσοτερο?

Αχ παιδιά κ εμένα το μπιζουδάκι με ξυπνάει το πρωί...και δεν μπορώ να αφήνω πια ανεξέλενκτη την τροφή της γτ είναι λιχούδω και θα μου παχύνει....τι να κανώ δεν ξέρω ώστε να μην χρειάζεται να την κλείνω έξω παο το δωμάτιο...

το αλλο που μπορειτε ειναι να παρετε μια αυτοματη ταϊστρα, που θα ανοιγει αυτοματα την ωρα που συνηθως ζητανε φαι..βεβαια ειναι λιγο τσιμπημενες οι τιμες , αλλα λογικα θα γινεται δουλεια με αυτο.. στο ebay υπαρχει αυτη με σχετικα "χαμηλη" τιμη https://cgi.ebay.co.uk/NEW-Cat-Mate-...QQptZUK_Pet_Supplies_Cats?hash=item3a4813270b

δικος μου παλια με ξυπνουσε κατα τις 5-6 το πρωι για να φαει, αλλα τωρα δεν το κανει. Μηπως να τις εδινες περισσοτερα μικρα γευματα κατα την διαρκεια της ημερας; Εγω του δινω να φαει ενα γευμα το πρωι, πχ στις 9, μετα αλλο ενα στις 4-5 το απογευμα και ακομα ενα στις 12 τα μεσανυχτα. Του εχω και μπολ με κροκετες εξω, μικρη ποσοτητα βεβαια, ισα ισα που να καλυπτουν τον πατο, για να τσιμπαει οποτε πειναει (επειδη εχει λιγες κροκετες μεσα δυσκολευεται να τις πιασει και να τις φαει, οποτε δεν μπορει να φαει πολυ). Το βαρος του ειναι κανονικο.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back