emma
Εκκολαπτόμενο μέλος
Το θυληκο εδω και 2 εβδομαδες δεν εχει καμια βελτιωση στο ματι, ενω αρχισε να εχει προβλημα το ματι του αρσενικου.(το οποιο ηταν υγειες μεχρι προχθες.)
Ειναι μαζι μου πανω - κατω δυο εβδομαδες. Τα πηγα σε κτηνιατρο 3-4 φορες αλλα το μονο που μου ελεγε ειναι να βαλω κολληριο. Μετα μεσω τηλ μου ειπα να δινω ακουμεντιν 1ml τη μερα 1 φορα+ tobrex 2 φορες τη μερα ή μια απο 2 σταγονες στο καθε ματι.
Ειδα κ αποειδα αφου δεν εβλεπα βελτιωση πηρα αλλο κτηνιατρο τηλ προχθες και μου ειπε να ξεπλενω τα ματια με φυσιολογικο ορο, να βαζω 5-6 φορες τη μερα tobrex και αντιβιωση VIBRAMYCIN απο 0,5 ml στο καθε γατακι πρωι και βραδυ.Ειπε οτι εχουν τη νοσο αναπνευστικου. Αν δεν ειναι καλυτερα με χρι τη κυριακη να του τα παω απο εκει.
Η πρωτη κτηνιατρος ειπε οτι δε θα χασει το ματι του κανενα γατακι απο αυτο.
Τωρα ερχομαι και ρωτω, τι ειναι αληθεια και τι οχι. Ο καθε κτηνιατρος εχει διαφορετικη θεραπια.
Θα συνελθουν ποτε? Τα γατακια θελω να τα χαρισω με εχουν παρει 2 ατομα τηλ και οταν ακουν για σταγονες ειναι λες και τους λες οτι εχουν aids.
Ειναι κριμα να υποφερουν... δε ξερω τι αλλο να κανω.. με διελυσαν κ οικονομικα με αυτα τα φαρμακα..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Απ' ό,τι κατάλαβα, και οι δύο πάνω-κάτω την ίδια θεραπεία σου έδωσαν, απλώς με διαφορετικά σκευάσματα. Δηλαδή αντιβίωση σε μικρή δόση από το στόμα (augmentin ο ένας και vibramycin ο άλλος) και τοπικό αντιβιωτικό (το κολλύριο) στα μάτια. Αυτή είναι και η συνηθέστερη θεραπεία για τέτοιες περιπτώσεις.Τωρα ερχομαι και ρωτω, τι ειναι αληθεια και τι οχι. Ο καθε κτηνιατρος εχει διαφορετικη θεραπια.
Χρειάζεται αρκετή υπομονή εκ μέρους σου, αλλά αφού είναι ήδη ενός μηνός τα γατάκια έχουν πια δυναμώσει αρκετά, πιστεύω ότι έχουν πάρα πολλές πιθανότητες να τα πάνε καλά.Θα συνελθουν ποτε?
Το αν θα έχουν κάποια μόνιμη βλάβη στην όρασή τους, εξαρτάται από τον τύπο του ιού και το πόσο πρόλαβε να τα επηρεάσει. Αν όμως τα ματάκια τους έχουν ανοίξει κανονικά και αν φαίνονται διαυγή και καθαρά, τα πράγματα είναι καλά!
Εκτός από τα φάρμακά τους, τα γατάκια χρειάζονται πολύ καλή διατροφή (καλής ποιότητας τροφή για μωρά γατάκια, ίσως και κάποιο βιταμινούχο συμπλήρωμα ή, εναλλακτικά, μια τροφή ειδική για άρρωστες γατούλες που αναρρώνουν, όπως η a/d Hill's ή η Recovery της Royal Canin). Καλό θα είναι επίσης να τους καθαρίζεις προσεκτικά τα ματάκια, αν βλέπεις να έχουν τσιμπλίτσες, με ένα μαλακό πανάκι ή γάζα, βρεγμένο με φυσιολογικό ορό. Τέλος, αν δεν το έχεις κάνει ήδη, ρώτησε τον κτηνίατρο τι πρέπει να τους δώσεις για τα παράσιτα, εσωτερικά και εξωτερικά. Όταν ο οργανισμός τους είναι καταβεβλημένος από τον ιό, τα παράσιτα τα επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
emma
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δεν υπαρχει καμια βελτιωση ουτε με τη καινουργια θεραπεια, εχω απογοητευτει πολυ.
(ντρεπομαι που το λεω, αλλα δε μπορω να ακουω αερολογιες απο γιατρους, κ αυτα να υποφερουν)Την αντιβιωση δε τη θελουν με τιποτα, με εχουν κανει κοσκινο απο τις νυχιες για να πιουν 0,5 ml. Για το tobrex δε το συζητω γινεται πολεμος για να βαλουν 2 σταγονες.
Ενεση δε θα ηταν καλυτερα να τους κανω?

*τη θεραπεια με το tobrex την αρχισα πριν εμφανιστουν τα συμπτωματα εντονα.
aretha
Περιβόητο μέλος
Δες εδώ κάποιες συμβουλές. Αφορούν τη χορήγηση χαπιών, αλλά η μέθοδος "ακινητοποίησης με πετσέτα ή κουβέρτα" είναι πολύ αποτελεσματική και για το σιρόπι και για το κολλύριο.
Τη σύριγγα με την αντιβίωση βάζε τη στο στοματάκι τους από το πλάι, κοντά στην ένωση των δύο γνάθων, θα ανοίξουν το στόμα τους και θα την καταπιούν πιο εύκολα έτσι.
Αν απελπιστείς με το κολλύριο, δοκίμασε και το tobrex σε αλοιφή, είναι ακριβώς το ίδιο φάρμακο αλλά ίσως σου φανεί πιο εύκολο στη χρήση.
Προσπάθησε γενικά να είσαι όσο πιο ήρεμη και μεθοδική γίνεται όταν τους δίνεις τα φάρμακα, με λίγη εξάσκηση στο τέλος θα ξεμπερδεύεις με δυό κινήσεις.

emma
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η μικρη φτυνει την αντιβιωση (ειναι συροπι) και γινεται ολη ροζ!
Τεσπα ευχαριστω.. Θα ξαναπαω σε αλλο κτηνιατρο τη Δευτερα, του εχω μεγαλυτερη εμπιστοσυνη τουλαχιστον.
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
aretha
Περιβόητο μέλος
Δες εδώ κάποιες οδηγίες για το πώς να την κρατήσεις σωστά ώστε να της βάλεις το κολλύριο.
emma
Εκκολαπτόμενο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum