Πρόβλημα αφόδευσης

Καλησπέρα φίλη μου και καλώς όρισες στο MyCat.:)
Για αρχή θα σου πω να μην ξαναπείς πως γίνεσαι κουραστική στον κτηνίατρο. Μια από τις δουλειές του είναι κι αυτή, να μας ενημερώνει και να μας εξηγεί όσα δεν ξέρουμε γιατί δεν έτυχε να σπουδάσουμε κτηνιατρική.
Το πρόβλημα που αναφέρεις με το γατάκι το έχω ζήσει κι εγώ αλλά με ηλικιωμένη γάτα. Πραγματικά μετά την προσπάθεια, είτε τα κατάφερνε να τα κάνει, είτε όχι η κατάστασή της ήταν δραματική.
Τώρα επειδή πρόκειται για μικρό γατάκι κάποιοι πιστεύουν πως τα κλύσματα καλό είναι να αποφεύγονται αν δεν είναι απόλυτα απαραίτητα γιατί τα ταλαιπωρούν. ΄Ομως απ' ότι βλέπω για την δική σας περίπτωση, ίσως και να έπρεπε να γίνεται για να ηρεμεί το μωρό. Φαίνεται πως μόνο το παραφινέλαιο δεν μπορεί να το βοηθήσει αποτελεσματικά. Για μεγαλύτερες γάτες υπάρχουν κι άλλα σκευάσματα αλλά ίσως τα μωρά δεν κάνει να πάρουν από αυτά. Πάντως κάνε μια ερώτηση στον κτηνίατρο μήπως υπάρχει κάτι πιο δραστικό να του έδινες.:hmm:
Επίσης θα σε συμβούλευα μια και κοντεύει το γατάκι τον ένα μήνα, να ρωτούσες τον κτηνίατρο αν μπορείς να του κάνεις εσωτερική αποπαρασίτωση μήπως και φταίει αυτό για το πρόβλημά του.
Τέλος θα ήθελα να σου πω μήπως άλλαζες γάλα για την περίπτωση που του φταίει αυτό.
Πάντως βλέπω ότι εσύ κάνεις τα πάντα κι ακόμη περισσότερα για το μικρό και μπράβο σου.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Γατάκι με δυσκοιλιότητα παθαίνει υποθερμία και χάνει δυνάμεις αφού κάνει κακά τ

Μου εξηγησε ο γιατρος οτι το κλυσμα εχει διαφορες ουσιες που θα μπορουσαν να το πειραξουν ποτε σε πρωτη φαση θα ηταν με ζεστο νερακι... Αλλη αποψη ηταν το παιδικο ξυποθετο αλλα πιο μικρη ποσοτητα απ' οτι καταλαβα... θα ξεκινησουμε την προσπαθεια με πιο πηχτο γαλα για αρχη και βλεπουμε...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Γατάκι με δυσκοιλιότητα παθαίνει υποθερμία και χάνει δυνάμεις αφού κάνει κακά τ

΄Οπως και νάχει κοίταξε λίγο το θέμα της εσωτερικής αποπαρασίτωσης σε συνεργασία πάντα με τον κτηνίατρο, μήπως και βελτιωθεί και δεν ταλαιπωρείται το καημενάκι.

Απάντηση: Πρόβλημα δυσκοιλιότητας

Κατ'αρχήν Angie ένα μεγάλο μπράβο για τη φροντίδα και την αγάπη που τα περιέβαλες.:)
Λυπηρό βέβαια που το ένα, παρά τις προσπάθειές σου, δεν τα κατάφερε και θεωρώ οτι οφείλεται (κατά το μεγαλύτερο μέρος) στην ανευθυνότητα(?) ασχετοσύνη(?) του πρώτου κτηνίατρου.:/:

Ας είναι όμως, τουλάχιστον αυτός που βρήκες τώρα πιστεύω θα βοηθήσει το ζουζουνάκι μέχρι να περάσει την ευαίσθητη βρεφική ηλικία ξεπερνώντας και το πρόβλημα της δυσκοιλιότητας. Νομίζω δε, οτι πολύ σωστά κάνεις και αρχίζεις από το γάλα, διότι το γεγονός οτι από την αρχή είχαν και τα δυο δυσκοιλιότητα πιθανόν να δείχνει οτι το θέμα δεν είναι οργανικό.:hmm:
Οπότε αφού συμβουλευτείς και το γιατρό σχετικά, ας σου συστήσει 2-3 διαφορετικά είδη γάλακτος, μέχρι να δεις ποιο του ταιριάζει (εφόσον δεν γίνεται να έχει αυτό της μαμάς που τον έφερε στον κόσμο). Επίσης και για το λόγο οτι είναι καλύτερα τέτοια είδη προβλημάτων να δοκιμάζουμε πρώτα να τα λύνουμε με φυσικό τρόπο πριν καταφύγουμε σε πιο δραστικά μέτρα.
Εύχομαι γρήγορα να δεις βελτίωση και να χαίρεσαι να βλέπεις υγιή τον Αρούλη σου να μεγαλώνει :flowers:

Τελευταία επεξεργασία:

Καλησπέρα παιδιά, όπως αναφέρω και σε άλλα post βρήκα ένα μικρό ορφανό γατάκι τον προηγούμενο μήνα. Είναι περίπου 1,5 μηνών και από τότε που άρχισε να πηγαίνει μόνος του στην άμμο, δλδ εδώ και 10 μέρες περίπου, κλαψουρίζει γύρω από την άμμο του λίγο πριν ενεργηθεί και στην αρχή. Δεν έχει ούτε διάρροια, ούτε τίποτα...Μόνο στην αρχή της αφόδευσης σκάβει λίγο μπροστά και αφήνει λίγα κακά πίσω. Σε αυτό το σημείο συνήθως νιαουρίζει, ενώ μετά και κατά τη διάρκεια της κύριας αφόδευσης ησυχάζει. Πηγαίνει 2-3 φορές τη μέρα.
Σας έχει τύχει αυτό? Είναι κάτι που εξηγείται λόγω του μικρού της ηλικίας του? Ή είναι κάτι που πρέπει να ανησυχήσω. Έχουμε κάνει και τη δόση της banminth μας για αποπαρασίτωση και είναι να την επανάλαβουμε σε 1 εβδομάδα! Αν είχε κάποιος μικρής ηλικίας γατάκι και του έχει τύχει θα με βοηθούσε αρκετά.

Καλησπέρα παιδιά, όπως αναφέρω και σε άλλα post βρήκα ένα μικρό ορφανό γατάκι τον προηγούμενο μήνα. Είναι περίπου 1,5 μηνών και από τότε που άρχισε να πηγαίνει μόνος του στην άμμο, δλδ εδώ και 10 μέρες περίπου, κλαψουρίζει γύρω από την άμμο του λίγο πριν ενεργηθεί και στην αρχή. Δεν έχει ούτε διάρροια, ούτε τίποτα...Μόνο στην αρχή της αφόδευσης σκάβει λίγο μπροστά και αφήνει λίγα κακά πίσω. Σε αυτό το σημείο συνήθως νιαουρίζει, ενώ μετά και κατά τη διάρκεια της κύριας αφόδευσης ησυχάζει. Πηγαίνει 2-3 φορές τη μέρα.
Σας έχει τύχει αυτό? Είναι κάτι που εξηγείται λόγω του μικρού της ηλικίας του? Ή είναι κάτι που πρέπει να ανησυχήσω. Έχουμε κάνει και τη δόση της banminth μας για αποπαρασίτωση και είναι να την επανάλαβουμε σε 1 εβδομάδα! Αν είχε κάποιος μικρής ηλικίας γατάκι και του έχει τύχει θα με βοηθούσε αρκετά.
Με προβληματίζει λιγάκι αυτή η συμπεριφορά...:hmm:
Καλύτερα να το έβλεπε κτηνίατρος νομίζω.

Κι εμένα το κάνει αυτό πριν κάνει κακά, σηκώνει τον κόσμο. Αλλά ούτε σκληρά είναι, ούτε νερουλά. Απλά υποθέτω ότι τον ενοχλεί η κοιλιά, όπως και σε εμάς δηλαδή. Επειδή εσένα είναι μικρό μπορείς να τσεκάρεις μήπως είναι πολύ σφιχτά τα κακάκια του και ζορίζεται. Επίσης μπορείς να τα ψάξεις λίγο έτσι όπως τα μαζεύεις αν έχουν πολλή βλέννη ή τριχόμπαλες.

Pepper μου ειναι πολυ μικρο το γατακι για να εχει τριχομπαλες,μπορει οπως ειπες να ειναι λιγο δυσκοιλιο,και να ποναει καθως κανει κακακια.

Νιαουρίζει λίγο πριν. Η αλήθεια είναι ότι η συμπεριφορά του είναι φυσιολογική σε γενικές γραμμές. Τα κακά του θα τα έλεγα προς το σφιχτά περισσότερο από ότι προς το νερουλα. Νιαουρίζει λίγο πριν κάνει συνήθως, όταν σκάβει για να τα κάνει. Την ώρα που τα κάνει δεν γκρινιάζει. Αφήνει λίγα αέρια που και που συνήθως όταν παίζει....και ζορίζεται... :) Η αλήθεια είναι ότι είναι λίγο παραπάνω λαίμαργος κ κάποιες φορές τον πιάνει κάτι σαν λόξυγγας μετά το φαγητό για κανά λεπτό μετά. Αλλά μετά συνέρχεται αμέσως....και παίζει και παίζει...και παίζει...Δεν κάνει τίποτα άλλο. Τρώει, παίζει.. :P

Ε μωρουδάκι είναι μωλέ, φυσικό είναι να τρώει και να παίζει.:baby: ;)

Ε μωρουδάκι είναι μωλέ, φυσικό είναι να τρώει και να παίζει.:baby: ;)
Χαχαχα, Claire η αλήθεια είναι θα με βοηθούσε πολύ να έβαζε και κανένα πλυντήριο. :P :P
Να όπως το λέει και εδώ:
10441026_10153601607455435_7340673153921694192_n.jpg

Απο αερια και μεν ο Γκεραλτ δεν παει πισω!!Απο το παιχνιδι το πολυ τους φευγουν και αυτα τι να κανουμε!!:laugh::laugh:

Τελευταία επεξεργασία:

Κι εμένα η Τέρψη μωρό, νιαούριζε πριν τα κάνει και σκεφτόμουν οτι ίσως να ζοριζόταν (έχει και μια τάση προς δυσκοιλιότητα από φυσικού της), αλλά μεγαλώνοντας το σταμάτησε. Η μόνη πιθανή εξήγηση που δίνω, είναι επειδή ήταν μωρό και δεν ήταν εξοικειωμένη, η"ενόχληση" που σηματοδοτεί
την ώθηση προς αφόδευση την ξένιζε και το νιαούρισμα προερχόταν μάλλον από την αναστάτωσή της.

Κι εμένα η Τέρψη μωρό, νιαούριζε πριν τα κάνει και σκεφτόμουν οτι ίσως να ζοριζόταν (έχει και μια τάση προς δυσκοιλιότητα από φυσικού της), αλλά μεγαλώνοντας το σταμάτησε. Η μόνη πιθανή εξήγηση που δίνω, είναι επειδή ήταν μωρό και δεν ήταν εξοικειωμένη, η"ενόχληση" που σηματοδοτεί
την ώθηση προς αφόδευση την ξένιζε και το νιαούρισμα προερχόταν μάλλον από την αναστάτωσή της.
Να σου πω την αλήθεια μου και εγώ κάτι τέτοιο σκεφτόμουν. Σας ειδοποιούσε και σας ότι "έρχεται" ε?:redface::redface: To καλό με αυτό είναι ότι καταλαβαίνω πότε τα κάνει κ πηγαίνω αμέσως και παρατηρώ μήπως μου κάνει πάλι καμιά διάρροια! :D:D

Ε βέβαια, έτσι ανακοίνωνε το "συνταρακτικό" γεγονός"!
hehe.gif

Αλήθεια δεν σας κάνει εντύπωση, όταν βρίσκονται σ'αυτή την ηλικία, πώς μπορεί ένα τόσο δα μικρούλι να βγάζει τόσο ευμέγεθες "έργο"?
tongue.gif

πηγαίνω αμέσως και παρατηρώ μήπως μου κάνει πάλι καμιά διάρροια
Σκέψου να συνηθίσει και στο μέλλον, επιπλέον ,να "απαιτεί" πάντα να το παρατηρείς κάθε φορά που τα κάνει :rolleyes:
(ένα αστείο είπα)
tongue.gif

Α δεν ξέρω για τους άλλους αλλά εγώ εντυπωσιάζομαι κάθε μέρα από το "μέγεθος"....:P;):redface:
Σκέψου να συνηθίσει και στο μέλλον, επιπλέον ,να "απαιτεί" πάντα να το παρατηρείς κάθε φορά που τα κάνει :rolleyes:(ένα αστείο είπα)
tongue.gif
Λες να μου αναπτύξει τέτοιες "ανωμαλίες"??? Θα κοπεί η παρατήρηση πάραυτα! :worry::D

Ε βρε δεν είναι για ανησυχία (αρκετά δεν έχουμε για ν' ανησυχούμε?) πλάκα έκανα
wink.gif

Πάντως ομολογώ οτι κι εγώ την παρατηρώ πολύ συχνά όταν πηγαίνει "εκεί που κι ο βασιλιάς πηγαίνει μόνος του", όμως από απόσταση, γιατί φοβάμαι μήπως ενοχληθεί από την αδιακρισία μου (είναι κι ορισμένα γατιά που ντρέπονται και νιώθουν αμήχανα) κι αρχίσει και λερώνει αλλού, εκτός της αμμολεκάνης.

Xαχαχα! Και εγώ πλάκα κάνω βρε....Μην ανησυχείς. Αρκετά την τραβήξαμε τη ...σκ@το-συζήτηση. Βέβαια, αν υπάρχει ένα topic που ευνοεί τότε σίγουρα είναι αυτό που φέρει τίτλο "Πρόβλημα Δυσκοιλιότητας"!

Η γάτα μου δεν πάει τουαλέτα

Γεια σας παιδιά! Απο χθες το βράδυ, η γατούλα μου έχει να πάει τουαλέτα και συνεχώς πηγαίνει για ύπνο. Να σημειώσω ότι είναι 9 χρονών καθώς και ότι τρώει και πίνει κανονικά! Ξέρετε τι μπορεί να φταίει; Ανησυχώ λίγο:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Η γάτα μου δεν πάει τουαλέτα

Τρωει κανονικά; Νερό πίνει;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back