Πρόβλημα αφόδευσης

Ήπιε νερό και έφαγε ξηρά τροφή πριν λίγο!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Η γάτα μου δεν πάει τουαλέτα

Μήπως να έπαιρνες ένα τηλέφωνο τον κτηνίατρό σας;
Αφού τρώει και πίνει κανονικά θα έπρεπε να έχει πάει από χθες το βράδυ. Σίγουρα δεν έχει πάει, μήπως δεν την έχεις δει;
Και το ότι όλο κοιμάται με ανησυχεί προσωπικά... :hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μήπως να έπαιρνες ένα τηλέφωνο τον κτηνίατρό σας;
Αφού τρώει και πίνει κανονικά θα έπρεπε να έχει πάει από χθες το βράδυ. Σίγουρα δεν έχει πάει, μήπως δεν την έχεις δει;
Και το ότι όλο κοιμάται με ανησυχεί προσωπικά... :hmm:

Ναι δεν έχει πάει καθόλου απο χθες:worry: Τι υποψιάζεσαι ότι συμβαίνει;:(

Κοίταξε, αν δεν είχε πάει μόνο για κακάκια αλλά έκανε τα τσίσα της κανονικά, θα έλεγα μήπως άλλαξε κάτι στην διατροφή της και έσφιξε. Αλλά εσύ λες πως δεν έχει πάει καθόλου. Στην θέση σου θα την πήγαινα κτηνίατρο και γρήγορα κιόλας.
Δεν έχω ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει, μου έχει τύχει να μην πηγαίνει τουαλέτα γατί μου αλλά συγχρόνως του κοβόταν και η όρεξη για φαγητό και ακόμα και νερό.
Οπότε δηλώνω άγνοια... :confused:

Κοίταξε, αν δεν είχε πάει μόνο για κακάκια αλλά έκανε τα τσίσα της κανονικά, θα έλεγα μήπως άλλαξε κάτι στην διατροφή της και έσφιξε. Αλλά εσύ λες πως δεν έχει πάει καθόλου. Στην θέση σου θα την πήγαινα κτηνίατρο και γρήγορα κιόλας.
Δεν έχω ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει, μου έχει τύχει να μην πηγαίνει τουαλέτα γατί μου αλλά συγχρόνως του κοβόταν και η όρεξη για φαγητό και ακόμα και νερό.
Οπότε δηλώνω άγνοια... :confused:

Πηγε μόλις για τσισα!:D Επιτέλους ανέβηκε λίγο η ψυχολογία μου γιατί ξεκίνησα να ανησυχώ:/: Δεν έχει κάνει καθόλου μέχρι στιγμής κακα!:(

Πηγε μόλις για τσισα!:D Επιτέλους ανέβηκε λίγο η ψυχολογία μου γιατί ξεκίνησα να ανησυχώ:/: Δεν έχει κάνει καθόλου μέχρι στιγμής κακα!:(
Μήπως έχει αλλάξει κάτι στην διατροφή της πρόσφατα; Μήπως άλλαξε δηλαδή η τροφούλα που τρώει;

Μήπως έχει αλλάξει κάτι στην διατροφή της πρόσφατα; Μήπως άλλαξε δηλαδή η τροφούλα που τρώει;

Όχι οχι! Τρώει ότι έτρωγε και πιο πριν:/:

Τότε μήπως πήρε τίποτα φάρμακα τελευταία, γενικά άλλαξε κάτι στην καθημερινότητά της που θα μπορούσε να την έχει επηρρεάσει;
Αν όχι θα έλεγα να περιμένεις μια μέρα ακόμα, εφ' όσον εξακολουθήσει να κάνει τα τσισάκια της και αν μέχρι τότε δεν κάνει καθόλου κακά να την πας να την δει ένας κτηνίατρος. Υπάρχουν παθήσεις που δημιουργούν πρόβλημα στις κενώσεις και καλό θα ήταν να το προλάβεις πριν σταματήσει να τρώει.

Τότε μήπως πήρε τίποτα φάρμακα τελευταία, γενικά άλλαξε κάτι στην καθημερινότητά της που θα μπορούσε να την έχει επηρρεάσει;
Αν όχι θα έλεγα να περιμένεις μια μέρα ακόμα, εφ' όσον εξακολουθήσει να κάνει τα τσισάκια της και αν μέχρι τότε δεν κάνει καθόλου κακά να την πας να την δει ένας κτηνίατρος. Υπάρχουν παθήσεις που δημιουργούν πρόβλημα στις κενώσεις και καλό θα ήταν να το προλάβεις πριν σταματήσει να τρώει.

Δεν έχει αλλάξει τίποτα στην καθημερινότητά της:/: Ευχαροστώ, θα ακολουθήσω την συμβουλή σου σχετικά με την επικοινωνία με τον κτηνίατρο:)

Πίνει νεράκι αρκετό? Βάλε της και λίγη κονσέρβα αντί για κροκέτες, με λίγο λαδάκι (ελαιόλαδο ωμό) μέσα, μήπως και βοηθηθεί..

Πίνει νεράκι αρκετό? Βάλε της και λίγη κονσέρβα αντί για κροκέτες, με λίγο λαδάκι (ελαιόλαδο ωμό) μέσα, μήπως και βοηθηθεί..

Νερό πίνει όσο έπινε! Και χθες αργά το βράδυ έκανε κακά κανονικά! :) Αν δεν πάει πάνω απο 2 φορές σήμερα για κακά θα ακολουθήσω την συμβουλή σου με το λάδι!!:)

Εγω παντως θα σου ελεγα να μην ανυσηχεις εφοσον πηγε το βραδυ γοα κακα. Μπορεί να ειχε δυσκοιλιουητα η το οτιδηποτε μπορεί να την πείραξε. Και εμείς καμια φορα μπορεί να τύχει να μην πάμε τουαλετα για μια μερα δεν εγινε και τίποτα

Πολύ σημαντικό: κάνει τσίσα κανονικά;;;

Καλησπέρα ! Μέχρι και πριν 2 εβδομάδες έδινα στο γάτο μου τροφές grain free. H τελευταία ήταν pronature πάπια πορτοκάλι . Όμως ζεσταίνοντας ο καιρός ήθελα να του κατεβάσω λίγο την πρωτείνη και επίσης το πορτοκάλι ,σύμφωνα με την κτηνίατρο του ευθυνόταν που καποιες φορές τα κόπρανα ήταν πολύ μαλακά , σαν διάρροια που δεν διαρκούσε όμως .
Ετσι λοιπον πριν 15 ημέρες του ξεκινησα αποκλειστικά , μετά από μία σύντομη περίοδο προσαρμογής , την pronature σολωμός με καστανό ρύζι .Ενώ λοιπόν πάντα έκανε κακά 2 φορές την ημέρα με αυτή την τροφή περιορίστηκε στη μία φορά την ημέρα αλλά σήμερα δεν έχει παει καθόλου . Πέρασε η ώρα του . Τρώει κανονικά , λυσάει στο παιχνίδι δεν φαίνεται να έχει κάποιο θέμα . Καταλαβαίνω ότι είναι νωρίς να ανησυχώ του βάζω και λίγο ελαιόλαδο απο χτες στις κροκέτες ,δεν του αρέσει καθόλου . Λέτε το καστανό ρύζι να έκανε τη ζημιά ???Απλά αναρωτιέμαι αν πρέπει να μπω πάλι στη διαδικασία να αλλάξω τροφή .

Σκέπτομαι φίλη ΕΛΑ μήπως είναι από την αλλαγή τροφής. :hmm:
Μήπως να περίμενες μερικές μέρες να δεις αν θα συνεχιστεί; Προσωπικά πιστεύω πως είναι από αυτό και μόλις συνηθίσει την σύσταση της τροφούλας θα επανέλθει. :)

Θα σου πρότεινα να δοκίμασεις να του βάλεις κάποια τροφή χωρίς ρύζι, διότι το ρύζι, ως γνωστόν "σφίγγει". Το ίδιο και το κοτόπουλο.

Θα πρότεινα να περιμένεις και να δεις, το ότι πέρασε η ακριβής ώρα που κάνει κακά συνήθως δε σημαίνει δυσκοιλιότητα! Επίσης το να κατέβει από τις 2 φορές τη μέρα στη 1 φορά τη μέρα που πήγαινε δε νομίζω ότι έχει σημασία, απλά λογικά του κάθεται διαφορετικά η διαφορετική τροφή που του δίνεις και πηγαίνει λιγότερο. Η Άρια εδώ και χρόνια πάει μόνο μια φορά τη μέρα για παράδειγμα. Αν η ποσότητα των κακών του και των ούρων του είναι κανονική, δε νομίζω ότι έχει πρόβλημα. Χειρότερο θα είναι να του αλλάξεις την τροφή ξανά μετά από 15 μέρες που την άλλαξες ήδη. Νομίζω εγώ δηλαδή, εσύ αποφάσισε με βάση τις ανάγκες σας και τις συνήθειες του γατακιού σου :) Επίσης θα πρότεινα να μη βάζεις λάδι στις κροκέτες, δεν κάνει να βρέχονται και να μένουν υγρές - γιατί υποψιάζομαι ότι δε θα τις πλησιάζει καν αν του μυρίζουν λάδι.

Επίσης θα πρότεινα να μη βάζεις λάδι στις κροκέτες, δεν κάνει να βρέχονται και να μένουν υγρές - γιατί υποψιάζομαι ότι δε θα τις πλησιάζει καν αν του μυρίζουν λάδι.
Σ' αυτό θα συμφωνήσω απόλυτα με την kouki μας. :)
Λαδάκι θα πρότεινα μόνο σε υγρή τροφούλα, είτε πρόκειται για κονσέρβα, είτε για μαγειρεμένο φαγητό. Και ναι, οι κροκέτες δεν κάνει να βρέχονται γιατί χαλάνε.

Συμφωνεί και ο γάτος μου μαζί σας. Το λάδι πάνω σε κροκέτα είναι μία αηδία . Μόνο επειδή είναι πεινάλας και είδε ότι δεν του της αντικατέστησε χτες , για αυτό της έφαγε . Δεν το έκανα ξανά . Μάλλον με αυτή την τροφή θα είναι τελικά μία φορά την ημέρα τα κακά . Τώρα έχω να σκεφτώ αν θα του πάρω και άλλο ένα τετοιο σακούλι να φάει ή αν πρέπει να τον πάω κατευθείαν στο γαλοπούλα βατόμουρα που έχει λιγότερη πρωτείνη και λιπαρά για το καλοκαίρι .

Κακοσυζήτηση πιάσαμε :D αλλά θέλω να ρωτήσω κάτι ακόμα, από ποσότητα είναι φυσιολογικά; Επίσης σου φαίνεται να έχει δυσκοιλιότητα; Πχ γκρινιάζει ποτέ στην τουαλέτα ή είναι τα κακά του σαν της κατσίκας, δηλαδή κάπως σα μικρά πετραδάκια;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back