Πρόβλημα βάρους!

KaterinaP

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η KaterinaP αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 44 ετών και μας γράφει από Μυτιλήνη (Λέσβος). Έχει γράψει 126 μηνύματα.
Γειά σας, είμαι καινούργια στο site, και χαίρομαι πολύ που υπάρχουν και άλλοι πορωμένοι με τα γατάκια τους οπως εγώ και ο φίλος μου!
Τα γατάκια μας είναι αρσενικά, ο Σάμι και ο Moby, 1 έτους και 3 μηνών ο ένας και 1 έτους και 1 μήνα ο άλλος. Τα ταιζαμε πάντα τα Royal Canine, ανάλογα με την ηλικία τους. Ε λοιπόν εγιναν και τα δύο τεράστια! Ο Σάμι είναι 9,5 κιλά και ο Moby 7,5. Είναι μεγάλες γάτες, αλλά ειδικά ο Σάμι την εχει την κοιλάρα του! Βασικά εχουμε προσπαθίσει να τους κανουμε δίαιτα αλλά ειναι τρομερα λαίμαργα και μέσα στο σπίτι και πάντα αποτυχαίνουμε. Ακουσα για κατι χάπια για την παχυσαρκία, σαν τα xenical για γάτες αλλά δε ξέρω....
Τι λέτε? Τι να κανουμε?
Οταν πάω στο σπίτι θα βάλω φωτογραφίες να καταλαβετε για τι μιλάω!
:):)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Οι κροκέτες που τους δίνετε είναι για στειρωμένα; Και αν ναι, δεν τρώνε καθορισμένη ποσότητα;:confused: Ούτε ασκούνται καθόλου;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλώς ήρθατε!:)
Για το αδυνάτισμα στις γάτες ισχύει ό,τι και για τους ανθρώπους: μικρότερες μερίδες και περισσότερη άσκηση.

Στη συσκευασία της τροφής υπάρχει ένα πινακάκι με τη συνιστώμενη ποσότητα για υπέρβαρες γάτες, οπότε ακολουθήστε τις οδηγίες και μειώστε τους την ποσότητα, αλλά σταδιακά.

Πολλές φορές οι γάτες τρώνε από ανία. Έτσι, αν γκρινιάζουν για φαγητό, μπορείτε να τους αποσπάτε την προσοχή με παιχνίδια.;) Ούτως ή άλλως είναι νεαρά γατιά, αποκλείεται να μην έχουν όρεξη για παιχνίδι.

Τέλος, θα σου συνιστούσα να αποφύγεις τα σκευάσματα αδυνατίσματος. Το ξενικάλ της γάτας δεν το ξέρω, αλλά έχω δοκιμάσει το ξενικάλ για ανθρώπους και, πίστεψέ με, αυτό που σου κάνει δεν είναι καθόλου ευχάριστο.:|

ΓΛΟΥΠ.
Η προτεινόμενη ημερησία ποσότητα απο τις Royal είναι 50-60gr.....:(

Οι κροκέτες που τους δίνετε είναι κανονικές ή light?
Ο κτηνίατρος μου, μου έχει συστήσει να δίνω στην Κύκα μόνο light τροφή κι ας μην είναι υπέρβαρη γιατί βρίσκεται αποκλειστικά μέσα στο σπίτι και είναι στειρωμένη,άρα ο μεταβολισμός της δε δουλεύει κανονικά..
Επίσης πρέπει να της δίνω πολύ συγκεκριμένες ποσότητες κι ας γκρινιάζει και χτυπιέται..

Οι κροκέτες που τους δίνετε είναι κανονικές ή light?
Ο κτηνίατρος μου, μου έχει συστήσει να δίνω στην Κύκα μόνο light τροφή κι ας μην είναι υπέρβαρη γιατί βρίσκεται αποκλειστικά μέσα στο σπίτι και είναι στειρωμένη,άρα ο μεταβολισμός της δε δουλεύει κανονικά..
Επίσης πρέπει να της δίνω πολύ συγκεκριμένες ποσότητες κι ας γκρινιάζει και χτυπιέται..

Ακριβώς;) Light κροκέτες και συγκεκριμένες ποσότητες. Τα υπέρβαρα ζώα έχουν προβλήματα υγείας καθώς μεγαλώνουν:/:

το παιχνίδι πιάνει το κάνω στην Άρια όποτε ζητάει έξτρα φαγητό, μετά πέφτει και τανάσκελα από την κούραση και το ξεχνάει τελείως:)

το κακό είναι ότι όταν τρώει, το κάνει γρήγορα και μετά ορμάει στο φαγητό του Μπέκερ, εκεί όταν βλέπει φαγητό μπροστά της δεν την κρατάς με τίποτα.... θέλει απομόνωση για λίγο μέχρι να τελειώσει το γεύμα του ο κ. Μπέκερ:/:

Γειά σας και πάλι.
Τους δίνω από 80gr young male/royal canine μετα από συμβουλη της κτηνιάτρου. Του μεγάλου του εδινα για πολύ καιρο τη διαιτητική τροφή της royal canine αλλά δεν ειδαμε καμία διαφορα. Βασικά ο Moby παίζει πολύ μαζί μου, του πετάω ενα φουντάκι και τρέχει και το φέρνει πισω. Σα σκύλος!!!
Ο Σάμι ειναι βαρεμένος... κι αυτός έίναι γατόσκυλο, αλλά βαριέται να παίξει πολλή ώρα. Το μονο που τον κάνει να ξεχνά το φαί ειναι το χτένισμα.
Να τους δινω 60gr???

Αν τρώνε μόνο κροκέτες, δίνε τους οπωσδήποτε λιγότερη ποσότητα (60 ή και 50γρ. τον καθένα) αλλά μοιρασμένη σε 2 (ή και 3) μικρά γεύματα, για να ξεγελιούνται, δηλαδή για να μην τους κόψει ξαφνικά άγρια λόρδα! :D

Αν τρώνε και κονσέρβα, μία πρόταση είναι α) να τρώνε μετρημένη ποσότητα κονσέρβας και β) να τους δίνεις τις κροκέτες σε ελάχιστες ποσότητες, σαν κέρασμα. Επίσης, να φροντίσεις η κονσέρβα τους να είναι χωρίς πολλούς υδατάνθρακες. Καλύτερα να παίρνεις από κτηνίατρο.

Όμως σκέψου μήπως είναι καλύτερα να τους γυρίσεις και τους δύο (ειδικά για χάρη τού στρουμπουλούλη!) σε τροφή light, πάλι με μετρημένες ποσότητες. Τροφή light δεν σημαίνει πως τρώμε όσο θέλουμε. Όπως και στους ανθρώπους!

Καλή επιτυχία! :)

Τhanx για τις συμβουλες. Η τροφή τους τωρα ειναι weight and stones, οπότε ειναι διαιτητικη. Απλα δε μπορεις να φανταστεις ποσο ζητάνε να φάνε. Μία φορά δε ξέρω πως, ανακαλυψανε το 10κιλο τσουβαλι σε μια ντουλαπα κλειστή και την ανοίξανε! Αλλη φορά σπάσανε τον αυτόματο feeder που εχω παρει. Εχουνε κάνει ομάδα τα δυο τους και δε μπορούμε να τους κανουμε κουμαντο! ακουγεται αστείο και σαν δικαιολογία αλλα είναι πρόβλημα! Δε μπορώ να επιβληθω σε δύο γατούλες!!! :redface:

Άντε καλέ, μια χαρά μπορείς να τους επιβληθείς! :) Εξ άλλου, είναι για το καλό τους. Πάρε λουκέτα και αμπάρες και κλείνε τις κροκέτες σε κανένα εφτασφράγιστο ντουλάπι! :D
Αυτό, που σκίζουν το σακί με τις κροκέτες, μου το έχει κάνει κι εμένα επανειλημμένα ο μαύρος μου, ο Beeb! :lol::lol::lol: Ευτυχώς γι' αυτόν όμως, μόνο χοντρός δεν είναι... ακόμα!

ΥΓ να κλειδώνεις τηλέφωνο και ίντερνετ για να μην παραγγέλνουν delivery!!! :lol:

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα:D

Μια χαρα ειναι τα γατακια απλα μειωσε τους λιγο την ποσοτητα φαγητου.Α και να θυμασαι υπαρχουν πολυ χειροτερα.Ο πατερας μου ειχε μια πελατισσα που ειχε μια γατα 20 κιλα .Ηταν απιστευτη η καημενη κοντευε να σκασει.Η αληθεια ειναι οτι τωρα εχει βελτιωθει η κατασταση της!:lol:

Ε, αφού πάνε μέχρι 20 κιλά είμαστε καλά ακόμα! :P

Ε, αφού πάνε μέχρι 20 κιλά είμαστε καλά ακόμα! :P
Δε ξέρω αν σκάνε σα τα μπαλόνια σε μεγαλύτερο βάρος:lol:

Άντε καλέ, μια χαρά μπορείς να τους επιβληθείς! :) Εξ άλλου, είναι για το καλό τους. Πάρε λουκέτα και αμπάρες και κλείνε τις κροκέτες σε κανένα εφτασφράγιστο ντουλάπι! :D
Αυτό, που σκίζουν το σακί με τις κροκέτες, μου το έχει κάνει κι εμένα επανειλημμένα ο μαύρος μου, ο Beeb! :lol::lol::lol: Ευτυχώς γι' αυτόν όμως, μόνο χοντρός δεν είναι... ακόμα!

ΥΓ να κλειδώνεις τηλέφωνο και ίντερνετ για να μην παραγγέλνουν delivery!!! :lol:

Μετά από 3 μήνες επανέρχομαι στο θέμα μας, τα χοντρά μου γατιά, αυτή τη φορά από άλλη οπτική γωνία θα ελεγα... εχω παρει αποφαση οτι τα γατουνια μου ειναι γουρουνακια και σπανε ΚΑΙ λουκετα αμα λαχει... :P

Αυτους τους μηνες ακουσα τις συμβουλες σας, τους εδινα απο 60g τη μερα, και εχασαν και οι δυο απο 1 κιλο. πολυ καλα δε νομιζετε? θα ηταν και καλυτερα αν δεν εβρισκαν τροπους να τρωνε παραπανω, συνεχεια, οτι και να καναμε!
Πηραμε αυτοματη ταιστρα για να μπορουμε να φευγουμε τα σαβκυρ/κα, ωραιοτατη, απο το ebay, ηλεκρονικη. Στην αρχη φαγανε το καπακι. το κολλησαμε. μετα τη ριξανε κατω και καταφεραν να την ανοιξουνε και να σκασουν στο φαι. και το τελευταιο το καλυτερο,
Πηγαμε Θεσ/νικη 4 μερες, βαλαμε την ταιστρα αλλα πηγαινε καθε μερα καποιος να τους δει και να πεταξει τα κακα τους. και μας ελεγαν οτι <μια χαρα τα γατια, χαδια θελουν, οχι φαι> μολις το ακουσα υποψιαστικα οτι κουζουλια εχουν κανει.....
Γυρισαμε πισω, τα χαιδεψαμε, παιξαμε, και εκει που καθομασταν ακουμε κροκετες να πεφτουν! και τι να δουμε!Ο Σαμι, ο μεγαλος και ο πιο χοντρος, εχει βαλει το χερι του μεσα στο ανοιγμα που πεφτει η τροφη, και ΓΥΡΙΖΕΙ το μηχανισμο, και πεφτουν οι κροκετες!!!!!!!:blink::blink::blink:

Εντυπωσιακο Ε?????:lol:
Αποφασισα μετα απο αυτο οτι τιποτα δεν μπορει να γινει με αυτον τον χοντροκοιλαρα, απλα λιγη τροφη απο μας, και οση μπορει να βρει μονος του να συντηρει τα παχη του! χεχεχεχεχε

Ο Σαμι, ο μεγαλος και ο πιο χοντρος, εχει βαλει το χερι του μεσα στο ανοιγμα που πεφτει η τροφη, και ΓΥΡΙΖΕΙ το μηχανισμο, και πεφτουν οι κροκετες!!!!!!!:blink::blink::blink:

Και μόνο για την απέραντη εξυπνάδα του αυτή θα πρέπει να του δώσεις αμέσως λιχουδιά και το δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει μέσα στο σπίτι:lol::lol: Κοίτα, ούτε εγώ είμαι καλή στο να τα πειθαρχώ αλλά δυστυχώς δεν πρέπει να τα ξεχειλώσεις στο φαγητό διότι έχει επιπτώσεις στην υγεία τους. Αυτά δεν το καταλαβαίνουν και θα σου ζητάνε συνεχώς φαγητό αλλά εσύ πρέπει να πάρεις ειδική τροφή για παχύσαρκα και να τους δίνεις μετρημένη την ποσότητα που πρέπει.
Καλή τύχη με τους αντάρτες σου!:rolleyes:

Φωτογραφιες μας!!!

Συνημμένα

• DSC00185.jpg
    DSC00185.jpg
    153,6 KB · Εμφανίσεις: 68
  • Dsc03607.jpg
    Dsc03607.jpg
    28,6 KB · Εμφανίσεις: 83
  • DSC00173.jpg
    DSC00173.jpg
    113,6 KB · Εμφανίσεις: 49
Πω πω πω κάτι γάταροι για χούφτωμα κι αγκαλιές! ΜΜΜΜΜΜ, 'φχαριστιέσαι γάτα, όχι αστεία... και το γκρίζο είναι ίδιο η Μέλη μου και σε χρώμα και σε διαστάσεις:confused:

Καλή τύχη με τους αντάρτες σου!:rolleyes:

Ευχαριστώ! θα χρειαστώ τύχη! μμμμμ μάλλον πρέπει να γίνω λίγο Χίτλερ εδώ μέσα να πέσουν οι κοιλιές στο άψε σβήσε!:mad: :up:

Συνημμένα

• DSC00178.jpg
    DSC00178.jpg
    205,4 KB · Εμφανίσεις: 48
  • DSC00166.jpg
    DSC00166.jpg
    78,7 KB · Εμφανίσεις: 61

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back