evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
πουπι μου δεν θανε στερημενος, ειναι οπως ξεκιναμε εμεις μια διαιτα(πιστεψε με απο 12 χρονων θυμαμαι τον εαυτο μου να κανει διαιτες).
οι πρωτες μερες ειναι οι δυσκολες, αν κρινω απο μενα(οκ, ανθρωπος εγω, αλλο οι γατες, αλλα φανταζομαι το αισθημα ειναι το ιδιο) τις πρωτες 2-3 μερες νομιζα οτι θα πεθανω αν δεν φαω παραπανω. οταν περασουν αυτες οι λιγες μερες, ο οργανισμος θα μπει σε εκεινο το ρυθμο, και εννοειται οτι δεν πρεπει αποτομα να μειωσεις τον αριθμο των γραμμαριων..πχ τρωει 70 γρ, την επομενη μερα δωστου 68, μετα απο τρεις μερες 65 μετα απο μια βδομαδα 62..ετσι ουτε το γατι νιωθει οτι δεν το ταιζεις, και σιγα σιγα θα αρχισει να τρωει πιο λιγη τροφη..
καταλαβαινω οτι ειναι δυσκολο να βλεπεις το ζωο σου να πειναει, αλλα αμα παιζει θεμα υγειας πρεπει να ειμαστε πιο αυστηροι, και για λιγες μερες να κανουμε την καρδια μας πετρα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
πουπι μου δεν θανε στερημενος, ειναι οπως ξεκιναμε εμεις μια διαιτα(πιστεψε με απο 12 χρονων θυμαμαι τον εαυτο μου να κανει διαιτες).
οι πρωτες μερες ειναι οι δυσκολες, αν κρινω απο μενα(οκ, ανθρωπος εγω, αλλο οι γατες, αλλα φανταζομαι το αισθημα ειναι το ιδιο) τις πρωτες 2-3 μερες νομιζα οτι θα πεθανω αν δεν φαω παραπανω. οταν περασουν αυτες οι λιγες μερες, ο οργανισμος θα μπει σε εκεινο το ρυθμο, και εννοειται οτι δεν πρεπει αποτομα να μειωσεις τον αριθμο των γραμμαριων..πχ τρωει 70 γρ, την επομενη μερα δωστου 68, μετα απο τρεις μερες 65 μετα απο μια βδομαδα 62..ετσι ουτε το γατι νιωθει οτι δεν το ταιζεις, και σιγα σιγα θα αρχισει να τρωει πιο λιγη τροφη..
καταλαβαινω οτι ειναι δυσκολο να βλεπεις το ζωο σου να πειναει, αλλα αμα παιζει θεμα υγειας πρεπει να ειμαστε πιο αυστηροι, και για λιγες μερες να κανουμε την καρδια μας πετρα![]()
βρε παιδια..δεν εχετε καταλαβει ακομα...διαιτα του κανω εδω και 1μιση χρονο!!!...ομως ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ....δηλαδη μπορει να χασει καμμια εκατοστη γραμμαρια,αλλα οταν λειψω εστω και για σαβ/κο..πρεπει να τους βαλω αποθεμα φαγητου..δεν μπορω να φυγω και να του εχω 60 γραμμαρια...και να φανταστεις οτι δεν φευγω συχνα....ο μπουκακος ήδη πειναει...απλα απο οτι καταλαβαινω ετσια κρατιεται σταθερος...αυτο που λεω ειναι οτι δεν θα φτασω στο σημειο να του δινω 40 γραμμαρια.και να ζησει μια ζωη ζητιανευοντας φαι....ολα αυτα που λες τα εχω κανει απο τοτε που εμαθα οτι δεν πρεπει να τους εχουμε συνεχεια τροφη...50 με 60 γραμμαρια τρωει ο ερμος...ποσο να φτασει πια;..........και εδω..δεν μιλαμε για λιγες μερες..ποιες λιγες μερες....εναμιση χρονο ο μπουκακος πειναει...ε.....αλλα μεχρι ενος σημειου να πειναει....αυτο λεω
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ολγα Κουκοράβα
Δραστήριο μέλος
δεν καταλαβες ολγα μου....το μπωλακι γεματιο εχει κοπει εδω και χρονια..το θεμα ειναιν οτι οταν παχυνει ενα γατακι....ειναι πολυ δυσκολο να τα χασει...και εμενα ο μπουκακος μου δυστυχως ειανιο μικροσωμος πολυ....και τον βαρυνουν αυτα τα κιλα..και εγω καθολου πλακα δεν κανω...το εχω μεγαλο αγχος..[/quoteeiw
Εχεις δίκιο ,αγαπητή πουπουλινα, ότι δύσκολα χάνονται τα κιλά που βαραίνουν τόν γατούλη σου,αλλά αν δέν του δημιουργούν προβλήματα,μήν αγχώνεσαι !!!Δέν ήθελα να σε πειράξω με τήν ...πλάκα που έγραψα, αλλά μου φάνηκε αστείος ο τρόπος που το εξιστόρισες. Φιλικά
![]()
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
βρε παιδια..δεν εχετε καταλαβει ακομα...διαιτα του κανω εδω και 1μιση χρονο!!!...ομως ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ....δηλαδη μπορει να χασει καμμια εκατοστη γραμμαρια,αλλα οταν λειψω εστω και για σαβ/κο..πρεπει να τους βαλω αποθεμα φαγητου..δεν μπορω να φυγω και να του εχω 60 γραμμαρια...και να φανταστεις οτι δεν φευγω συχνα....ο μπουκακος ήδη πειναει...απλα απο οτι καταλαβαινω ετσια κρατιεται σταθερος...αυτο που λεω ειναι οτι δεν θα φτασω στο σημειο να του δινω 40 γραμμαρια.και να ζησει μια ζωη ζητιανευοντας φαι....ολα αυτα που λες τα εχω κανει απο τοτε που εμαθα οτι δεν πρεπει να τους εχουμε συνεχεια τροφη...50 με 60 γραμμαρια τρωει ο ερμος...ποσο να φτασει πια;..........και εδω..δεν μιλαμε για λιγες μερες..ποιες λιγες μερες....εναμιση χρονο ο μπουκακος πειναει...ε.....αλλα μεχρι ενος σημειου να πειναει....αυτο λεω
Πούπι μήπως δεν είναι μόνο θέμα ποσότητας;;;

Μήπως παίζει ρόλο και ποια τροφή τρώει;;;

Για αυτό και ρωτάω σε όποιον έχει ψάξει το θέμα,ποιες κροκέτες συνιστώνται περισσότερο για έλεγχο βάρους;

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
δεν καταλαβες ολγα μου....το μπωλακι γεματιο εχει κοπει εδω και χρονια..το θεμα ειναιν οτι οταν παχυνει ενα γατακι....ειναι πολυ δυσκολο να τα χασει...και εμενα ο μπουκακος μου δυστυχως ειανιο μικροσωμος πολυ....και τον βαρυνουν αυτα τα κιλα..και εγω καθολου πλακα δεν κανω...το εχω μεγαλο αγχος..[/quoteeiw
Εχεις δίκιο ,αγαπητή πουπουλινα, ότι δύσκολα χάνονται τα κιλά που βαραίνουν τόν γατούλη σου,αλλά αν δέν του δημιουργούν προβλήματα,μήν αγχώνεσαι !!!Δέν ήθελα να σε πειράξω με τήν ...πλάκα που έγραψα, αλλά μου φάνηκε αστείος ο τρόπος που το εξιστόρισες. Φιλικά
![]()
εμ..δεν καταλαβαινεις;...το περιγραφουμε αστεια...για να διασκεδασουμε τον πονο μας!!![]()
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Πούπι μήπως δεν είναι μόνο θέμα ποσότητας;;;
Μήπως παίζει ρόλο και ποια τροφή τρώει;;;
Για αυτό και ρωτάω σε όποιον έχει ψάξει το θέμα,ποιες κροκέτες συνιστώνται περισσότερο για έλεγχο βάρους;![]()
η τροφη που τρωει ειναι r/c για στειρωμενα αρσενικα....τωρα μαλιστα αρχισα να του δινω αυτην που ειναι για στειρωμενα ανω των 7 ετων.....δεν διακυνδυνευω να δωσω τροφη για μη στειρωμενα ακομα και λαιτ...οι λαιτ ειναι για αλλη δουλεια..και οχι για την ουρολοθιαση...

Hlianna
Διάσημο μέλος
..ειναι πολυ απλο..παρε τον πινακα με την r/c για στειρωμενα και μια αλλη r/c που σε ενδιαφερει και θα δεις οτι ειναι τα ιδια στις τιμες που σε ενδιαφερει για ενα στειρωμενο γατι..Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ολγα Κουκοράβα
Δραστήριο μέλος
Kαι γω απ ότι ξέρω, από τήν πολύχρονη εμπειρία μου, δεν υπάρχουν ειδικές τροφές γιά στειρωμένα γατιά .Εγώ ,είμαι τής γνώμης, οτι η καλύτερη διατροφή,γιά μιά γάτα, για να κρατάει το βάρος που πρέπει, είναι Η ΣΩΣΤΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ! Οχι υπερβολές . Φιλικά (πάντα )!!!
aretha
Περιβόητο μέλος
Αυτό δεν ισχύει. Δες για παράδειγμα στο βρετανικό site της RC, υπάρχει κανονικά η Sterilized, ενώ στο πινακάκι με τις "εξειδικευμένες ανάγκες" για κάθε γάτα, πρώτη επιλογή πάνω-πάνω είναι το "neutered", δηλαδή στειρωμένη.και στο εξωτερικο καμια εταιρια δεν γραφει για στειρωμενα ουτε καν η r/c..
Όντως στο εξωτερικό το συντριπτικό ποσοστό των ζώων συντροφιάς είναι στειρωμένο, οπότε θεωρείται λίγο-πολύ αυτονόητο κάτι τέτοιο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και αστείρωτα ζώα (αυτά που προορίζονται για εκτροφή, για παράδειγμα) τα οποία σίγουρα έχουν διαφορετικές διατροφικές ανάγκες.
Από κει και πέρα, δεν αμφιβάλλω ότι υπάρχουν και τροφές που είναι ασφαλείς για στειρωμένα γατιά χωρίς απαραίτητα να το αναφέρουν ρητά, πάντα όμως θα πρέπει να κοιτάζει κανείς πολύ προσεκτικά την περιεκτικότητα σε λιπαρά, άλατα κ.λπ. και ίσως να συμβουλεύεται και τον κτηνίατρο πριν επιλέξει.
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
το βρετανικο σαιτ της rc οντως εχει ακριβως τις ιδιες σειρες της rc με της ελλαδας. ομως πχ το καναδεζικο σαιτ της ιδιας εταιριας δεν εχει ουτε μια που να γραφει οτι ειναι για στειρωμενα.
Hlianna
Διάσημο μέλος
Αυτό δεν ισχύει. Δες για παράδειγμα στο βρετανικό site της RC, υπάρχει κανονικά η Sterilized, ενώ στο πινακάκι με τις "εξειδικευμένες ανάγκες" για κάθε γάτα, πρώτη επιλογή πάνω-πάνω είναι το "neutered", δηλαδή στειρωμένη.
Όντως στο εξωτερικό το συντριπτικό ποσοστό των ζώων συντροφιάς είναι στειρωμένο, οπότε θεωρείται λίγο-πολύ αυτονόητο κάτι τέτοιο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και αστείρωτα ζώα (αυτά που προορίζονται για εκτροφή, για παράδειγμα) τα οποία σίγουρα έχουν διαφορετικές διατροφικές ανάγκες.
Από κει και πέρα, δεν αμφιβάλλω ότι υπάρχουν και τροφές που είναι ασφαλείς για στειρωμένα γατιά χωρίς απαραίτητα να το αναφέρουν ρητά, πάντα όμως θα πρέπει να κοιτάζει κανείς πολύ προσεκτικά την περιεκτικότητα σε λιπαρά, άλατα κ.λπ. και ίσως να συμβουλεύεται και τον κτηνίατρο πριν επιλέξει.
οκ το βρετανικο ισως να μην το εχω κοιταξει ομως γι αυτο ειπα οτι πρεπει να ελεγχεις τους πινακες με βαση την τροφη για στειρωμενα για να δεις τις τιμες με μια τροφη που σε ενδιαφερει..οπως εκανα και εγω με την beauty

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
βρε παιδια...συγνωμην..υπαρχει καποιος λογος να μην δινω τροφη για στειρωμενα;...δεν νομιζω..παντα εγω θα προτιμω τις εξειδικευμενες...γιατι να παρω καποια που δεν το γραφει,απο τη στιγμη που η ρουαγιαλ εχει ειδικη σειρα;...δεν ειναι αυτο που φταιει για το παχος του μπουκακου...
starter
Δραστήριο μέλος
Τους έκοψα εντελώς την kitten πριν να την στειρώσω και τους δίνω όλους απο 50 γραμμάρια πια και κάθομαι και χωροφύλακας γιατί πεινάνε. Καμιά φορά μονο δίνω λίγο παραπάνω στον μικρό.
Κονσέρβα τρώνε μια φορά την εβδομάδα και μάλιστα των 80 γρ μοιρασμένη στα τρια οπότε σχεδόν καθόλου. Λιχουδιές και τα λοιπά είναι κομμένα και τα ταίζω μόνο εγω οπότε ελέγχω απόλυτα τι τρώνε.
Αρχισα να ανυσηχω πάρα πολύ για το βάρος γιατί ενω εδώ και καιρό τρώνε λιγότερα γραμμάρια αντί να χάνουν ή να συγκρατιούνται παχαίνουν.
Και δεν τίθεται θέμα άσκησης...... όλη μέρα τρέχουν πηδάν παλεύουν και κυνηγιούνται, είναι όλα ζωηρά και τρία.
Δεν ξέρω αν έχετε κάτι να προτείνεται. Οι γιατροί μόνο έλεγχο με συμβουλεύουν αλλά δεν αποδίδει.
natalouko
Επιφανές μέλος
Θα μπορούσες να πάρεις μία τροφή που έχει πολύ πρωτεϊνη και σαν πρώτο συστατικό το κρέας έτσι ώστε με λιγότερη ποσότητα να χορταίνουν και να μην παχαίνουν..Βρήκα αυτό το θεματάκι για να μοιραστώ μαζί σας την ανυσηχία μου για το βάρος των γατιών μου. Εχω δυο στειρωμενα θυληκά γατάκια 1,5 και ενός έτους περίπου και ένα αστείρωτο αρσενικό 8 μηνων. Η μεγαλύτερη γατούλα μου στειρώθηκε πέρσι το Μαιο και κράτησε το βάρος της σταθερό μέχρι τον Σεπτέμβρη ακόμη και με kitten r/c που τους έδινα γιατί ήταν μικρά. Απο το Σεπτέμβρη το γυρίσαμε με μείγμα kitten r/c και r/c για στειρωμένα θυληκά (κτηνιατρικη σειρά).Όταν μας προέκυψε ένα μήνα μετά ο μικρός προσπάθησα να δίνω kitten μόνο σε αυτόν αλλά γινόταν σφαγή οπότε συνεχίσαμε με το μείγμα και όσο πήγαινε τους αύξανα την περιεκτηκότητα σε τροφή για στειρωμένα γιατί σειρά είχε και η δεύτερη γατούλα. Με τα πρώτα κρυα παρατήρησα οτι η μεγάλη μου γατούλα έπαιρνε σταδιακά βάρος αλλά κρατούσα σταθερά την τροφή τους στα 60 γραμμάρια και δεν ανησύχησα πολύ. Το θέμα είναι όμως οτι παρόλο την σταθερή τροφή (μοιρασμέη σε 3 γεύματα) και σε ποιότητα και σε ποσότητα φτάσαμε τα 6 κιλά και φαίνεται οτι έχει ξεφύγει το κορμάκι της. Η δεύτερη γατούλα μου ήταν πολύ αδύνατη πάντα αλλά μετα τη στείρωση δεν είχε την πορεία της πρώτης. Μέσα σε 2 μόλις μήνες πήρε 1,5 κιλό και συνεχίζει.
Τους έκοψα εντελώς την kitten πριν να την στειρώσω και τους δίνω όλους απο 50 γραμμάρια πια και κάθομαι και χωροφύλακας γιατί πεινάνε. Καμιά φορά μονο δίνω λίγο παραπάνω στον μικρό.
Κονσέρβα τρώνε μια φορά την εβδομάδα και μάλιστα των 80 γρ μοιρασμένη στα τρια οπότε σχεδόν καθόλου. Λιχουδιές και τα λοιπά είναι κομμένα και τα ταίζω μόνο εγω οπότε ελέγχω απόλυτα τι τρώνε.
Αρχισα να ανυσηχω πάρα πολύ για το βάρος γιατί ενω εδώ και καιρό τρώνε λιγότερα γραμμάρια αντί να χάνουν ή να συγκρατιούνται παχαίνουν.
Και δεν τίθεται θέμα άσκησης...... όλη μέρα τρέχουν πηδάν παλεύουν και κυνηγιούνται, είναι όλα ζωηρά και τρία.
Δεν ξέρω αν έχετε κάτι να προτείνεται. Οι γιατροί μόνο έλεγχο με συμβουλεύουν αλλά δεν αποδίδει.

starter
Δραστήριο μέλος
Θα μπορούσες να πάρεις μία τροφή που έχει πολύ πρωτεϊνη και σαν πρώτο συστατικό το κρέας έτσι ώστε με λιγότερη ποσότητα να χορταίνουν και να μην παχαίνουν..![]()
Το σκέφτηκα για την Acana γιατί είδα οτι γράφτηκαν και πολλά εδώ για αυτήν αλλά έχει πολύ υψηλά λιπαρά, σχεδόν τα διπλά απο αυτήν που τρώνε τώρα και το φοβάμαι
.Στόχος μου ειναι να προλάβω την μικρή πριν ξεφύγει αλλά να βρώ και μια λύση για τον μικρό που είναι απίστευτα λαίμαργος. Αν στειρωθεί και αυτός θα γίνει εξακόσια κιλά.
natalouko
Επιφανές μέλος
Απ ότι διεπίστωσα από προσωπική μου εμπειρία, η μεγάλη μου γάτα ενώ είχε λιπάκι, το έχασε και ο μικρός που ήταν λαίμαργος τώρα τρώει πολύ λιγότερο. Και όλα έχουν πάρει κάποια γραμμάρια αλλά είναι όλα μύες...Το σκέφτηκα για την Acana γιατί είδα οτι γράφτηκαν και πολλά εδώ για αυτήν αλλά έχει πολύ υψηλά λιπαρά, σχεδόν τα διπλά απο αυτήν που τρώνε τώρα και το φοβάμαι.
Στόχος μου ειναι να προλάβω την μικρή πριν ξεφύγει αλλά να βρώ και μια λύση για τον μικρό που είναι απίστευτα λαίμαργος. Αν στειρωθεί και αυτός θα γίνει εξακόσια κιλά.

Πουθενά λίπος..

starter
Δραστήριο μέλος
ELENIP
Διάσημο μέλος
είναι πολλά! Λόγω της κακής ανάπτυξης της. Επίσης έχει και αστάθεια στα πίσω πόδια. Εκεί που τρέχει γριστράνε τα πόδια στο πλάι. Και φοβάμαι μήπως το σωματάκι της δεν αντέξει τόσο βάρος! Οι άλλες δύο κοπέλες ειναι στα ίδια. Ευτυχώς. Τι να την κάνω την μικρή?Πριν αρχίσουμε την ακάνα ήταν για πολλούς μήνες στα 3.500 κιλά. Να πάρει 600 γρ πολλά δεν είναι?
Ακόμα και ο Μπλάνκο που είναι στην ανάπτυξη και είναι και αγόρι είναι 4.300.Η Σίσσυ σταθερή στα 4.400 και η Νόρα που είναι και λαίμαργη κι αυτή σταθερή στα 4.600. Και δίνω τέσσερα γεύματα των 60. Το πρωί, το μεσημέρι, το απόγευμα και το βράδυ μετα τις 12. Στο καθένα βγαίνει 60 γρ. Τι άλλο να κάνω?

Γιατι ανοιξε η ορεξη της Τίνας;
Η Τινα, 11,5 χρονών -γύρω στα 6-6,5 κιλά και στειρωμένη παιδιόθεν- , αρχισε να ζητάει επιτακτικά περισσότερη κονσέρβα εδώ και 1 μηνα.
Μέχρι τότε έτρωγε πάντα μια μικρη κονσέρβα 85 γρ. μοιρασμενη σε δυο γευματα, πρωι-απογευμα, και μια χουφτα ξηρα τροφη που μασουλούσε όλη μερα (και νύχτα υποθετω).
Εδώ και 1,5 χρόνο που εχουμε και δευτερη γατα, Λούλα, 3 ετων, η κοσνερβουλα μοιραζεται σε 2/3 Τινα και 1/3 Λουλα + περισσοτερη ξηρα τροφη στο μπολακι.
Η Τινα ζηταει ομως εδω και 1 μηνα επιπλεον κονσερβα και το βραδυ! Σε λιγο θα γινει κανονικη χοντρομπαλα, φοβαμαι. Τι να κανω;;;
Η προτιμηση της Τινας ειναι η κονσερβα, της Λουλας η ξηρα τροφη.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Γιατι ανοιξε η ορεξη της Τίνας;
Η Τινα, 11,5 χρονών -γύρω στα 6-6,5 κιλά και στειρωμένη παιδιόθεν- , αρχισε να ζητάει επιτακτικά περισσότερη κονσέρβα εδώ και 1 μηνα.
Μέχρι τότε έτρωγε πάντα μια μικρη κονσέρβα 85 γρ. μοιρασμενη σε δυο γευματα, πρωι-απογευμα, και μια χουφτα ξηρα τροφη που μασουλούσε όλη μερα (και νύχτα υποθετω).
Εδώ και 1,5 χρόνο που εχουμε και δευτερη γατα, Λούλα, 3 ετων, η κοσνερβουλα μοιραζεται σε 2/3 Τινα και 1/3 Λουλα + περισσοτερη ξηρα τροφη στο μπολακι.
Η Τινα ζηταει ομως εδω και 1 μηνα επιπλεον κονσερβα και το βραδυ! Σε λιγο θα γινει κανονικη χοντρομπαλα, φοβαμαι. Τι να κανω;;;
Η προτιμηση της Τινας ειναι η κονσερβα, της Λουλας η ξηρα τροφη.
επειδη η γατουλα σου ειναι μεγαλη μπορει να παιζει και παθολογικη αιτια περα απο "λαιμαργια". Ποτε κανατε τελευταια φορα check up και εξεταση αιματος; Δεν θελω να σε ανησυχησω, αλλα πιστευω πως καλο θα ηταν να παρατηρουσατε την συμπεριφορα της και τις συνηθειες της για ενα διαστημα (πχ αν πινει περισσοτερο ή λιγοτερο νερο, αν εχει γινει λιγοτερο ή περισσοτερο δραστηρια, αν εχει αλλαξει κατι στην συχνοτητα που παει τουαλετα, αν τα κακακια της εχουν γινει πιο μαλακα κτλ). Αν παρατηρησεις τιποτα περιεργο ή διαφορετικο πανω της να την πας στον κτηνιατρο

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool
Δέν ήθελα να σε πειράξω με τήν ...πλάκα που έγραψα, αλλά μου φάνηκε αστείος ο τρόπος που το εξιστόρισες. Φιλικά