Πρόβλημα με δεσποζόμενα μυαλά...

StrayKat

Νεοφερμένο μέλος

Η StrayKat αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 47 μηνύματα.
Καλησπέρα παιδιά
και καλή χρονιά σε όλους

Μικρό Intro
Δεν ξέρω αν κάποιοι θυμάστε αυτά τα κορίτσια την Κοκό και την Αργυρώ :redface:
https://www.mypetz.gr/threads/Αδεσποτάκια-αδερφάκια.228266/

Δυστυχώς κανείς δεν ενδιαφέρθηκε ως τώρα και παραμένουν τριγύρω, στο χώρο εργασίας μου.
Υπήρχαν και κάποια άλλα μικρούλια (τα 2 τα βρήκαμε πατημένα από αμάξι, το άλλο εξαφανίστηκε...)

Στο ζουμί
Εν πάσει περιπτώσει, το ζήτημα είναι με μια μερίδα γειτόνων. Το γραφείο μου είναι ισόγειο πολυκατοικίας, αρκετά μέσα από το δρόμο και έχει μια αυλίτσα μπροστα που οδηγεί αποκλειστικά και μόνον σε μένα. Η πολυκατοικία έχει εντελώς ξεχωριστή είσοδο παραδίπλα. Στο χώρο αυτόν λοιπόν, σε κρυφή εσοχή δίπλα στην πόρτα μου βάζω τροφή και νερό, εγώ και η συντρόφισσα Χ. του δευτέρου ορόφου. Καμιά φορά βοηθά και μια ηλικιωμένη κυρία από τον τρίτο....
Δυστυχώς δεν συμμερίζονται όλοι στην πολυκατοικία τις "ευαισθησίες" μας και αυτό μου το έχουν καταστήσει σαφές εδώ και καιρό. (Πολλάκοις απείλησαν για φόλες και εγώ με όπλο τους μάρτυρες, ανταπείλησα)

Με πρόσχημα την αλλαγή στην διαχείρηση and to know us better, η νεόκοπη διαχειρίστρια εμφανίσθη σήμερα
και φυσικά οι γενικές ευγένιες κατάληξαν στο hot topic των γατιών.
Τα γατιά ως είθισται ουρούν και αφοδεύουν κι όλας (τα κακορίζικα)
και καταλαβαίνετε αυτή η μπρουτάλ συνήθεια δεν ταιριάζει με "ευαισθησίες β. προαστείων".

[οff-topic]
Ευαισθησίες που δεν έχουν αφήσει τετραγωνικό ελεύθερου χώρου και που ακόμα και ο δημόσιος χώρος
λογίζεται ιδιωτικός (αυτό δεν ισχύει τόσο για τα πάρκα που είναι κυρίως για τους "άπλυτους" - όσο για το πεζοδρόμιο επι παραδείγματι, μπροστά απο το σπίτι τους που ενίοτε το φράσσουν με κυτία ή mon dieu... καρέκλες για να πακτώσουν το δικό τους parking. Aυτά τα σκηνικά είναι να μπουν σε άλλο post και σε άλλο forum, αλλά δεν κρατήθηκα)
[/οff-topic]

H εμφανώς καλοζωισμένη αυτή κυρία, λοιπόν, απαιτεί να σταματήσω εγώ ή οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος να ταίζει τα ζωντανά. Και κυρίως απαιτεί να σταματήσουν τα ζωντανά (αυτά που έχουν απομείνει και είναι 2 τω αριθμώ) να ουρούν/αφοδεύουν κατα το δοκούν...
Τα γατιά επισημαίνω, είναι αδέσποτα, τριγυρνάνε στο δρόμο μας και ενίοτε μπαίνουν μέσα για ζέστη.

Α. Οταν είπα πως αν δεν τα βοηθήσουμε τα γατιά θα πεθαίνουν χωρίς τροφή:
- "Εχει ο Θεός, θα βρουν αλλού, στα σκουπίδια.."

Κλασική Ελληνική Απάντηση 1:
Βαθιά θρησκευτική πίστη και επίκληση σε αόρατες δυνάμεις που ενίοτε δρουν ανθρωπιστικά
και λύνουν ζητήματα χωρίς τη συνδρομή μας. Χεστήκαμε στην τελική.
Γιατί όλο και κάτι θα βρεθεί... ή όλο και κάποιος βαρεμένος θα τα βοηθήσει
και δεν θα είναι κάτω απο το σπίτι ΜΟΥ.

Β. Οταν πρότεινα να αναλάβουμε να κάνουμε στειρώσεις (η μακροπρόθεσμα καλύτερη λύση)
και να μοιραστούμε τα έξοδα μιας κι εγώ "άπλυτη" και προλετάρια είμαι:
- "Αυτά όλα είναι ευθύνη της πολιτείας."

Κλασική Ελληνική Απάντηση 2:
Για όλα ευθύνεται η Πολιτεία, γενικώς και αορίστως όπως η θεία δύναμη πιο πάνω.
Τι να προσθέσω;
Είναι κουραστικό και για μένα αγαπητοί φίλοι και μόνο που τα γράφω αυτά...
νομίζω πως από γεννησιμιού μας τις ίδιες ατάκες ακούμε.

Εν πάσει περιπτώσει, με θεωρώ έξυπνο άνθρωπο όπως κάθε φιλόζωο και πέρα από το καυστικό/φαιδρό στυλ
της εδώ ανάρτησης, επειδή πρωτίστως σέβομαι τους ανθρώπους θέλω όσο το δυνατόν να μειώσω την όχληση
αν και εφ' όσον όντως υπάρχει τέτοια. Φυσικά οι χώροι σίτισης και τα σκεύη τους είναι πάντα καθαρά, στην πόρτα μου μπροστά.
Δυστυχώς όμως δεν μπορώ να εμφυσήσω στις γάτες - τις 2 που είναι, πες "μόνιμες", στη γειτονιά ή τις όποιες.... transit,
το που θα ανακουφιστούν!

Εμαθα δε εκ των υστέρων, ότι η κυρία αυτή είναι υποχόνδρια του στυλ
με το dettol (και ουχί σταυρό) στο χέρι. Ας είναι.

Και σε εδώ χρειάζομαι τη συμβο(υ)λή σας

1. ΝΟΜΙΚΑ
Θα εκτιμούσα πολύ αν κάποιος είναι γνώστης της ισχύουσας νομοθεσίας να με διαφωτίσει
ξεκάθαρα νομικά αν το να ταίζεις κάποιο μη δεσποζόμενο ζώο είναι αδίκημα, πλημμέλημα ή τι άλλο.
Αυτό είναι το κυριότερο που θα ήθελα να μάθω και μιας και ο νόμος δεν είναι πάντα και "ηθικός"
θέλω να ξέρω τι προβλέπει σε τέτοιες περιπτώσεις.

Αν είμαι νόμιμη - όπως και πιστεύω, σε περίπτωση που με καταγγείλει τι γίνεται;

2. ΓΑΤΟ-ΦΙΛΙΚΑ
Τα απωθητικά σπρέυ ξέρετε να είναι αποτελεσματικά σε εξωτερικούς χώρους (χώμα, πλάκες);
Αν πιάσει το κόλπο και πηγαίνουν στους απέναντι μετά θα τους βάλω να πλακωθούν μεταξύ τους!
(ασταδιάλα πια..)

Ακούγομαι κακιά και εμπαθής, αλλά η αλήθεια επίσης είναι πως αν ρωτήσουμε 10 ανθρώπους
κανείς δεν θα συμφωνήσει με μια γάτα να τα κάνει στην πρασιά του.
Και μένα η αυλή μου βρομάει.... βαρβατίλα από τους κεραμιδόγατους και δεν μπορείς να σταθείς, μιας
και είμαι απο τα ελάχιστα σπίτια τριγύρω με μια μικρή αυλίτσα.
Αλλά μέσα στην Αθήνα - και εδώ μόνο ρεαλιστικές απαντήσεις παίρνει -
που αλλού να πάνε; Στο... Central park της Κυψέλης, ή της Πεύκης για να μην τα μυρίζουμε;
Σκέφτηκα να έβαζα ακόμα και ένα σκαφάκι με άμμο, αλλά εκεί και αν θα φρίξουν και εχώ μια υποψία
ότι δεν θα είναι και έννομο.

Αυτά... Σας κούρασα το ξέρω.
Να είστε καλά :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αγαπητή φίλη σε συμμερίζομαι απόλυτα, αλλά δεν ξέρω να σε διαφωτίσω νομικά. Έχω πάντως την αίσθηση ότι δεν της πέφτει λόγος και δεν έχει κανένα δικαίωμα να σε αποτρέψει από το να ταΐζεις τις αδέσποτες γατούλες. Τι να πω δεν ξέρω μέχρι που έχει φτάσει η κακία και η νοσηρότητα του ανθρώπινου μυαλού. Μόλις χτες διάβαζα για τη δικαίωση μιας φιλόζωης εδώ:

https://www.enet.gr/?i=animals-farm.el&id=239344

είναι όμως λίγο διαφορετική περίπτωση. Παρόλα αυτά, κανείς δε μπορεί να σου απαγορεύσει να τα φροντίζεις. Αντίθετα αυτή μπορεί να βρεθεί υπόδικη αν τολμήσει να τους κάνει κακό. Καλό κουράγιο και κράτα γερά!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Aγαπητή Bijoux καλησπέρα, σε ευχαριστώ πολύ
για το ενδιαφέρον σου :)

Πολύ ενθαρρυντικό και το λινκ, δεν το είχα δει!
Πάντως κι εγώ δεν νομίζω ότι θεωρείται "παράνομο" και θα το ψάξω περαιτέρω
παρότι τα νομικά είναι κομματάκι κορακίστικα αν δεν είσαι του επαγγέλματος :)

- Μια φλασιά που έφαγα είναι να ζητήσω για αρχή από τον άνθρωπο που μας νοικιάζει το χώρο
τα σχέδια, τις κατόψεις και να αποσαφηνίσω για αρχή αν είναι ο χώρος αυτός καθαρά "δικός μου" (δηλ. του μαγαζιού)
ή κοινόχρηστος.

Θα καταστρώσω στρατηγική αύριο με καθαρό μυαλό.
Κοίτα που καταντήσαμε δηλαδή. Καθημερινά εξάλλου διαβάζουμε
για κακοποίησεις ζώων, έχει γίνει πια ρουτινά και θέλω απλά να το αποτρέψω
γιατί πράγματι σε ένα βαθμό έχουμε "συνηθίσει" την καφρίλα τέτοιων ανθρώπων.

ΥΓ. Σεβάχ λέω κι εγώ τον ένα γάτο μου και πράγματι, υπέροχο όνομα για υπέροχα γατιά!

Φιλιά!

Καλη δυναμη στο εργο σου. Τα μυαλα των ανθρωπων πλεον κατακλυζονται απο βλακεια , ανωμαλια και κακια. Τα προβληματα μας και οτιδηποτε μας ενοχλει βγαινει παντα στα ζωα επειδη δεν μπορουν να μιλησουν να σου πουν "Εισαι κατωτερος ακομα και απο εμενα". Νομικα ουτε εγω μπορω να σου πω τιποτα αλλα δεν μπορω να πιστεψω οτι ειναι παρανομο να βοηθας αδεσποτα ζωα και αντ'αυτου να ακους και τον καθε ενα να σου λεει το κοντο του και το μακρυ του... Η Κριση ομως θα ερθει και ο καθενας θα μπει στη θεση του...

Καλημέρα Speri!

Σε ευχαριστώ πολύ
Σήμερα απο το πρωί - μιας και ελέω κρίσης βαράμε...μύγες στο γραφείο
έχω γκαβωθεί να διαβάζω ΦΕΚ και τα συναφή.

Στο νόμο 3170/2003 που βρήκα, δεν αναφέρει πουθενά ότι απαγορεύεται
να ταίζεις αδέσποτα. Στον ίδιο νόμο στο άρθρο 6 και αναφερόμενος ο νομοθέτης
αποκλειστικά σε δεσποζόμενα ζώα, λέει πως
"απαγορεύεται η διατήρηση ζώων συντροφιάς σε κοινόχρηστους
χώρους πολυκατοικίας (πυλωτή, ταράτσα, ακάλυπτοι κλπ)
"

Το θέμα είναι πως μιλάμε εδώ για αδέσποτα τα οποία φυσικά δεν τα... έχω δασκαλέψει εγώ
που θα κοιμούνται κλπ. Εκεί θα έχει ένα ενδιαφέρον να μάθουμε τι παίζει.
Εκτός και αν ο νομοθέτης θεωρεί παράνομες τις... γάτες.
Για να καταλάβεις η εν λόγω κυρία μου είπε το εξής
"Να, γυρίζω απο τα ψώνια και σιχαίνομαι να ακουμπήσω τις σακούλες στην είσοδο
μην κολλήσω τίποτα.."

Λοιπόν, δεν πρόκειται να κάνω πίσω με την κάθε πυροβολημένη κατίνα.
Αδυνατώ να καταλάβω πως συνιστά
επικίνδυνο για την δημόσια υγεία ένα πεντακάθαρο τάσι με ΞΗΡΑ τροφή και νερό.
Αραγε αν έκανα το ίδιο στο πεζοδρόμιο, τι θα συνέβαινε; Εκεί είναι προφανώς γκρίζα ζώνη
που δεν ανήκει σε κανέναν - είμαι σίγουρη ότι θα ενοχληθούν όμως πάλι (εξάλλου στα πεζοδρόμια παρκάρουν οι κύριοι!)
Αλλά αν είναι κάτι απο αυτά νόμος - τότε σεβαστό - θα τις ταίζω όσο είμαι εγώ εδώ στο γραφείο
και ας έρθει μετά να πει το οτιδήποτε.

Θα έχει πόλεμο μέχρι να καταλάβει ότι θα κάνω απλά και μόνο άσκηση των νόμιμων δικαιωμάτων μου.
Και μιας και έχω κουραστεί πια με όλους αυτούς τους αχρείους, την επόμενη φορά που θα μου πουν
για φόλα θα το αναφέρω στο Α.Τ. της περιοχής μου να καταγραφεί.

Τα γατιά σε κανα δυο μήνες το πολύ θα θέλουν
όντως στείρωση και μιας και έχω και άλλο ένα δικό μου να στειρώσω προσεχώς θα δω
μήπως τα πάρω μαζί, τσοντάρουμε εγώ και η Χαρά, ή στην τελική απευθυνθώ στο δήμο να το αναλάβει αν μπορεί.

Speri μου η Κρίση ήδη είναι εδώ..
Αυτή η κρίση που βιώνουμε δεν είναι μόνο οικονομική, είναι αξιών.
Μόλις μας ξεγύμνωσαν από την επίπλαστη "παιδική χαρά" ή βόλεμα
αρχισαν να βγαίνουν περίεργα ένστικτα απο μέσα μας.
Μας πήρανε το λούστρο και έμεινε η κακομοιριά μας, το μίσος και η μιζέρια μας.

Τυχεροί σε όλους όσους φωλιάζει ακόμα και τους
δύσκολους αυτούς καιρούς, μέσα τους μόνο η αγάπη.

Φιλιά πολλά :)

Τι να πω...πλεον αναρωτιεμαι για το που θα καταληξουμε...
Συνεχισε το εργο σου και το πολυ πολυ εκτυπωσε και φυλλαδια που αναφερονται στις ασθενειες των γατιων και οτι ο ανθρωπος δεν μπορει να κολλησει τιποτα απο αυτα παρα μονο τοξοπλασμα το οποιο με απλες εξετασεις βρισκεται και μπορει σε 2 βδομαδες το πολυ και με φαρμακευτικη αγωγη περναει - και αυτο μονο αν πιασουν κοπρανα με την ασθενεια- ...
Οσο για το θεμα της λυσσας: Το τελευταιο περιστατικο λυσσας απο γατα πριν απο πολλα χρονια και τουλαχιστον στην Ελλαδα δεν υπαρχουν τετοια θεματα σε διαφορα με αλλες χωρες...
Οσο για τους νομους και τους νομοθετες δεν πιστευω οτι βγαινει ακρη. Ειναι τοσο πολυπλοκα τα πραγματα ή μαλλον ετσι τα εχουν κανει ωστε παντου να υπαρχουν παραθυρα και παραθυρακια που να παιδευουν εμας που προσπαθουμε να κανουμε αυτο που θεωρουμε σωστο...

Eχεις δίκιο, τα νομικά είναι σωστός δαίδαλος...
Εχω κάνει ένα κεφάλι καζάνι!

Σχετικά με τις αρρώστειες, από όσο ξέρω κι εγώ πέραν του τοξοπλάσματος
δεν υπάρχει κάτι άλλο να πάθεις και το τοξόπλασμα όντως είναι δύσκολο να το κολλήσεις απο γάτα.
Μάλιστα είχα διαβάσει κάποτε ότι πιο πιθανή αιτία μόλυνσης για τοξόπλασμα δεν είναι
οι γάτες αλλά το κακώς ψημένο κρέας και η ελλιπής υγιεινή στο μαγειρεμα, όπως και λαχανικά που δεν πλύθηκαν καλά.
Δεν ήξερα πάντως ότι με αγωγή περνάει, ενδιαφέρον!

Τώρα για να πω και την κακία μου τι κόπτονται μην πάθουν
τοξόπλασμα.. έχουν οι περισσότεροι στην πολυκατοικία ξεπεράσει κατα πολύ
την αναπαραγωγική ηλικία, πλέον είναι σε ηλικία απόσυρσης :D

Οσο για τη λύσσα, δεν έχω ακούσει ούτε εγώ κρούσμα τόσα χρόνια..
Ξέρεις τι μου τι δίνει όμως; Οτι οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι αν δουν την Κωστούλα ή Αφρούλα απο κάτω
με το κανισάκι της, να το βγάλει βόλτα στο παρκάκι και το έρμο το ζωντανό -φυσιολογικά-
πάει να αφοδεύσει, τότε θα το κάνουν μούγκα κι ας πηγαίνουν μετά τα παιδιά σου ή τα παιδιά μου (αν είχα!)
να παιζούν στην κοπριά. Αλλά το πάρκο βλέπεις είναι η χωματερή μας, σπάνια πάμε και είναι μακριά απο την πόρτα μας.
Εν τέλει: Ας είμασταν όλοι πιο υπεύθυνοι σε θέματα που μπορούμε όντως να ελέγξουμε (όπως εσύ κι εγώ με την καθαριότητα των δεσποζομένων μας φίλων) και μετά να κάνουμε κριτική και να παθαίνουμε υστερίες με τα αδέσποτα που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα.
Ας φροντίζαμε έστω και για λίγο να συμβιώνουμε όλοι αν γίνεται για μια στιγμή αρμονικά!
Είναι η νοοτροπία μας
ΔΗΜΟΣΙΟ=το καταστρέφουμε
ΙΔΙΩΤΙΚΟ=το φυλάμε ως κορην οφθαλμού
ΙΔΙΩΤΙΚΟ (του άλλου)= Αδιάφορον

όπως χαρακτηριστικά μου είπε η κυρία χθες, δεν την νοιάζει
ποσώς αν τα γατιά πάνε σε άλλου γείτονα την πρασιά, αρκεί να γλυτώσει. Μέχρι εκεί βλέπει.

Τελικά το όλο θέμα είναι Αστικής Παιδείας ή νεοελληνικής αστικής τρέλας...
Συγχώρα με που ξέφυγα Speri μου, αλλά νυσάφι..

Πες τα να ξεθυμανεις...Δεν υπαρχει λογικη πλεον στο ανθρωπινο μυαλο. Ολα εχουν ξεφυγει και οδευουμε με μαθηματικη ακριβεια σε παλαιολιθικους τροπους ζωης και σκεψης.
Αυτο με το τοξοπλασμα μας το ειπε ο γιατρος και δεν το ξεραμε ουτε και εμεις...Αλλα διαβασα και εγω αυτο που αναφερεις περι μη καλα ψημενου κρεατος και οχι καλα πλυμενων λαχανικων (και ειναι πολυ πιο πιθανο να το παθεις απο αυτα παρα απο τη γατα).
Εμενα μεχρι που μου ειχαν πει οτι η γατα μπορει να σε "υπνωτισει" με τα ματια και να σου προκαλεσει κακο...:fool:Τι λες σε αυτους? Ελεος? Φτανει?
Ποσο μπορουμε να ανεχτουμε αυτη τη βλακεια ακομα ?
Λες και εμεις ειμαστε πεντακαθαροι ή πιο εξυπνοι απο καθε αλλο πλασμα στη γη - και αυτα περι λογικης και ενστικτου απο την αλλη - ενταξει δεν αντιλεγω αλλα και αυτα ειναι πλασματα του Θεου και μια χαρα μπορουμε να συνυρπαξουμε.
Το ερημο πλεον αυτο κρατος ειναι για τα μπαζα και δεν προκειται -πιστευω- να δουλεψει τιποτα σωστα.
Τα λογια θα μενουν παντα λογια ...

Νομικά δεν μπορεί να σου κάνει τίποτα.....Απολύτως τίποτα!!!!Μη μασάς καθόλου! Τα περνάω κι εγώ αυτά ! Και χειρότερα!
Αν δε βαριέσαι πήγαινε και στην Αστυνομία να καταγγείλεις απειλές εις βάρος των αδέσποτων και πες τους ότι το έκανες. Μόλις γίνει κάτι
κακό, ελπίζω πως όχι, θα έχουν στοχοποιηθεί.

@ Speri
Aρα κάτι θα ξέρει ο γιατρός, μπράβο, πολύ χρήσιμη πληροφορία
αν και εύχομαι για όλους και όλες μας να παραμείνει αχρείαστη :)

Εμενα μεχρι που μου ειχαν πει οτι η γατα μπορει να σε "υπνωτισει" με τα ματια και να σου προκαλεσει κακο...:fool:Τι λες σε αυτους? Ελεος? Φτανει?

Χεχεχεχ! Πέθανα :clapup:
Να φανταστώ ότι παίρνει έξτρα πόντους κακιοσύνης (!) το γατί αν είναι μαύρο;
Εύγε! Προς ολοταχώς για Μεσαίωνα!!
(βρε μπας και είσαι κι εσύ τίποτα μαγισσόνι και μας το κρύβεις; :D )

Το ερημο πλεον αυτο κρατος ειναι για τα μπαζα και δεν προκειται -πιστευω- να δουλεψει τιποτα σωστα.
Τα λογια θα μενουν παντα λογια ...
Ακριβώς και είναι πολύ στενάχωρο αυτό...

@ Spiderwoman

Αυτά περί φολας τα λένε κάτι άλλα γερόντια, όχι η διαχειρίστρια και τους έχω ήδη
απειλήσει και εγώ - ότι είναι αδίκημα κλπ κλπ. Αν το ξαναπεί τότε αυτό είναι το μόνο σίγουρο, Αστυνομία για να σημειωθεί.
Θα γίνει και συνέλευση οντώς των ημερών από ότι με ενημέρωσε η αξιότιμη διαχειριστίς, οπότε περιμένω να δω πως θα εκτονωθεί το θέμα

ουφ! Θα με σκάσουν...

Με πολύ ενδιαφέρον παρακολούθησα το διάλογό σας! Μ' αρέσει πολύ ο τρόπος που τα γράφετε! Εγώ προσωπικά έχω γεμίσει τον τελευταίο καιρό με ξηρά τροφή τη μισή πόλη της Ρόδου. Ευτυχώς δε μου έχει πει κανένας τίποτα, αν και διακρίνω μια λεπτή ειρωνεία στα βλέμματά τους: 'Αχ την καημενούλα ταΐζει τις γατούλες..."

Είναι πολύ δύσκολο να αλλάξουν μυαλά αυτοί οι άνθρωποι. Καλό θα ήταν να βρεθεί ένας τρόπος να προστατευθούν τα ζωάκια, για να μη βρεθούν στη μέση της κόντρας με ανώμαλους ανθρώπους τέτοιας μικροαστικής αντίληψης. Όσον αφορά το κράτος και τη δικαιοσύνη αυτά είναι ανύπαρκτα στις μέρες μας. Συμπλέουμε σε ένα καράβι που όπου θέλει πάει. Ας κάνουμε ο καθένας ό,τι μπορεί και περνάει από το χέρι του για να προστατεύσουμε τα ζώα!

Παιδιά, πριν κατι μέρες που κατέβηκα να ταϊσω ένα σκυλάκι και ένα γατάκι,
περνούσε ένας κύριος, καλά...έπιασα τα vibes με το που είδα τη φάτσα του...:/:
και αφού είχε ξυνίσει τη μούρη του,;)
μου κανει ¨ΕΕΕΕΕΛΕΕΕΟΣ!!! αντί να δίνεις χρήματα για τα σκυλιά και τα γατιά,
γιατί δεν δίνεις για ένα παιδάκι;τόσα παιδάκια υπάρχουν που πεινάνε... ¨
Tου κάνω ¨και που ξέρετε κύριε ότι δεν το έχω κάνει;;; εσείς που το λέτε το έχετε κάνει;;¨
άρχισε τα μα,μου,σου,του...
Παιδιά, αυτό που με εκνευρίζει είναι αυτό το ¨αντί¨...
Δηλαδή , γιατί να μπαίνουν διαζευκτικά...ή το ένα ,ή το άλλο...

Καλά του απάντησες Μαρίνα. Στην τελική αν αυτός τόσο κόπτεται για τα πεινασμένα παιδάκια, ας υιοθετήσει κανένα ή ας συμμετέχει σε καμία ιεραποστολή στο Μαλάουι ή οπουδήποτε αλλού.

Είμαι πεπεισμένη ότι κάτι τέτοιοι είναι φιλάνθρωποι στα λόγια τα παχιά και τα μεγάλα...
Αυτοί που κάνουν ,απλά δεν τα λένε...
Μπορεί την ώρα που τρώνε το φαγητό τους να δουν κάτι στην τηλεόραση,
θα πούνε ¨αχ τί κρίμα...το καημένο ...¨
θα ρεφτούν,θα ξεκουμπώσουν την παντελόνα, θα ξεσφίξουν το ζωνάρι
και στη σύντομη διαδρομή από κουζίνα μέχρι το κρεβάτι τους
θα τα έχουν όλα ξεχάσει...;)
Και φυσικά, η συμπόνοια-έστω και σε θεωρητικό επίπεδο- τους πιάνει μόνο για το ανθρώπινο είδος...

Το τρομερο..ξερετε ποιο ειναι;;; Οτι αυτη την κουβεντα..ΔΕΝ θα την ελεγαν ποτε σε εναν που δεν κανει τιποτα...την λενε ΜΟΝΟ σε αυτους που φροντιζουν ζωα...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟ;;

Βijoux μου να σαι πάντα γερή και δυνατή να συνδράμεις κάθε πεινασμένο :)
Είσαι πολύ τυχερή, ίσως κρατάνε κάποιοι λίγο την ανθρωπιά τους εκεί,
αν και είναι μάλλον ιδίωμά μας να κοιτάμε περίεργα - με δήθεν οίκτο απο πάνω (!)
όποιον προσπαθεί για κάτι! Πιθανώς σε έχουν για "τρελή".
Μια υπέροχα ρομαντικά τρελή συμπληρώνω εγώ!

Μαρίνα, συμφωνώ με τις πάντες μαζί σου, έτσι ακριβώς είναι
και έτσι ακριβώς δυστυχώς αναθρεφόμαστε πολλοί από εμάς.
Θέλει εκπαίδευση η κοινωνική και κάθε άλλη ευαισθησία. Ο ίδιος ο Δαλάι Λάμα
λέει πως η αγάπη είναι κάτι που μαθέται - δηλ. πρέπει να κοπιάσεις και λίγο...
Δεν ξέρω ίσως δεν είναι το φυσικό των ανθρώπων να είναι πάντα φιλέσπλαχνοι
αλλά σαν να ήταν μυς και αυτό, μπορούμε να το εξασκήσουμε.
Τέτοιοι άνθρωποι δυστυχώς πάντα θα αναλώνονται στα "αντί" και "γιατί"
προκειμένου να μην "λερώσουν" ποτέ τα χέρια τους.

Ξέρω βγαίνω off-topic, αλλά δείτε, όσο μένετε Αθήνα και διαβάζετε blogs κλπ.,
πέραν των καλών κριτικών, πόση λάσπη κάποιοι έχουν ρίξει, για παράδειγμα στους Atenistas.
Eίναι πραγματικά θλιβερή αυτή η άρνηση. Είναι σαν την επίκληση στα θεία που έκανε η διαχειρίστριά μας (βλ. 1ο πόστ)
Δηλαδή δεν μ' αρέσει κάτι και ω εκ θαύματος! - προσδοκώ ότι το αυτό θα αλλάξει.

Καλό βράδυ σε όλους
πολλά φιλιά!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back