marestros
Δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
AGGELIKI
Διάσημο μέλος
Υ.Γ.η παρενθεση ειναι δικια μου!

αν θέλετε να απαλλαγήτε από τα μυρμήγκια που έτυχε να περάσουν από τον πάγκο της κουζίνας σας για ένα λουκούλιο γεύμα , να χρησιμοποιήσετε αρκετή σκόνη πεικιν πάουντερ , κάνει θαύματα!!!
Αφού τα διώξετε (δεν τα σκοτωνουμε,ημαστε φιλοζωοι)!, ένα καλό σφουγγάρισμα με διάλυμμα χυμού λεμονιού και μπόλικο νερό για αρχή , έπειτα στο διάδρομο που παρέλαυναν οι στρατιές τους ρίχνεται αρκετή σκόνη πείκιν παουντερ μέχρι έξω .
Εγγυημένο σας λέω και προπάντων οικολογικό το έκανα χτες και σήμερα όλα καθαρά και δίχως μυρμηγκάκια!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος

drusilia
Διάσημο μέλος
Εγώ πάντως επειδή έχω μηρμήγκια στο μπαλκόνι τα περιορίζω με ξύδι. Δοκίμασε να περάσεις με ένα βετεξ βουτηγμένο σε νερο με (πολύ) ξύφι ολη την περιοχή γύρω απο το πιατο και αν ειναι δυνατον βάλε και το πιατο πάνω σε βρεγμενο βετεξ με ξύδι.
Το γατο μου δεν τον ενοχλεί η μυρωδιά, τον δικό σου θα δείξει...
Με τα μηρμυγκια δεν μπορείς να κάνεις κάτι αν δεν βρεις και δεν βουλώσεις την τρύπα που έρχονται. Και εντομοκτόνο να ρίξεις μέσα στην τρύπα δεν καταφέρνεις κάτι.
Ασε που εγώ τα λυπάμαι κιολας... Οπότε με το ξύδι έχω βρει την υγειά μου...

giagiaduck
Νεοφερμένο μέλος
marestros
Δραστήριο μέλος
Βασικά επί 3-4 μέρες καθάριζα, ώσπου εξαφανίστηκαν από μόνα τους!
Στο super market είχα βρει ένα μυρμηγκοκτόνο το οποίο δεν το ψεκάζεις. Είναι της εταιρίας Raid σε κόκκινη συσκευασία,και είναι πλαστικά κουτάκια (ίσα με την παλάμη σου) με αυτοκόλλητο στη βάση τους. Τα βάζεις εκεί που περνάνε τα μυρμήγκια, αυτά τρώνε από τη δηλητηριώδη ουσία και πεθαίνουν. Γράφει ότι είναι ακατάλληλο για σπίτια με παιδιά-κατοικίδια (αν και νομίζω ότι είναι δύσκολο να το ξεκολλήσουν). Ωστόσο επειδή μου φάνηκε κάπως απάνθρωπο για τα καημένα τα μυρμηγκάκια δεν το δοκίμασα. Μετά από 3-4 μέρες έφυγαν από μόνα τους.
lamni
Νεοφερμένο μέλος
Τελικά όλοι έχουμε τα ίδια προβλήματα. Τις τελευταίες μέρες όπου και να αφήσω το φαγητό της το βρίσκω γεμάτο μυρμήγκια. Μεγάλο πρόβλημα. Σήμερα της έβαλα να φάει σε ένα αλουμινόχαρτο που το μάζεψα άμμεσως μέχρι να δω τι θα κάνω. Θα δοκιμάσω κάποιο απο τα παραπάνω κόλπα γιατι σίγουρα δεν μπορώ να βάλω αεροζολ εκεί που τρώει...
drusilia
Διάσημο μέλος

Πάντα είχα τέτοια ζητήματα με μυρμήγκια αλλά έχω καταφέρει να τα έχω σε έλεγχο χωρίς εντομοκτόνα. Πάντως κι εγώ καμιά φορά μετακινώ το φαγητό περα δώθε.
Ismini
Διάσημο μέλος
Τα μυρμήγκια τα απωθεί και η λεβάντα.
marigo173
Δραστήριο μέλος
drusilia
Διάσημο μέλος
aretha
Περιβόητο μέλος

https://www.petco.com/product/12626/Sani-Moat-Ant-Barriers.aspx
chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
AGGELIKI
Διάσημο μέλος
marestros
Δραστήριο μέλος
. Ωστόσο, κάποιες φορές τα άτιμα βρίσκουν κάποιο φύλλο που έχει πέσει στην άκρη και το κάνουν γέφυρα και περνάνε στο πιατάκι! ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ!!!
εγω τα βρισκω πολυ γλυκα ζωα!! οταν ημουν μικρη τα παρακολουθουσα με τις ωρες τι κανουν, πως επικοινωνουν... εχουν πλακα! πως το κανουν ευτο με το φυλλο????? τελειο!!! παντως παρ'ολο που μετακινησα το φαγητο το ιδιο εγινε! θα δοκιμασω τις εφημεριδες.
Ismini
Διάσημο μέλος
Ε ΟΧΙ!!!!Ωστόσο, κάποιες φορές τα άτιμα βρίσκουν κάποιο φύλλο που έχει πέσει στην άκρη και το κάνουν γέφυρα και περνάνε στο πιατάκι! ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ!!!
Δεν ξέρουν κολύμπι και μπαίνουν στη βάρκα!

Κι εμένα δεν μου αρέσουν καθόλου τα μυρμήγκια!
AGGELIKI
Διάσημο μέλος
vasiliki2
Νεοφερμένο μέλος
Πάντως η λύση με το ξύδι έχει πιάσει σε μας!!!!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool