Πρόβλημα με μυρμήγκια!

Δεν έχετε δει ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ να μαζεύονται στο πιάτο και να κάνουν ουρές ολόκληρων μέτρων μέσα στο σπίτι, γι' αυτό τα λέτε!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

τι λετε βρε παιδια,τα πιο εργατικα και οργανωμενα ζωακια,δεν σας αρεσουν??
Οχι! Από τότε που μάθαμε αυτό το μύθο του Αισώπου, με το τζιτζίκι και το μυρμήγκι, τα αντιπαθώ!:P
Ευτυχώς δεν έχουμε πολλά εδω!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κι εγω τα αγαπώ πολύ. Απο μικρή με συγκηνει η ολη τους οργάνωση σαν μικρα στρατιωτάκια που μαζευουν προμηθειες για το χειμώνα. Εγώ ειχα ολο το χρονο όμως :( Εκλεινα τρύπες με σιλικονη, ταιαζα και εκεινα στο μπακλονι με θρυματισμενη τροφή για γατες και ταιζα τις γατες μου πάνω στο ψυγειο :blink: ΚΙ ομως. Ηταν σχεικά κοντο και πάταγαν στον πα΄γκο της κουζινας και ανεβαιναν. Ομως ανεβαιναν και τα μυρμύγκια:( Το καθαρισμα με ξύδι απο κει που περασαν αφου αφήνουν μυργικικο οξύ νομιζω για να ακολουθει το επομενο καθαριζει καπως αυτη την ουσια και χανουν το δρομο τους. Επαιρνα με σουιφερ ζωντανά τα μυρμιγκάκια και τα εβγαζα εξω που ειχα βαλει τροφή και καθάριζα με ξύδι τη διαδομή που ειχα κατασκοπεύσει. Ο δικος μου συνδυασμος πραγμάτων με εκανε να ξενιάζω προσωρινά :);)

Ρίγανη εγώ βάζω. Πάντως στα γατάκια μου έχω πιατάκια από ανοξείδωτα που είναι πάνω σε βάση από το ίδιο υλικό, δεν μπορούν να ανέβουν επάνω σε αυτό άρα το φαγητό το τρώνε όλο τα γατάκια! :up:

και εγώ αυτό με την καννέλα ξέρω..

Αλλά και εγώ τα αγαπάω...Μικρή τα ταίζα και η μαμά μου φώναζε!!:P:P

κι εγω τα αγαπουσα τα μυρμηγκια,μεχρι που αποφασισαν να μου κανουν τη ζωη κολαση(λετε να προκειται κι εδω για οργανωμενο σχεδιο,ασυμμετρη απειλη:lol::lol::lol:?)

τα βρισκω παντου!!!σε ολα τα δωματια,μεχρι και στην κουζινα(οι γονεις μου ακομα με βριζουν που δεν τους αφησα να κανουμε απολυμανση:redface:).για τα πιατα των γατων δεν το συζητω.εχω πεταξει μεγαλες ποσοτητες τροφης γιατι τη βρισκω γεματη μυρμηγκια!αλλα απειρα μυρμηγκια,οχι ενα δυο.και φοβαμαι γιατι μου ειχε πει ο κυριος Πανος οτι αν φανε μυρμηγκι τα πιανει διαρροια.επισης μου ειχε πει οτι και τα ιχνη να "σβησεις" βρισκουν το σημειο της τροφης με σηματα που ανταλλασσουν μεταξυ τους.τα βρισκω μεχρι και στο νερο τους,κατα δεκαδες:mad:

Καλησπέρα παιδία τα μυρμήγκια τα σιχαίνομαι και εγώ... Λόγω μιας εμπειρίας που είχα μικρή βασικά, και απο τότε δεν μου αρέσουν καθόλου σαν ζώα, άσε που τα βρισκεις παντου... Εισβολή στο σπίτι κάνουν :P

Σχετικά με το πρόβλημα με το φαγητό τως γατιών εγώ το έλυσα βάζοντας το πιατάκι με το φαγητό ΄πάνω σε ένα ράφι, δεν ξέρω το γιατί αλλά ουδέποτε ανέβηκαν στο 1,20 μέτρα ύψος τα μυρμήγκια...
Ίσως να έχουνε υψοφοβία :lol::up:

δεν εκανα τιποτα αλλα τελικα δεν ξαναεμφανιστηκαν.ελπιζω να μην ξαναρθουν!!! δεν εχω κατι μαζι τους!!! πολλα εντομα μαζευτηκαν ξαφνικα αααααααααααααααααααααα

Εγώ πάντως χθες δέχτηκα εισβολή στα ντουλάπια της κουζίνας... Οπότε βραδιάτικα κλείναμε τρύπες και κάναμε και χημικό πόλεμο. (Τι να κάνω, είναι κατά των αρχών μου αλλά ο φίλος μου επέμενε γιατί ήταν πάνω στα ντουλάπια, στο νεροχύτη, παντού.)

Εγώ πάντως χθες δέχτηκα εισβολή στα ντουλάπια της κουζίνας... Οπότε βραδιάτικα κλείναμε τρύπες και κάναμε και χημικό πόλεμο. (Τι να κάνω, είναι κατά των αρχών μου αλλά ο φίλος μου επέμενε γιατί ήταν πάνω στα ντουλάπια, στο νεροχύτη, παντού.)

α,εγω τους τα εχω απαγορευσει ριτα αυτα,ουτε σκοτωστρα εχουμε μεσα στο σπιτι και ολα τα ζουζουνακια τα βγαζουμε εκτος σπιτιου!:D

και φοβαμαι γιατι μου ειχε πει ο κυριος Πανος οτι αν φανε μυρμηγκι τα πιανει διαρροια.
Ωχ, ναι;; :blink: Η Αρήθα έχει έρωτα με τα μυρμήγκια στη βεράντα (ευτυχώς μέσα στο σπίτι δεν έχουμε). Κάθεται και τα παρατηρεί με πολύ ενδιαφέρον και ενίοτε τους κάνει και "πατουσάκια". Ελπίζω να μην τα τρώει...:/:
κάναμε και χημικό πόλεμο.
Πρόσεχέ τον πολύ το χημικό πόλεμο, γιατί πολύ συχνά μπορεί να έχει παράπλευρες απώλειες. Τα γατιά είναι πολύ ευαίσθητα σ' αυτά τα χημικά, μπορεί να τα εισπνεύσουν, να τα φάνε, να τα γλύψουν απ' τη γούνα τους κ.λπ. Θα έλεγα να προσπαθήσεις πρώτα με τα "βιολογικά" όπλα που προτάθηκαν πιο πάνω (ξύδι, κανέλλα, ρίγανη κ.λπ.) και αν δε δεις αποτελέσματα, ζήτα τη γνώμη του κτηνιάτρου πριν χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε χημικό εντομοκτόνο.

Και η κανέλα απωθεί τα μυρμήγκια (αλλά επειδή μυρίζει πολύ έντονα, ίσως απωθήσει και τη γατούλα σου από το φαγητό της):hmm:
:lol:μηπως να εριχνα τοτε λιγη κανελιτσα και στις κουρτινες μου μηπως και τις σωσω απο την μαιρη:Pχμμμμ

:lol:μηπως να εριχνα τοτε λιγη κανελιτσα και στις κουρτινες μου μηπως και τις σωσω απο την μαιρη:Pχμμμμ

:lol: :lol: :lol: :lol: καλη ιδεα!

Ο Ραούλ μου θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά την καλή γατομαμά που πρότεινε το κόλπο να βάλουμε το μπολ με τις κροκέτες σε άλλο μπολ με νερό. Επιτέλους τα μηρμύγκια δεν θα τρώνε το φαι μας και επιπλέον μπορούμε να πιούμε και νερο χωρίς να μετακινηθούμε πολύ. 2 σε 1! :)

Εγώ βάζω φύλλα δάφνης πάνω στον πάγκο της κουζίνας και γύρς απ' τα πιάτα της. Μπορείς όμως να ψεκάσεις και μετά από κανα 2ωρο να βάλεις τα πιάτα της στη θέση τους,δεν θα πάθει τίποτα

Μπα, δεν υπάρχει περίπτωση να ψεκάσω στο νεροχύτη που βάζουμε πιάτα και (ντρέπομαι που το λέω :)) ανεβαίνει και ο Ραούλ...
Με το κολπο με το νερό λύθηκε το θέμα, κατά τα άλλα ελ΄γχω την κατάσταση με ξύδι.
Εξάλλου χειμωνιάζει τώρα, θα κάτσουν στα αυγά τους τα μυρμήγκια και με την άνοιξη βλέπουμε!

Μπα, δεν υπάρχει περίπτωση να ψεκάσω στο νεροχύτη που βάζουμε πιάτα και (ντρέπομαι που το λέω :)) ανεβαίνει και ο Ραούλ...
A! Ωστε είναι και ο Ραούλ "του νεροχύτη"!;)
Κοίτα εδω κι εδω!
Εγω δεν ντρέπομαι καθόλου!:)

Είχα διαβάσει κάπου ότι πολλές γάτες πηγαίνουν στο νεροχύτη,είναι ψυχολογικό,τους αρέσει να κοιμούνται εκεί όπως και η δικιά μου. Δεν μπορώ να θυμηθώ το site,αν το βρω αργότερα θα το στείλω.

Είχα διαβάσει κάπου ότι πολλές γάτες πηγαίνουν στο νεροχύτη,είναι ψυχολογικό,τους αρέσει να κοιμούνται εκεί όπως και η δικιά μου. Δεν μπορώ να θυμηθώ το site,αν το βρω αργότερα θα το στείλω.

το μωρο μου ειναι συνεχεια μεσα στην μπανιερα, νυπτηρες και νεροχυτες!!! τι εννοεις ψυχολογικο???

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back