Πρόβλημα με μυρμήγκια!

Δεν θυμάμε καλά,νιώθουν ότι είναι στην αγκαλιά της μάνας τους,θυμάμε μόνο που έλεγε ότι είναι όπως οι άνθρωποι που κοιμούνται σε στάση εμβρύου,το είχε παρομοιάσει έτσι και είχε γύρω στις 2000 φωτογραφίες με γάτες που κοιμούνται στους νεροχύτες

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απώθηση μυρμηγκιών

Στην αυλή έχω δύο (δεν ξέρω αν έρχονται άλλες) γατούλες.
Αυτές οι 2 λοιπόν ξέρουν καλά, οτι το φαί και το νερό τους βρίσκεται στον κήπο σε συγκεκριμένο σημείο δίπλα στο σπίτι. 1 φορά την ημέρα τους γεμίζω 2 μπωλάκια πλαστικά, με ξηρή τροφή και 1 μεγάλο πήλινο με νερό. Το πρόβλημα είναι οτι τα μυρμηγκάκια μυρίζονται όσο φαί μένει, και την πέφτουν στα μπώλ.
Οι γάτες δεν τρώνε βέβαια τα υπόλοιπα, με αποτέλεσμα και αυτες να πεινάνε και εγώ να πετάω το φαγητό.
Ενώ 1 φορά την εβδομάδα, πλένω τα μπωλάκια τους, αυτό δεν παίζει κανένα ρόλο, γιατί φαι βάζω συνέχεια, και τα μελιγκουνάκια όλη την ώρα ορμάνε. Τα πιατάκια είναι πάνω σε εφημεριδα.
Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να απωθησω τα μυρμηγια χωρίς να ενοχληθουν οι γάτες?

Μαρίνα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Να βάλεις τα μπολάκια με το φαγητό μέσα σε ένα μεγαλύτερο ταψί με νερό. :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μπορεις να βαλεις τα μπωλ με την τροφη τους σε ενα πιατακι με νερο.Κι εγω αυτο κανω επειδη πηγαιναν τη μυρμηγκακια και δεν ηθελα να τους κανω κακο ψεκαζοντας.:)

Μετέφερα την απορία σου σε παλιότερη σχετική συζήτηση, αλλά νομίζω πως το καλύτερο για πιατάκια που είναι έξω είναι αυτό που σου πρότειναν τα κορίτσια.:)

Δεν εψαξα πριν βάλω το θέμα συγνωμη κοριτσια :redface:
τελειες συμβουλες, θα δοκιμασω το πρωι. ειστε κουκλες

και μεις εχουμε μερμήγκια αλλα ειχαμε το μπολακι με το φαι πανω σε ενα χαλακι..τωρα εχουμε πανω στο χαλακι το μισο της γατοφορου και μεσα το πλαστικο με το φαγακι...οι γατουλες τις κροκετες πολλες φορες τις βγαζουν εκτος μπωλ για να τις φανε τις μυριζουν τα μερμηγκια και ορμανε τωρα με την γατοφορο πεφτουν μεσα και οχι στο πατωμα οποτε εξαφανιστηκαν..

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back