Vaso kitten
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
sector2001
Νεοφερμένο μέλος
βρηκα τελικα λυση ητανε παρασητα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Πως είναι τώρα το γατάκι σου;
Άννα Κ.
Πολύ δραστήριο μέλος
Μάλλον δεν διαβαζω καλά τις ημερομηνιες

eirini-vasiliki kitty
Νεοφερμένο μέλος
Είναι εύκολο!Περίμενε την επόμενη φορά που θα χασμουρηθεί!ok πηγα τον γατουλη τελικα στον γιατρο δεν χρειαστικε καν να τον εξεταση το καταλαβε μου λεει παρασητα - σκουλικακια , μου εδωσε 2 χαπια ενα του το εδωσα σημερα και αλλο ενα σε 10 μερες για αποπαρασητωση !!!
κατι αλλο μηπως μπορει καποιος να με βοηθησει με το ποιος ειναι ο πιο ευκολος τροπος
στο να φαει ενα γατακι ενα χαπακι ??
γιατι ψηλο τρελλαθηκα μεχρι να του το δωσω απο το στομα και σκεφτηκα τιν επομενη
φορα να το βαλω σε ενα μικρο ψαρακι ! ειναι καλη ιδεα ?

kika
Εκκολαπτόμενο μέλος
drusilia
Διάσημο μέλος
για να λες παστούλα θα εννοεις το banmith, σωστά;
Νομιζω οτι αυτο ειναι κυριως για μικρά γατάκια και η δικιά σου ειναι πλεον μεγαλούτσικη. Αυτο δεν πιάνει πολλά απο τα ενδοπαράσιτα. Μάλλον θες κάτι πιο ισχυρο όπως drontal, δίνεις ενα τέταρτο του χαπιου απο οτι νομιζω σε αυτην την ηλικια.
Καλύτερα ομως να ρωτησεις και ένα γιατρό. Δες εδώ για κάποιον που μπορεί να σε βολεύει.
Άννα Κ.
Πολύ δραστήριο μέλος
Νομιζω οτι ενα χαπι αντιστοιχει σε γατα 4 κιλών, στα μικρα μου πάντως που ειναι δυο κιλα δινω μισο. Ρώτα και τον κτηνιατρο σου. Πάντως τα σκουληκια ειναι απο τα συνηθισμενα προβληματα στις γατες που μπορει να δημιουργησει ομως πιο περιπλοκες καταστασεις αν δεν το προσεξεις.

moukelis
Επιφανές μέλος
Η αλοιφή είναι ανεπαρκής για γατούλια τέτοιας ηλικιας.Κανονικά θα έπρεπε να παιρνει χαπάκι,στη δοσολογία που συνισταται για την ηλικια και το βάρος του.Σε περίπτωση μόλυνσης,χρειάζεται θεραπεια,κι όχι απλά ανανέωση της δόσης κάθε τρεις μήνες.Εμένα μου έχει τύχη σε οξεια μόλυνση να παιρνει μισο χαπάκι κάθε 15 μερες,για δύο μήνες.Είναι πολύ επιμονο πρόβλημα,και μπορει να οδηγήσει σε σοβαρές επιλοκές.Η κοιλιτσα της ειναι πρησμένη;Γνώμη μου ειναι να την πας και σε έναν άλλο γιατρό,με την κατάλληλη θεραπεια θα σταματησουν τα σκουλήκια και το γατουλάκι να ταλαιπωρειται.
kika
Εκκολαπτόμενο μέλος
sector2001
Νεοφερμένο μέλος
Ρε παιδια συγγνώμη, αλλα ρωτατε την κοπέλα για τα σκουληκια που ειχε η γατα της πριν 2 χρόνια?
Μάλλον δεν διαβαζω καλά τις ημερομηνιες![]()
δεν ειμαι κοπελα χεχε

sector2001
Νεοφερμένο μέλος
Είναι εύκολο!Περίμενε την επόμενη φορά που θα χασμουρηθεί!![]()
οχι οχι ειναι απλο τον πιανεις τον χαιδευεις και το κοβεις στην μεση και του το βαζεις στο στομα αντιστεκετε λιγακι αλλα οκ με λιιιιιιιιιιγοοοοο απο εδω και απο εκει το τρωει

sector2001
Νεοφερμένο μέλος
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!Η αλήθεια είναι οτι η κρεμούλα λεγόταν balmith αλλά δεν έκανε και πολλά πράγματα!!Ευτυχώς η κοιλίτσα του δεν είναι πρησμένη,αλλά το κακόμοιρο όλο καθαρίζει τον πωπούλη τουΙσως γι'αυτο δεν του περνάνε αλλά ξαναδημιουργούνται τ'ατιμα τα σκουληκακια!!Θα την παω σε αλλο γιατρο μολις επιστρεψω απο διακοπες,φευγω αυριο,ελπιζω να μην παθει κατι σοβαρο το μικρο μου...ειναι ζωρη μες'την ζωντανια παντως..![]()
πηγαινε την στον γιατρο να τις κανει ενα εμβολιο για τα παρασυτα και θα λυθουνε ολα σου τα προβληματα !!!!!! επεισεις το DRONTAL ειναι φοβερο και αμεσο χαπι !!!! στον δικο μου με το που του δινω 1 χαπακι ( ειναι 6 κιλα
) μεσα σε Λιγες ωρες εξαφανιζοντε !!!!!!!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Άννα Κ.
Πολύ δραστήριο μέλος
drusilia
Διάσημο μέλος
πηγαινε την στον γιατρο να τις κανει ενα εμβολιο για τα παρασυτα και θα λυθουνε ολα σου τα προβληματα !!!!!! επεισεις το DRONTAL ειναι φοβερο και αμεσο χαπι !!!! στον δικο μου με το που του δινω 1 χαπακι ( ειναι 6 κιλα) μεσα σε Λιγες ωρες εξαφανιζοντε !!!!!!!
εννοεις μάλλον την αντιπαρασιτικη ένεση που υπάρχει.
αυτο δεν ειναι εμβόλιο, ειναι κοινο αντιπαρασιτικο αλλα σε ενέσιμη μορφή. Και αυτο χρειάζεται επανάληψη όπως το χαπι.
Κικα μην το αγνοησεις το θέμα. Πάρε απο πετ σοπ ένα ντρονταλ και δώστης την δόση που ενδείκνειται. Τα παράστια μπορεί να γίνουν πολύ επικίνδυνα, ειδικα σε μικρά γατάκια.
Και μετα τις διακοπες την βλέπει και γιατρος.
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Σημερα το πρωι θα το ψαξω σε πετ σοπ εδω στην Αριδαια και θα δωσω μισο στον Αρουλη.Την δευτερα παμε αμεσως κτηνιατρο(αυτην την βδομαδα λοιπουν και οι δυο σε διακοπες).Η μεγαλη μου ανησυχια ειναι μηπως κολλησει η Μυρτουλα.Αρχισαν να χρησιμοποιουν την ιδια αμμολεκανη (αν και στον Αρουλη του ειχα χωριστη) και γενικα καθονται στο ιδια μερη.Μπορω να κανω κατι περισσοτερο?Πιστευω οτι ειναι ακινδυνα για τον ανθρωπο.

aretha
Περιβόητο μέλος
Αν δεν βρεις Drontal, ζήτησε μήπως έχουν Milbemax, είναι κι αυτό χάπι και πολύ καλό (επιπλέον είναι μικρό στο μέγεθος και δίνεται σχετικά πιο εύκολα). Υπάρχει επίσης και αμπούλα που κάνει για τα ενδοπαράσιτα, χρησιμοποιείται ακριβώς όπως και η αμπούλα για τους ψύλλους. Profender λέγεται και είναι της Bayer. Όλα αυτά τα βρίσκεις σε πετ σοπ.Σημερα το πρωι θα το ψαξω σε πετ σοπ εδω στην Αριδαια και θα δωσω μισο στον Αρουλη.

Εκτός από την αποπαρασίτωση που θα τους δώσεις, κάνε και ένα καλό καθάρισμα στην αμμολεκάνη, με καυτό νερό, για να απολυμανθεί. Ίσως να πρέπει να πάρει και η Μυρτούλα φάρμακο, προληπτικά, αλλά αυτό καλύτερα να το πει κτηνίατρος... Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.Μπορω να κανω κατι περισσοτερο?

Τα παράσιτα δεν είναι "εξειδικευμένα" σαν τους ιούς. Μπορούν να ζήσουν σε διάφορους οργανισμούς, επομένως δεν θα μου φαινόταν περίεργο αν μπορούν και στον άνθρωπο. (Το τοξόπλασμα και η ταινία, π.χ., ξέρω ότι ζουν και στον άνθρωπο εκτός από τις γάτες). Βέβαια, τα προβλήματα που προκαλούν σίγουρα θα εξαρτώνται από το ανοσοποιητικό σύστημα του κάθε οργανισμού. Δεν νομίζω τα περισσότερα ενδοπαράσιτα των γατιών να προκαλούν κανένα σοβαρό πρόβλημα στον άνθρωπο. Πάντως, έχε λίγο το νου σου καλού κακού αυτές τις μέρες μέχρι να γίνει η θεραπεία, καθάριζε καλά, πλένε καλά τα σκεύη και τα μαξιλάρια/κουβερτούλες που χρησιμοποιούν και βέβαια και τα χέρια σου πολύ καλά. Δεν νομίζω να υπάρξει πρόβλημα.Πιστευω οτι ειναι ακινδυνα για τον ανθρωπο.![]()
Περαστικά!!
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Βρηκα σε πετ σοπ Drontal και εδωσα μισο στον Αρουλη γιατι το χαπι ειναι για γατα 4 κιλων.Το θρυματισα πολυ καλα και το ανακατεψα με την βιταμινουχο παστα που τους δινω που και που.Μονο ετσι το πηρε.

Πεταξα την παλια αμμο του Αρουλη και τωρα θα αλλαξω και την αμμο που χρησιμοποιουσαν απο κοινου.Θα πλενω το δοχειο πολυ καλα με ζεστο νερο και χλωρινη.Στην Μυρτουλα δεν ειδα κανενα συμπτωμα ,την κοιταζω συνεχεια.Αρχες Ιουλιου ειχε παρει την bathmin κανονικα οπως την παιρνει καθε τριμηνο.
Πιστευεται οτι θα την ζωριζα πολυ αν τις εδεινα και αυτης ενα Drontal?
Αφου δεν βλεπω τιποτα υποπτο μηπως ειναι καλυτερα να περιμενω ως την δευτερα που θα εχω και την κτηνιατρικη γνωμη?

kika
Εκκολαπτόμενο μέλος
aretha
Περιβόητο μέλος
Σίγουρα μην κάνεις τίποτα χωρίς να στο πει γιατρός. Το τυχόν overdose αποπαρασιτικών μπορεί να της προκαλέσει διάφορα γαστρεντερικά προβλήματα, διάρροιες και τέτοια.Πιστευεται οτι θα την ζωριζα πολυ αν τις εδεινα και αυτης ενα Drontal?
Αφου δεν βλεπω τιποτα υποπτο μηπως ειναι καλυτερα να περιμενω ως την δευτερα που θα εχω και την κτηνιατρικη γνωμη?![]()
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool