Πρόβλημα με σκουληκάκια!!

Αν τα βρίσκεις εκεί που κάθεται μπορεί να είναι...ψύλλοι!Το πιο συχνό φαινόμενο στα περισσότερα τριχοειδή ζώα του πλανήτη!:happy:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ευχαριστω για την απαντηση ΄) !!!!

βρηκα τελικα λυση ητανε παρασητα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ε ναι,προφανώς ήταν παράσιτα,αφού οι ψύλλοι είναι μαυροι...
Πως είναι τώρα το γατάκι σου;

Ρε παιδια συγγνώμη, αλλα ρωτατε την κοπέλα για τα σκουληκια που ειχε η γατα της πριν 2 χρόνια?
Μάλλον δεν διαβαζω καλά τις ημερομηνιες:confused::lol::lol:

ok πηγα τον γατουλη τελικα στον γιατρο δεν χρειαστικε καν να τον εξεταση το καταλαβε μου λεει παρασητα - σκουλικακια , μου εδωσε 2 χαπια ενα του το εδωσα σημερα και αλλο ενα σε 10 μερες για αποπαρασητωση !!! :):):)

κατι αλλο μηπως μπορει καποιος να με βοηθησει με το ποιος ειναι ο πιο ευκολος τροπος
στο να φαει ενα γατακι ενα χαπακι ??

γιατι ψηλο τρελλαθηκα μεχρι να του το δωσω απο το στομα και σκεφτηκα τιν επομενη
φορα να το βαλω σε ενα μικρο ψαρακι ! ειναι καλη ιδεα ?
Είναι εύκολο!Περίμενε την επόμενη φορά που θα χασμουρηθεί!:lol::lol::lol:

Καλημ'ερα σε όλους-ες!!Έχω εδώ και 4 μήνες την κίκα μου,γατούλα αδεσποτάκι που μάζεψα από κάδο με τα 4 αδερφάκια της.Της έχω κάνει τα εμβόλιά της,ειναι σχεδόν 5 μηνών τώρα αλλά αντιμετωπίζω ακόμα πρόβλημα με τα γνωστά σκουληκάκια!!Της έχω δώσει αλοιφή ειδική αλλά το πρόβλημα επιμένει.Έχετε να μου προτείνετε κάποιον καλό κτηνίατρο κοντά στο Ν.ηράκλειο??Δεν 'εμεινα ευχαριστημένη από τον γιάτρό που την πήγα...Σας ευχαριστώ!!

Τι ακριβώς της δίνεις για αποπαρασίτωση;
για να λες παστούλα θα εννοεις το banmith, σωστά;
Νομιζω οτι αυτο ειναι κυριως για μικρά γατάκια και η δικιά σου ειναι πλεον μεγαλούτσικη. Αυτο δεν πιάνει πολλά απο τα ενδοπαράσιτα. Μάλλον θες κάτι πιο ισχυρο όπως drontal, δίνεις ενα τέταρτο του χαπιου απο οτι νομιζω σε αυτην την ηλικια.
Καλύτερα ομως να ρωτησεις και ένα γιατρό. Δες εδώ για κάποιον που μπορεί να σε βολεύει.

Η θεραπεία για τα σκουλήκια ειναι εσαεί. Δηλαδη περεπει να της δινεις χαπι σε τακτα χρονικα διαστηματα για όλη της την ζωη. Εγω στις δικες μου δινω ενα χαπι drontal καθε 3 μηνες.
Νομιζω οτι ενα χαπι αντιστοιχει σε γατα 4 κιλών, στα μικρα μου πάντως που ειναι δυο κιλα δινω μισο. Ρώτα και τον κτηνιατρο σου. Πάντως τα σκουληκια ειναι απο τα συνηθισμενα προβληματα στις γατες που μπορει να δημιουργησει ομως πιο περιπλοκες καταστασεις αν δεν το προσεξεις.:)

Καλησπέρα!
Η αλοιφή είναι ανεπαρκής για γατούλια τέτοιας ηλικιας.Κανονικά θα έπρεπε να παιρνει χαπάκι,στη δοσολογία που συνισταται για την ηλικια και το βάρος του.Σε περίπτωση μόλυνσης,χρειάζεται θεραπεια,κι όχι απλά ανανέωση της δόσης κάθε τρεις μήνες.Εμένα μου έχει τύχη σε οξεια μόλυνση να παιρνει μισο χαπάκι κάθε 15 μερες,για δύο μήνες.Είναι πολύ επιμονο πρόβλημα,και μπορει να οδηγήσει σε σοβαρές επιλοκές.Η κοιλιτσα της ειναι πρησμένη;Γνώμη μου ειναι να την πας και σε έναν άλλο γιατρό,με την κατάλληλη θεραπεια θα σταματησουν τα σκουλήκια και το γατουλάκι να ταλαιπωρειται.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!Η αλήθεια είναι οτι η κρεμούλα λεγόταν balmith αλλά δεν έκανε και πολλά πράγματα!!Ευτυχώς η κοιλίτσα του δεν είναι πρησμένη,αλλά το κακόμοιρο όλο καθαρίζει τον πωπούλη του
redface.gif
Ισως γι'αυτο δεν του περνάνε αλλά ξαναδημιουργούνται τ'ατιμα τα σκουληκακια!!Θα την παω σε αλλο γιατρο μολις επιστρεψω απο διακοπες,φευγω αυριο,ελπιζω να μην παθει κατι σοβαρο το μικρο μου...ειναι ζωρη μες'την ζωντανια παντως..

Ρε παιδια συγγνώμη, αλλα ρωτατε την κοπέλα για τα σκουληκια που ειχε η γατα της πριν 2 χρόνια?
Μάλλον δεν διαβαζω καλά τις ημερομηνιες:confused::lol::lol:

δεν ειμαι κοπελα χεχε :P

Είναι εύκολο!Περίμενε την επόμενη φορά που θα χασμουρηθεί!:lol::lol::lol:

οχι οχι ειναι απλο τον πιανεις τον χαιδευεις και το κοβεις στην μεση και του το βαζεις στο στομα αντιστεκετε λιγακι αλλα οκ με λιιιιιιιιιιγοοοοο απο εδω και απο εκει το τρωει ;)

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!Η αλήθεια είναι οτι η κρεμούλα λεγόταν balmith αλλά δεν έκανε και πολλά πράγματα!!Ευτυχώς η κοιλίτσα του δεν είναι πρησμένη,αλλά το κακόμοιρο όλο καθαρίζει τον πωπούλη του
redface.gif
Ισως γι'αυτο δεν του περνάνε αλλά ξαναδημιουργούνται τ'ατιμα τα σκουληκακια!!Θα την παω σε αλλο γιατρο μολις επιστρεψω απο διακοπες,φευγω αυριο,ελπιζω να μην παθει κατι σοβαρο το μικρο μου...ειναι ζωρη μες'την ζωντανια παντως..

πηγαινε την στον γιατρο να τις κανει ενα εμβολιο για τα παρασυτα και θα λυθουνε ολα σου τα προβληματα !!!!!! επεισεις το DRONTAL ειναι φοβερο και αμεσο χαπι !!!! στον δικο μου με το που του δινω 1 χαπακι ( ειναι 6 κιλα :P ) μεσα σε Λιγες ωρες εξαφανιζοντε !!!!!!!

πηγαινε την στον γιατρο να τις κανει ενα εμβολιο για τα παρασυτα και θα λυθουνε ολα σου τα προβληματα !!!!!! επεισεις το DRONTAL ειναι φοβερο και αμεσο χαπι !!!! στον δικο μου με το που του δινω 1 χαπακι ( ειναι 6 κιλα :P ) μεσα σε Λιγες ωρες εξαφανιζοντε !!!!!!!

εννοεις μάλλον την αντιπαρασιτικη ένεση που υπάρχει.
αυτο δεν ειναι εμβόλιο, ειναι κοινο αντιπαρασιτικο αλλα σε ενέσιμη μορφή. Και αυτο χρειάζεται επανάληψη όπως το χαπι.

Κικα μην το αγνοησεις το θέμα. Πάρε απο πετ σοπ ένα ντρονταλ και δώστης την δόση που ενδείκνειται. Τα παράστια μπορεί να γίνουν πολύ επικίνδυνα, ειδικα σε μικρά γατάκια.
Και μετα τις διακοπες την βλέπει και γιατρος.

Σημερα το πρωι προσεξα οτι ο Αρουλης εχει μαλλον ενδιπαρασιτα.Στην πολυθρονα που κοιμηθηκε βρηκα το πρωι κατι σαν σουσαμι και απο χθες προσεξα οτι οντος γλυφει συχνα το πωπουδακι του.Του ειχα δωσει κατοπιν συμβουλης της κτηνιατρου, που τον στειρωσε, την bathmin παστα για δυο συνεχομενες μερες απο μισο σωληναριο γιατι ο Αρουλης ειναι δυο κιλα.Και η Μυρτουλα εδω και πεντε χρονια παιρνει την ιδια παστα καθε τριμηνο.Και τωρα εδω διαβαζω οτι η προστασια που τους δινω ειναι ανεπαρκης.Μα ειναι δυνατον δυο διαφορετικοι κτηνιατροι(την Μυρτουλα παω σε αλλον) να μην μου μιλησουν για το χαπι που λετε οτι υπαρχει.?:hmm:Σημερα το πρωι θα το ψαξω σε πετ σοπ εδω στην Αριδαια και θα δωσω μισο στον Αρουλη.Την δευτερα παμε αμεσως κτηνιατρο(αυτην την βδομαδα λοιπουν και οι δυο σε διακοπες).Η μεγαλη μου ανησυχια ειναι μηπως κολλησει η Μυρτουλα.Αρχισαν να χρησιμοποιουν την ιδια αμμολεκανη (αν και στον Αρουλη του ειχα χωριστη) και γενικα καθονται στο ιδια μερη.Μπορω να κανω κατι περισσοτερο?
Πιστευω οτι ειναι ακινδυνα για τον ανθρωπο.:hmm:

Σημερα το πρωι θα το ψαξω σε πετ σοπ εδω στην Αριδαια και θα δωσω μισο στον Αρουλη.
Αν δεν βρεις Drontal, ζήτησε μήπως έχουν Milbemax, είναι κι αυτό χάπι και πολύ καλό (επιπλέον είναι μικρό στο μέγεθος και δίνεται σχετικά πιο εύκολα). Υπάρχει επίσης και αμπούλα που κάνει για τα ενδοπαράσιτα, χρησιμοποιείται ακριβώς όπως και η αμπούλα για τους ψύλλους. Profender λέγεται και είναι της Bayer. Όλα αυτά τα βρίσκεις σε πετ σοπ.;)
Μπορω να κανω κατι περισσοτερο?
Εκτός από την αποπαρασίτωση που θα τους δώσεις, κάνε και ένα καλό καθάρισμα στην αμμολεκάνη, με καυτό νερό, για να απολυμανθεί. Ίσως να πρέπει να πάρει και η Μυρτούλα φάρμακο, προληπτικά, αλλά αυτό καλύτερα να το πει κτηνίατρος... Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.:hmm:
Πιστευω οτι ειναι ακινδυνα για τον ανθρωπο.:hmm:
Τα παράσιτα δεν είναι "εξειδικευμένα" σαν τους ιούς. Μπορούν να ζήσουν σε διάφορους οργανισμούς, επομένως δεν θα μου φαινόταν περίεργο αν μπορούν και στον άνθρωπο. (Το τοξόπλασμα και η ταινία, π.χ., ξέρω ότι ζουν και στον άνθρωπο εκτός από τις γάτες). Βέβαια, τα προβλήματα που προκαλούν σίγουρα θα εξαρτώνται από το ανοσοποιητικό σύστημα του κάθε οργανισμού. Δεν νομίζω τα περισσότερα ενδοπαράσιτα των γατιών να προκαλούν κανένα σοβαρό πρόβλημα στον άνθρωπο. Πάντως, έχε λίγο το νου σου καλού κακού αυτές τις μέρες μέχρι να γίνει η θεραπεία, καθάριζε καλά, πλένε καλά τα σκεύη και τα μαξιλάρια/κουβερτούλες που χρησιμοποιούν και βέβαια και τα χέρια σου πολύ καλά. Δεν νομίζω να υπάρξει πρόβλημα.
Περαστικά!!

Ευχαριστω πολυ Aretha για την αμεση ανταποκριση.:DΒρηκα σε πετ σοπ Drontal και εδωσα μισο στον Αρουλη γιατι το χαπι ειναι για γατα 4 κιλων.
Το θρυματισα πολυ καλα και το ανακατεψα με την βιταμινουχο παστα που τους δινω που και που.Μονο ετσι το πηρε.:up:
Πεταξα την παλια αμμο του Αρουλη και τωρα θα αλλαξω και την αμμο που χρησιμοποιουσαν απο κοινου.Θα πλενω το δοχειο πολυ καλα με ζεστο νερο και χλωρινη.Στην Μυρτουλα δεν ειδα κανενα συμπτωμα ,την κοιταζω συνεχεια.Αρχες Ιουλιου ειχε παρει την bathmin κανονικα οπως την παιρνει καθε τριμηνο.
Πιστευεται οτι θα την ζωριζα πολυ αν τις εδεινα και αυτης ενα Drontal?
Αφου δεν βλεπω τιποτα υποπτο μηπως ειναι καλυτερα να περιμενω ως την δευτερα που θα εχω και την κτηνιατρικη γνωμη?:hmm:

Σας ευχαριστώ για τις άμμεσες συμβουλές σας!!!Θα πάρω αμέσως το χάπι που μου είπατε,ελπίζω να πάνε όλα καλά!Καλές διακοπές σε όλους!!!!

Πιστευεται οτι θα την ζωριζα πολυ αν τις εδεινα και αυτης ενα Drontal?
Αφου δεν βλεπω τιποτα υποπτο μηπως ειναι καλυτερα να περιμενω ως την δευτερα που θα εχω και την κτηνιατρικη γνωμη?:hmm:
Σίγουρα μην κάνεις τίποτα χωρίς να στο πει γιατρός. Το τυχόν overdose αποπαρασιτικών μπορεί να της προκαλέσει διάφορα γαστρεντερικά προβλήματα, διάρροιες και τέτοια.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back