Πρόβλημα με σκουληκάκια!!

Σκουλικάκια

Πριν λιγες μερες αντιμετωπισαμε με τον iggy το θεμα.Θελω να ευχαριστησω ολους στο site για την βοηθεια που δινουν.Μπηκα και διαβασα για το θεμα και βρηκα ολες τις απαραιτητες πληροφοριες:D:D:D!!!
Συνεχιστε την καλη δουλεια...:up:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Λευκά σκουλικάκια στα κόπρανα

Γεια σας, σημερα παρατηρησα πως στα κοπρανα της γατας μου υπήρχαν μικρά λευκά ασπρα σκουλικάκια...
η γάτα ειναι 3 χρονών, θηλυκή και στειρωμένη και τρώει ξηρή τροφή για στειρωμένες και που και που καμια κονσέρβα...
το απόγευμα θα παω στον κτηνιατρο αλλά μεχρι τότε μηπως ξέρετε που μπορεί να οφείλεται και αν είναι επικινδυνό? ευχαριστώ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Λευκά σκουλικάκια στα κοπρανα

Χαπάκι για ενδοπαράσιτα της δίνετε; :hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Λευκά σκουλικάκια στα κοπρανα

Η καλύτερη λύση είναι να την πας στον κτηνίατρο. Κάποιο ενδοπαρασιτικό θα έχει. Καλό είναι να κάνει κάθε χρόνο τα εμβόλια της και γενικά να παίρνει βιταμίνες για το τρίχωμα. Περιμένουμε τα νέα σου, μετά την επίσκεψη σας στον κτηνίατρο.

Απάντηση: Λευκά σκουλικάκια στα κόπρανα

καλησπέρα...ευχαριστώ για τις απαντήσεις...
πήγαμε στον κτηνίατρο και μας εδωσε χαπάκια....της έχουμε ξαναδώσει στο παρελθόν, ένα κάθε ΧΡΟΝΟ όπως μας είχε πει ο προηγούμενος κτηνιατρος που προφανώς μετά το σημερινό περιστατικό και μετα από πολλά αλλα μπήκε επισημα στην κατηγορία των αναξιόπιστων γιατρών..
συμφωνα με τον καινούριο μας γιατρό (που έχουμε εδώ και περίπου 5 μήνες _ μετά από τη στείρωση δηλαδή), το χάπι αυτό θα πρέπει να επαναλαμβάνεται πολύ πιο τακτικά--- δηλαδή καθε τρεις μήνες......οπότε όλα ΚΑΛΑ!:)

Δεν ειναι απαραιτητα αναξιοπιστος,μαλιστα ισως ειναι και πολυ τιμιος,και οχι τοσο καλος εμπορας.
Οταν η γατα μενει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ μεσα στο σπιτι,οντως δεν χρειαζεται να κανει την αποπαρασιτωση τοσο συχνα.Και ο δικος μου ο γιατρος μου το εχει πει.Και δεν ειναι ανευ σημασιας αυτο,γιατι οπως και να το κανουμε..φαρμακα ειναι και αυτα.Μαλιστα καποια,εχουν ενοχοποιηθει για νευρολογικα προβληματα.Αυτο ομως δεν σημαινει οτι δεν θα τους κανουμε αποπαρασιτωση.Ομως εγω προσωπικα,απο τη στιγμη που τα γατια μου δεν βγαινουν ποτε εξω,μια φορα το χρονο τους κανω..και παντα παρακολουθω και τα κακακια τους βεβαια.
Τωρα,αν η δικια σου βγαινει και εξω..οντως ειναι λιγο μια φορα το χρονο.

Ξέρετε ποια φάρμακά έχουν ενοχοποιηθεί για νευρολογικά προβλήματα? ποιά είναι η γνώμη σας για την αμπούλα advocate?

Μια φορά τον χρόνο καλά είναι αν μένει μόνιμα μέσα. Εγώ κάνω 1-2 φορές τον χρόνο παρόλο που ταΐζω ωμά. Επειδή ένας κτηνίατρος δεν δίνει συχνά και εύκολα φάρμακα, δεν σημαίνει ότι είναι άχρηστος. Εγώ προσωπικά τους θεωρώ καλύτερους από αυτούς που δίνουν φάρμακο για ψύλλου πήδημα.

Αρχισα να το ψαχνω,οταν ο εβαλα μια αμπουλα στον μπουκακο για ενδοπαρασιτα.Εδω..ειναι το θεμα που ειχα ανοιξει.
Μαλιστα..ηταν και η αιτια να γραφτω στο σαιτ,καθοτι εψαχνα πληροφοριες.
Στη συνεχεια το εψαξα περισσοτερο κα διαβασα διαφορα αρθρα,απο καποιες ιατρικες σελιδες,που συν της αλλης ανεφεραν και αυτο.Οτι δηλαδη καποια απο αυτα τα φαρμακα..εχουν ενοχοποιηθει για νευρολογικα προβληματα.Δεν θυμαμαι αν ελεγε μαρκες,ή αναφεροταν στις χημικες ουσιες που περιεχουν.Και δυστυχως...δεν θυμαμαι που τα ειχα βρει αυτα τα αρθρα,.Ειναι χρονια τωρα αυτη η ιστορια.
Επισης δεν ανεφερε τα ποσοστα.Δηλαδη δεν ξερω αν ειναι κατι πολυ σπανιο..η κατι καπως πιο συχνο.Ξερω ομως οτι πηγα να χασω τον μπουκακο..και σιγουρα ευθυνεται καποια ουσια,μπορει ομως να εχει να κανει και με τον οργανισμο του καθε γατιου..διοτι ειναι πασιγνωστη πιπετα,και δεν εχω δει αλλη τετοια περιπτωση,εδω μεσα βεβαια.
Παντως..ας μην τρομοκρατουμαστε..προφανως ειναι σπανιες αυτες οι περιπτωσεις.Οι αποπαρασιτωσεις πρεπει να γινονται.Απλα,εφοσον ζουν αποκλειστικα και μονο μεσα..ε..εγω προτιμω να μην τους τα δινω καθε τρεις και λιγο.Παντα βεβαια...με τη συμβουλη του γιατρου.Εγω παντως ξερω οτι στον μπουκακο δεν μπορω να ξαναδωσω τετοια αμπουλα,και του δινω την παστα που δινουν στα γατακια,γιατι φοβαμαι να του δωσω και το αντιστοιχο χαπι.Δεν ξερουμε αν αντιδρα ασχημα σε καποιο συστατικο,που ειναι κοινο στην αμπουλα και στο χαπι(το ιδιο φαρμακο βγαινει σε πιπετα και σε χαπι.Και ευτυχως..δεν ειχε ποτε του προβλημα με σκουλικια.

ΥΓ..παρολο που επιτρεπονται οι κριτικες σε προιοντα...θα προτιμουσα να μην αναφερθω δημοσια στη μαρκα αμπουλας.
Αυτην που ρωτας δημητρα..δεν τη γνωριζω.

Γεια σας, πριν ένα μήνα περίπου υιοθετήσαμε έναν μαύρο γατούλη ο οποίος τώρα είναι 3μιση μηνών. Ο γιατρός μας έδωσε μία σύριγγα banminth για τα σκουληκάκια την οποία του δώσαμε όπως μας είπε, και μια φορά παρατήρησα 2 σκουληκάκια στα περιττώματα του γάτου. Σήμερα το πρωί βρήκα πάνω στο κρεβάτι μου, όπου είχε κάτσει προηγουμένως ο Σείριος ο γάτος, κάτι πραγματάκια σαν ρύζι ή σουσάμι τέλος πάντων, σκουροκίτρινα και σκληρά. Αυτά είναι αυγά ή σκουλήκια νεκρά από την κρέμα για τα σκουλήκια; Γίνεται ο γάτος να ξανακολλήσει απ'τα ίδια του τα περιττώματα; Συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις κλπ αλλά είμαστε νέοι γατογονείς και όσο να' ναι απορίες τις έχουμε :P

καλησπέρα... συμφωνώ μαζί σας πως δεν πρέπει να κρίνουμε έναν γιατρό από το αν δίνει συχνά φαρμακα ή όχι...αλλά για τον συγκεκριμένο μάλλον ήταν η σταγόνα που ξεχείλησε το ποτήρι( φυσικά και δεν φύγαμε από τον συγκεκριμένο γιατρό για το λόγο αυτό- φύγαμε πολύ νωρίτερα όταν είδαμε πως δεν μπορούσαμε να τον εμπιστευτούμε για δευτερη φορά μετά την πρώτη στειρωση κλπ)
παντως ναι, η γάτα μου δεν ζει αποκλειστικά μέσα, περνάει αρκετές ώρες στον περιφραγμένο κήπο μας και έτσι θεωρώ και εγώ ανεπαρκή την αποπαρασίτωση μια μόνο φορά το χρόνο

Ε ναι..εφοσον βγαινει εξω..σιγουρα δεν φτανει μια φορα το χρονο.:)

Ξέρετε ποια φάρμακά έχουν ενοχοποιηθεί για νευρολογικά προβλήματα? ποιά είναι η γνώμη σας για την αμπούλα advocate?
Δημητρα η αμπουλα στην οποια αναφερεσαι ειναι για εξωπαρασιτωση και αν δεν κανω λαθος πιανει και καποια ενδοπαρασιτα,
δε νομιζω οτι αρκει ομως για ενδοπαρασιτωση.

Είναι και στην γάτα. Εμένα η Berta μου κάνει εύκολα σκουλίκια παρόλεσ τις αμπούλες στην διάρκεια του καλοκαιριού το Χειμώνα μπορεί να χρειαστεί και κανά χαπάκι. Ο Ατσίδας από την άλλη με μια αμπούλα το χρόνο είναι μια χαρά.

Βέβαια η Berta μου είναι περσική κι από γούνα άλλο τίποτα! Θα έλεγα δε πως μάλλον εκνευρίζεται από τα παράσιτα πιο πολύ παρότι από το φάρμακο. Αν έχω καιρό να της κάνω την αμπούλα ξίνεται σαν την τρελή και τρέχει πάνω κάτω σαν την παλαβή. Ενώ με την αμπούλα την πρώτη μέρα δεν της αρέσει αλλά μετά ηρεμεί.

Πραγματικά αν είχα τόση γούνα δεν θα ήξερα πως να την χειριστώ!

Καλώς ήρθατε! Να σας ζήσει!

Αφού ήταν σκληρά είναι νεκρά. Μιλήστε με τον γιατρό σας να σας πει αν θα πρέπει να επαναλάβετε την θεραπεία και πότε. Ακόμα κι όταν τελειώσει η θεραπεία για λίγο καιρό θα βγάζει σκουλικάκια- σαν σουσαμάκια στα κακά του. Αρκεί να είναι κιτρινωπά και σκληρά. Άμα είναι άσπρα, μαλακά και κουνιούνται τηλ. στο γιατρό για θεραπεία :)

Ευχαριστούμε :) Θεραπεία θα ξανακάνουμε τον οκτώβριο όπως μας είπε ο γιατρός αλλά θα του κάνουμε και κανα τσεκ απ αυτές τις μέρες στον κτηνίατρο εδώ (γιατί μόλις φύγαμε για διακοπές) για καλό και για κακό και για περαιτέρω απορίες:P

Δεν θα έχετε προβλήματα. Καλά να τα περάσετε

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back