saxo kit car
Νεοφερμένο μέλος
Είμαι καινούργιος στο club και οφείλω να δώσω τα συγχαρητήρια μου για την πολύ καλή δουλειά και οργάνωση που παρατήρησα στο club σας
.Λοιπόν, έχω πολύ σοβαρό πρόβλημα με την γάτα μου, έχω μια Αγκύρας που έχει ένα μπλε και ένα κίτρινο μάτι, κατά λευκή δυο χρόνων περίπου.
1ον Αγχώνομαι που μου ζευγαρώνει δυο φορές τον χρόνο, δεν πάει άλλο αυτό το πράγμα
.2ον Αυτές της μέρες ζευγαρώνει πάλι και μου έχουν μαζευτεί όλα τα αρσενικά της γειτονιάς εδώ, μετά την τρίτη μέρα ζευγαρώματος της παρατήρησα ότι έχει πάθη ζημιά:cry:, η γάτα μου πάντα ήταν καμαρωτή, το κεφάλι τεντωμένο και η ουρά πάντα τεντωμένη προς τα πάνω.
Και από προχθές η ουρά έχει κρεμάσει:cry:, όταν την χαϊδέψω στην βάση της ουράς της (από κει που ξεκινάει που λέμε) από την πάνω μεριά υποφέρει, αν την χαϊδέψω πάλι στην βάση της ουράς της αλλά από την κάτω μεριά (εκεί που συνδέει δηλαδή η ουρά με τον ποπό της) δεν πονάει, οπότε το πρόβλημα είναι από την πάνω μεριά, στην ράχη που λέμε, στο έννομα ουράς με πλάτης.
Παρακαλώ βοηθήστε επειγόντως, αν είναι από το πολύ ζευγάρωμα δεν με νοιάζει γιατί λογικά θα της περάσει, εμένα όμως με φοβίζει μην έχει φάει καμιά σκουποξυλία
.Ξέρετε, εδώ στο νησί τα πράγματα είναι πολύ φλου, στο χωριό που είμαι όλες η γάτες κυκλοφορούν στους δρόμους αλλά μόλις νιώσουν άνθρωπο κρύβονται, μόνο στα αφεντικά τους κάθονται, αν πάει μια γάτα σε ένα σπίτι και αρχίσει να φωνάζει θα την πάρουν με τα παπούτσια η θα την κυνηγήσουν με κανένα σκουπόξυλο.
Έχει τύχη σε κανέναν αυτό που λέω ότι έχει η γάτα μου;
Γενικός φαίνεται να έχει δυσφορία, δεν ξέρω, με έχει μπερδέψει πολύ, μου φαίνεται γενικά ότι δεν έχει και πολύ όρεξη λόγω του ότι βρίσκετε σε περίοδο ζευγαρώματος, λέτε γι’αυτό να την έχει κατευνασμένη την ουρά
;Αλλά γιατί να είναι πεσμένη ουρά, είναι λόγος αυτός η όντος κάτι έχει η ουρά της και πονάει και γι’αυτό δεν μπορεί να την έχει καμαρωτή όπως πρώτα
;Έχουμε δυο κτηνιάτρους στο νησί αλλά είναι κομπογιανητες, και τίποτα να μην έχει θα μου πουν ότι έχει για να μου πάρουν λεφτά, οπότε τουλάχιστον θέλω να έχω μια γνώμη πρώτα από εδώ
.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
zoo
Πολύ δραστήριο μέλος
Δεν πονάει μόνο η ουρά της γάτας σου. Υποφέρει συνεχώς το ζωάκι και εσύ αρνείσαι να το δεις.

Συγνώμη αν σε πήρα από τα μούτρα, αλλά όταν έχεις ένα ζώο πρέπει να φροντίζεις και για την υγεία του και έχεις και κάποιες ευθύνες που από ότι είδα δεν τις έχεις κατανοήσει καθόλου.
Ελπίζω να σου απαντήσουν οι υπόλοιποι για το ΜΟΝΟ πρόβλημα της ουράς που σε απασχολεί, γιατί εγώ έχω εξαγριωθεί με αυτά που διάβασα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
saxo kit car
Νεοφερμένο μέλος
Θα σου πω τι γίνεται πάνω στο θέμα της στείρωσης.Aν είχες φροντίσει φίλε μου να τη στειρώσεις, ούτε σκουποξυλιές θα έτρωγε, ούτε θα πονούσε και δεν θα έμπαινε στην επικίνδυνη διαδικασία της κύησης κάθε λίγο. Ούτε θα δημιουργούνταν τόσα ημίαιμα αδέσποτα που δεν έχουν σπίτια, τροφή και άλλα τα πατάνε αυτοκίνητα και γενικώς υποφέρουν και έχουν πολύ μικρό χρόνο ζωής.
Δεν πονάει μόνο η ουρά της γάτας σου. Υποφέρει συνεχώς το ζωάκι και εσύ αρνείσαι να το δεις.
Συγνώμη αν σε πήρα από τα μούτρα, αλλά όταν έχεις ένα ζώο πρέπει να φροντίζεις και για την υγεία του και έχεις και κάποιες ευθύνες που από ότι είδα δεν τις έχεις κατανοήσει καθόλου.
Ελπίζω να σου απαντήσουν οι υπόλοιποι για το ΜΟΝΟ πρόβλημα της ουράς που σε απασχολεί, γιατί εγώ έχω εξαγριωθεί με αυτά που διάβασα.![]()
Είχε πεθάνει ένα σκυλάκι από στείρωση πριν από δυο χρόνια και φοβάμαι να της κάνω στείρωση.
Δεν ξέρω τι έπαθε το σκυλάκι, όσοι γνωρίζουν από στειρώσεις μπορεί να υποψιάζονται, μετά την στείρωση του, σταδιακά έχανε μαλλί, το σκυλάκι σε ένα πεντάμηνο είχε μήνη τελείως αμάλλιαστο και πέθανε, εδώ στο χωριό το συνδύασαν τον θάνατο του όλοι με την στείρωση που του είχε γίνει.
Φοβάμαι, δεν θέλω να πεθάνει η γάτα μου, υπάρχουν λύσης ώστε να με κάνουν σίγουρο ότι δεν πρόκειται να πεθάνει από μια στείρωση;
Ααα, όσο αφορά τα αδέσποτα που είπες, ξέχνατω, όσα γατάκια έχει κάνη (μέχρι τώρα έχει κάνη δυο γέννες) τα πήγα στο ένα από τα δυο κτηνιατρεία του νησιού και έβαλα αγγελία, μάλιστα εμένα δεν με ενδιαφέρουν καθόλου τα χρήματα και τα χάριζα, έχει να το λέει ο κτηνίατρος, πρώτη φορά που φεύγουν τόσο γρήγορα γατιά από το μαγαζί του, σε δυο μέρες έφευγαν όλα, τα κάνη και κουκλιά, τα γατάκια τα έδινε σε ανθρώπους κατά κύριο λόγω μεγάλους σε ηλικία και βασικά σε άτομα εμπιστοσύνης του.
Για της ευθύνες ούτε λόγος, και τα εμβόλια της και όλα, ότι χρειάζεται, ποτέ δεν την άφησα έτσι, απλά όταν έρχεται η περίοδος ζευγαρώματος αδυνατούμε εδώ στην οικογένεια να την κάνουμε καλά, προσπαθούμε να την κάνουμε να ξεχαστεί αλλά μάταια, το είχα σκεφτεί για την έκτρωση αλλά σου απάντησα παραπάνω τι φοβάμαι δεν μου αρέσει να την φυλακίζω, την βάζω και κοιμάται αλλά φωνάζει να την βγάλω έξω, έχει το συνήθειο όταν θέλει την ανάγκη της να μου φωνάζει για να της ανοίγω την πόρτα και να πηγαίνει στο σημείο που της έχω την άμμο, όταν λοιπόν είναι περίοδος ζευγαρώματος μου φωνάζει και της ανοίγω και αρχίζει να φωνάζει και να καλή τα αρσενικά της γειτονιάς, τι να της κάνω;
Αύριο πασι θυσία θα την πάω στον κτηνίατρο να δω τι θα μου πει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Και παλιότερα στα χωριά της Δυτικής Ευρώπης έλεγαν πως οι γυναίκες με μαύρες γάτες ήταν μάγισσες! Ώρα είναι τώρα να μας πεις πως είχαν δίκιο...Είχε πεθάνει ένα σκυλάκι από στείρωση πριν από δυο χρόνια και φοβάμαι να της κάνω στείρωση.
Δεν ξέρω τι έπαθε το σκυλάκι, όσοι γνωρίζουν από στειρώσεις μπορεί να υποψιάζονται, μετά την στείρωση του, σταδιακά έχανε μαλλί, το σκυλάκι σε ένα πεντάμηνο είχε μήνη τελείως αμάλλιαστο και πέθανε, εδώ στο χωριό το συνδύασαν τον θάνατο του όλοι με την στείρωση που του είχε γίνει.
Για όνομα του Θεού, του Αλλάχ και του Βούδα, η στείρωση δεν κάνει τα ζώα να μαδάνε! Τέτοιες παρανοϊκές δεισιδαιμονίες δεν έχουν θέση στον 21ο αιώνα μ.Χ.
Εγώ θα σου πρότεινα να αφήσεις κατά μέρος δεισιδαιμονίες και δικαιολογίες και να πας τη γάτα σου άμεσα στον κτηνίατρο. Πρώτον, για την πονεμένη ουρά της και δεύτερον, για να κανονίσεις να τη στειρώσεις. Όπως είπε και η zoo, μόνο έτσι θα γλιτώσει από κλωτσίδια, σκουπόξυλα, αρρώστιες και άλλες πραγματικές απειλές για τη ζωή της.
Δες κι αυτό εδώ το άρθρο:
https://www.mypetz.gr/threads/Στείρωση-στις-γάτες.219038/
Κι αν εξακολουθείς να έχεις απορίες, εδώ είμαστε.
zoo
Πολύ δραστήριο μέλος
Θα σου πω τι γίνεται πάνω στο θέμα της στείρωσης.
Ααα, όσο αφορά τα αδέσποτα ....... πρώτη φορά που φεύγουν τόσο γρήγορα γατιά από το μαγαζί του, σε δυο μέρες έφευγαν όλα, τα κάνη και κουκλιά, τα γατάκια τα έδινε σε ανθρώπους κατά κύριο λόγω μεγάλους σε ηλικία και βασικά σε άτομα εμπιστοσύνης του.
Ασχολίαστα...
JohnDVM
Διάσημο μέλος
, καταρχην θα πρεπει να πας τη γατα σου στον κτηνιατρο γιατι σιγουρα εχει κατι και πιθανως ειναι αποστημα απο δαγκωνια η νυχια
. Δεν προκειται να περασει με ευχες θελει φαρμακευτικη αγωγη. Οσο αφορα την στειρωση δεν εχει παρατηρηθει να πεφτουν τα μαλλια του σκυλου μετα την στειρωση , συνηθως η αλωπεκια υποδηλωνει προβλημα με το θυροειδη η τα επινεφριδια , παθολογικες καταστασεις που προυπηρχαν και μαλλον θα εμφανιζοντουσαν ειτε εκανες στειρωση ειτε οχι
saxo kit car
Νεοφερμένο μέλος
Σε μισή ώρα ξεκινάω για να πάω στον κτηνίατρο.
Νεότερα το μεσημέρι.
julia
Διακεκριμένο μέλος
και μακάρι η τραυματισμένη ουρά να είναι το μόνο της πρόβλημα, γιατί πραγματικά η ουρά είναι το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ που θα έπρεπε να φοβάσαι...

Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Εύχομαι ολόψυχα να μας πεις καλά νέα!Καλημέρα σας.
Σε μισή ώρα ξεκινάω για να πάω στον κτηνίατρο.
Νεότερα το μεσημέρι.

saxo kit car
Νεοφερμένο μέλος

Καλά βρεση joulia τι εννοείς;

Τι περιμένεις δηλαδή να έχει;
Σε πληροφορώ ότι η γάτες της επαρχίας είναι κατά πολύ πιο ευτιχισμενες από αυτές που είναι όλη την ημέρα μέσα στο καυσαέριο και δεν μπορούν να βγουν από την πολυκατοικία να πάνε μια βόλτα, γύρο τους βλέπουν μόνο τσιμέντα.

Πήγα στον πρώτο κτηνίατρο αλλά έλειπε και με εξυπηρέτησε η βοηθός του, της φαίνεται για απόστημα και μου έδωσε κάτι χάπια.
Πήγα όμως και στον δεύτερο για να σιγουρευτώ, αυτός ήταν εκεί και τελικά έβγαλε το ίδιο συμπέρασμα, μου έδωσε κι’αυτός χάπια αλλά διαφορετικά.
Η γάτα μου είχε ένα γδάρσιμο από άλλη γάτα και της δημιουργήθηκε απόσταμα, μου είπε ο κτηνίατρος ότι μερικές φορές άμα δεν κάθετε με κάποιον αρσενικό αυτός μπορεί και να της τρίξει καμιά ψιλή.
Το δεύτερο που είχε (εγώ πάντα την έχω πολύ καθαρή) είναι ότι από της βολτούλες που κόβει εδώ στην γειτονιά η από κάποιον αρσενικό λόγω επαφής ζευγαρώματος κόλλησε ψήλους, είναι στην αρχή και πήρα δυο αμπούλες, την μια την έβαλα τώρα και την άλλη άμα ξανά δω τίποτα.
Χαίρομαι που τελικά βγείκα λάθος στο ότι μπορεί να την είχε χτυπήσει κανένας εδώ στην γειτονιά.
Συγνώμη joulia για αυτά που λέω παραπάνω γιατί μπορεί να σου φανούν κάπως, αλλά επειδή ξανά διάβασα κάπου ότι (εύχομαι να είναι μόνο η ουρά της το πρόβλημα και να μην έχει τίποτα άλλο) ε, δεν άντεξα την δεύτερη φορά, βασικά δεν μπορώ κι’ολας να καταλάβω τι εννοείται;
Δεν μπορώ να σας πιάσω.
Θα εξηγήσω μερικά πράγματα για να καταλάβετε περίπου σε τι περιβάλλον ζει η γάτα μου.
Επειδή κάπου γράφτηκε η λέξη (αυτοκίνητο) πρέπει να ενημερώσω ότι η γάτα δεν έχει δει ποτέ, όχι επειδή μπορεί και καλά να είναι κλισμένη, εγώ ζω στο μεγαλύτερο χωριό τον Κυκλάδων, να φανταστείτε ότι από τον κεντρικό δρόμο του χωριού (που μόνο ένας δρόμος είναι έτσι κι’αλιος) μέχρι το σπίτι μου απέχω 237 σκαλιά, όλο το χωριό είναι γεμάτο με σοκάκια, η γάτες που είναι από την πάνω μεριά του χωριού (δηλαδή προς την μεριά που μένω εγώ) δεν έχουν δει ποτέ τους αμάξια, δεν κατεβαίνουν κάτω στον δρόμο γιατί πολύ απλά, και βάριουνται, και δεν υπάρχει λόγος, και πάντα θέλουν να είναι όσο πιο κοντά γίνεται στο σπίτι τους, μόνο στης γειτονιές κάνουν την τσάρκα τους και μετά γυρνάνε, δεν είναι Αθηνά εδώ, όλη η γειτονιά ξέρει η κάθε γάτα ποιανού είναι, για να σας δώσω να καταλάβετε, καλά την δικιά μου την ξέρουν και από τα γύρο χωριά γιατί έχει κυκλοφορήσει η φήμη τόσα χρόνια ότι ο Ανδρέας από το Φιλότη έχει μια λευκή γάτα με δυο διαφορετικά χρώματα ματιών, γι’αυτό εγώ είμαι λίγο περισσότερο καχύποπτος με κάποιους γείτονες εδώ.
Το καλοκαιρή που μας πέρασε επιχείρησαν να μου την κλέψουν επειδή άρεσε σε έναν, αλλά φυσικά δεν έκατσε η Ρεβέκα μου, και συν της άλλης του έσπασα την μύτη επειδή τον έπιασα στα πράσα μέσα στην αυλή μου να προσπαθεί να πιάσει την γάτα, ένας από δω στο χωριό μου είναι.
Γενικά εδώ στα χωριά η γάτες είναι πολύ φιλικές με τους ανθρώπους και αυτό μερικές φορές γίνεται επικίνδυνο, καταλαβαίνεται;
Εδώ στο χωριό όταν δουν την γάτα μου δεν την πειράζουν, κι’εγω όταν δω μια γάτα ξέρω ποιανού είναι και δεν την πειράζω, αλλά και να μην ήξερα πάλι δεν θα την πείραζα, την δικιά μου την φωνάζουν για να την χαδέψουν και μετά την αφήνουν και έρχεται στο σπίτι μου, έχω δει πάρα πολλά σκηνικά, ξέρω ότι την αγαπάνε, αλλά μετά το καλοκαιρινό είμαι λίγο καχύποπτος
Σταματάνε κάτω από την αυλή η τουρίστες το καλοκαιρή και την τραβάνε συνέχεια φωτογραφίες, γενικά κάνη μια σούπερ ζωή, και την ελευθερία της την έχει χωρίς περιορισμούς, και το σπίτι της το έχει, και το φάει της το έχει, και τα παιχνίδια της μαζί μας τα έχει, μακριά από τον δρόμο είναι, και την παρέα της την έχει με τον αρσενικό μου, δεν της λίπη τίποτα.
Μόνο σε ένα πράγμα είμαι απογοητευμένος μαζί της, δεν κάθεται καθόλου στον γάτο μου, δεν ξέρω, μάλλον έχουν γίνει πολύ φίλοι τόσα χρόνια μαζί και μάλλον αυτό φταίει, θέλω να κάνη γατάκια ζευγαρωμένα με τον γάτο μου αλλά δεν του κάθεται, τον χτυπάει για να φύγει όταν αυτός επιχειρήσει να κάνη κάτι και αυτός πάει σε άλλες ρε μαμότο μου.
Ααα, κανόνισα κι’ολας για στείρωση, μου είπε να την αφήσω για τελευταία φορά αφού τώρα έχει ζευγαρώσει και μόλις γεννήσει θα περιμένω περίπου για ένα μήνα και μετά να την πάω, του είπα ότι δεν θέλω να την καταστρέψω με εγχείρηση και μου είπε ότι θα κάνουμε αινέσιμη στείρωση, απλά θα θέλει μια ένεση κάθε 5-6 μήνες και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα, και άμα κάποια στιγμή θελήσω να ξανά δω γατάκια δικά της, δεν της κάνω την ένεση και αυτή σιγά σιγά θα ξανά ψάξει για να ζευγαρώσει.
saxo kit car
Νεοφερμένο μέλος
Μπράβο σου, χίλια μπράβο, μέσα έπεσες, απόστημα είναι.Καλημερα, καταρχην θα πρεπει να πας τη γατα σου στον κτηνιατρο γιατι σιγουρα εχει κατι και πιθανως ειναι αποστημα απο δαγκωνια η νυχια
. Δεν προκειται να περασει με ευχες θελει φαρμακευτικη αγωγη. Οσο αφορα την στειρωση δεν εχει παρατηρηθει να πεφτουν τα μαλλια του σκυλου μετα την στειρωση , συνηθως η αλωπεκια υποδηλωνει προβλημα με το θυροειδη η τα επινεφριδια , παθολογικες καταστασεις που προυπηρχαν και μαλλον θα εμφανιζοντουσαν ειτε εκανες στειρωση ειτε οχι
![]()

Σ’ευχαριστώ.

Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Πριν δώσεις συγχαρητήρια στον γιατρό για την σωστή του εκτίμηση, ρώτα τον τι παθαίνουν οι γάτες από την ενέσιμη "στείρωση" για να δεις τι τέλος περιμένει τη γάτα σου αν ακολουθήσεις αυτή την άκρως επικίνδυνη πρακτική.Μπράβο σου, χίλια μπράβο, μέσα έπεσες, απόστημα είναι.
Σ’ευχαριστώ.![]()
Επίσης μου κάνει εντύπωση ότι ξαφνικά εξαφανίστηκαν από το περιβάλλον της γάτας σου κλωτσιές και σκουπόξυλα και ο χώρος που ζει έγινε ένας γατοπαράδεισος, όπου το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε μια γάτα είναι να σου την κλέψει κάποιος επειδή τη θεωρεί αξιολάτρευτη...
julia
Διακεκριμένο μέλος

Δεν γνωρίζεις.... και η άγνοια σκοτώνει.

Σε χωριό μεγάλωσα, σε χωριό μένω. Έχω και την εμπειρία της πόλης ( Αθήνα). Οπότε αυτά που μου εξηγείς, ευχαριστώ πολύ, αλλά έχω την δική μου άποψη.
Δεν θέλω να γράψω σεντόνι, γιατί είσαι νέο μέλος.. και αν ψάξεις λίγο, και διαβάσεις τα άρθρα, θα σου λυθούν πολλές απορίες, και θα ενημερωθείς και μόνος σου με την ησυχία σου, χωρίς να σε "πρήζουμε" εμείς. Βέβαια ευχαρίστως, να σου λύσουμε και κάθε απορία σου.
Να εξηγήσω λίγο, επιγραμματικά ΤΙ εννοούσα. Μια γάτα αρσενική ή θηλυκή, μπορεί κατα την επαφή, εκτός απο τα εξωτερικά τραύματα, και τους ψύλλους.. να κολλήσει AIDS και Λευχαιμία και να τις κληρονομήσουν ΚΑΙ τα παιδιά.
Διάβασε το λίνκ, που σου έβαλε μια άλλη κοπέλα παραπάνω στην πρώτη σελίδα σε παρακαλώ.

Όσο για την ένεση... προκαλεί καρκίνο..
Και πάλι καλωσήλθες στην παρέα μας.

aretha
Περιβόητο μέλος
Μια γάτα που ζευγαρώνει ανεξέλεγκτα μπορεί να έχει κολλήσει κάποια από τις -δυστυχώς πολύ διαδεδομένες στους αδέσποτους πληθυσμούς- ασθένειες που μεταδίδονται είτε με το ζευγάρωμα είτε με τους τραυματισμούς κατά τη διάρκειά του. Οι σοβρότερες από αυτές τις ασθένειες, για τις οποίες δεν υπάρχει θεραπεία, είναι το aids της γάτας (FIV) και η λοιμώδης λευχαιμία (FeLV).Καλά βρεση joulia τι εννοείς;
Τι περιμένεις δηλαδή να έχει;
Για να δεις αν η γάτα σου έχει κολλήσει κάτι από αυτά, μπορείς να της κάνεις τις αντίστοιχες αιματολογικές εξετάσεις στον κτηνίατρο.
Για τη στείρωση, μπορείς αν θέλεις να διαβάσεις κάποια πράγματα εδώ και εδώ.δεν θέλω να την καταστρέψω με εγχείρηση και μου είπε ότι θα κάνουμε αινέσιμη στείρωση, απλά θα θέλει μια ένεση κάθε 5-6 μήνες και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα
Για τις σοβαρότατες επιπλοκές από τις ενέσεις ορμονών, μπορείς να διαβάσεις εδώ.
saxo kit car
Νεοφερμένο μέλος
Έχεις δίκιο σ’αυτό, πολλά μπορούν να συμβούν, και όχι μόνο στης γάτες, και σε σκυλάκια και άλλα.
Όσο αφορά αυτό που έκανε εντύπωση στην Zbeebz, πρέπει να πω τα εξής.
Όταν λέω ότι δεν της λίπη πραγματικά τίποτα, το εννοώ αλλά αυτό ισχύει από την πλευρά την δική μου, της οικογένειας μου και πολλών άλλον ανθρώπων που την γνωρίζουν.
Δεν παύουν όμως να υπάρχουν και οι εξαιρέσεις όπως αυτή που μου συνέβη το καλοκαίρι (συγνώμη που θα στεναχωρεθούν κάποιοι με αυτό που θα πω), και όπως την προηγούμενη μου γάτα που την έχασα μια για πάντα και όσο και να έψαξα τα ίχνη της δεν τα βρήκα ποτέ στα μέρη που σύχναζε.
Η εξαιρέσεις και κάποιοι ηλίθιοι θα υπάρχουν παντού και πάντα στην ζωή μας, αυτήν την στιγμή και από μικρό που την έχω περνάει πάρα πολύ καλά, αλλά στην πορεία της ζωης της γνωρίζω ότι θα αντιμετωπίσει και κάποιες δύσκολες μέρες όπως το φετινό καλοκαιρινό βράδι.
Κατά τα άλλα όλα είναι καλά, δεν μπορώ να την φυλακίσω με τον φόβο ότι άμα την έχω απελευθερωμένη θα μου την φάνε, είναι αδικία να είναι στην επαρχία, στο χωριό, μακριά από τα αμάξια και να την έχω περιορισμένη.
Για αυτά που προκαλεί η αινέσιμη στείρωση, ούτε αυτό το ήξερα, να πω ψέματα;
Απλά δεν θέλω να πονέσει ρε φούστη μου, σίγουρα είναι καλύτερα η εγχείρηση;
Η πλειοψηφεία προτιμά εγχείρηση;
Θα σας πω γιατί υπάρχουν πολλά που δεν γνωρίζω για της γάτες, μαζί με την γάτα μου και τον γάτο στο σπίτι, στην φάρμα μου διατηρώ, τέσσερις γάτες ακόμα, εκτρέφω λαγούς, εκτρέφω κοτόπουλα, γαλοπούλες, πέρδικες, ορτύκια, κατσίκες και αρνιά, και τρία σκυλιά.
Με όλα αυτά φυσικά ασχολείτο όλη η οικογένεια μου έτσι;
Και όταν λέω (εκτρέφω) μην πάει το μυαλό σας σε τίποτα εκτάσεις και τέτοια, για την οικογένεια, έχουμε τα αυγά μας, το κατσικάκι μας και ότι χρειάζεται μια απλή οικογένεια χωρίς να χρειάζεται να τρέχει στον κάθε χασάπη που πουλάει ξενόφερτα κορεατικά.
Έχω πολλά ζώα, ανά πάσα στιγμή ότι και να συμβεί ότι και να πάθουν εμένα φωνάζουν οι γονείς μου, είμαι υπεύθυνος να εμβολιάζω όλα τα σκυλιά και τα γατιά της οικογένειας μια φορά τον χρόνο, η αποστάσεις που χωρίζει το χωριό μου από τους κτηνιάτρους είναι 62 χιλιόμετρα πήγαινε έλα, οπότε όπως καταλαβαίνεται όλοι η κτηνοτρόφοι του νησιού προσπαθούν να τα συντηρούν μόνοι τους γιατί είναι ασύμφορο να κάνουν για όλα τους τα ζώα 60 χιλιόμετρα καθημερινά για ότι τυχαίνει.
Δυστυχώς και το κράτος έχει παραμελήσει πολύ την επαρχία και τα νησιά.
Το βασικότερο είναι ότι εδώ έγινα και θα γίνω πιο σοφός όσο αφορά της γάτες μου.
Θα τα λέμε συχνά εδώ, θα ψάξω να βρω λεπτομέρειες για την αινέσιμη στείρωση και θα επανέλθω με νέες απορίες.
Σας ευχαριστώ όσες και όσους με βοηθήσατε να λύσω το πρόβλημα μου, και να ζητήσω συγνώμη σε όσους και όσες με παρεξήγησαν, η έβγαλαν λάθος συμπεράσματα με αυτά που είπα.
julia
Διακεκριμένο μέλος

Η Ενέσιμη στείρωση είναι ΟΤΙ χειρότερο μπορείς να κάνεις σε μια γάτα και σε έναν σκύλο...
Βασικά ΔΕΝ είναι στείρωση, είναι μια ένεση καταστολής των ορμονών... με ΠΟΛΥ κακές παρενέργειες...
Η γατούλα σου έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά.. μην μπερδεύεις ανθρώπινα συναισθήματα.. περι γέννας μητρότητας κλπ κλπ.. Ολα είναι ένστικτο και ορμόνες.. Θα τα διαβάσεις και μόνος σου, θα στα πεί και ο γιατρός εδώ αν θέλεις...Είναι πολλοί οι Κτηνίατροι που δεν κάνουν τις ενέσεις.. τόσο επικίνδυνες είναι...Μην πώ ότι είναι και εισπρακτικό μέσο... γιατί μια στείρωση είναι μπαμ και εξω.. ενώ οι ενέσεις... "Καλώς τον πελάτη.."
Τα μέλη, δεν στην είπαν για το έξω.. που την αφήνεις... αλλά μάλλον ενδεχομένως, που δεν την στειρώνεις.. και κάνεις γατάκια, που οκ, βρίσκουν σπίτι.. αλλά γεννάνε και αυτά.. και λίγα τελικά επιζούν. Μια γάτα μπορεί να κάνει 10 μικρά τον χρόνο.. και σε 6 μήνες τα μικρά να γεννήσουν και αυτά..
Είναι μεγάλο το πρόβλημα γενικότερα, και ζώντας στην Αθήνα... αποκτάς μια άλλη άποψη των πραγμάτων. Εγώ πλέον στειρώνω τα δικά μας.. (εχω αρκετές γάτες κ 1 σκύλο.) Όλα σιγα σιγά θα στειρωθούν... Αυτά που στείρωσα, ούτε χαρακτήρα άλλαξαν, ούτε πάχυναν, γιατί σε σχέση με την πόλης, είναι όλη μέρα πάνω στα δέντρα, τρέχουν και παίζουν. Και αυτά στα διαμερίσματα, δεν παχαίνουν, έαν δίνεται η σωστή ποσότητα τροφής κλπ κλπ. Όλα είναι ένας μύθος....
Πλέον και η επέμβαση είναι τόσο απλή... μισή ώρα υπόθεση το πολύ, και η γατούλα, ανάλογα με την τομή, θα είναι περδίκι την επόμενη ή άντε σε 3 μέρες. Θα ηρεμήσει, θα στρώσει το μαλί της...
Εγώ σε μία βρήκα καρκίνο στην μήτρα...Που άν δεν την στείρωνα, θα γέμιζε σιγά σιγά.. και θα πέθαινε σε κανα χρόνο γεμάτη, και χωρίς να ξέρω και τί είναι....
Τέλος πάντων, είναι πολλά... καλύτερα να τα διαβάσεις μόνος, να ενημερωθείς και να αποφασίσεις.

ruko
Διάσημο μέλος

Η εγχείριση της στείρωσης δεν πονάει. Το πολύ-πολύ να είναι λίγο ζαβλακωμένη απ' τη νάρκωση για 1-2 μέρες μετά. Φυσικά, μπορείς να ζητήσεις απ' τον κτηνίατρο να της δώσει αντίδοτο για τη νάρκωση, αλλά δεν το έχουν όλοι. Ούτως ή άλλως, δεν είναι τίποτα τρομερό, η στείρωση είναι πια επέμβαση ρουτίνας.
Όσο για το έξω, καταλαβαίνω αυτά που λες. Βέβαια, τώρα που η γάτα σου έχει μάθει να βγαίνει, είναι εκ των πραγμάτων δύσκολο να την περιορίσεις. Τουλάχιστον, αν στειρωθεί θα έχει λιγότερες πιθανότητες να κολλήσει κάτι μεταδοτικό ή να τραυματιστεί (όπως έγινε τώρα). Το κυριότερο πρόβλημα είναι, ως συνήθως, οι άνθρωποι, αλλά ελπίζω η στείρωση να αποτρέψει τουλάχιστον τους επιτήδειους που θέλουν να την κλέψουν για να ξεκινήσουν γατοπαραγωγή.

saxo kit car
Νεοφερμένο μέλος
Δεν πειράζει, γιαυτό είμαστε εδώ, αν μπορούμε να βοηθήσουμε, ούτε και εγώ ήξερα πολλά πράγματα, βασικά είχα ΛΑΘΟΣ πληροφόρηση.![]()

Η Ενέσιμη στείρωση είναι ΟΤΙ χειρότερο μπορείς να κάνεις σε μια γάτα και σε έναν σκύλο...
Βασικά ΔΕΝ είναι στείρωση, είναι μια ένεση καταστολής των ορμονών... με ΠΟΛΥ κακές παρενέργειες...

Καλά, όσο γι’αυτό δεν λες τίποτα, από παντού κάποιοι κοιτάνε να βγάλουνε.Μην πώ ότι είναι και εισπρακτικό μέσο... γιατί μια στείρωση είναι μπαμ και εξω.. ενώ οι ενέσεις... "Καλώς τον πελάτη.."![]()

Ναι, το κατάλαβα ότι περσότερο για την στείρωση υπήρξαν αντιδράσεις, εντάξει δεν πειράζει, κατάλαβα τι γίνεται.Τα μέλη, δεν στην είπαν για το έξω.. που την αφήνεις... αλλά μάλλον ενδεχομένως, που δεν την στειρώνεις.. και κάνεις γατάκια, που οκ, βρίσκουν σπίτι.. αλλά γεννάνε και αυτά.. και λίγα τελικά επιζούν. Μια γάτα μπορεί να κάνει 10 μικρά τον χρόνο.. και σε 6 μήνες τα μικρά να γεννήσουν και αυτά..

Όχι ρε φούστη μου,Εγώ σε μία βρήκα καρκίνο στην μήτρα...Που άν δεν την στείρωνα, θα γέμιζε σιγά σιγά.. και θα πέθαινε σε κανα χρόνο γεμάτη, και χωρίς να ξέρω και τί είναι....
και τώρα δηλαδή όλα είναι καλά;Οπότε θα της κάνω εγχείρηση, αφού δεν είναι τόσο επικίνδυνη και η εναίσιμη είναι θάνατος, μακάκας είμαι να κάνω την αινέσιμη.

Τέλος πάντων, είναι πολλά... καλύτερα να τα διαβάσεις μόνος, να ενημερωθείς και να αποφασίσεις.![]()
O.k Ευχαριστώ.

julia
Διακεκριμένο μέλος
δεν έχω την ψηφιακή, την έδωσα στην αδελφή μου... να στην έβγαζα μια φώτο...
Είναι τάβλα, μαζί με άλλα 5 κάτω απο την σόμπα.. ΘΕΑ κ Αρχόντισσα!!!

Εδώ έχω παλιότερη φώτο.
https://www.mypetz.gr/threads/the-saved-club.223297/
saxo kit car
Νεοφερμένο μέλος
Εγώ αυτό που δεν θέλω είναι να την ακούσω να πονέσει γιατί θα τον πάρει και θα τον σηκώσει
, αν πραγματικά όπως λες δεν πονάει θα της κάνω εγχείρηση, κανένα πρόβλημα.
Εδώ μωρέ στην επαρχεία όλα είναι ερασιτεχνικά, αυτό φοβάμαι, έχω ένα αμάξι και επειδή είναι λίγο αγωνιστικό φοβούνται να του κάνουν ολοκληρωμένο serves, γενικός έχω έναν φόβο εδώ στο νησί, δεν είναι όπως την Αθήνα ας πούμε που ο κάθε κτηνίατρος έχει κάνει πάνω από 300 στειρώσεις, εδώ όλο με αγελάδες και άλογα έχουν να κάνουν οι κτηνίατροι, α, και με σκύλους.
Κατάλαβες τι εννοώ, μας κατατάσσω λίγο στην Β’ κατηγορία σε πολλά επαγγέλματα.
Αλλά εντάξει, θα την πάω, μου είπε ότι έχει κάνη πάρα πολλές, άμα δεν κάνη σωστά την δουλειά του την επόμενη θα του πάω το Ροτβαιλερ για να ξυπνήσουν τα αίματα.

Πλάκα κάνω έτσι;

Με το καλό να γεννήσει τώρα και να με καλά εγώ κι’αυτή και θα την πάω για στείρωση.
Περίπου σε τι τιμές κυμαίνεται αυτή η εγχείρηση, δεν με νεάζουν τα λεφτά, απλά να είμαι ακόμα πιο προετοιμασμένος και πληροφορημένος.
Πάντως για δυο αμπούλες, έξη χάπια αντιβίωση, και τέσσερα χάπια για την εξασθένιση πρηξίματος και πόνου, μου πείρε 40 euro.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool