Πρόβλημα με την ούρηση σε γάτο στειρωμένο

CATfairy

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η CATfairy αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 48 ετών. Έχει γράψει 123 μηνύματα.
Καλησπέρα σας,

Εδώ και 2 εβδομάδες ο γάτος μου που είναι 5 ετών περίπου, ξαφνικά παρουσίασε πρόβλημα με την ούρησή του. Δηλ. τον είδα πολύ κακόκεφο και τον έβλεπα ότι πήγαινε παντού και σφιγγόταν χωρίς να μπορέσει να ουρήσει καθόλου. Τον πήγα άμεσα στη κτηνίατρό μας όπου (ευτυχώς) κατάφερε να του βάλει καθετήρα. Του πήρε λίγη ποσότητα από τα ούρα που έβγαλε εκείνη τη στιγμή για να τα δώσει για ανάλυση και να δούμε εάν είναι κρύσταλλοι ή κάτι άλλο.

Τον καθετήρα τον αφήσαμε περίπου 7 ημέρες. Μου είπε να του δίνω αντιβίωση μαζί με lasix και να του δίνω αποκλειστικά τροφή ιατρική την S/D. Όταν της τον πήγα για να του τον αφαιρέσει τον καθετήρα μου είπε από το δείγμα ούρων δεν έδειξε καθόλου κρυστάλλους αλλά ανεβασμένο ph 7,5. Δηλ. ότι λόγω του ph του έχει συρρικνωθεί η ουρήθρα, κάτι τέτοιο. Ρώτησα τι μπορώ να κάνω και μου λέει μόνο να αλλάξω την διατροφή του ενώ στην αρχή μου είχε πει ότι η διατροφή που έκανε έως τώρα (μια purina urinary) δεν του είχε δημιουργήσει πρόβλημα από τη στιγμή που δεν είχε κρυστάλλους.

Το θέμα είναι ότι εδώ και 1 εβδομάδα που του βγάλαμε τον καθετήρα, ο γάτος ουρεί μεν αλλά κάνει πολύ μικρή ποσότητα ούρων. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω για να τον βοηθήσω. Το γατί (προς το παρόν) είναι καλοδιάθετο, φαίνεται ok. Το θέμα είναι ότι φοβάμαι μήπως πάλι δεν μπορέσει να ουρήσει καθόλου τις επόμενες μέρες. Τι μπορεί να κάνει κανείς σε γατί που είναι συρρικνωμένη η ουρήθρα του; :/:

Σας έχει τύχει κάτι παρόμοιο;

Υ.Γ. Η αντιβίωση που του έδινα ήταν τις πρώτες μέρες marbocyl και μετά να του δίνω 1/4 augmentin 500mg

Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω από την στιγμή που δεν κάνει κανονική ποσότητα ούρων και δεν βελτιώνει την κατάσταση η καινούργια τροφή s/d. (σσ μου είπε ότι αυτή η τροφή μπορεί να βελτιώσει το ph και να αποφύγουμε το ενδεχόμενο να κάνει και κρυστάλλους στο μέλλον).

Σας ευχαριστώ πολύ :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τι να σου πω,ιδέα δεν έχω,ακολουθείς τις υποδείξεις του γιατρού και αν δεν είσαι σίγουρη πάρε και 2η γνώμη από άλλον.Περαστικά σας.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back