Πρόβλημα με τη γατούλα μου!! Είναι σοβαρό; (σάλια, μύξες, βήχας, ατονία)

• Thread starter Thread starter angela<3
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

angela<3

Νεοφερμένο μέλος

Ο angela<3 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 39 ετών. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Γειά σας παιδία, με λένε Αγγελική και είναι το πρώτο μου post στο ωραίο forum σας, δυστυχώς σε αυτή τη section, ελπίζω όλα να πάνε καλά ώστε να μπορέσω να συμμετέχω και σε όλες τις άλλες δραστηριότητες χωρίς άσχημες αναμνήσεις:(...

Λοιπόν το θέμα έχει ώς εξής:

Σαν μεγάλη γατόφιλη και 'γω έχω τις γάτες μου και φροντίζω αρκετές αδέσποτες επίσης στη ταράτσα μου. Πριν ένα χρόνο μια γάτα απο αυτές μου έφερε πεσκέσι τα μικρά της και μου τα εγκατέλειψε, 5 όμορφα στρουμπουλά γατάκια τα οποία με μπιμπερό και πολύ δουλεία κατάφερα να μεγαλώσω και τώρα είναι ολόκληρα ντερέκια.
Επειδή όμως η μητέρα τους δεν ήταν και από τις πιο υγειής γάτες, κάποια από τα μικρά (που τώρα είναι μεγάλα) κουβαλάνε διάφορα ελλατώματα.
Ένα από αυτά, η Candy μου, ανέκαθεν ρουθούνιζε, άλλωτε πιο πολύ, άλλωτε πιο λίγο, αλλά είχε πάντα όρεξη για φαγητό, παιχνίδι, όλα. Δυστυχώς δεν είχα την οικονομική δυνατότητα να τα έχω εμβολίασμένα και στειρωμένα, καθώς έχω ήδη αρκετές γάτες δικές μου στο σπίτι μου και είναι επίσης αρκετές και αυτές τις ταράτσα, οπότε προσπαθούσα να κάνω το καλύτερο για να τα κρατώ υγειή και τα πήγαινα και στο γιατρό όποτε μπορούσα και σε ένα σημείο είχα στειρώσει όλες τις θυληκές μου πριν μου φέρει η αδέσποτη τα μικρά της και φτου απ'την αρχή...

Σήμερα λοιπόν εντελώς ξαφνικά, η Candoula μου κατέπεσε, ατόνισε, δεν τρώει και βγάζει πολλές μυξούλες, αναπνέει μόνο από το στόμα και αυτό την κάνει να βγάζει σάλια. Επίσης όταν προσπαθεί να πιεί νερό, αναγουλιάζει και το βγάζει σαν έμετο και βήχει αρκετά. Όπως καθε φορά που αρρωσταίνει μια γάτα μου, ή θα είναι αργία, ή κυριακή, ή δε ξέρω εγώ τι, και οι κτηνίατροι θα είναι κλειστοί. Όποτε μπορώ μόνο να περιμένω μέχρι αύριο για να την πάω. Το άγχος μου όμως με έχει τρελάνει γιατί πριν κάτι μέρες, βρήκα κάποιες από τις άγριες γάτες που τριγυρνούσαν στις ταράτσες μας νεκρές, ενώ παρουσίαζαν τα ίδια συμπτώματα τις προηγούμενες μέρες.

Σας λένε κάτι όλα αυτά τα συμπτώματα? Είναι κάτι που αντιμετωπίζεται αν το πιάσεις απ'την αρχή? Από όσα έχω μάθει μέχρι τώρα μοιάζει σαν ρινοτραχείτιδια, αλλά στη φάση αυτή θα θεραπευόταν;;;;
Τα ανέθρεψα από τόσο μικρά αυτά και δεν θέλω να πάθουν κάτι κακό...Αύριο θα το πάω σίγουρα στο γιατρό αλλά προς το παρόν πάω να τρελαθώ από την ανησυχία μου...

Ελπίζω να πάνε όλα καλά...nice to meet you all btw...και σόρυ για τη πολυλογία..

Αγγέλα

:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά πρέπει να την πάς αμέσως στον γιατρό γιατί κάπως έτσι ξεκίνησε και ο δικός μου και έχει σοβαρό πρόβλημα με τα νεφρά του ελπίζω βέβαια το δικό σου όχι αλήθεια πόσο είναι γιατί ο Μπιζού μου είναι και μεγάλος είναι 17 πάντως καλό είναι να της κάνεις εξετάσεις γιατί αν συνεχίσει να μην τρώει.......................

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά πρέπει να την πάς αμέσως στον γιατρό γιατί κάπως έτσι ξεκίνησε και ο δικός μου και έχει σοβαρό πρόβλημα με τα νεφρά του ελπίζω βέβαια το δικό σου όχι αλήθεια πόσο είναι γιατί ο Μπιζού μου είναι και μεγάλος είναι 17 πάντως καλό είναι να της κάνεις εξετάσεις γιατί αν συνεχίσει να μην τρώει.......................
πάντως σου εύχομαι περαστικά και κουράγιο ελπίζω να περάσει σύντομα και να σου κάνει πάλι ναζάκια

Δηλ. νωρίτερα από αύριο, ο δικός μου γιατρός αφήνει αντικαταστάτη τα σαββατοκύριακα, θα προτιμούσα να τη δει ο ίδιος, αλλά εννοείται αν είναι τόσο επείγον θα ψάξω για σήμερα!
Είναι 1,5 έτους...

Συγνώμη

Συγνώμη αλλά τώρα το είδα το μήνυμα τι έγινε με τη μικρούλα την πήγες στον γιατρό ? Πάντως είναι πολύ μικρή και θα το ξεπεράσει δώς της φιλάκια και γατοχερετισμούς από τον Μπιζού και μένα και εύχομαι ολόψυχα περαστικά αν την πήγες πες μου τι σου είπε ο γιατρός αν θέλεις .:P:P

Αφού δεν είναι εμβολιασμένη (αν κατάλαβα καλά) μάλλον είναι απο τις γνωστές αρρώστιες του ανώτερου αναπνευστικού. :hmm::redface:
Θέλει γιατρό, αντιβίωση και αποχρεμπτικό. Φτιάχνει, αν γίνουν οι σωστές ενέργειες σε σύντομο χρονικό διάστημα.:)

Σας ευχαριστώ και τις δυό σας κορίτσια για τις συμβουλές!

Σήμερα το απόγευμα την πήγα στο γιατρό και με τη μία βρήκε χλαμύδια στο δόντια που επηρέασαν τα πάντα, τη μύτη της, το στόμα της, τα μάτια της, όλα, τα οποία τα κόλλησε από κάτι μωρά γατάκια που έχει γεννήσει η αδελφή της/ Έχουν έξαρση τώρα αυτά τα μικρώβια όπως είπε (και όντως έτσι είναι, όλες οι γάτες της ταράτσας μου το πάθανε, άλλες περισσότερο, άλλες λιγότερο) οπότε be careful everybody! Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να της δίνω vibramycin και προφανώς θα της περάσει γιατί βρίσκεται στο 3ο στάδιο από τα 6 που έχει αυτό!
Ελπίζω να πάνε όλα καλά γρήγορα!!! Με τρόμαξε το χαζόγατο! :P και ακόμα ανησυχώ δηλ. μέχρι να τη δω καλά πάλι!

Thanks everybody!

Ωραία νέα λοιπόν. Αν θέλεις, για να περιορίσεις το γατιμάνι στην ταράτσα, που θα ξαναγεννήσουν σύντομα... υπάρχει και η στείρωση.:redface:

Περισσότερα αν θέλεις να διαβάσεις παρακάτω.:)
https://www.mypetz.gr/threads/Στείρωση-στις-γάτες.219038/

Επίσης υπάρχει και εμβόλιο για τα χλαμύδια και τις πιο κοινές αρρώστιες, και ησυχάζεις για τα μεγαλύτερα.;)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back