Πρόβλημα με τη διατροφή μετά τη στείρωση

-NeFeLaKi-

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η -NeFeLaKi- αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών. Έχει γράψει 303 μηνύματα.
Μετά τη στείρωση η Νεφέλη θέλει να τρώει περισσότερο.
Αυτό ήταν αναμενόμενο. Έχω αρχίσει να χρησιμοποιώ και τις light τροφές. Το πρόβλημα όμως είναι οτί όχι μόνο θέλει να τρώει περισσότερο αλλά θέλει να τρώει κονσέρβες και φακελάκια!
Μου σνομπάρει την ξηρή τροφή και γκρινιάζει για φακελάκια. Και όσο δεν της δίνω γίνεται νευρική με άσχημη συμπεριφορά, ανεβαίνει στην κουζίνα και πετάει πράγματα από αντίδραση, δε με αφήνει να τη χαιδεύω, φωνάζει και μου επιτίθεται στα πόδια καθώς περπατάω.. Αν ενδώσω και της δώσω φακελάκι γίνεται η γνωστή καλή Νεφέλη, ήρεμη και αγαπησιάρα. Αλλιώς έχουμε νεύρα σαματά και επιμονή όλη μέρα! Τι να κάνω;:(:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εγω θα δοκίμαζα τη σταδιακή "απεξάρτηση " από το φακελλάκι ή την κονσέρβα. Δηλαδή θα της έδινα μία την ημέρα, μετα απο μια εβδομάδα μαζί με ξηρά για 1-2 εβδομάδες και σιγα σιγα μόνο ξηρά..και για επιβράβευση καμια φορα φακελάκι. Δεν το δοκιμάζεις? αν καταλαβει οτι σε κανει οτι θελει την εβαψες...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αυτό ακριβώς προσπαθώ να κάνω κι εγώ, σταδιακή απεξάρτηση. Αλλά δεν αντέχω να τη βλέπω μέσα στα νεύρα και δυστυχισμένη να φταίνε τα φακελάκια! Γίνεται κακιασμένη κάθε φορά που δεν της δίνω, δεν την αναγνωρίζω!Με αναγκάζει να ενδώσω με τη συμπεριφορά της! Κάνει ζημιές και δε με αφήνει να την πλησιάζω! Μιλάμε για πολύ τσαμπουκά με τα φακελάκια! Τόσο κοιλιόδουλη είναι;:blink:

:hmm:Αχχ τι μου θυμιζει αυτό ....το πέρασα και εγω με τη δική μου οταν τη στείρωσα, εκει που ηταν παρα παρα πολυ επιλεκτικη με το φαγητο, μετα ετρωγε τα παντα !!!!!! Φακές, φασολάκια, λαχανο ωμο, κρεμμυδι, και το αγαπημενο της πατατα πουρε! Ειπα εντάξει αν πεινάει τοσο πολυ να της δωσω - απο το 1 φακελακι στισ 2-3 μερες, ηθελε 1,5 την ημερα!! φυσικα πηρε βάρος...αλλα σιγα σιγα - μετα 3 μηνες - επανηλθε στο φυσιολογικο της δηλαδη 1 φακελακι με το ζορι στις 2 μερες και μονο μια συγκεκριμενη μαρκα και γευση!!!!!!!

:hmm:Αχχ τι μου θυμιζει αυτό ....το πέρασα και εγω με τη δική μου οταν τη στείρωσα, εκει που ηταν παρα παρα πολυ επιλεκτικη με το φαγητο, μετα ετρωγε τα παντα !!!!!! Φακές, φασολάκια, λαχανο ωμο, κρεμμυδι, και το αγαπημενο της πατατα πουρε! Ειπα εντάξει αν πεινάει τοσο πολυ να της δωσω - απο το 1 φακελακι στισ 2-3 μερες, ηθελε 1,5 την ημερα!! φυσικα πηρε βάρος...αλλα σιγα σιγα - μετα 3 μηνες - επανηλθε στο φυσιολογικο της δηλαδη 1 φακελακι με το ζορι στις 2 μερες και μονο μια συγκεκριμενη μαρκα και γευση!!!!!!!

Πως της το περιόρισες; Είχε την ίδια συμπεριφορά με τη δική μου όταν δεν της έδινες; Εδώ μιλάμε για απαιτητικότητα και νεύρα όλη μέρα!

Νευρα δεν λες τιποτα...αφου ο Γιώργος φτάνει σπιτι πριν απο μενα και φυσικα της εδινε φαγητο, μετα απο ενα τεταρτο - μιση ωρα φτάνω και εγω...ξέρεις πως εκανε? ενα νιαουρητο να σου τρυπαει το τυμπανο, αφου δεν μπορουσε να παρει ανασα απο το κλαμα μερικες φορες, πνιγοταν στο νιαουρητο της...αν μας ακουγε κανεις, θα ελεγε οτι βασανιζουμε το ζωντανο και εχουμε μερες να την ταισουμε!! Στη κουζινα δεν μπαιναμε - φοβομαστε οτι θα ερχοταν και αυτη...αφου σου λεω 5 λεπτα να την ειχες ταισει πριν και μετα να πηγαινες στη κουζινα..λυσαγε, ηθελε φαγητο:/:

Πω πω βρε Νεφελάκι... Μην λες τέτοια γιατί κοντεύουν οι μέρες που θα πάει και το δικό μου το Νεφελάκι για στείρωση και τα σκέφτομαι όλα αυτα...

Πάντως εγω δεν μπορεσα αν εφαρμοσω αυτο το σταδιακο...απλα με τον χρονο σταματησε να θελει και αυτη τοσο φαγητο.Επισης της πηρα απο τη Royal canin μια ξηρη τροφη για στειρωμενα γατια και μια για αδυνατισμα!! Οταν λοιπον ειχε φαει ηδη 1.5 φακελακι την ημερα και ηθελε και αλλο ..την ξεγελουσα με ξηρη τροφη απο αυτη - κανονικα εχει whiskas - και σαν treat της εδινα απο τη σπεσιαλ. Με τον καιρο και αδυνατισε - ηρθε δηλαδη στο φυσιολογικο της...και να της δινω παραπανω κρεας τωρα, δεν το τρωει...

Ειναι πολύ κακομαθημένη η μικρή... Σου κάνει τόση φασαρίαγια το φαγητο, ε;
Για εμενα, ναι πρεπει να της τα κοψεις αυτα. Αν γινεται πολύ εριστική μπορείς να την κλείνεις για λιγη ωρα κάπου μονη της, να το σκεφτει το πράγμα. Στο μπάνιο ας πουμε. Να καταλαβει ποιος εχει το πανω χερι.

Συμφωνώ με την προλαλήσασα. Πρέπει να δείξεις λίγη αυστηρότητα. Όσο υποχωρείς, τόσο θα παγιώνεται η συμπεριφορά της.
Εκτός των άλλων, ίσως είναι καλή ιδέα να την παίζεις και λίγο παραπάνω, αφενός για να μη σκέφτεται συνέχεια το φαΐ και αφετέρου για μη νομίσει ότι της κάκιωσες ξαφνικά.

Άντα α μπράβο ένα τέτοιο πράγμα έχω κι εγώ μες στο σπίτι! Κλάμα και κακό! Και όταν δει ότι δεν πιάνει το κλάμα αρχίζουν τα νεύρα. Επιθέσεις στα πόδια μου, ζημιές, αναβαίνει σε τραπέζια και πετάει κάτω ό,τι μπορεί να πετάξει!

Νατάσα κοίτα εσύ από τώρα να μην της πολυκάνεις τα χατίρια γιατί την πάτησες! Να μάθει να πειθαρχεί σχετικά με το φαγητό πριν τη στείρωση και κατα την ανάρρωση. Εγώ στην ανάρρωση την πάτησα, επειδή δεν πολυέτρωγε της έδινα από καμά κονσέρβα για να της ανοίξει η όρεξη και τώρα συνεχίζει να το απαιτεί!

Drusilia δεν ξέρω τι να κάνω πραγματικά, είναι όντως κακομαθημένη και επίμονη! Αν δεν της δώσω φακελάκι αναστατώνει όλο το σπίτι! Δοκίμασα να την κλείσω μόνη της όπως λες αλλά το μόνο που κατάφερα είναι να κλαίει ασταμάτητα και να φωνάζει για πάρα πολλή ώρα. Αναγκάστηκα να της ανοίξω γιατί την ακούνε και οι γείτονες και μετά ήταν πάλι μέσα στα νεύρα!

Πω,πω αυτα να τα λετε για να ξερουμε τι μας περιμενει

Συνημμένα

εγω θα δοκίμαζα τη σταδιακή "απεξάρτηση " από το φακελλάκι ή την κονσέρβα. Δηλαδή θα της έδινα μία την ημέρα, μετα απο μια εβδομάδα μαζί με ξηρά για 1-2 εβδομάδες και σιγα σιγα μόνο ξηρά..και για επιβράβευση καμια φορα φακελάκι. Δεν το δοκιμάζεις? αν καταλαβει οτι σε κανει οτι θελει την εβαψες...
δεν γινεται να συμφωνισω περισσοτερο....

Πω,πω αυτα να τα λετε για να ξερουμε τι μας περιμενει

zorica όλα τα λεφτά το συνημμένο:lol: μια χαρα την περιγράφει την κατάσταση.
Παρ΄ολα αυτά δεν είναι ο κανόνας αυτή η συμπεριφορά πιστεύω. Δεν το κάνουν όλες οι γάτες μετά τη στείρωση, μην τρομάζετε.
Απλά εγώ έκανα το λάθος κατα την ανάρρωση και την κακόμαθα από την αγωνία μου να φάει και σε συνδυασμό με τον απαιτητικό της χαρακτήρα τώρα δεν ξέρω που να βρω την άκρη να το διορθώσω!

Aσε με βλεπω εγω στη θεση σου σε λιγους μηνες...Οταν εχουν κατι δεν μπορεις να τους αρνηθεις τιποτα,με τιποτα και μετα πεφτει η εκμεταλευση...

Παιδιά, δεν είναι τόσο μαύρα τα πράγματα!:greycat:
Οι γάτες είναι σαν τα παιδιά, δοκιμάζουν τις ανοχές μας και όπου δουν ότι τους παίρνει κάνουν νάζια και παραξενιές, διεκδικώντας διαρκώς περισσότερα. Αν κάνουμε εμείς μισό βήμα πίσω, αυτές έρχονται δυό βήματα μπροστά. ;)
Το θέμα είναι να μπουν σαφή όρια, που θα τηρούνται όμως απαρέγκλιτα και χωρίς υποχωρήσεις. Μόνο έτσι θα καταλάβουν, διαφορετικά απλώς τις μπερδεύουμε και με το δίκιο τους μετά διεκδικούν. Όταν θα έχουν εμπεδώσει τα όρια, τότε το "κάτι παραπάνω" (η λιχουδιά, το κέρασμα, το φακελάκι) αποκτά και περισσότερη αξία.
Ενδίδοντας στη γκρίνια, μόνο κακό τους κάνουμε...:/:

Συμφωνώ με την Αλίκη... Και η Ρενάτα έχει αυξημένη όρεξη μετά τη στείρωση, ευτυχώς όχι σε υπερβολικό βαθμό, και δείχνει μια κάποια προτίμηση στη λιχουδιά της κονσέρβας. Αλλά της δίνω όσο και πριν και παρόλο που ζητάει κι άλλο καμιά φορά και με κοιτάει με ένα βλέμμα όλο παράκληση, εγώ βράχος...να φάει τις κροκέτες της η κυρία:mad: Όχι που θα την κάνω χοντρή να έχουμε άλλα μετά:/:

Συμφωνώ με την Αλίκη... Και η Ρενάτα έχει αυξημένη όρεξη μετά τη στείρωση, ευτυχώς όχι σε υπερβολικό βαθμό, και δείχνει μια κάποια προτίμηση στη λιχουδιά της κονσέρβας. Αλλά της δίνω όσο και πριν και παρόλο που ζητάει κι άλλο καμιά φορά και με κοιτάει με ένα βλέμμα όλο παράκληση, εγώ βράχος...να φάει τις κροκέτες της η κυρία:mad: Όχι που θα την κάνω χοντρή να έχουμε άλλα μετά:/:
Εγω της εδινα 1 φακελακι hills εκτος απο κροκετα πριν τη στειρωση αλλα τωρα το γυρισα σε pro plan light κονσερβακι και κροκετα για στειρωμενα...
Τουλαχιστον αυτο το κονσερβακι ειναι και με λιγοτερες θερμιδες και της αρεσει πολυ

Εγω της εδινα 1 φακελακι hills εκτος απο κροκετα πριν τη στειρωση αλλα τωρα το γυρισα σε pro plan light κονσερβακι και κροκετα για στειρωμενα...
Τουλαχιστον αυτο το κονσερβακι ειναι και με λιγοτερες θερμιδες και της αρεσει πολυ

Κάπως έτσι σκέφτομαι να το κάνω.
Θα περιορίσω τα φακελάκια και θα τα κάνω και light. Το πρόβλημα είναι η συμπεριφορά της. Ξέρω ότι είναι σαν τα παιδιά και θέλουν σαφή καθορισμό των ορίων. Αλλά όταν η συμπεριφορά γίνεται ιδιαίτερα προβληματική δεν μου αφήνει περιθώρια. Σήμερα το πρωί με ξύπνησε για να φάει, της έβαλα ξηρή τροφή και ξαναέπεσα αλλά ήρθε όλο νεύρα και με δάγκωνε. Την έκλεισα κάπου μόνη της να ηρεμήσει και φώναζε ασταμάτητα. Της άνοιξα και άρχισε να ανεβαίνει στην κουζίνα και να προσπαθεί να ανοίξει τα φακελάκια. Μέχρι στιμής την αγνοώ όσο μπορώ και περιμένω να δω αποτελέσματα...

Τι να σου πω:/:
Και η δικια μου ειναι η μαλλον εγινε [εξαιτιας μου ισως] πολυ εκλεκτικη στο φαγητο.
Ευτυχως εχει περιοριστει σε 1 κονσερβακι λαιτ πλεον,την ημερα
Απο κροκετες ετρωγε χιλς για στειρωμενα αλλα δεν τις ειχε και πολυ σε εκτιμηση...
Τωρα και μετα απο τη μανια της να μυριζει τις κροκετες της σκυλιτσας που ειναι ρογιαλ κανιν ,της δινω ρογιαλ κανιν για στειρωμενα[απο πετ σοπ] και της αρεσουν παρα πολυ:)
Υπομονη παντως,μεχρι να τη βαλεις σε ενα πιο σωστο προγραμμα ...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back