sevasti1
Νεοφερμένο μέλος
Ο sevasti1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 37 ετών. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
10-06-10
00:29
Σημερα ο Σωτακακης μου εκανε ενα σαλτο απο το μπαλκονι του δευτερου οροφου και βρεθηκε στον δρομο.μετα απο 8 ωρες τον βρηκαμε κοντα στο σπιτι κατω απο ενα αυτοκινητο.Μιση ωρα περιμεναμε για να βγει,του ειχαμε βαλει το φαγητο του του μιλουσαμε ηρεμα αλλα δεν κουνιοταν.Τελικα αποφασισα να τον τον τραβηξω αλλά αυτός μου επιτεθηκε και το αποτελεσμα ηταν να σταζω αιματα παντου με τα χερια μου γεματα γρατσουνιες και δαγκωματιες και οταν προσπαθουσαμε να τον ακινητοποιησουμε ουρουσε στον αερα.Ηταν σε κατασταση αμοκ.
Να αναφερω οτι ο γατος μου ΠΟΤΕ δεν ειχε προβληματα επιθετικης συμπεριφορας, ειναι στειρωμένος και τον εχουμε στο σπιτι απο 3 μηνων.
Με τον που τον φεραμε σπιτι και ηρεμισε,τον καναμε μπανιο και τωρα εχει συνελθει καπως.
Περπαταει λιγο περιεργα στις μυτες των πισω ποδιων του και εχει κοκκινησει το νυχακι που εχει μεσα στην πατουσα.Αυριο το πρωι θα τον παμε στον κτηνιατρο.
Το θεμα μου ειναι το εξης.Γιατι στο αφεντικο του επιτεθηκε τοσο αγρια? Εχω χασει την εμπιστοσυνη που του ειχα και δεν ξερω αν θα τον ξαναδω οπως παλια...Ενα σκυλι ποτε δεν θα εκανε τετοιο πραγμα στο αφεντικο του.Ξερω οτι οι γατες δεν αναγνωριζουν αφεντικο αλλα δεν περιμενα να μου φεροταν ετσι οταν τον εχω απο τοσο μικρο τον ταιζω τον φροντιζω και κοιμαται παντα στα ποδια μου.
Δευτερη απορια?.....θα ξαναπροσπαθησει να φυγει?Μηπως ο γατος μου θελει να ζησει ελευθερος εξω και οχι μαζί μας?Μηπως το να τον κρατας ενα γατο στο σπιτι ειναι εναντια στην φυση?
Τι να κανω?
Να αναφερω οτι ο γατος μου ΠΟΤΕ δεν ειχε προβληματα επιθετικης συμπεριφορας, ειναι στειρωμένος και τον εχουμε στο σπιτι απο 3 μηνων.
Με τον που τον φεραμε σπιτι και ηρεμισε,τον καναμε μπανιο και τωρα εχει συνελθει καπως.
Περπαταει λιγο περιεργα στις μυτες των πισω ποδιων του και εχει κοκκινησει το νυχακι που εχει μεσα στην πατουσα.Αυριο το πρωι θα τον παμε στον κτηνιατρο.
Το θεμα μου ειναι το εξης.Γιατι στο αφεντικο του επιτεθηκε τοσο αγρια? Εχω χασει την εμπιστοσυνη που του ειχα και δεν ξερω αν θα τον ξαναδω οπως παλια...Ενα σκυλι ποτε δεν θα εκανε τετοιο πραγμα στο αφεντικο του.Ξερω οτι οι γατες δεν αναγνωριζουν αφεντικο αλλα δεν περιμενα να μου φεροταν ετσι οταν τον εχω απο τοσο μικρο τον ταιζω τον φροντιζω και κοιμαται παντα στα ποδια μου.
Δευτερη απορια?.....θα ξαναπροσπαθησει να φυγει?Μηπως ο γατος μου θελει να ζησει ελευθερος εξω και οχι μαζί μας?Μηπως το να τον κρατας ενα γατο στο σπιτι ειναι εναντια στην φυση?
Τι να κανω?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η Πουπουλίνα είναι αόρατη. Είναι μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει περάσει από τη ζωή της 1 ζωάκι Έχει γράψει 67.245 μηνύματα.
10-06-10
00:54
Απάντηση: Προβλημα με τον δραπετη- γατουλη μου
μην το βλεπεις ετσι..και εμενα ο γατος μου ,που τον εχω απο νεογεννητο...φαντασου οτιν τον εχω μεγαλωσει με μπιμπερο..και παλι σε καποια πραγματα ειναι παρα πολυ αγριος..δεν δεχεται σε καμια περιπτωση χαπι..και ουτε να τον πας στον γιατρο..του εχω ειδικο κλουβι γιαν αγρια ζωα..και ομως με λατρευει..και μπορω να το καταλαβω αυτο..απλα καποια γατια εκδηλωνουν τον ΦΟΒΟ τους,διοτι φοβος ειναι αυτο,αγρια...βγαζουν νυχια και δοντια δηλαδη...οταν νιωθουν ανασφαλεια...να συνεχισεις να τυον αγαπας και να του εχεις εμπιστοσυνη...ο γατος σου περασε ενα τεραστιο σοκ..και απο τον φοβο του ειχε αυτη τη συμπεριφορα..
..το τι ειναι εναντια στη φυση..ας μην το συζητησουμε καλυτερα..και εμεις ζουμε εναντια στη φυση..θα πας να ζησεις σε σπηλια;;;;δεν νομιζω...
μην το βλεπεις ετσι..και εμενα ο γατος μου ,που τον εχω απο νεογεννητο...φαντασου οτιν τον εχω μεγαλωσει με μπιμπερο..και παλι σε καποια πραγματα ειναι παρα πολυ αγριος..δεν δεχεται σε καμια περιπτωση χαπι..και ουτε να τον πας στον γιατρο..του εχω ειδικο κλουβι γιαν αγρια ζωα..και ομως με λατρευει..και μπορω να το καταλαβω αυτο..απλα καποια γατια εκδηλωνουν τον ΦΟΒΟ τους,διοτι φοβος ειναι αυτο,αγρια...βγαζουν νυχια και δοντια δηλαδη...οταν νιωθουν ανασφαλεια...να συνεχισεις να τυον αγαπας και να του εχεις εμπιστοσυνη...ο γατος σου περασε ενα τεραστιο σοκ..και απο τον φοβο του ειχε αυτη τη συμπεριφορα..

..το τι ειναι εναντια στη φυση..ας μην το συζητησουμε καλυτερα..και εμεις ζουμε εναντια στη φυση..θα πας να ζησεις σε σπηλια;;;;δεν νομιζω...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
みことftw
Πολύ δραστήριο μέλος
Η Αφροδίτη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Άγιος Δημήτριος (Αττική). Έχει γράψει 985 μηνύματα.
10-06-10
00:56
Σημερα ο Σωτακακης μου εκανε ενα σαλτο απο το μπαλκονι του δευτερου οροφου και βρεθηκε στον δρομο.μετα απο 8 ωρες τον βρηκαμε κοντα στο σπιτι κατω απο ενα αυτοκινητο.Μιση ωρα περιμεναμε για να βγει,του ειχαμε βαλει το φαγητο του του μιλουσαμε ηρεμα αλλα δεν κουνιοταν.Τελικα αποφασισα να τον τον τραβηξω αλλά αυτός μου επιτεθηκε και το αποτελεσμα ηταν να σταζω αιματα παντου με τα χερια μου γεματα γρατσουνιες και δαγκωματιες και οταν προσπαθουσαμε να τον ακινητοποιησουμε ουρουσε στον αερα.Ηταν σε κατασταση αμοκ.
Τι να κανω?
Ενας πρωην μου ειχε επι 10 χρονια ενα σκυλι, τον Κανελλο,που το ειχαν απο κουταβι. Στειρωμενο και με ολα τα κομφορ, μεσα στο σπιτι. Σε καποια φαση το σκυλι επιτεθηκε στην μητερα του πρωην μου, δαγκωνοντας της το χερι. Θεωρησαν οτι ηταν μεμονωμενο περιστατικο. Μετα το σκυλι επιτεθηκε και στην θεια του, την οποια γνωριζε, δαγκωνοντας την στο λαιμο, στελνοντας την στο νοσοκομειο. Το αφεντικο του Κανελλου ηταν η μητερα του πρωην μου. Τελικα του εκαναν ευθανασια, αφου ορμουσε στους παντες χωρις προφανη λογο, οι εξετασεις δεν εδειξαν κατι σωματικο. Ποτε μην λες ποτε. Και ενας ανθρωπος σε σοκ μπορει να κανει πολυ ασχημα πραγματα. Δεν ξερεις τι μπορει να περασε ο γατουλης σου τις 8 αυτες ωρες που εσυ τον εψαχνες. Δεν ξερεις αν προσπαθωντας να τον τραβηξεις απο κατω απο το αμαξι τον πονεσες τοσο που δεν λογαριασε "αφεντικα" και "αφεντες".
Ο γατος σου δεν ειναι λεοπαρδαλη, και μεσα στο σπιτι δεν ειναι μεσα σε κλουβι. Ειναι κατοικιδιο, και ανηκει σε προστατευμενο περιβαλλον κοντα στον ανθρωπο. Καταλαβαινω πως εχεις χασει την εμπιστοσυνη σου, ομως δεν παυει να ειναι ενα μικρο ζωακι που εφαγε την φρικη της ζωης του και κατελληξε κατω απο ενα αμαξι για προστασια. Αν τον αφηνες "ελευθερο" κατα πασα πιθανοτητα θα περνουσε πολλες ωρες φρικαρισμενος κατω απο ενα αμαξι, μετα θα πεινουσε και θα εψαχνε για τροφη στα σκουπιδια, και εν'τελει συντομα θα πεθαινε απο καποια αρρωστια, απο την πεινα, απο φολα ή απο αμαξι. Ελευθερος. Σου μοιαζει πολυ φυσικο αυτο εσενα? Επισης μην το παιρνεις τοσο προσωπικα, μπορει να ειναι το ζωακι σου, αλλα δεν παυει να ειναι ενα ζωακι με περιορισμενη ευφυια. Τρομοκρατηθηκε και αντεδρασε ασχημα, δεν ειναι επιδειξη αχαριστιας, ειναι μαλλον κατι 100% φυσιλογικο και αναμενομενο. Δωσε λιγο χρονο στον εαυτο σου να ξαναεμπιστευτεις το ζωακι σου, και δες τι θα σου πει και ο κτηνιατρος αυριο. Μπορει να εχει τραυματιστει πουθενα, μπορει να του την "επεσαν" αλλοι γατοι.
aretha
Περιβόητο μέλος
Η Αλίκη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 48 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6.401 μηνύματα.
10-06-10
08:22
Ακριβώς όπως σου έγραψαν και πιο πάνω, η συμπεριφορά του γάτου σου δεν ήταν επιθετική, αλλά αμυντική. Αμυνόταν γιατί, όπως είπες κι εσύ η ίδια, βρισκόταν σε κατάσταση σοκ. Ήταν τόσο φοβισμένος που αντιλαμβανόταν τα πάντα ως απειλή, ακόμα κι εσένα.
Την ίδια συμπεριφορά είχε κι ο γάτος της μαμάς μου, που όταν ήταν μικρότερος πηδούσε απ'το μπαλκόνι. Μόλις βρισκόταν κάτω, γινόταν αγρίμι, μόνο κουκουλώνοντάς τον με κουβέρτα μπορούσαμε να τον πιάσουμε και μόλις τον φέρναμε μέσα στο σπίτι, ξαναγινόταν αρνάκι, σαν να μην έτρεχε τίποτα. Φόβος είναι.
Το αν θα ξαναπηδήξει ο γάτος σου, εξαρτάται κυρίως από το αν είναι στειρωμένος ή όχι και από το να περιφράξεις σωστά το μπαλκόνι σου. Κάποια γατιά, λόγω χαρακτήρα, περιέργειας κ.λπ. είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να περιοριστούν. Σ' αυτή την περίπτωση, καλύτερα να βγαίνουν έξω μόνο με επίβλεψη ή με σαμαράκι και λουράκι, αν το δέχονται.
Θέμα "φύσης" κατά τη γνώμη μου δεν τίθεται από τη στιγμή που το αστικό περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται κάθε άλλο παρά φυσικό είναι, με κινδύνους απέναντι στους οποίους δεν έχουν καμία άμυνα, όπως οι φόλες και τα αυτοκίνητα.
Την ίδια συμπεριφορά είχε κι ο γάτος της μαμάς μου, που όταν ήταν μικρότερος πηδούσε απ'το μπαλκόνι. Μόλις βρισκόταν κάτω, γινόταν αγρίμι, μόνο κουκουλώνοντάς τον με κουβέρτα μπορούσαμε να τον πιάσουμε και μόλις τον φέρναμε μέσα στο σπίτι, ξαναγινόταν αρνάκι, σαν να μην έτρεχε τίποτα. Φόβος είναι.
Το αν θα ξαναπηδήξει ο γάτος σου, εξαρτάται κυρίως από το αν είναι στειρωμένος ή όχι και από το να περιφράξεις σωστά το μπαλκόνι σου. Κάποια γατιά, λόγω χαρακτήρα, περιέργειας κ.λπ. είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να περιοριστούν. Σ' αυτή την περίπτωση, καλύτερα να βγαίνουν έξω μόνο με επίβλεψη ή με σαμαράκι και λουράκι, αν το δέχονται.
Θέμα "φύσης" κατά τη γνώμη μου δεν τίθεται από τη στιγμή που το αστικό περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται κάθε άλλο παρά φυσικό είναι, με κινδύνους απέναντι στους οποίους δεν έχουν καμία άμυνα, όπως οι φόλες και τα αυτοκίνητα.

nikolll
Πολύ δραστήριο μέλος
Η Nικολινα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.051 μηνύματα.
10-06-10
20:29
Φυσικα ειναι φοβος κι οχι καποια επιθετικη συμπεριφορα εναντιον σου (εσκεμμενα), κυριως αν το γατι δεν ειχε ξαναδει ποτε αυτο το περιβαλλον, νομιζω οτι η πρωτη επαφη με τα αυτοκινητα ειναι σοκαριστικη για ολες τις γατες (αφου λες οτι ειναι σπιτι σου απο μωρακι). Εγω με το γατοφορο το εχω αυτο το προβλημα (και κυριως οσο το κουβαλαω, αν ειναι ακουμπισμενο κατω, οχι τοσο).
Βεβαια απο την αλλη η δικια μας γατα ειναι αυλης (κυριως-και ξερω οτι πολλοι θα πειτε οτι ειναι επικινδυνο), και το γατι εχει την ιδια ΗΡΕΜΗ ΚΑΙ ΦΙΛΙΚΗ συμπεριφορα και μεσα και εξω απο το σπιτι(φυσικα ειναι το εξω που γνωριζει).
Βεβαια απο την αλλη η δικια μας γατα ειναι αυλης (κυριως-και ξερω οτι πολλοι θα πειτε οτι ειναι επικινδυνο), και το γατι εχει την ιδια ΗΡΕΜΗ ΚΑΙ ΦΙΛΙΚΗ συμπεριφορα και μεσα και εξω απο το σπιτι(φυσικα ειναι το εξω που γνωριζει).
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum