Πρόβλημα με το ματάκι του

purina

Πολύ δραστήριο μέλος

Η purina αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών. Έχει γράψει 1.123 μηνύματα.
Το γατάκι μου ο Ντίνο που είναι θηλυκό, το είχα βρει στην πολυκατοικία ερχόμενη να δω το φίλο μου. Τον μαζέψαμε και τον ταίζουμε στο παρτέρι του. Του έχω αγοράσει όλα τα απαραίτητα και του έβαλα και αμπούλα για ψύλλους. Παρατήρησα λίγο το ένα ματάκι του να το ανοιγοκλείνει συχνά και μερικές φορές το πρωί έχει τσιμπλίτσα. Τι μπορώ να κάνω; Θέλω σύντομα να τον πάω να ξεκινήσει τα εμβόλια του. Ξέρετε τι τιμές παίζουν;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Για τα δικά μου τα νεογέννητα που το ένα είχε αυτό το πρόβλημα με το ματάκι του ο γιατρός μου είπε να του βάλω Garamat. Eίναι κολλύριο για ανθρώπους, θα το βρεις στα φαρμακεία και θα του βάζεις 2-3 φορές την ημέρα 1-2 σταγόνες. Είναι ελαφρύ φάρμακο, σε πολύ λίγο χρόνο υποχωρούν τα συμπτώματα. Περαστικά.
Οι τιμές είναι σχετικές. Εμένα για την πρώτη εξέταση + εμβόλια + αντιπαρασιτικό δεν μου παίρνει παραπάνω από 20 ευρώ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πάντως και μένα Garamat μου δίνει ο γιατρός για τέτοια προβλήματα και στις γάτες και στα σκυλιά.
Όσο για τιμές δεν μπορώ να σε διαφωτίσω, λυπάμαι...:( Εμένα όλα τα εμβόλια και τις εξετάσεις τα κάνει ο μπαμπάς μου...που είναι κτηνίατρος!Και φυσικά δεν πληρώνω.:rolleyes:
Εύχομαι όλα να πάνε καλά!

Καλώς την Purina!
Τη Νιάρα δεν την πήγα νεογέννητη στο γιατρό (δεν την ήξερα τότε :)), αλλά περίπου 4 μηνών. Κάναμε το κλασικό "πολυεμβόλιο" που η κάθε δόση κοστίζει 30Ε. Για εξέταση δε χρέωσε. Ούτε και τις επόμενες (πολλές) φορές, που πήγαμε για το απόστημα. Χρέωνε μόνο όταν έκανε επέμβαση/καθαρισμό (30-35Ε αλλά ήταν δύσκολη δουλειά κι έβαζε φάρμακα και νάρκωση τη μία φορά). Τώρα για τη στείρωση, που θα γίνει ως τις αρχές Σεπτέμβρη, θα πάρει 70Ε. Το χάπι για τα σκουλικάκια κάνει 4Ε, αλλά δεν το δίνουν στα πολύ μικρά. Η Νιάρα το πήρε ~5 μηνών (μισό). Από ενός έτους και άνω είναι ένα χαπάκι ανά εξάμηνο. Για να μην κολλήσει ψύλλους και άλλα εξ.παράσιτα της βάλαμε εμποτισμένο περιλαίμιο (3,5Ε στο σ/μ). Υπάρχουν και λοσιόν με 5-6Ε.
Άλλες τιμές δεν ξέρω! :)

purina θα πρέπει να σε ενημερώσω οτι για λόγους ευκολίας των επισκεπτών, τα greeklish (γραφή ελληνικών με λατινικούς χαρακτήρες) δεν επιτρέπονται στο MyCat.
Θα σε παρακαλούσα λοιπόν να πατήσεις Επεξεργασία και να τροποποιήσεις το μήνυμα σου ούτως ώστε να είναι γραμμένο στα ελληνικά.
Ευχαριστώ και καλωσόρισες στο MyCat. :)

κατσε φρονημα γατακι

Οκ.Ευχαριστω για τησ απαντησεις σας.
Πριν λιγο σινεβει κατι βγηκε στο δρομο ο ντινο και περασε ενα αμαξι εκεινος εσκηψε και περασε απο κατω και μετα γυρισε πισω στο παρακι του τον φωναζα δεν ερχοταν σε μενα απλα καθοταν.Μετα απο λιγο ηρθε καθησε τον χαιδεψα του εδωσα ομως και μια στα πισινα αφου του φωναξα και πατησα αμεσως μετα απ το σιμβαν το ποδι κατω δινατα.Ελπιζω να πηρε το μαθημα του και να μη το ξανακανει ποτε.Εσεισ τι λετε ως πιο εμπειροι?Ανεβενοντασ στο σπιτι μετα σκοτςσα στην εξοπορτα μια κατσαριδα.Τελικα πηγαν ολα καλα μαλλον.

Ουπς!:blink: Δεν θα ήθελα να είμαι μπροστά!!Έχω δει να χτυπάνε αδέσποτο σκύλο, ενώ έτρεχα να πάω να το σώσω αλλά δεν πρόλαβα και δε θα ήθελα να το ξαναζήσω..Αφού τώρα είναι όλα καλά, τι να πω;Ελπίζω να μην το ξανακάνει!:cry:

αβυσσος η ψυχη της γατας καλυτερα να τιν παρετε στο σπιτι για να εχετε το κεφαλι σας ησυχο η δρο,οι της Ελλαδας δεν ειναι κ τοσο φιλικοι για τα γατια μας

purina σου διόρθωσα εγώ το μήνυμα σου ώστε να είναι στα ελληνικά. Την επόμενη φορά που θα γράψεις με greeklish θα βρεθώ στην δυσσάρεστη θέση να πρέπει να σου στείλω warning.

Επι του προκείμενου, εξήγησε λίγο καλύτερα τι εννοείς "τσιμπλίτσα". Οι περισσότερες γάτες έχουν μερικές φορές μικρές στερεές "τσιμπλίτσες" και είναι φυσιολογικό. Απο την άλλη, αν είναι κάτι εκτεταμένο πιθανώς να αποτελεί σύμπτωμα για ασθένειες όπως πχ η γρίππη των αιλουροειδών.
Περι εμβολίων, εμένα μου είχε πάρει 25 για τον Vector, αν και υπάρχει και ένα εμβόλιο σχετικά καινούριο που κοστίζει 40-50 αλλά δεν είναι απαραίτητο να το κάνεις. Πάντως, αν το γατάκι είναι άρρωστο δεν γίνεται να εμβολιαστεί μέχρι να γίνει καλά.

οκ μισελ.Τον μαλωσα και πιστευω οτι φοβιθηκε και μονο του οποτε θα κατσει στα αυγα του.Στερεη ειναι αυτη η τσιμπλιτσα αλλα χθες δεν ειχε τιποτα μαλλον ηταν κατι τιχαιο.Θα τη σπιτοσο σιντομα ελπιζω.:happy:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back