Πρόβλημα πιθανής παράλυσης -αστάθειας

Cleopatra

Δραστήριο μέλος

Η Cleopatra αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 42 ετών. Έχει γράψει 406 μηνύματα.
Χτες ήταν η πρώτη μέρα που πήρα στο σπίτι έναν γατούλη. Τον είχα δει σε μια αγγελία και είπα να τον υιοθετήσω. Τον πήρα από την κτηνίατρο που τον έδινε και όλο το βράδυ χτες ήταν μια χαρά. Έφαγε (ξηρά τροφή), ήπιε πολύ νερό και πέρα από 1-2 ώρες που ήταν φοβισμένος, έκανε και παιχνιδάκια και κοιμηθήκαμε και μαζί. Σήμερα το πρωί του έβαλα λίγη κονσέρβα (whiskas), έγλειψε λίγο και μετά την άφησε. Μετά απο κανένα μισάωρο μου έκανε εμετό. Δεν έδωσα σημασία γιατί πίστεψα πως απλά δεν του άρεσε η τροφή. Μετά από καμία ώρα του έδωσα το φάρμακο του για την ρινοτραχίτιδα και είχαμε ξαπλώσει μαζί. Δεν τον έβλεπα πολύ δραστήριο, αλλά ήταν κάτι που μου έιχε πει ήδη η κτηνίατρος και δεν με ανησύχησε. Εκεί που καθόμασταν, άρχισε να κουνάει ξαφνικά το κεφαλάκι του δεξιά-αριστερά (σαν τα ζωάκια που ειχανε παλιά για τα αυτοκίνητα ), έδειχνε εντελώς χαμένος. Άρχισε να ανασαίνει πολύ γρήγορα, σχεδόν σπασμωδικά. Μεχρι να καταλάβω τι γίνεται, σηκώθηκε, έπεσε από τον καναπέ με το κεφάλι και μετά άρχισε να σέρνεται στο πάτωμα με τα πόδια του ανοιχτά. Δεν μπορούσε καθόλου να στηριχτεί και τον είχαν πιάσει κάτι σαν σπασμοί σε όλο του το σώμα.Πήγαινα να τον πίασω και τιναζόταν, άνοιγε τα πόδια του, γύριζε το σώμα του, έκανε σαν ετοιμοθάνατο.Έκανε λίγα κακά και μετά πήγε σέρνοντας και μπήκε κάτω από το κρεβάτι μου.Εκεί είχε ξαπλώσει αλλά περίεργα, συνέχιζε να αναπνέει έντονα και μου έκανε πολλά..πολλά κακά..
πήγα να τον πιάσω και έκανε σαν τρελό, γύριζε το κεφάλι του, γατζωνόταν πάνω μου και φαινόταν να μην έχει αίσθηση του χώρου.
Τον πήγα τελικά στην γιατρό που τον πήρα χτες, αλλά δεν μπορούσε να μου πει εκείνη την στιγμή τι είχε. Σέ όλη την διαδρομή ήταν ανήσυχος και προσπαθούσε να φύγει σε αντίθεση με χτες που κοιμόταν σε όλη την διαδρομή..Οταν το ακούμπησα στο πάτωμα ήταν ακόμα ασταθής στα πίσω πόδια, αλλά πολύ καλύτερα απο το σπίτι.Τελικά τον άφησα εκεί.
Δεν ξέρω τι έπαθε το μικρό μου, αλλά τρόμαξα πάρα πολυ και θα ήθελα να μου πει κάποιος τι μπορεί να είναι αυτό..:cry: :cry: :cry:

Σημείωση : το κεφαλάκι του είχε μια κλίση προς τα αριστερά που η γιατρός είπε πως μπορεί να είναι από χτυπημα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σαν κριση επιληψιας μου μοιαζει εμενα:hmm: .
Καλως ηρθες...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστώ πολύ. :) Απλά στενοχωριέμαι που αρχίσαμε με ένα τόσο στέναχωρο θέμα..:(

Πάντως η κτηνίατρος μου είπε πως δεν είχε παρουσιάσει τίποτα όσο ήταν εκεί, δηλαδή ένα μήνα. Και για τροφική δηλητηρίαση που σκέφτηκα αρχικά δεν είναι γιατί έχω όλα τα απορρυπαντικά κλειστά σε ντουλάπι.

Τωρα η κτηνιατρος τι λεει?
Δεν της εκανε τιποτα εξετασεις?

Όταν τον πήγα ήταν στο χειρουργίο και δεν τον είδε. Η βοηθός μου είπε να τον αφήσω να τον δει και θα με πάρει τηλέφωνο η ίδια κάποια στιγμή..

A, καταλαβα!
Ελπιζω ολα να πανε καλα και να ειναι κατι περαστικο.
Το πρωι που θα μπουν και αλλα μελη απο το φορουμ, θα σου πουν και αυτοι την γνωμη τους.
Περιμενουμε νεα απο το γατουλη!:)

Κι εγω την επιληψια σκεφτηκα... αλλα εξετασε τον κι απο αλλο γιατρο κατα προτιμηση τον αιλουρο στην αθηνα

Καλώς ήρθες!
Κι εμένα η επιληψία μου ακούγεται πιθανή. Πάντως εύχομαι να είναι περαστικό και να πάνε όλα καλά για το γατάκι και για σένα!

Επειδή έχω δει κάτι ανάλογο και σε άνθρωπο και σε σκύλο, κι εγώ θα συμφωνήσω με τις υπόλοιπες ότι μάλλον για επιληψία πρόκειται. Στους ανθρώπους δίνουν φάρμακα για την πρόλειψη των κρίσεων στις γάτες φαντάζομαι κάτι ανάλογο θα γίνεται...:hmm:

Η περιγραφή σου μου θυμίζει τυπικότατη επιληπτική κρίση. Φυσικά για να βρεθεί (αν βρεθεί) το αίτιο που την προκάλεσε χρειάζονται εξετάσεις....πολλές εξετάσεις. Αλήθεια ποια είναι η ηλικία του γάτου και για ποιο λόγο νοσηλευόταν ένα μήνα πριν τον πάρεις;

Να σας ξεκαθαρίσω επίσης ότι άλλο πράγμα είναι η ιδιοπαθής επιληψία (σχετικά σπάνια στη γάτα αλλά αρκετά συχνή στο σκύλο) και άλλο πράγμα είναι οι επιληπτικές κρίσεις. Οι τελευταίες μπορούν να προκληθούν από πολλά νοσήματα ένα από τα οποία είναι η ιδιοπαθής επιληψία.

Ο γατούλης είχε βρεθεί στον δρόμο απο την κτηνίατρο. Και μάλιστα είχε βρεθεί σε πολύ άσκημη κατάσταση. Το τρίχωμά του ήταν γεμάτο κόμπους και παράσιτα. Γι'αυτό αναγκάστηκε να τον ξυρίσει "με την ψιλή". Του έκοψε το τρίχωμα, και τον έκανε σχεδό γουλί. Τότε, στο πίσω μέρος της ράχης του, αποκαλύφθηκε μια τεράστια πληγή. Μεγάλη όσο ενα μπισκότο. Ηταν μάλλον απο τα παράσιτα-τσιμπούρια που είχε. Η πληγή αυτή έθρεφε σιγά σιγά... είχε ήδη βγάλει κακαδάκι επάνω, και έπερνε ειδική αμπούλα (για τα παράσιτα)
Η κτηνίατρος μας είπε οτι δεν τρώει.... στο σπιτι όταν ήρθε έφαγε και ήπιε "με την ψυχή του" που λένε. Η κοιλίτσα του είχε φουσκώσει, και γι' αυτό το βράδυ κοιμήθηκε μια χαρούλα.
Το πρωί, κατα τις 11.30 (και ενώ είχε κάνει εμετό πριν απο καμια ώρα) του δώσαμε το φάρμακό του, ταλαιπωρόντας τον αρκετά θα έλεγα. Για μας ήταν η πρώτη φορά.... το αγόρι μου τον κράταγε χερια-πόδια και τον χαίδευε για να είναι ήρεμος (που δεν ήταν) και εγώ του άνοιγα το στοματάκι για το φάρμακο. Τελικά δεν κατάφερα να του το ανοίξω... και πέρασε το χαπάκι μέσα απο το διαχωριστικό στα μπροστινά δόντια. Το κατάπιε κανονικά όμως, γλυφόταν κ μετά.
Για την επόμενη μισή ώρα, 3 τέταρτα το πολύ, είμασταν στο κρεβάτι. Εγώ έβλεπα τηλεόραση με το αγόρι μου, και ο γατούλης στο κάτω μέρος του κεβατιού να κοιμάται κι να ξεκουράζετε. Και χωρίς κανέναν λόγο και αιτία, άρχισε αυτή η "κρίση". Εκανε σαν νεογέννητη αντιλόπη, που δεν μπορει να σταθεί στα πόδια της (σίγουρα θα έχετε δει κάποιο ντοκυμαντέρ). Δεν μπορούσε να σταθεί στο κρεβάτι... τα πόδια του τα μπροστινά ήταν διαπλατα ανοιχτά. Μέχρι να καταλάβουμε τι γίνεται, είχε πέσει απο το κρεβάτι με τα μούτρα. Εκανε σαν να πέθαινε!! τρελαθήκαμε. Τα υπόλοιπα τα ξέρετε.
Εκτός αυτού, το κεφαλάκι του γατούλη δεν ήταν ίσιο. Εγερνε προς τα αριστερά μόνιμα. Η κτηνίατρος μας είπε οτι πιθανότατα να είναι απο χτύπημα :-(

Λέτε να είναι κρίση επιληψίας?

Δεν έχω καθόλου γνώσεις πάνω στο θέμα. Το μόνο που ήθελα είναι να σε καλωσορίσω και να ευχηθώ να πάνε όλα καλά για τον γατούλη, να είναι κάτι που αντιμετωπίζεται.

Είμαι σχεδόν απόλυτα σίγουρη ότι ήταν τυπική γενικευμένη επιληπτική κρίση. Φυσικά δεν μπορώ να ξέρω αν ήταν επειδή η γάτα πάσχει από ιδιοπαθή επιληψία ή αν οφείλεται σε άλλα αίτια. Ένα από τα αίτια είναι τα σοβαρά εγκεφαλικά τραύματα. Κι όταν λέμε σοβαρά εννοούμε τραύματα που να έχουν σοβαρές συνέπειες όπως η απώλεια συνείδησης για ένα διάστημα. Τα ελαφρά χτυπήματα στο κεφάλι δεν προκαλούν επιληπτικές κρίσεις.

Χτες ήταν η πρώτη μέρα που πήρα στο σπίτι έναν γατούλη. Τον είχα δει σε μια αγγελία και είπα να τον υιοθετήσω. Τον πήρα από την κτηνίατρο που τον έδινε και όλο το βράδυ χτες ήταν μια χαρά. Έφαγε (ξηρά τροφή), ήπιε πολύ νερό και πέρα από 1-2 ώρες που ήταν φοβισμένος, έκανε και παιχνιδάκια και κοιμηθήκαμε και μαζί. Σήμερα το πρωί του έβαλα λίγη κονσέρβα (whiskas), έγλειψε λίγο και μετά την άφησε. Μετά απο κανένα μισάωρο μου έκανε εμετό. Δεν έδωσα σημασία γιατί πίστεψα πως απλά δεν του άρεσε η τροφή. Μετά από καμία ώρα του έδωσα το φάρμακο του για την ρινοτραχίτιδα και είχαμε ξαπλώσει μαζί. Δεν τον έβλεπα πολύ δραστήριο, αλλά ήταν κάτι που μου έιχε πει ήδη η κτηνίατρος και δεν με ανησύχησε. Εκεί που καθόμασταν, άρχισε να κουνάει ξαφνικά το κεφαλάκι του δεξιά-αριστερά (σαν τα ζωάκια που ειχανε παλιά για τα αυτοκίνητα ), έδειχνε εντελώς χαμένος. Άρχισε να ανασαίνει πολύ γρήγορα, σχεδόν σπασμωδικά. Μεχρι να καταλάβω τι γίνεται, σηκώθηκε, έπεσε από τον καναπέ με το κεφάλι και μετά άρχισε να σέρνεται στο πάτωμα με τα πόδια του ανοιχτά. Δεν μπορούσε καθόλου να στηριχτεί και τον είχαν πιάσει κάτι σαν σπασμοί σε όλο του το σώμα.Πήγαινα να τον πίασω και τιναζόταν, άνοιγε τα πόδια του, γύριζε το σώμα του, έκανε σαν ετοιμοθάνατο.Έκανε λίγα κακά και μετά πήγε σέρνοντας και μπήκε κάτω από το κρεβάτι μου.Εκεί είχε ξαπλώσει αλλά περίεργα, συνέχιζε να αναπνέει έντονα και μου έκανε πολλά..πολλά κακά..
πήγα να τον πιάσω και έκανε σαν τρελό, γύριζε το κεφάλι του, γατζωνόταν πάνω μου και φαινόταν να μην έχει αίσθηση του χώρου.
Τον πήγα τελικά στην γιατρό που τον πήρα χτες, αλλά δεν μπορούσε να μου πει εκείνη την στιγμή τι είχε. Σέ όλη την διαδρομή ήταν ανήσυχος και προσπαθούσε να φύγει σε αντίθεση με χτες που κοιμόταν σε όλη την διαδρομή..Οταν το ακούμπησα στο πάτωμα ήταν ακόμα ασταθής στα πίσω πόδια, αλλά πολύ καλύτερα απο το σπίτι.Τελικά τον άφησα εκεί.
Δεν ξέρω τι έπαθε το μικρό μου, αλλά τρόμαξα πάρα πολυ και θα ήθελα να μου πει κάποιος τι μπορεί να είναι αυτό..:cry: :cry: :cry:

Σημείωση : το κεφαλάκι του είχε μια κλίση προς τα αριστερά που η γιατρός είπε πως μπορεί να είναι από χτυπημα.

αλλαξε γιατρο κ πες του να κοιταξει τα αυτια του γατου μπορει να εχει οτι κ ο πισσας μου το συνδρομο horner προκαλειτε απο βαρια μορφης ωτιτιδα

Είναι δύσκολο να αλλάξω γιατρό γιατί απο εκεί τον είχα πάρει.. και επιπλέον τον πήγα για να τον δει και μόλις είχε νέα θα με έπαιρνε τηλέφωνο, αλλά κανένα νέο μέχρι τώρα..:( Αρχίζω να πιστεύω πως νόμιζε πως απλά δεν ήθελα τον γατούλη και όχι πως πραγματικά είχε πρόβλημα..:hmm: Γιατί και στο τηλέφωνο προσπαθούσε να με ηρεμήσει λέγοντας μου πως δεν είναι τίποτα το σημαντικό.. Ladycat γίνονται καλά τα γατάκια με το σύνδρομο horner?

εγω θα σου ελεγα να πας να δεις τι γινεται.μην το αφηνεις ετσι! ακομη δηλαδη δεν σου εχει πει τι εχει??για το καλο του γατουλη σου αν δεν εισαι σιγουρη για τον κτηνιατρο να παρεις και αλλη γνωμη

παρε και αλλη γνωμη!!!

ναι ο πισσας μου ειναι μια χαρα τωρα

Κανένα νέο από το γατούλι?

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back