Πρόβλημα στα νεύρα του ποδιού

xtina

Νεοφερμένο μέλος

Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 40 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 103 μηνύματα.
Έχω αναφερθεί αρκετές φορές στο πρόβλημα της Κίρας ( το πρόβλημα με τα νεύρα του αριστερού της ποδιού που της άφησε η πτώση της από τα μπαλκόνι για όσους δεν το θυμούνται) Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω αν έχετε ακούσει ή αν σας έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο. Οι κτηνίατροι που την εξέτασαν δεν μπόρεσαν να μου δώσουν καμία σαφή απάντηση για το αν θα ξαναπερπατήσει κανονικά:( Κάποιος μου είπε πως όχι, κάποιος πως με καθημερηνό μασάζ σε εκείνο το σημείο θα μπορέσει να ξαναπερπατήσει κανονικά σε διάστημα κάποιων μηνών, άλλος δεν γνώριζε καν τι είναι πιθανό να συμβεί σε τέτοιες περιπτώσεις. Όπως έχεται καταλάβει εχώ απευθυνθεί σε αρκετούς(μέχρι και σε καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου έφτασα):) Παρόλα αυτά δεν έχω ακόμα μια ολοκληρωμένη άποψη για την εξέλιξη της κατάστασης της Κίρας. Έχω αγανακτήσει πια η μάνα!!! :) Help......

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αχ, τι να σου πω?Και για το δικο μου αναπηρο γατακι, ο ενας λεει ετσι, ο αλλος αλλιως...Δεν μου εχει τυχει κατι παρομοιο(μονο η μαμα μου επεσε απο τον 1ο οταν ηταν μικρη, αλλα προβλημα στο ποδι δεν εχει:lol: :lol: :lol: ).Α, τωρα που το θυμηθηκα ο γατος της μαμας, παλια, ειχε πεσει απο τον τριτο, αλλα δεν επαθε τιποτα.
Οι κτηνιατροι, εκτος απο το μασαζ, σου προτεινουν καποια θεραπεια ή επεμβαση?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ο δικός μου μικρός ειχε σπάσει τη λεκάνη του. Ετσι τον βρηκα. Βασικα το ενα ποδι του από ενα σημειο και κατω δεν το καταλαβαινει καθόλου και απλα το σερνει. Μου ειπαν πως με το σπλασιμο, μπορει η λεκανη να κολλησε αλλα πειράχτηκε καποιο νευρο (δεν θυμαμαι πώς το αποκαλεσε). αν και δοκιμασαμε κορτιζόνη δεν βελτιωθηκε η κατασταση. Πλεον τον εχω 1,5 χρονο. Η κατασταση ειναι σταθερή. Το ποδο το σερνει μόνιμα και παταει με την πανω μερια της πατουσας. Επειδή ειναι μόνο μεσα η πληγη που ειχε εκλεισε και μονο περιστασιακα ματώνει όταν ερεθιστεί πολύ το σημειο. Αλλα γενικα δεν εχει προβλημα με αυτο. Μονο που δεν πηδάει και για να ανεβει καπου (πχ κρεβατι) γατζώνεται. Ευχομαι ότι καλύτερο πάντως

Το περιστατικό αυτό έγινε τον Ιούνιο Sardela μου. Τότε ο γιατρός μας έδωσε κορτiζόνη moderin και της έκανε ενέσεις με Catosal για δύο μήνες περίπου. Τώρα δεν πέρνει τίποτα. Χριστίνα και εμένα στην αρχή περπατούσε με το πάνω μέρος της πατούσας της αλλά τώρα πλέον την πατάει ολόκληρη αλλά κουτσένει και κάποιοες φορές εκεί που περπατάει πέφτει.

Εμενα συνεχίζει ετσι πάντως....:(

Οχού το μικρούλι ταλαιπωρείται:( Σας καταλαβαίνω απόλυτα. Εύχομαι να δεις και εσυ βελτίωση και σύντομα!!!

Αν δώσετε περισσότερες πληροφορίες ίσως μπορέσω να σας βοηθήσω. Τι εξετάσεις έγιναν; Ποια ήταν η διάγνωση;

Ακτινογραφίες της έβγαλαν, οι οποίες δεν έδειξαν τιποτά ενώ αρχικά η πρώτη κτηνίατρος που την είδε είχε πεί πως μάλλον είχε σπασμένη λεκάνη.(τις πρώτες βδομάδες δεν κουνούσε τα πίσω πόδια και την ουρά της) Μετά ακουλούθησε η θεραπεία με τα χάπια και τις ενέσεις που είπα πριν και κάποιες βιταμίνες για τόνωση των νεύρων. Τελικά οι περισσότεροι γιατροί που την είδαν κατέληξαν στο ότι έχουν πειραχτεί κάποια νεύρα αλλά όπως μας είπαν δεν μπορουν να ξέρουν ποιά ακριβώς και πόσο μεγάλη είναι η ζημιά. Είπαν επίσης πως δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη θεραπεία,ούτε και εξετάσεις που θα μπορούσαν να γίνουν, απλά πως αφού υπάρχει βελτίωση τα πράγματα είναι θετικά. Δεν ξέρω αν σε βοηθάνε τα στοιχεία που σου δίνω...

το επομενο ειναι το κανονικο

Εγω εχω να σου πω τα εξης απο την εμπειρια μου η χουχουδιτσα επεσε απο τον τριτο επαθε καταγμα στη λεκανη και σερνοτανε στην αρχη αλλα σιγα σιγα στηνοντας την στα ποδαρακια της συνεχεια μπορεσε και ανακτησε πληρως ( οι γατες εχουν φοβερες δυνατοτητες).Το δε μελινακι που το ειχα βρει να μην παταει ουτε το ποδι το μπροστινο ουτε το πισω η γιατρος μου του εκανε εξετασεις και βρηκε μερικη απωλεια νευρικης αισθησης και του εκανα ειδικα μασαζ μονη μου δεκαπεντε μερες και το ξανα εστηνα συνεχεια στην αρχικη του θεση καθως και το επαιζα με μαλακα μπαλακια ωστε θελοντας να τα πιασει εξασκουσε αθελα του το ποδαρακι και το χερακι και κουτσα κοθτσα τα καταφεραμε και τωρα τρεχει.

Οποτε η συμβουλη μου ειναι αν θες να το πας στην ιδια γιατρο στη θεσνικη που το πηγα εγω και αν κανει διαγνωση, θα σου πει αυτη, αν βοηθαει η κινησιοθεραπεια μπορω να σου δειξω εγω πως να της κανεις μασαζ γιατι απο οτι καταλαβα πηρατε φαρμακα αλλα δεν υπαρχει συγκεκριμενη διαγνωση και δεν εχεις δοκιμασει το μασαζ γατας συστηματικα:) Δεδομενου οτι οι ακτινογραφειες εινα καλες και δεν εχει γινει καλη διαγνωση ( υπαρχει τεστ που δειχνει ποιο νευρο και που) κα παει καλα κι απο μονη της εγω λεω να δοκιμασουμε αν θελεις κ συ στειλε ΠΜ

αυτο ειναι ακυρο

Αν δεν υπάρχει ορθοπαιδικό πρόβλημα, πρέπει να γίνει σωστή νευρολογική εξέταση για να διαπιστωθεί πού ακριβώς εντοπίζεται η βλάβη.

Κανείς δεν μου το έχει αναφέρει αυτό!!! Τι ακριβώς είναι η νευρολογική εξέταση και πως γίνεται?(συγγνώμη που ρωτάω αλλά δεν το έχω ακούσει ξανά. Εννοείς την ψηλάφηση του σημείου ή ειναι κατί άλλο...):redface:

Η νευρολογική εξέταση είναι κλινική εξέταση που επικεντρώνεται στον έλεγχο του κεντρικού και περιφερικού νευρικού συστήματος. Πρέπει να γίνεται από έμπειρο γιατρό. Στην Κλινική μας υπάρχουν ειδικοί νευρολόγοι και νευροχειρουργοί που μπορούν να σας βοηθήσουν.

Μπορείται να μου πείτε που ακριβώς βρίσκεται η κλινική και αν θα πρέπει να κλείσω κάποιο ραντεβού πρώτα? Το πρόβλημα είναι οτι σπουδαζω Κομοτηνή οπότε θα πρέπει να κανονίσω τι θα γίνει με τα μαθήματα.Όπως το βλέπω θα μπορέσω να έρθω λίγο πρίν τα Χριστούγεννα.Ακόμα θα ήθελα να σας ρωτήσω μήπως γνωρίζεται περίπου το κόστος των εξετάσεων? Τέλος ξέρεται αν υπάρχει κάποιο τηλέφωνο όπου θα μπορούσα να επικοινωνήσω?

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back