Πρόβλημα στο ουροποιητικό εκδηλώνεται με πόνο στο πόδι

kittycat

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η kittycat αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 44 ετών. Έχει γράψει 217 μηνύματα.
Ξέρει κανείς αν πρόβλημα στο ουροποιητικό π.χ. άμμος στην κύστη ή στην ουρήθρα, μπορεί να εκδηλωθεί με πρόβλημα στο πόδι;:hmm:
Εδώ και ένα μήνα ο γάτος μου ο Νόμπου ο οποίος είναι στειρωμένος, είχε πόνο στο δεξί πίσω πόδι.
Ξεκίνησα θεραπεία με κορτιζόνη αφού τον πήγα στην κτηνίατρο και διέγνωσε πρόβλημα στο ισχίο. Είδα όμως ότι το πρόβλημα χειροτέρευε και άρχισε να το κουτσαίνει.
Ώσπου προχτές γυρνάω σπίτι στις 20:00 τον βλέπω μια χαρά, φεύγω ξαναγυρνάω 20:30 και τον βρίσκω σε άθλια κατάσταση. Ανάσαινε γρήγορα όλη του η στάση μαρτυρούσε έντονο πόνο, δεν μπορούσε να περπατήσει, και όταν το επιχειρούσε ούρλιαζε από τους πόνους. Σε σημείο που έκανε χααααα σε ανύπαρκτο εχθρό. Ο καυμένος από την μέση και κάτω έτρεμε από τον πόνο.
Παίρνω πανικόβλητη την κτηνίατρό μου και με ρώταγε αν έχει κατουρήσει. Εγώ λόγω του ότι έλειπα, δεν ήξερα. Με ρώτησε και αν έχει κάνει κακά του και είχε κάνει πριν λίγο. Μου συνέστησε να του κάνω ακτινογραφία. Η ώρα όμως ήταν περασμένη και ήταν όλα κλειστά. Θα πήγαινα την επόμενη μέρα για ακτινογραφία.
Μη μπορώντας να τον βλέπω να υποφέρει (κόντευα να τρελαθώ από την στεναχώρια μου) ξαναπαίρνω τηλέφωνο την κτηνίατρό μου και την ρωτάω αν μπορούμε να κάνουμε κάτι για τον πόνο. Με ρώτησε άν έχω κάποια ανθρώπινα παυσίπονα όπως σιρόπι ντεπόν ,ταμπλέτα ντεπόν ή πονστάν. Εγώ είχα μόνο πονστάν. Μου συνέστησε να του δώσω 1/8 πονστάν και το οποίο μου είπε ότι το δίνουμε μόνο σε κατεπείγουσες περιπτώσεις όταν δεν υπάρχει κάτι άλλο εύκαιρο. Του το έδωσα και ο καυμένος από εκεί που υπέφερε 100%, πλέον υπέφερε 60%.
Την άλλη μέρα τον πήγα για ακτινογραφία στις 8 το πρωί. Το πόδι του δεν έδειξε να έχει κάτι αλλά η κύστη του ήταν γεμάτη.
Του έκανε μια κορτιζονούχα ένεση και μία αντιβίωση. Μου είπε να τον παρακολουθήσω αν θα κατουρήσει. Κατά το βράδυ και αφού συνερχόταν από την νάρκωση τον πήγα στην τουαλέτα, ο καυμένος δεν μπορούσε να πάει μόνος του, και επιτέλους κατούρησε.
Σήμερα είνα χίλλιες φορές καλύτερα. Τα χειρότερα πέρασαν. Πήρα τηλέφωνο την κτηνίατρο και μου είπε ότι είναι σχεδόν πεπεισμένη ότι αυτό που έπαθε ήταν κολικός και τον χτύπησε στο πόδι. Μου συνέστησε για 2 μήνες κονσέρβα s/d και θεραπεία με χάπια.
Ελπίζω να μην περάσει ποτέ κανείς αυτό που πέρασα εγώ προχτές το βράδυ:(... Τον έβλεπα να υποφέρει έτσι και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα:(... Φρικτή εμπειρία , ελπίζω να μην το ξαναπάθει. Οι κραυγές πόνου του, θα μείνουν χαραγμένες στην μνήμη μου για πολύ καιρό...:cry:

Υ.Γ. Η κτηνίατρος έφτασε σε αυτό το συμπέρασμα γιατί πριν 3 μήνες δεν μπορούσε να κατουρήσει ο Νόμπου και όταν το κατάφερε κατούρησε και αίμα. Του κάναμε θεραπεία και του πέρασε. Είχαμε βγάλει το συμπέρασμα ότι μάλλον ήταν τραυματισμός λόγω άμμου, γι'αυτό και άλλαξα την άμμο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πω πω, τι πάθατε...:/:
Πάλι καλά που δεν πονάει πια ο Νόμπου. Εξετάσεις αίματος κάνατε, για να δείτε πώς είναι τα νεφρά του;
Πάντως το παλιότερο επεισόδιο που περιγράφεις, περισσότερο σαν ουρολοίμωξη μου ακούγεται παρά σαν τραυματισμός από την άμμο...:hmm:Θα έλεγα να το ψάξεις λίγο περισσότερο, με εξετάσεις και ίσως παίρνοντας και μια δεύτερη γνώμη, γιατί τα προβλήματα αυτά μπορούν να είναι πολύ σοβαρά, ιδιαίτερα στα αρσενικά.
Ελπίζω να είναι γρήγορα περαστικά. :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευτυχώς που δεν είχες ΝΤΕΠΟΝ να του δώσεις. Λέγεται ότι είναι τοξικό για τις γάτες και να το έχεις υπ' όψιν σου αν σου το συστήσουν άλλη φορά. Εγώ το έμαθα με τον δύσκολο τρόπο...
https://www.mypetz.gr/threads/sos-μόλις-έδωσα-depon-στον-γατούλη-μου.221624/

μπορει το ποδι να ηταν ενα σημαδι οτι ποναει ή μπορει να ηταν ασχετο το ενα απο το αλλο:hmm: το πιο πιθανο ειναι οτι ο γατουλης σου εχει αμμο στα ουρα του και γι αυτο εχει προβλημα μαζι με γενικες εξετασες καλο θα ηταν να γινουν και εξατασεις ουρων

Πω πω, τι πάθατε...:/:
Πάλι καλά που δεν πονάει πια ο Νόμπου. Εξετάσεις αίματος κάνατε, για να δείτε πώς είναι τα νεφρά του;
Πάντως το παλιότερο επεισόδιο που περιγράφεις, περισσότερο σαν ουρολοίμωξη μου ακούγεται παρά σαν τραυματισμός από την άμμο...:hmm:Θα έλεγα να το ψάξεις λίγο περισσότερο, με εξετάσεις και ίσως παίρνοντας και μια δεύτερη γνώμη, γιατί τα προβλήματα αυτά μπορούν να είναι πολύ σοβαρά, ιδιαίτερα στα αρσενικά.
Ελπίζω να είναι γρήγορα περαστικά. :)
Σ'ευχαριστώ:)
Το μόνο που έχει τώρα είναι ότι ακόμα κουτσαίνει αλλά όχι τόσο έντονα πια. Κουτσαίνει εδώ και 2 εβδομάδες.
Εκεί που τον πήγα για ακτινογραφία του πήρε και αίμα προεραιτικά, και μου είπε ότι αν συνεχιστεί το πρόβλημα να πάω να πω να κάνουν γενική με το αίμα. Αφού μου το είπες θα πάω την Τρίτη τώρα πια και θα τους πω να κάνουν γενική αίματος μιας και έχουν το αίμα.
Η κτηνίατρος μου είχε πει για το παλαιότερο περιστατικό ότι δεν μπορεί να ήταν ουρολοίμωξη γιατί έγινε καλά πολύ γρήγορα, και η ουρολοίμωξη δεν γιατρεύεται εύκολα. Και τότε είχε υποψίες για άμμο στην ουροδόχο κύστη αλλά λόγω του ότι είναι μικρός(σε 2 μήνες γίνεται 2 χρονών) και τρέφεται με ξηρά ποιότητας(royal canin light), το είχαμε αποκλείσει τότε.

Ευτυχώς που δεν είχες ΝΤΕΠΟΝ να του δώσεις. Λέγεται ότι είναι τοξικό για τις γάτες και να το έχεις υπ' όψιν σου αν σου το συστήσουν άλλη φορά. Εγώ το έμαθα με τον δύσκολο τρόπο...
https://www.mypetz.gr/threads/sos-μόλις-έδωσα-depon-στον-γατούλη-μου.221624/
Πιστεύω ότι αν είχα ντεπόν και του έδινα, πάλι η ποσότητα που θα μου έλεγε να του δώσω θα ήταν αμελητέα (όπως το 1/8 με το πονστάν), και έτσι δεν νομίζω να του δημιουργούσε πρόβλημα. Απ'ότι θυμάμαι ούτε εσένα έπαθε τίποτα που του έδωσες ντεπόν. Πιστεύω ότι το πονστάν είναι πιο ισχυρό και "βαρύ" από το ντεπόν. Αλλιώς δεν νομίζω να μου το σύστηνε:hmm:...

μπορει το ποδι να ηταν ενα σημαδι οτι ποναει ή μπορει να ηταν ασχετο το ενα απο το αλλο:hmm: το πιο πιθανο ειναι οτι ο γατουλης σου εχει αμμο στα ουρα του και γι αυτο εχει προβλημα μαζι με γενικες εξετασες καλο θα ηταν να γινουν και εξατασεις ουρων
Γενική αίματος πρέπει να του κάνω;
Έτσι θα δείξει τυχόν πρόβλημα στο ουροποιητικό;:hmm:
Κι αν δεν δείξει μετά θέλει ούρων;
Σας ευχαριστώ για την απάντηση γιατρέ:).

Περαστικά στον γατούλη σου. Προσπάθησε να απευθυνθείς σε έναν έμπειρο κτηνίατρο, ώστε να προλάβει τα χειρότερα γιατί οι στειρωμένοι γάτοι είναι πολύ ευαίσθητοι σε τέτοιες καταστάσεις. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση

Νομίζω ότι στο έχω ξαναπεί όμως θα σου συνιστούσα και πάλι να απευθυνθείς στον Αίλουρο!
Θα βρείτε την υγειά σας, ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ...

Νομίζω ότι στο έχω ξαναπεί όμως θα σου συνιστούσα και πάλι να απευθυνθείς στον Αίλουρο!
Θα βρείτε την υγειά σας, ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ...
Δυστυχώς λόγω έλλειψης μεταφορικού μέσου και λόγω του ότι περνάω μία οικονομική κρίση είναι αδύνατον να πάω στον Αίλουρο αν και θα ήθελα τόσο πολύ....:(

Γενική αίματος πρέπει να του κάνω;
Έτσι θα δείξει τυχόν πρόβλημα στο ουροποιητικό;:hmm:
Κι αν δεν δείξει μετά θέλει ούρων;
Σας ευχαριστώ για την απάντηση γιατρέ:).

μια εξεταση αιματος για ουρια και κρεατινινη θα δειξει αν εχουν επηρρεαστει τα νεφρα απο το προβλημα.

αν εχουν επηρρεαστει πρεπει να τρωει ειδικη τροφη για γατες με νεφρικη ανεπαρκεια για να μην χειροτερεψει το προβλημα.

Ωραία θα πάω και θα τους πω να εξετάσουν το αίμα γι'αυτά τα δύο.
Σ'ευχαριστώ:).

:):)καλη αναρρωση!

Πο, πο...τι φρίκη πέρασες καλή μου:(:(:( εγώ δεν έχω ιδέα απ΄όλα αυτά...
ελπίζω όλα να πάνε καλά....μια δευτερη γνώμη από γιατρό δεν θα ήταν άσχημα,ε;;;:hmm:

μια εξεταση αιματος για ουρια και κρεατινινη θα δειξει αν εχουν επηρρεαστει τα νεφρα απο το προβλημα.

!!!!!

περαστικα ευχομαι:)

Περαστικά στο γατούλι...:happy:

Σας ευχαριστώ πολύ όλες σας:/:.
Δεύτερη γνώμη έχω ζητήσει για το πόδι και μου είπε ότι μπορεί να έχει μια ευαισθησία στη μέση ή στο ισχίο και να εκδηλώθηκε τώρα με μία απότομη κίνηση που μπορεί να έκανε. Μου είπε επίσης ότι μπορεί και ανά πάσα στιγμή να το εκδηλώσει και στο άλλο πόδι:cry:...
Τώρα ο καυμένος μετά το επεισόδιο που είχε κουτσαίνει πολύ άσχημα και θέλει συνέχεια να είναι ξαπλωμένος και να κοιμάται. Σαν κατάκοιτος έχει καταντήσει:(...Σηκώνεται μόνο για να φάει να πιει και να πάει στην τουαλέτα...Τουλάχιστον όμως δεν πονάει έτσι φρικτά όπως πόναγε τις προάλλες:/:...
Μπορεί όπως είπε και ο γιατρός εδώ, να έχει δύο διαφορετικά πράγματα, ένα πρόβλημα στο ουροποιητικό και άλλο στο πόδι:(...
Δεν ξέρω τι να πω...

Πληγές στον πωπό του!

Μόλις τώρα πρόσεξα (καθώς τον είδα να γλύφεται επίμονα εκεί) ότι στον πωπό του έχει μικρές πληγές μία απ'αυτές με λίγο αίμα:blink:! Και'γω που νόμιζα ότι γλύφει το πιπί του λόγω του ουροποιητικού προβλήματος που μπορεί να έχει... Τι συμβαίνει επιτέλους με αυτόν τον γάτο, τι άλλο θα εμφανίσει πια:(:mad:!!!????

στον πωπό του έχει μικρές πληγές μία απ'αυτές με λίγο αίμα:blink:!
Είναι πιθανό να έχει πάθει απόφραξη των περιπρωκτικών αδένων, είναι κάτι συνηθισμένο στις γάτες.

Από τον Αίλουρο:
Άλλο παράδειγμα αποστήματος είναι οι περιπρωκτικοί αδένες που βρίσκονται στον πρωκτό της γάτας και χρησιμοποιούνται για να "μαρκάρει" η γάτα την περιοχή της. Μερικές φορές μολύνονται, φράζουν και γίνονται απόστημα που κάποια στιγμή σπάει...Αν η γάτα σας δαγκώνεται κοντά στον πρωκτό, σέρνει τον πρωκτό της στο έδαφος, δαγκώνει την ουρά της ή νοιώθει άβολα όταν την πλησιάζετε πρέπει να εξεταστεί από τον γιατρό της.

kittycat, σου στέλνω πμ...;)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back