Πρόσθετο μέλος σε γάτα;

nikos79

Νεοφερμένο μέλος

Ο nikos79 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 46 ετών. Έχει γράψει 5 μηνύματα.
Φιλοι γεια σας...
Ο γατουλης μου επεσε πριν ενα μηνα απ τον 3ο οροφο και εσπασε λεκανη και το εμπρος αριστερο ποδι.
Η λεκανη εφτιαξε, το ποδι ομως δυστυχως μετα απο τρεις επεμβασεις δεν πετυχε και χρειαστηκε να κοπει...και η ολη εγχειρηση κοστισε 1000 ευρω .
Το γατι προσαρμοζεται βεβαια με τα 3 ποδια και μπορει και να τρεχει ακομη σχεδον οπως πριν αλλα θα ηθελα να ξερω αν θα μπορουσε να γινει κατι καλυτερο.
Γνωριζει καποιος αν υπαρχει η δυνατοτητα να μπει τεχνητο μελος, τι δυνατοτητα ελεγχου του θα εχει η γατα και ποιο μπορει να ειναι το κοστος;
Ευχαριστω

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εύχομαι ειλικρινά περαστικά στο γατάκι σου:( Δυστυχώς δεν έχω ιδέα να σου απαντήσω στο ερώτημά σου, όμως αν κάνεις μια βόλτα στο site, θα δεις ότι υπάρχουν κι άλλα τρίποδα γατάκια που δεν υστερούν καθόλου σε σχέση με τα αρτιμελή και μάλιστα κάποιο που ήταν προς υιοθεσία, πρόσφατα δόθηκε και ζει ευτυχισμένο με τη νέα του οικογένεια.
Από όσο ξέρω και τρέχουν και παίζουν και δεν νοιάζονται καθόλου που τους λείπει ένα ποδαράκι.
Νομίζω ότι το γατουλάκι σου θα βρει σύντομα τον τρόπο να σου αποδείξει πως δεν χρειάζεται να βασανίζεις το μυαλό σου για να βρεις κάποια λύση, διότι δεν του είναι απαραίτητη:)

Καλώς ήρθατε, να του ανοίξεις ένα δικό του θέμα να συστηθούμε!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν ξέρω για το πρόσθετο μέλος να σου πώ. Ξέρω όμως ότι τέτοιες γατούλες, είναι απόλυτα φυσιολογικές, δεν καταλαβαίνουν την διαφορά, και προσαρμόζονται τέλεια, στα νέα δεδομένα.:)

Δεν υπαρχει δυνατοτητα προσθετου μελους στην Ελλαδα, στην αμερικη γινεται κατοπιν παραγγελιας απο εταιριες που ειδικευονται στα ανθρωπινα αλλα συνηθως προτιμουν να το αφηνουν με τρια μελη, προσαρμοζονται πιο ευκολα:hmm:

Από όσο ξέρω και τρέχουν και παίζουν και δεν νοιάζονται καθόλου που τους λείπει ένα ποδαράκι.

Ξέρω όμως ότι τέτοιες γατούλες, είναι απόλυτα φυσιολογικές, δεν καταλαβαίνουν την διαφορά, και προσαρμόζονται τέλεια, στα νέα δεδομένα.:)
Συμφωνώ με τα κορίτσια. Το ίδιο έχω ακούσει και στην τηλεόραση (σε μια εκπομπή με έναν Αυστραλό κτηνίατρο που έβαζε στο ΣΚΑΙ) και έχω διαβάσει και στο ίντερνετ. Επίσης μια φίλη μου είχε κάποτε μια ψιψίνα με τρία πόδια (λόγω ατυχήματος) που ήταν απίστευτα γρήγορη και ευκίνητη. Την έβλεπα με τα μάτια μου!
Τα γατιά προσαρμόζονται απίστευτα καλά. Όσο παράξενο κι αν φαίνεται, προσωπικά πιστεύω πως ένα τεχνητό μέλος μάλλον θα δυσκόλευε παρά θα διευκόλυνε τον γατούλη!
Να μην ανησυχείς καθόλου. Θα δεις τι καλά που θα τα καταφέρει ο γάτος σου και, όχι τίποτε άλλο, θα σταματήσεις κι εσύ να στενοχωριέσαι! :)

Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας!
Χαιρομαι που ακουω απο ολους οτι ο γατος δε θα εχει κανενα ουσιαστικο προβλημα με 1 ποδι λιγοτερο:)

Φίλε Νίκο καλώς ήρθες κι από μένα ! Να είσαι βέβαιος ότι ο γατούλης σου θα προσαρμοστεί γρήγορα έστω και με 3 πόδια. Άλλωστε καταλαβαίνουμε ότι του έχεις ιδιαίτερη αδυναμία οπότε με την αγάπη και την φροντίδα που του δίνεις δεν θα έχει ιδιαίτερο πρόβλημα.
Μπράβο σου γενικότερα για την έννοια που έχεις για τον φιλαράκο σου.
Ξέρεις οι περισσότεροι από μας εδώ μέσα έχουμε γίνει δυστυχώς μάρτυρες διαφόρων περιπτώσεων που οι 'φιλόζωοι άνθρωποι' φρόντισαν να εγκαταλείψουν τα ζωάκια τους μόλις προέκυψε πρόβλημα.
Να είσαι καλά και να τον χαίρεσαι.

Να είσαι σίγουρος πως ο γατούλης σου θα προσαρμοστεί πολύ γρήγορα και θα είναι πάλι όπως πριν. Έχω δει βίντεο με γάτα με δύο πόδια που έτρεχε και πηδούσε στις καρέκλες. :blink: Με τον καιρό θα επανέλθει και ο δικός σου στο φυσιολογικό του.

Είναι πολύ όμορφος, να τον χαίρεσαι!:)

Φίλε Νίκο καλώς ήρθες κι από μένα ! Να είσαι βέβαιος ότι ο γατούλης σου θα προσαρμοστεί γρήγορα έστω και με 3 πόδια. Άλλωστε καταλαβαίνουμε ότι του έχεις ιδιαίτερη αδυναμία οπότε με την αγάπη και την φροντίδα που του δίνεις δεν θα έχει ιδιαίτερο πρόβλημα.
Μπράβο σου γενικότερα για την έννοια που έχεις για τον φιλαράκο σου.
Ξέρεις οι περισσότεροι από μας εδώ μέσα έχουμε γίνει δυστυχώς μάρτυρες διαφόρων περιπτώσεων που οι 'φιλόζωοι άνθρωποι' φρόντισαν να εγκαταλείψουν τα ζωάκια τους μόλις προέκυψε πρόβλημα.
Να είσαι καλά και να τον χαίρεσαι.

Συμφωνώ και επαυξάνω.Ο γαούλης σου θα το συνηθίσει.

Συμβουλή:ένα ζωάκι θα νιώσει ότι δεν αξίζει,όχι όταν χτυπήσει,αλλά όταν του πάρουν την αγάπη!!!!:):):)

Συμφωνώ και επαυξάνω.Ο γαούλης σου θα το συνηθίσει.

Συμβουλή:ένα ζωάκι θα νιώσει ότι δεν αξίζει,όχι όταν χτυπήσει,αλλά όταν του πάρουν την αγάπη!!!!:):):)

Και ο γατούλης σου,αξίζει πολλά!!!

ειχα παει καποια στιγμη ενα σκυλακι που βρηκα χτυπημενο στο δρομο για περιθαλψη σε μια κλινικη στο Αιγαλεω και ειδα μεσα φωτογραφιες που ειχε ο γιατρος με κατι σκυλακια με προσθετα μελη. Δεν ξερω αν γινεται σε γατα αλλα αν θες μπορω να βρω το τηλεφωνο του να κανεις μια ερωτηση.

ΥΓ... Ο δικος μου επεσε απο τον 4ο οροφο και (δοξα σοι ο Θεος) δεν επαθε απολυτως τιποτα, παρα μονο του εφυγαν κατι νυχια απο την πτωση.

Ευχαριστω παιδια!
Η πλακα ειναι οτι ενω εγω ανησυχουσα μηπως πεθανει ή δεν μπορει να αυτοεξυπηρετειται ουτε στα βασικα(φαι-κακα), αυτος τελικα κανει οτι ακριβως εκανε και πριν!!!
Πηδαει,τρεχει,παιζει,ψαχνει...ο ιδιος ειναι!
Πρεπει τωρα ομως να εξασφαλισω οτι δε θα ξανακανει κανα σαλτο μορταλε...

Ευχαριστω παιδια!
...αυτος τελικα κανει οτι ακριβως εκανε και πριν!!!
Πηδαει,τρεχει,παιζει,ψαχνει...ο ιδιος ειναι!
...

Δε νομίζω να είναι ίδιος!
Στερήθηκε ένα ποδαράκι, αλλά η αγάπη σου του χάρισε... φτερά!
Ένα μεγάλο μπράβο από μένα... :up:
Και ζητώ συγνώμη για το off-topic, μικρό σχόλιο παρακάτω, αλλά παρακαλώ να θυμόμαστε όλοι ότι με την αγάπη μας μπορούμε να αναστρέψουμε κάθε αναπηρία, ζώων αλλά κυρίως ανθρώπων και να το κάνουνε πράξη!
:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back