MadCatMk2
Νεοφερμένο μέλος
Ο Φελισίτο Μπάλασερ που κερδίζει λιγότερα από 5.000 δολάρια Χονγκ Κονγκ το μήνα, έχασε την ψυχραιμία του και κλώτσησε τη γάτα του στη γνάθο, όταν βρήκε γρατσουνισμένους και κατεστραμμένους τους αγαπημένους του δίσκους, γράφει η εφημερίδα South China Morning Post.

Τόλμα φιλαράκι να ξαναπειράξεις τη γάτα σου...

Πηγή:https://www.myday.gr
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
AdHoul
Εκκολαπτόμενο μέλος
εντάξει μερικές φορές λογικό και ανθρώπινο να τα πάρεις με διάφορες χαζομάρες που μπορεί να κάνει το ζωάκι αλλά χρειάζεται ένα όριο στις αντιδράσεις μας.
αλλιώς και αυτά υποφέρουν και είναι κρίμα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Gemini
Εκκολαπτόμενο μέλος
Mιά φορά έκανα τη χαζομάρα και άκουσα τη συμβουλή ενός ιδιοκτήτη petshop ότι ο καλύτερος τρόπος για να συμμορφωθεί η μικρή τότε Σούμη μου και να μη μας γρατζουνάει συνέχεια, είναι να της τσιμπάμε δυνατά το αυτάκι της, ώστε να συνδιάσει το γρατζούνισμα-δάγκωμα και με δικό της πόνο και έτσι θα σταματήσει να το κάνει. Όταν το δοκίμασα έβλεπα ότι η μικρή τσαντιζόταν από τον ξαφνικό της πόνο και μας γρατζουνούσε περισσότερο. Tότε σκέφτηκα ότι θέλει χρόνο για να το καταλάβει και κάποια στιγμή θα σταματήσει.
Mετά από μια βδομάδα ανακάλυψα ότι της είχα κάνει μελανιά στο αυτάκι της απ΄το τσίμπιμα. Aισθάνθηκα απίστευτα ηλίθια και ομολογώ ότι έκλαψα πολύ απ'τη στεναχώρια μου που προκάλεσα τέτοιο πόνο στη γατούλα μου. Kαι το χειρότερο είναι ότι τα κακόμοιρα δεν μπορούν να καταλάβουν το λόγο του πόνου τους, απλά πονάνε.
Tο χιλιομετάνιωσα και δεν πρόκειται να το προτείνω ποτέ και σε κανέναν.
Aκόμα το σκέφτομαι να πάω σ'αυτόν τον ηλίθιο και να τον βρίσω για τις βλακείες που δίνει για συμβουλές.

Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
Τα γατάκια που μεγαλώνουν μαζί με αδερφάκια μαθαίνουν ότι πονάει το δάγκωμα γιατί και δαγκώνουν και δαγκώνονται. Έτσι μαθαίνουν και να το ελέγχουν.
Όλες οι γάτες δαγκώνουν, έστω και για παιχνίδι (μου πήρε καιρό να μάθω να το ξεχωρίζω αυτό). Όταν το παράκανε στο δάγκωμα η Νιάρα (όχι για παιχνίδι, έτσι χραπ! γιατί κάτι δεν της άρεσε) τη δάγκωσα κι εγώ. Αμέσως σταμάτησε. Και την επόμενη φορά που με δάγκωσε ήταν ελεγχόμενο!!!
Θέλω να πω ότι δεν μπορούμε να τα κακομάθουμε και να μην αντιδράμε σε τίποτα (όπως κάνουν οι περισσότεροι γονείς με τα παιδιά τους, με τα γνωστά κακά αποτελέσματα που αφορούν όλους μας, αφού αυτά τα παιδιά "είναι το μέλλον").
Πάντως, εμένα δε με καλύπτει το "Τόλμα φιλαράκι να ξαναπειράξεις τη γάτα σου", γιατί αν είναι να είμαστε καλοί με τα ζώα μας μόνο υπό το φόβο τιμωρίας...
Πιθανότατα θα βρίσκουν ακόμα λιγότερα ζωάκια σπίτι, το υπογράφω αυτό!
Γιατί να μπει στη φασαρία ο άλλος, να πάει και φυλακή έτσι και μαλώσει τη γάτα του! Άσε καλύτερα... (εδώ δεν παίρνουν τώρα, που είναι "χαλαρός" ο νόμος)
Με τα ακραία παραδείγματα δε γίνεται να πορευόμαστε. Και κλωτσιά δικαιολογημένη υπάρχει (δείτε π.χ. το post της Βίκης για τη "δαιμονισμένη" Σβούρα)...
Και γονείς που μεγάλωσαν καλύτερα τα παιδιά τους από τους σημερινούς (ρίχνοντας και καμιά δίκαια ξυλιά). Εγώ δε βλέπω την κοινωνία μας να γίνεται καλύτερη, παρά τις συνεχώς αυξανόμενες απαγορεύσεις. Τουναντίον...

AdHoul
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αρχική Δημοσίευση από Αθανασία:Όταν το παράκανε στο δάγκωμα η Νιάρα τη δάγκωσα κι εγώ. Αμέσως σταμάτησε. Και την επόμενη φορά που με δάγκωσε ήταν ελεγχόμενο!!!
να'σαι καλά. με έκανες και γέλασα.

σοβαρά τώρα. επιβάλλεται να οριοθετείς τη συμπεριφορά της γάτας, και να μην την αφήνεις να τα διαλύει όλα,
απλά στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Κινέζος την ξέσκισε, αφού μάτωνε στο διάδρομο.
είπαμε! όχι και έτσι! μια χαρά καταλαβαίνουν και αυτά τον πόνο!
MadCatMk2
Νεοφερμένο μέλος
Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
Αρχική Δημοσίευση από donAdr:να'σαι καλά. με έκανες και γέλασα.
σοβαρά τώρα. επιβάλλεται να οριοθετείς τη συμπεριφορά της γάτας, και να μην την αφήνεις να τα διαλύει όλα,
απλά στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Κινέζος την ξέσκισε, αφού μάτωνε στο διάδρομο.
είπαμε! όχι και έτσι! μια χαρά καταλαβαίνουν και αυτά τον πόνο!
Εννοείται!

Καλυτερα να την έδιωχνε ο Κινέζος, αφού δεν την μπορούσε πια!
Ξέρω, δεν πρέπει να πετάμε τα ζώα στο δρόμο, αλλά αν η κατάσταση είναι έτσι το βρίσκω καλύτερο να αφεθούν ελεύθερα. Π.χ. άμα μας (ή τους) σαλέψει...

Κι ας μη γελάω κι εγώ, γίνονται και τέτοια.
Εγώ τη Νιάρα μου την αγαπώ (ελπίζω κι εκείνη). Τη δάγκωσα πιο ελαφρά απ'ό,τι εκείνη και φυσικά ΔΕΝ τη μάτωσα! Αλλά αφού δεν έχει την αδερφούλα της (καλά που θα'τανε!!!) είπα να της δείξω, αφού από λόγια δεν παίρνει πάντα. Και τη μαλώνω, και μυτιές της ρίχνω, και τη διώχνω από τον καναπέ όταν πάει να τον γρατζουνίσει...
Αν μου έλεγαν ότι θα πάω μέσα γι'αυτά, δε θα ξανάπαιρνα γάτα και θα έχανε τη φροντίδα μου ένα απροστάτευτο ζωντανό, έτσι ξεκάθαρα το λέω! Οι νόμοι δεν αρκούν λοιπόν (και υπάρχουν μεγάααααλα κενά νόμου ως γνωστόν).
Καλή καρδιά να υπάρχει!
vicki v.
Δραστήριο μέλος
σε όλους εκείνους που κακομεταχειρίζονται/σκοτώνουν απροστάτευτα ζωάκια.
(όχι ότι θεωρώ ότι μία γάτα έχει μεγαλύτερη αξία από μία αγελάδα αλλά
μην πιάσω αυτό το θέμα τώρα, θα με πείτε πάλι υπερβολική).
Στην κοινωνία που ζούμε - ειδικά στην ελληνική πραγματικότητα-
υπάρχουν οι άνθρωποι που νοιάζονται και σκίζονται για τα ζώα,
οι άνθρωποι που δεν ενδιαφέρονται, και οι άνθρωποι που τα μισούν.
Δεν βλέπω ποτέ να επιβάλλεται τιμωρία σε κανέναν και θα σας αναφέρω περίπτωση...
Όταν δούλευα στη Θεσσαλονική σε μία εφημερίδα, μου ήρθε δελτίο τύπου
από τη φιλοζωϊκη ΑΡΓΟΣ που συνεργαζόμουν για έναν αγρότη στη Βέροια
(νομίζω πριν δύο χρόνια) ο οποίος έδεσε στο αγροτικό του ένα άσπρο λυκόσκυλο που είχε
και το έσερνε στο δρόμο γιατί του έφαγε μία κότα.
Τότε έγιναν προσπάθειες να πληρώσει αυτός ο άνθρωπος αν όχι με φυλάκιση,
τουλάχιστον με χρήματα και να του απαγορευθεί η κατοχή σκύλου ξανά
αλλά μαντέψτε...τίποτα δεν έγινε.
Είναι τραγικό. Κάθε μέρα διαβάζω για το εξωτερικό - κυρίως για την Αμερική
ότι άνθρωποι πάνε στη φυλακή γιατί βασάνισαν τη γάτα τους ή ακόμη γιατί
είχαν ζώα παραμελημένα και πεινασμένα. Και μάλιστα τους επιβάλλονται
ασφαλιστικά μέτρα και δεν μπορούν όχι να αγοράσουν ζώο ξανά ούτε να τα
πλησιάσουν. Εύχομαι ότι κάποια μέρα και στην Ευρώπη τα πράγματα θα αρχίσουν να
γίνονται πιο σοβαρά όταν αναφερόμαστε σε κακοποίηση ζώων.
Τα ζώα είναι σαν τα παιδιά. Δεν μπορούν να αμυνθούν, εξαρτώνται από εμάς
και ακόμη χειρότερα δεν έχουν την ανθρώπινη λαλιά για να εξηγήσουν
τι τους συνέβη...Είναι τραγικό.
Τώρα όσον αφορά την τιμωρία έχω ακούσει και από άλλους ότι η 'ελαφρή' δαγκωνιά στο αυτάκι θα βοηθήσει τη γατούλα να σταματήσει να δαγκώνει, αλλά όπως καταλαβαίνεται με τη δική μου την τρελόγατα δεν λειτούργησε τίποτα. Βρε τι νερό την ψέκασα, τι της φώναζα, τι της δάγκωσα το αυτάκι, ποτέ δεν σταμάτησε να δαγκώνει. Αλλά όπως πολύ σωστά είπε η Αθανασία σταμάτησε να δαγκώνει δυνατά και ήξερε πότε με πονάει και με άφηνε.
Να σημειώσω ότι αναφέρομαι στα χρόνια εκτός της τελευταίας εβδομάδας
που είναι μία άλλη ξεχωριστή περίπτωση επιθετικότητας.
Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
Όσον πάει και χειρότερα πράγματα γίνονται σ'αυτή (και απ'αυτή) τη χώρα, καταλαβαίνετε πιστεύω... Και ο υπόλοιπος κόσμος ακολουθεί!
Ναι, θα έρθουν κι εδώ αυτοί οι νόμοι και οι ποινές και για μας και για τα ζωάκια, αλλά τίποτε δε θα είναι καλύτερο! Ο σύγχρονος κόσμος έχει χάσει την ανθρωπιά του ανεπιστρεπτί!

vicki v.
Δραστήριο μέλος
Δεν αναφέρομαι στους νόμους των ΗΠΑ γενικά,
αλλά μόνο σε αυτούς που αφορούν τα ζώα. Και πάλι δεν είναι το ίδιο
σε όλες τις πολιτείες αλλά τουλάχιστον οι βαρβαρότητες ενάντια σε ζώα
τιμωρούνται. Τους έχουν εξοικονομηθεί κάποια δικαιώματα που τα προστατεύουν
και αυτό είναι θετικό.
maxi2
Δραστήριο μέλος
Στο σπίτι μας ο Ζιζού είναι τρομερά παιχνιδιάρης και ζημιάρης όπως άλλωστε έχω αναφέρει παλιότερα..
'Οσο και να του φωνάζω προφανώς με "παγειώνει", οπότε βάζω τα σκληρά μέτρα και αναλαμβάνει ο Χρήστος που δεν ξέρω γιατί μόλις υψώσει φωνή κάθονται σούζα.....
Ποτέ δεν τα δάγκωσα, ίσως καμιά στον ελαφριά στον πισινό.... αλλά γενικά είμαι εναντίων του ξύλου.. προτειμώ φωνές παρά ξύλο...
izabo
Νεοφερμένο μέλος

izabo
Νεοφερμένο μέλος
Δεν καταλαβαινουν οτι τα ζωα συγκατοικουν μαζι μας δεν μας υπηρετουν!!!!
Εγω πάντως απλα του εριξα λιγο νερο στη γουνα του με το νερομπιστολο!!!!!
Lady
Δραστήριο μέλος
Εγώ πάντως δοκίμασα να του δαγκώσω το αυτί όταν με δάγκωσε ( I bite you back babe) και όντως μετά με δάγκωσε ελεγχόμενα..Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
AdHoul
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δηλαδη εμένα που ο γατος μου γρατζουνισε το ματι και παραλίγο να το χάσω τι επρεπε να κάνω?????![]()
![]()
wow..
πιστεύω πως αυτό με το νεροπίστολο ήταν το λιγότερο- και ηπιότερο που μπορούσες να κάνεις.
είπαμε, τα αγαπάμε, παίζουμε, είναι γλυκύτατα,
αλλά όταν το παρακάνουν, οφείλουμε να οριοθετούμε τη συμπεριφορά τους.
και εγώ μερικές φορές έχω αμφιβολία για το τι πρέπει να κάνω όταν π.χ βγάζει νύχια και το παρακάνει,
προσπαθώ π.χ απωθώντας το ή κατεβάζοντας από το κρεβάτι/πόδια μου συνεχόμενα, να του δώσω να καταλάβει πως πρέπει να σοβαρεύεται

Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος

Κάνουν καμιά δουλειά; Ακόμη και για χάδια ή παιχνίδι μόνο όταν θέλουν αυτές! Έτσι είναι η φύση τους. Και τις αγαπάμε!

Να μην καθόμαστε όμως να μας ξεσκίζουν...
Άλλωστε, η πολλή ανεκτικότητα από μέρους μας καμιά φορά τις βλάπτει κιόλας (π.χ. δεν μπορούμε καν να τις πλησιάσουμε όταν έχουν ανάγκη θεραπείας, δεν μπορούμε να τις βάλουμε σε κλουβί μεταφοράς για να τις πάμε στο γιατρό και τέτοια...)
Αντιδρούμε λοιπόν! Αλλά δε στέλνουμε το ζώο ...στο νοσοκομείο
Izabo, καλή η ιδέα με το νεροπίστολο...
Υ.Γ. ευχηθείτε μας καλή επιτυχία, αύριο πάμε για στείρωση

anabou
Διάσημο μέλος
maxi2
Δραστήριο μέλος

chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool