Πρόταση: Δημιουργία Σωματείου Φιλοζωικού ή μόνο για γάτες

yasmin1gr

Περιβόητο μέλος

Η yasmin1gr αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.478 μηνύματα.
Τι θα λεγατε για την δημιουργια ενος σοβαρου φιλοζωικου σωματειου στη θεσσαλονικη και ιδιαιτερα ενα για γατες? Ενος καταφυγιου πιθανον? Το λεω γιατι για σκυλους εχει κατι αν κα οσες φορες επικοινςνησα κανεις δεν απαντουσε. Πειτε γνωμες ιδεες κι αν θα θελατε να συμμετασχετε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ενα μόνο για γάτες νομίζω πως είναι πολύ καλή ιδέα καθώς τα περισσότερα αφορούν σκύλους.Μπορείς να με υπολογίζεις!
Φίλοι της γάτας πχ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Υπάρχει το pets.gr το οποίο φιλοξενεί συνέχεια αδέσποτα ζώα και αντιμετωπίζει μονίμως πρόβλημα με χώρους. Μήπως θα ήταν προτιμότερο να ενισχύσουμε ένα ήδη υπάρχον σωματείο, δημιουργώντας χώρο τέτοιο που λες;

Thanassi το pets .gr συνδεεται stray gr και δρουν στην αθηνα με τα γνωστα προβληματα, εδω στη θεσαλονικη υπαρχει το Μαζι Μπορουμε για ολα τα ζωακια που εχει τεραστια αναγκη υποστηριξης για οποιον θελει, και το Αργος που ειναι για αδεσποτα σκυλακια αλλα σπανια απανταει γι αυτο το προτεινα. Οποτε οποιος θα ηθελε οπως η lady να δημιουργηθει κατι νεο και πιο οργανωμενο ας το πει εδω για να δουμε καταρχας τι διαθεση εχετε για κατι τετοιο?

Νομίζω ότι το ζητούμενο δεν είναι η δημιουργία ενός άλλου σωματείου, υπάρχουν ήδη αρκετά, ειδικά στις μεγάλες πόλεις. Η πολυδιάσπαση μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει, αφού εαν τα επιμέρους μέσα και πόροι ενωθούν μπορούν να δώσουν καλύτερα αποτελέσματα και σε βάθος χρόνου. Το θέμα ενός χώρου για τις γάτες ειδικά μόνο προσωρινη λύση μπορεί να είναι αφού δεν μπορείς να τις περιορίσεις. Η λογική των ανάδοχων "γονέων" που έχει το stray είναι η καλύτερη λύση για αυτές όπως και η συνεισφορά σε εργασία, είδος και χρήματα σε τέτοιου είδους προσπάθειες.Θεωρώ ότι για τις γάτες ειδικά αυτή είναι η ιδανική στο μέσο του δυνατού για τις γάτες.

Εγώ δεν βλέπω πώς μπορεί να λειτουργήσει κάτι τέτοιο. Ειμασστε άτομα από όλη την Ελλάδα και για να γίνει κάτι τέτοιο χρειάζεται αφθονος κόσμος, τρέξιμο και χρόνος. Εγώ ας πουμε, από εδώ μόνο χρήματα θα μπορούσα να δώσω κι αυτά δεν είναι ατελείωτα. Σκέφτομαι δηλ πως για να πει κανείς ότι θα το κάνει οργανωμένα, θα χρειαστεί χώρος καταρχήν, πέρα από άλλες εγκαταστάσεις. Ενας χώρος θελει πολλά χρήματα. Δεν ξερω παιδια, εγώ η καημένη στη Θεσ/κη δεν μπορώ να προσφερω πολλά αλλά αν υπάρχουν άτομα που θέλουν να το κάνουν και κρινουν πως μπορούν να ασχοληθούν και το οργανώσετε, ότι μπορώ να δώσω, ευχαρίστως να το κάνω

Να σαι καλα Χριστινα λοιπον μεσα απο τις απαντησεις σας ηδη μπορω να εχω τις εξης προτασεις:

1. Καποιοι που θελουν, να προτεινουμε σε ηδη υπαρχον σωματειο να δημιουργηθει υποομαδουλα για γατες.

2. Καποιοι που ειναι μακρυα αλλα θελουν, να βοηθησουν χρηματικα.

3. Καποιοι που εχουν διαθεσηνα συμμετεχουν ενεργα, να δημιουργηθει ενα σωματειο ειδικα για γατες νεο εξειδικευμενο αλλα που να μπορει να συνεργαζεται στενα με τα αλλα δυο υπαρχοντα.

Επαναλαμβανω στην Αθηνα ειναι αλιως τα πραματα αλλα οσοι μενουν εκει μπορουν οργανωμενα να βοηθησουν τις εκει προσπαθειες.

Παιδια εγώ αν καταλήξετε να κάνω ότι μπορώ, σε οποια μορφή το σκεφτείτε από όσες αναφέρθηκαν

Το καταφύγιο, λογικά θα πρέπει να είναι ένας χώρος έξω από κατοικημένη περιοχή, έτσι ώστε όταν τα ζώα βγαίνουν έξω από το χώρο και απομακρύνονται να μην βρίσκουν επικίνδυνη περιοχή. Να μπαινοβγαίνουν δηλαδή όποτε θέλουν χωρίς περιορισμό, και όπου κι αν πηγαίνουν να επιστρέφουν γιατί είναι το σπίτι τους.

Εσύ πως τον φαντάζεσαι ένα χώρο καταφύγιο;

Σκέψεις κάνουμε για το πως και τι μπορεί να γίνει. Εχεις κάτι έτοιμο και απλά μένει να βρεθούν ενδιαφερόμενοι;

Οχι δεν εχω κατι ετοιμο απλα την ιδεα και την διαθεση να καλη ωρα οπως βρεθηκε βοηθεια σημερα για τα γατακια της Olgaveggie στην αθηνα θα ταν καλο να ειχαμε κατι κι εδω . Δεν εχω εμπειρια απο καταφυγιο αλλα νομιζω θα πρεπε να ναι ενας προσωρινος χωρος που να περιθαλπονται μεχρι να βρεθει ιδιοκτητης τα ζωακια απλα εχω σωσει και φροντισει τοσα χωρις βοηθεια που τα χω παιξει οπως και οι αρμοδιες του μαζι μπορουμε και νιωθω οτι χρειαζεται ενας οργανισμος που να μπορει να βρει βοηθεια οποιος βρισκει αδεσποτα σε κακο χαλι, τα κτηνιατρικα εξοδα ειναι πολλα για εναν ιδιωτη εγω και φιλοι μου εχουμε δωσει πολλλα για ολα αυτα αν κατι ηταν οργανωμενο θα μπορουσαμε να κανουμε κατι περισοτερο και καλυτερο νομιζω γενικα εκτος απο σπανιες περιπτωσεις λειπει οργανωση και σταθερη αντιμετωπιση των ζωων οπως και χωροι

Πρέπει κάτι να γίνει, αλλά το θέμα είναι κατά πόσο μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να βοηθήσει από μακριά. Προσωπικά πχ πως θα βοηθούσα απο την Ορεστιάδα στη Θεσσαλονίκη πέρα από οικονομική συνδρομή...
Μια που είπα για βοήθεια, ας πω και οτι η βοήθεια που θα μπορούσα να προσφέρω σε περίπτωση χώρου που στεγάζει γάτες είναι η συναναστροφή μ αυτές και τάισμα. Δεν είχα ποτέ πολλές μαζί, μέχρι δέκα είχα, επίσης και οι συνθήκες μου επέτρεπαν, εννοώ ότι ήταν ελεύθερες στο πήγαινε έλα. Αν ήταν να τις φροντίζω χωρίς να επιτρέπω να βγαίνουν όταν θέλουν δεν θα μπορούσα. Με άλλα λόγια, για να φροντίσω γάτες θα πρέπει ο χώρος στον οποίο ζουν να τους αρέσει, ώστε να έχουν και διάθεση να ασχοληθούν μαζί μου.

Νομιζω οτι ειναι δυσκολο Χρειαζεται χωρος προσωπικο λεφτα και το κυριοτερο δυσκολο να βρεθουν ανθρωποι που θα παρουν τοσες γατες και μετα τι κανεις? οταν δεν θα της παρουν?

Ας μην τις πάρουν. θα γίνονται στειρώσεις υποθέτω… με αποτέλεσμα σταδιακά να μειώνονται.

ki αυτο σωστο .

Mετα απο το ενδιαφερον σας θεωρησα σωστο να επικοινωνησω με το Μαζι Μπορουμε θα ενημερωθω αυριο για την κατασταση απο αυτους και για το αν θα ηθελαν μια υποομαδα για γατες εξισου για το αν ειναι ηδη οργανωμενοι και πως και θα σας πω τι μου ειπαν αυριο. Νομιζω προσωπικα οτι πρωτα πρεπει να βρεθουν οι ανθρωποι εγω πχ ειμαι μεσα οτι και να ειναι απο αυτα αρκει να ειναι υπευθυνο κι οργανωμενο και συνεργασιμο με αλλες οργανωσεις. Ευχαριστω για την προταση θαναση ηδη το να εχει δεκα γατες κανεις στην ορεστιαδα ειναι πολυ νομιζω,:) απλα ενοουσα εναν χωρο περιφραγμενο για να μη κινδυνευουν τα ζωα απο φολες πχ η να μην ενοχλουν και προκαλουν αλλα και να μπορουν να περιθαλπονται ακομη κι αυτα με τα λοιμωδη νοσηματα που πρεπει να ειναι σε πληρη απομονωση. Αυτες ειναι μερικες ιδεες ευπροσδεκτες και ολες οσες εχετε. Αλλα ας δουμε πρωτα ποσοι θα θελατε να βοηθατε με συνδρομη πχ κα ποσοι θα θελατε ενεργη συμμετοχη πχ Α και η ιδεα του αναδοχου γονεα γατιου μου φαινεται καλη πχ ο καθε συνδρομητης να ειναι με τη συνδρομη του αναδοχος γονεας ενος γατιου που εχει αναγκη φροντιδας μεχρι να βρεθουν ανθρωποι να το παρουν οσο για το αν θα τα περνουν πιστευω πραγματικα οτι αν ενα τετοιο σωματειο προβληθει στα μεσα ενημερωσεης σωστα και υπευθυνα θα χερει πολυσ κοσμος οτι μπορει να βρει υγιεις η με καποια μικρη αναπηρια αλλα καλομαθημενες γατουλες εκει η να βρει συμβουλες για τα δικα του ζωα.Ειναι θεμα το πως θα προβληθει αυτο σε μεσα μαζικης ενημερωσης ετσι ωστε να τυπωθει στο μυαλο των φιλοζωων γενικα εχω παρατηρησει οτι ολα τα σωματεια πασχουν απο ελειψη ενημερωσης και προβολης.

yasmin έχεις νέα;

Οχι δεν βρηκα κανεναν ακομη ...ενδεικτικο θα εχω σιγουρα νεα την δευτερα μαλλο ειναι πολοι λιγοι οι ανθρωποι αυτοι και δεν τα βγαζουν περα:( :)

Καλά όλα αυτά,αλλά τελικά πιστεύω ότι μόνο αν υπάρχει κίνητρο θα μπορέσουν να μειωθούν τα αδέσποτα.Αυτό το σύστημα εφαρμόζεται στην Αγγλία , δηλαδή δίνουν κάποια επιδότηση μηνιαίως σε όσους παίρνουν αδέσποτο σκυλί.(για γάτες δεν γνωρίζω)Μακάρι να μπορούσαμε να εξοικονομήσουμε και εμείς τέτοιου τύπου κονδύλια , και να αναλαμβάναμε τα ιατρικά έξοδα τουλάχιστον.Πιστεύω θα υπήρχε μεγαλύτερη ανταπόκριση.

Καλά όλα αυτά,αλλά τελικά πιστεύω ότι μόνο αν υπάρχει κίνητρο θα μπορέσουν να μειωθούν τα αδέσποτα.Αυτό το σύστημα εφαρμόζεται στην Αγγλία , δηλαδή δίνουν κάποια επιδότηση μηνιαίως σε όσους παίρνουν αδέσποτο σκυλί.(για γάτες δεν γνωρίζω)Μακάρι να μπορούσαμε να εξοικονομήσουμε και εμείς τέτοιου τύπου κονδύλια , και να αναλαμβάναμε τα ιατρικά έξοδα τουλάχιστον.Πιστεύω θα υπήρχε μεγαλύτερη ανταπόκριση.
Ανταπόκριση θα υπήρχε σίγουρα… αν πρόκειται για λεφτά;;; ουυυ…. Αλλά θα τα έπαιρναν αυτοί που δεν νοιάζονται για τις γάτες

Ανταπόκριση θα υπήρχε σίγουρα… αν πρόκειται για λεφτά;;; ουυυ…. Αλλά θα τα έπαιρναν αυτοί που δεν νοιάζονται για τις γάτες
Καλέ μου δεν μιλάμε για κανένα τρελλό ποσό , και από την άλλη σίγουρα γίνετε έλεγχος για την σωστή μεταχείρηση αυτών που υιοθετούνται.Σίγουρα θα ήταν επικίνδυνο να δίνονται πολλά λεφτά , γι'αυτό και είπα να υπάρχει υλική υποστήριξη.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back