Πρώτη γέννα

alsthom

Νεοφερμένο μέλος

Ο alsthom αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 54 ετών. Έχει γράψει 15 μηνύματα.
Καλημέρα σε όλη την παρέα.
Είμαι αγχωμένος λίγο αυτή τη στιγμή γιατί η Μίτση μου γεννάει!!! Εχει γεννήσει τα πρωτα δυο παιδάκια της. Θέλω να ρωτήσω:μεσολαβει αρκετή ώρα για να γεννηθούν όλα τα γατάκια? Γιατι η κοιλίτσα ήταν αρκετά μεγάλη και νομίζω ότι δε θαναι μόνο δύο!
(Τη Μίτση τη βρήκαμε τυχαία 5-6 μηνών και τη κρατήσαμε. Την ηλικία της την διαπίστωσε ο κτηνιατρος που την πήγαμε.Τώρα πρέπει να ναι κοντά στον πρώτο χρόνο....).

Θα σας πω κι άλλα μετα την ολοκλήρωση του θαυματος! Έχω σοκαριστεί!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

απο οτι ξερω μπορει και να κρατησει αρκετα η διδικασια,αλλα σε καμια περιπτωση για παραπανω απο 1 μερα,αν δεν εισαι σιγουρος οτι ολα πανε καλα ή δεις η γατα να μην ειναι καλα να παρεις τηλεφωνο τον κτηνιατρο.παντως καλο ηταν να την ειχες στειρωσει την γατουλα σου...καλη γεννα!

ααα,εισαι και πατριωτακι:D βλεπω!

διαβασε και το αρθρο εδω για την γεννα

https://www.mypetz.gr/threads/Η-γέννα.220263/

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστώ για την αμμεση απάντηση!
Στείρωση δεν προλάβαμε να την κάνουμε γιατί από τη μια θελαμε να αισθανθεί μανούλα κι απο την άλλη αν κάνει 4, έχουμε ήδη βρει "γονείς" να τα μεγαλώσουν αφού βεβαια απογαλακτίσουν....

ΥΓ. Δεν είμαι ακριβως πατριωτάκι σου Αγγελική....αλλα η γυναίκα μου ,είναι!;)

διαβασε και το αρθρο εδω για την γεννα

https://www.mypetz.gr/threads/Η-γέννα.220263/

Από χτες που είδα τη Μίτση να συμπεριφέρεται παράξενα το ξεκοκάλλισα το αρθρο!
Αλλα είχα απορία για το πόση ώρα διαρκεί η γεννα. Μια ώρα και κατι έχουν βγει τρία....ίσως και τεσσερα!!!!

ε,καλα ειστε μην ανησυχεις!απλα αν τις επομενες μερες δεν δεις την γατα καλα να επικοινωνησεις με τον κτηνιατρο.

Υ.Γ εε,και εμενα η γιαγια μου ειναι αλλα ερχομαστε καθε καλοκαιρι σχεδον.

Να ρωτησω και κατι άλλο?
Εχει μεινει ένα κομματι (ο πλακουντας θα ναι μαλλον) που δεν το έφαγε ακόμη. Θα το φαει? Η να το πεταξω?

μπορει να φουσκωσε:lol:,αστο λιγο.

:redface::redface: Να ρωτησω και κατι άλλο. Με αφήνετε, έτσι δεν είναι?

Έχω την εντύπωση πως τελειώσαμε. Τέσσερα γεννησε τελικά.
1.Λέτε να περιμένουμε και άλλο?
2.Σε πόση ώρα θα αφήσει τα γατάκια της για να βγει έξω να φαει, να πλυθεί κτλ κτλ?

μπορει και να μην το κανει σημερα,ασε εσυ κοντα νερο και φαι και ξερει αυτη!μην ανησυχεις.

Sorry αν σας ζαλίζω, αλλά έχω κι άλλα....
Μείναμε στα 4 γατάκια λοιπόν. Μάνα και παιδια χαιρουν άκρας υγείας (με το μάτι).
Τα μικρά είναι φωναξιάρικα και ζουρλαίνουν την μανούλα τους, η οποία φαίνεται να το απολαμβάνει μιας και γουργουρίζει συνέχεια κλεινοντας τα ματάκια της....
Με παραξένεψε όμως η Μίτση μου. Κάποια στιγμη βγηκε από το κουτί-μαιευτήριο-φωλιά και μπήκε μεσα στο σπίτι. Μου τρίφτηκε λίγο, τη χαιδεψα, γουργούρισε και μετά μύριζε μια μια τις γωνιες του δωματιου σαν να το έβλεπε για πρώτη φορά. Μετά πήγε και χωθηκε κατω από έναστενο ραφι που έχω το pc και το ups!!!! Την βγαζω απο κει και ήθελε να μπει σε μια άλλη στενη γωνια του δωματιου. Τι λέτε να ψαχνει? Αλλο μερος για να παει τα παιδακια της?
Να σημειωσω εδω ότι δεν την είδα να έχει προεπιλεξει που θα γεννησει! Η κυρια ήρθε το πρωι, με ξυπνησε και φωναζε. Ανεβηκε στον καναπε και πηγε να γεννησει εκει οπως καταλαβα. Την είχαν πιασει πονοι όμως τη καυμενουλα....Τελικα την έβαλα στο προαναφερθεν κουτι και όλα πηγαν καλα.
Για τη συμπεριφορα της , τι εχετε να πειτε? (όσοι αντεξατε και τα διαβασατε όλα αυτά?)

Όλα νορμάλ......:)
Το οτι ψάχνεται ειναι επίσης νορμάλ.. μάλλον θα προτιμούσε σαν φωλιά το παπλωμά σου ή καμία ντουλάπα.... Οι δικιές μου κατακαιρούς μας έκαναν τρελλά δωράκια!!!!

Παρακολούθα την , ίσως αρχίζει και τα πηγαινοφέρνει.. μέχρι να βρεί την ΤΕΛΕΙΑ φωλιά... Αν μπορείτε, επειδή δεν κατάλαβα ΠΟΥ την έχετε τώρα... να σιγουρευτείτε ότι δεν είναι στο κρύο, ότι ειναι σκεπασμένη απο πάνω να μην βρέχετε κλπ κλπ....

Οτι θες ρώτα!!! ;)

ΥΓ αν είναι άλλαξε τα πανιά ή τις εφημερίδες που γέννησε και βάλτε καθαρά....
Τροφή και νερό κοντά.:)

Να σου πω η Μιτση δεν μενει μαζί μας. Θελω να πω ότι όταν την βρηκαμε (βασικα είχε έρθει μόνη της) και έτσι μικρούλα που ήταν την μάζεψα , την ταισα και την κράτησα.
Η γυναίκα μου δεν τις πολυσυμπαθούσε τις γάτες...σε αντίθεση με μενα που σαν εργενης είχα μια αρσενική που λατρευα (θεος σχωρεστην),.όμως επειδη η Μιτση ήταν κουκλάκι, μας βγηκε πολύ μουρλή, παιχνιδιαρα, χαδιαρα η γυναικα μου τη συμπαθησε και μου ειπε να την κρατησουμε (ουφ).
Δεν έμενε λοιπόν μεσα η ,Μιτση μας. Έμπαινε ομως το πρωι, καθοταν , έπαιζε κοιμοταν και εβγαινε και εξω. Απο τον Γεναρη και μετα έμμενε όλη τη μερα μεσα και το βραδυ τη βγαζαμε στη βεραντα. Τελευταια με την εγκυμοσυνη κοιμοταν μεσα μαζί μας......και έβγαινε μονο για την αναγκη της.
Τη γεννα την έκανε στο κουτι στη βεραντα. Είναι μερος προφυλαγμενο από βροχή με πλαστικο και εκει είναι και οι σωληνες του καλοριφερ του πανω οροφου, οπότε έχει ζεστη...... Το κουτι το αφησα επιτηδες χωρις πανια. Το σκουπισα όμως μετα τη γεννα και της έχω βαλλει μια παλια κουβερτουλα. Δε θα τα βαλω μεσα τα μικρουλια καθολου. (έτσι λεω τωρα στην αρχη που ολα πηγαν καλα) Θα δω πως θα παει βεβαια....
Σε ένα μηνα που θα τα μικρα θα ξεπεταχτουν και θα τα δωσω, τοτε η Μιτση θα ξαναερθει στο οπως ηταν....

ΥΓ. Για το φαγητο το κατάλαβα. Μια έξοδο πηγε να κανει το Μιτσακι και τα μικρα ξεσηκωσαν τη γειτονια! Οπότε τα φαγητο και το νερό της το έβαλα διπλα της.....

Μιά χαρά σε βρήσκω.....:up:
Και αφού ξεπεταχτούν και τα δώσεις τα μικρα ίσως θα ήταν καλό να σκεφτείτε την στείρωσή της....

Και για να μην την κοπανήσει μακριά, άλλη φορά για να βρεί άνδρα, με οποιους κινδύνους αυτο συνεπάγετε και για να ζήσει καλύτερα και περισσότερό!!!!! ;)

Μιά χαρά σε βρήσκω.....:up:
Και αφού ξεπεταχτούν και τα δώσεις τα μικρα ίσως θα ήταν καλό να σκεφτείτε την στείρωσή της....

Και για να μην την κοπανήσει μακριά, άλλη φορά για να βρεί άνδρα, με οποιους κινδύνους αυτο συνεπάγετε και για να ζήσει καλύτερα και περισσότερό!!!!! ;)

Όταν την πρωτοπήγαμε στον γιατρό και της αρχίσαμε τα εμβόλια , το είχαμε σκεφτεί... Αλλα μιας και είχαμε βρει θετούς γονείς γαι τεσσερα μικρα , είπαμε να την αφήσουμε να αισθανθεί μανούλα για μια φορά....
Πραγματικά στεναχωρεθηκα που το πρωι πονούσε και νιαούριζε και δεν ήξερε τι της συνέβαινε... Αλλά όταν τελειωσαν όλα και ηρεμησε το φατσακι της......είπα οk....αξιζε! Για να δούμε λοιπόν....
Πάντως στειρωση απο ότι λετε εδω μετα τις 50 -60 μερες έτσι?

ΥΓ. Julia oι γατες μας μοιαζουν στο μεταξυ...Ανεβασα μια φωτο στη γκαλερυ.Παω να ανεβασω κι αλλη

ΟΠΑ????? Περιμένω με αγωνία....:hmm:

Οταν απογαλακτιστούν τα γατάκια και αρχίζουν και τρώνε μονα τους σε κανα μήνα ενάμιση τουλάχιστον!!!
και τα δώσετε, ναι θα μπορείτε να την στειρώσετε χωρίς πρόβλημα! :)

ΥΓ Αν θες να δεις και την δικιά μου gallery!!! :cool:

https://www.mypetz.gr/gallery/browseimages.php?c=5&userid=14150
Εδω είναι οι πρωτες φωτογραφίες που βρηκα κι ανεβασα.....
Θα ανεβάσω κι άλλες.

Στο μεταξύ δεχτήκαμε και την πρωτη επίσκεψη από γείτονα γατο οποίος μάλλον ηρθε να φαει το φαγητο της Μιτσης......μαυρο φίδι που τον έφαγε τον φουκαρα!!!!!
Του σκασε μια (δεν είδα αλλά το άκουσα). Βγηκα εξω να δω τι παιζει και να τον κυνηγησω και μετά η κακομοιρα ηρθε απο πίσω μου κι νιαούριζε παραπονεμενα και δυνατα οπως το πρωι.... Τρομαξε μαλλον η ψυχούλα ε?

Ναι τρόμαξε.. και θέλει προσοχή.. γιατί αν ξαναέρθει ο αρσενικός και αυτή λείπει.... και εσείς δεν τον ακούσετε... :(

κλαψ-κλαψ τα μικρα!!! :(....... (θα τα σκοτώσει...99%)..

Αμαν!!! Αυτο δεν το ηξερα. Θα τα βαλω μεσα στην αποθηκη τότε.....
Ευχαριστώ που μου το ΄πες...

ΥΓ. Βασικα μαζί με τη Μιτση, φυλάω και γω σκοπιά γιατι το το γραφείο μου βλέπει στη βεράντα που ειναι εγκατεστημενη η οικογενοια. Και η μπαλκονόπορτά μου είναι ανοιχτή για να βλεπω και να ακουω καλυτερα. Το βραδυ όμως....?:hmm:

...... ναι, ίσως η αποθήκη να ειναι λύση.. θα δείς και αν της αρέσει εκεί ή αρχίσει της μετακομήσεις...:)

Αν έιναι δεν ξέρω, να της βάλεις και άμμο κοντά, γιατί αν μπαινοβγαίνει ελευθερα αυτή θα μπορεί να μπαινοβγαίνει και άλλη γατα...

εκτος αν συνδέεται με το σπιτι.. δεν ξέρω..

ΥΓ κατι ήξερε η δολια μάνα που .. ήθελε να τα φέρει μέσα... :redface:

Βασικά ακόμη και κει που είναι δεν εχει δείξει σημαδια μετακίνησης -πλην της εξερευνησης που έγραψα πιο πανω.
Αυτο όμως δε λεει τίποτα....
Θα πάω να βρω ένα κουτι να βάλω άμμο και θα τη βαλω ή στο δωματιάκι πίσω στο σπίτι μας ή κάπου μεσα γενικώς....

Και πάλι ευχαριστώ για την επισήμανση.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back