elzara
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Μια εναλλακτική λύση, σε περίπτωση που δε βρεις ειδικό μπιμπερό, είναι να πάρεις ένα πλαστικό γάντι και να κάνεις μια τρυπίτσα στο ένα δάχτυλο και να το ταΐζεις από κει. Νομίζω όμως ότι δεν θα έχεις πρόβλημα να βρεις μπιμπερό.
Προσοχή όμως να τα ταΐζεις εκ περιτροπής, γιατί έχουν όλα ανάγκη και από το γάλα της μαμάς τους που είναι αναντικατάστατο...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
BloodyKate
Νεοφερμένο μέλος
ελπιζω να ειναι καποιος εδω γιατι εχω ψιλοαγχωθει.
η μικρη μου η Λιλιθ σημερα ειχε την πρωτη της γεννα
γεννησε πριν 3 ωρες περιπου 1 γατακι. φαινεται υγειεστατο και η λιλιθ ουτε δειχνει να ποναει το μικρο της ειναι αρκετα ζωηρο και το φροντιζει.
το θεμα ειναι οτι δεν τη βλεπω να εχει ορεξη να γεννησει αλλα γατακια, ουτε εκεινη τη μικρη αιμοραγια ειχε (διαβασα πως αιμοραγουν λιγο μετα τη γεννα)
αλλα ουτε ειδα πλακουντα να βγαινει. :/ ημουν συνεχως διπλα της και την παρατηρω
συμβαινει κατι ανυσηχιτικο?

δεν νιωθω καλα...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Havana
Διάσημο μέλος
Μπορει να εχει δυστοκια και να μην δινει εντολη το νεογνο για συσπαση μητρας.
η μπορει να υπαρχει στη τοκετοομαδα καποιο εμβρυο νεκρο που παλι να εμποδιζει την εντολη συσπασεων.
Σε καθε περιπτωση αν καθυστερει να βγαλει οτιδηποτε σε διαστημα 3 ωρων πρεπει να παει άμεσα στο γιατρο για να της χορηγηθει οξυτοκινη και η κατάλληλη φροντιδα προκειμενου να βγαλει αυτά που πρέπει.
Υπαρχουν περιπτώσεις που ο τράχηλος έχει ηδη κλείσει και η οξυτοκινη δεν μπορει να ενεργησει και τοτε χρειαζεται επεμβαση.
Εύχομαι να πάνε όλα καλά για τη γατούλα και τα μικρά της.
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
προδρο
Νεοφερμένο μέλος
Σε ποιά βδομάδα λέται να βρίσκεται.
Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Συνηθως η πρωτη γεννα για τις μικρες σε ηλικια γατουλες, ειναι καπως ετσι. Κανουν ενα αντε το πολυ δυο μωρα, δυσκολευονται αρκετα και πολλες φορες δεν ειναι και σε θεση να το φροντισουν το μωρο...Μια απο τις γατες που ταιζω ηταν εγκυος. Σημερα δεν την ειχα δει ολη μερα και μολις πριν λιγο μου ειπε μια κοπελα που ταιζει και αυτη τα γατια οτι την ειχε βρει το απογευμα μεσα στα αιματα να μην μπορει να αναπνευσει. Της εκαναν μαλαξεις στην κοιλια και γεννησε ενα γατακι. Δεν ξερω αν αφησε πουθενα αλλου αλλα γατακια. Τυχαινει να γεννησουν και μονο ενα; Τωρα μολις εφαγε και ηπιε νερο αλλα φαινεται ταλαιπωρημενη και γενικα δεν αντιδρα πολυ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος
Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Νομιζω ομως πως ο κτηνιατρος θα σε βοηθησει, ειναι εξαλλου και ο μονος καταλληλος.
moukelis
Επιφανές μέλος
Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος
Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος
Τι να κανω; Δεν ειναι και δικη μου γατα και δεν την εχω στο σπιτι οποτε δεν μπορω να ξερω συνεχεια τι γινεται το γατακι. Ειναι μικρη και δεν φαινεται να μπορει να το προστατεψει κιολας. Το πρωι της επιτεθηκε ενας αρσενικος και ακομα λιγο να το σκοτωσει το γατακιΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
anna 21
Δραστήριο μέλος
Το ξερω οτι ειναι βαρβαρο Φωτεινη μου αλλα γαλα δεν εχει. Το γατακι θα πεθανει. Ειχε και μερικες σταγονες αιμα η γατα απο πισω και πηρα τηλεφωνο τον κτηνιατρο. Μου ειπε οτι ειναι φυσιολογικο και να την παω αυριο το πρωι. Μου ειπε ομως οτι θα της δωσει κατι να βγαλει το γαλα αλλα δεν εχει κατι για να κατεβασει γαλα να μπορεσει να το ταισει.Τι να κανω; Δεν ειναι και δικη μου γατα και δεν την εχω στο σπιτι οποτε δεν μπορω να ξερω συνεχεια τι γινεται το γατακι. Ειναι μικρη και δεν φαινεται να μπορει να το προστατεψει κιολας. Το πρωι της επιτεθηκε ενας αρσενικος και ακομα λιγο να το σκοτωσει το γατακι
χμ το καλυτερο ειναι να βαλεις τη γατα και το μωρο της σε καποιο προστατευμενο χωρο αν υπαρχει. αν αυτο δεν υπαρχει ετσι οπως τα περιγραφεις δεν νομιζω να ζησει το γατακι, η γατα δε φαινεται να ειναι σε θεση να το προστατεψει σε λιγη ωρα θα το εχουν σκοτωσει οι αρσενικοι...
ειναι οντως δυσκολη αποφαση αλλα στην πραξη, αν βλεπεις οτι κατα 99% το γατακι θα σκοτωθει ειναι καλυτερα να το παρεις και να στειρωσεις τη μαμα... και εγω περυσι που ειχα βρει νεογεννητα στο πεζοδρομιο κεντρικου δρομου ηθελα να τα αφησω με τη μαμα τους (που ηταν εξαφανισμενη αλλα ηξερα οτι υπηρχε) αλλα ηταν σιγουρο οτι δεν θα ζουσαν. το 3ο αλλωστε δεν το προλαβα το σκοτωσε αρσενικος. ναι, ειναι πολυ στεναχωρο να βλεπεις τη μαμα γατα να ψαχνει τα μωρα της μετα, αλλα δεν νομιζω να ηταν καλυτερα αν τα εβρισκε εκει σκοτωμενα (ηταν θεμα χρονου, οταν τα βρηκα ηταν ηδη μισοπεθαμενα και εντελως εκτεθειμενα)
οποτε δες την κατασταση και πραξε αναλογως

Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος
Σκεφτομαι συνεχεια αν και αν και αν. Ισως αν το εφερνα στο σπιτι και το ταιζα με το μπιμπερο να τα καταφερνε.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool