Πρώτη εγκυμοσύνη, συμβίωση με αρσενικό

tsesterchris

Νεοφερμένο μέλος

Ο tsesterchris αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 46 ετών. Έχει γράψει 11 μηνύματα.
Καλήμέρα παιδιά!! Είμαι καινούργια στην παρέα σας!! Έχω στο σπίτι μου δύο γατούλες. Μένω σε διαμέρισμα κι έτσι οι γάτες μου είναι μέσα στο σπίτι συνεχώς και μένουν στο ένα από τα δύο υπνοδωμάτια μας. Η μια γατούλα είναι αλμπίνο και κουφή, περίπου δύο ετών και τη φωνάζω Ντέφι. Τη βρήκα στο δρόμο και την κράτησα. Το ίδιο συνέβη ένα χρόνο πριν και με το δεύτερο γατάκι που έχω. Είναι αρσενικός, περίπου ενός έτους και τον φωνάζω Ορέστη. Στην αρχή είχε κάποια δυσκολία το Ντέφι να αποδεχτεί τον Ορέστη όμως στη συνέχεια συνήθισε. Την αρχή της άνοιξης νομίζω ερωτεύτηακαν κιόλας. Τώρα το Ντέφι είναι έγκυος απ' ότι έχω καταλάβει, διότι έχουν πρηστεί οι θηλές της και έχει μεγαλώσει λίγο η κοιλίτσα της. Επίσης έχει αλλάξει και συμπεριφορά. έχει γίνει λίγο πιο επιθετική με τον Ορέστη και πιο τρυφερή με εμένα. Το θέμα και το πρόβλημά μου είναι οτι δεν ξέρω τι να κάνω στην περίπτωση που γεννήσει. Νομίζω πως είναι επικύνδινο να αφήσω μέσα στον ίδιο χώρο τον Ορέστη για λίγο καιρό γιατί υπάρχει περίπτωση να κάνει κακό στα γατάκια. από την άλλη δεν ξέρω την ακριβή ημερομηνία που θα γεννήσει το Ντέφι για να τον βγάλω από το δωμάτιο. Τι να κάνω? Πως θα καταλάβω πότε περίπου θα γεννήσει? Πρέπει να βγάλω τον Ορέστη από το δωμάτιο για να είναι μόνη της?:hmm::/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλήμέρα παιδιά!! Είμαι καινούργια στην παρέα σας!! Έχω στο σπίτι μου δύο γατούλες. Μένω σε διαμέρισμα κι έτσι οι γάτες μου είναι μέσα στο σπίτι συνεχώς και μένουν στο ένα από τα δύο υπνοδωμάτια μας. Η μια γατούλα είναι αλμπίνο και κουφή, περίπου δύο ετών και τη φωνάζω Ντέφι. Τη βρήκα στο δρόμο και την κράτησα. Το ίδιο συνέβη ένα χρόνο πριν και με το δεύτερο γατάκι που έχω. Είναι αρσενικός, περίπου ενός έτους και τον φωνάζω Ορέστη. Στην αρχή είχε κάποια δυσκολία το Ντέφι να αποδεχτεί τον Ορέστη όμως στη συνέχεια συνήθισε. Την αρχή της άνοιξης νομίζω ερωτεύτηακαν κιόλας. Τώρα το Ντέφι είναι έγκυος απ' ότι έχω καταλάβει, διότι έχουν πρηστεί οι θηλές της και έχει μεγαλώσει λίγο η κοιλίτσα της. Επίσης έχει αλλάξει και συμπεριφορά. έχει γίνει λίγο πιο επιθετική με τον Ορέστη και πιο τρυφερή με εμένα. Το θέμα και το πρόβλημά μου είναι οτι δεν ξέρω τι να κάνω στην περίπτωση που γεννήσει. Νομίζω πως είναι επικύνδινο να αφήσω μέσα στον ίδιο χώρο τον Ορέστη για λίγο καιρό γιατί υπάρχει περίπτωση να κάνει κακό στα γατάκια. από την άλλη δεν ξέρω την ακριβή ημερομηνία που θα γεννήσει το Ντέφι για να τον βγάλω από το δωμάτιο. Τι να κάνω? Πως θα καταλάβω πότε περίπου θα γεννήσει? Πρέπει να βγάλω τον Ορέστη από το δωμάτιο για να είναι μόνη της?:hmm::/:

Πολύ ωραίο θέμα! Ενδιαφέρει κι εμένα... που θα έχω μάλλον κι εγώ το ίδιο "πρόβλημα" ίσως κι όχι...όταν με το καλό ζευγαρώσουν.... περιμένω κι εγώ απάντηση από κάποιους που έχουν εμπειρία... tsestrchris σου ψεκάζει ο Ορέστης σου?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τι έννοείς Γιούλη???

Δεν είναι όλοι οι αρσενικοί επιθετικοί με τα γατάκια καμιά φορά αποδεικνύονται κ καλύτεροι γονείς από τις θηλυκές. Όπως επίσης υπάρχουν κ θηλυκές που σκωτώνουν τα γατάκια ή τα αφήνουν να πεθάνουν από πείνα. Θα δεις την συμπεριφορά του κ θα κρίνεις κατάλληλα. Αν και αυτά που ζούνε μέσα στο σπίτι δεν νομίζω ότι εκδηλώνουν τέτοια αισθήματα εδικά όταν τα μωράκια είναι δικά τους. Όσο για το πότε θα γεννήσει η γατούλα θα το καταλάβεις γιατί θα αρχίσει να φτιάχνει φωλιές στα πιο σκοτεινά κ προστατευμένα μερη του σπιτιού. Γι αυτό βοήθησέ την φτιάχνοντας σε ένα ήσυχο χώρο μία φωλίτσα ζεστή για να βάλει τα μωράκια κ να νιώθει κ προστατευμένη

Υπάρχει περίπτωση
- ο αρσενικός να πνίξει τα μικρά
- να πλακώνεται με την θυληκιά
- να είναι μια αγαπημένη οικογένεια

μόνο όταν έρθει η ώρα θα το καταλάβεις... περισσότερες πιθανότητες έχουν τα 2 πρώτα, οπότε καλύτερα να είναι χωριστά.
Η περίοδος εγκυμοσύνης είναι περίπου 2 μήνες....65 μέρες και μετά....

Τα γατάκια έχεις βρει σπίτι να τα δώσεις ήδη?? Απλά να ξέρεις οτι αν ειναι και τα δυο αρσενικό θηλυκό μαζί, η γάτα γεννάει 2 φορές το χρόνο από 5περιπου γατάκια, δηλαδή 10 γατάκια τον χρόνο.:hmm:

Φυσικά όπως σε κάθε εγκυμοσύνη κινδυνεύουν οι ζωές των μικρών όπως και της μαμάς.....:(

Τι έννοείς Γιούλη???

Ψέκασμα σημαίνει μαρκάρισμα περιοχής.
Το κανουν ολα τα ασείρωτα αρσενικά ζώα....

Δηλαδή ουρεί σε γωνίες, και ότι θεωρεί δικό του... ΜΥρίζει ΠΟΛΥ άσχημα...:blink::blink::blink::blink::blink:

Τα γατάκια θα τα χαρίσω σε κάποιο pet shop της περιοχής και θα βάλω και κάποια ανακοίνωση στη γύρω περιοχή. Επίσης έχω και έναν ενδιαφερόμενο που θα μπορούσε να πάρει ένα ή δύο γατάκια. Τι άλλο λετε να κάνω? Βασικά σκέφτομαι μετά από τη γέννα να τα στειρώσω. Απ' ότι μου είπε και ο γιατρός είναι επίφοβο να πηδήξουν από κανένα μπαλκόνι αν δεν τα στειρώσω.

έχω την εντύπωση πως ναι διότι μερικές φορές μπαίνω στο σπίτι και μυρίζει πολύ χάλια! δεν είχα ποτέ ξανά αρσενικό γατάκι και δεν ξέρω πως ακριβώς συμπεριφέρονται.

Την καλύτερη λύση θα κάνεις αν τα στειρώσεις!!!!! :)
διάβασε ΕΔΩ για στείρωση. είναι 3 σελίδες......

Θα λυθούν ολα τα προβλήματα, και η μυρουδιά, και η υγεία τους ΠΑΝΩ απ όλα.... και τα πηδήματα απο μπαλκόνια κλπ κλπ ;)

Τα γατάκια θα τα χαρίσω σε κάποιο pet shop της περιοχής και θα βάλω και κάποια ανακοίνωση στη γύρω περιοχή. Επίσης έχω και έναν ενδιαφερόμενο που θα μπορούσε να πάρει ένα ή δύο γατάκια. Τι άλλο λετε να κάνω? Βασικά σκέφτομαι μετά από τη γέννα να τα στειρώσω. Απ' ότι μου είπε και ο γιατρός είναι επίφοβο να πηδήξουν από κανένα μπαλκόνι αν δεν τα στειρώσω.
Απλά να σιγουρευτείς ότι κι αυτοι απο το Pet shop θα τα χαρίσουν και δε θα τα πουλήσουν...Βάλε κι εδώ μια αγγελία και σε άλλα sites γαι ζωάκια,δε χάνεις τίποτα.;)

Καλώς ήρθες!:)
Κατ' αρχήν εύχομαι στο Ντέφι να έχει εύκολη γέννα και να κάνει υγιή και όμορφα γατάκια.

Θα σου πρότεινα να στειρώσεις από τώρα τον Ορέστη, πρώτον για μη σου πέσουν δυο στειρώσεις μαζεμένες αργότερα, αλλά και για να αντιμετωπίσεις από τώρα το πρόβλημα του ψεκάσματος.
Επίσης, οι θηλυκές μπορεί να ξαναμείνουν έγκυες ενώ θηλάζουν, οπότε καλό είναι να αποκλείσεις αυτό το ενδεχόμενο.

Έχε υπόψη σου ότι τα γατάκια πρέπει να μείνουν τουλάχιστον δύο μήνες με τη μαμά τους, για να πάρουν τα αντισώματα που χρειάζονται από το μητρικό γάλα και να κοινωνικοποιηθούν σωστά, αλλιώς μπορεί να παρουσιάσουν προβλήματα συμπεριφοράς μεγαλώνοντας.

Τέλος, καλύτερα να μην χαρίσεις τα γατάκια σε πετ σοπ, γιατί δεν είναι βέβαιο ότι θα τα φροντίζουν σωστά όσο είναι εκεί. Όταν έρθει η ώρα, σφύρα μας, για να σου δώσουμε μια λίστα με σάιτ που δέχονται αγγελίες και κόλλησε πολλές αφισούλες σε πετ σοπ της περιοχής σου.

Καλή τύχη!

Καλως ηρθες tsesterchris!Ειμαι ακριβως στην ιδια θεση με σενα δηλαδη εχω τις δυο γατες μου μεσα στο σπιτι σε ενα δωματιο.Η γατα μου εμεινε εγκυος και γεννησε.κοντευουν 2 εβδομαδες που γεννησε και δεν εχει δημιουργηθει κανενα προβλημα!Η γατα μου μενει στο ιδιο δωματιο με τον γατο μου αλλα οι σχεσεις τους ψυχραθηκαν,πιστευω να ειναι προσωρινο.!Ο γατος μου να σα πω την αληθεια δεν παει καθολου στα γατακια,δεν ξερω ισως να φοβαται μια φορα πηγε και η γατα μου του νιαουρισε περιεργα και εφυγε!Δεν νομιζω να κανει κακο ο γατος σου στα γατακια αλλα και να προσπαθησει να το κανει αυτο πιστευω δεν θα τον αφησει η γατα!Σου ευχομαι τα καλυτερα για τη γατουλα σου και με ενα πονο!!!!

Καλως ηρθες tsesterchris!Ειμαι ακριβως στην ιδια θεση με σενα δηλαδη εχω τις δυο γατες μου μεσα στο σπιτι σε ενα δωματιο.Η γατα μου εμεινε εγκυος και γεννησε.κοντευουν 2 εβδομαδες που γεννησε και δεν εχει δημιουργηθει κανενα προβλημα!Η γατα μου μενει στο ιδιο δωματιο με τον γατο μου αλλα οι σχεσεις τους ψυχραθηκαν,πιστευω να ειναι προσωρινο.!Ο γατος μου να σα πω την αληθεια δεν παει καθολου στα γατακια,δεν ξερω ισως να φοβαται μια φορα πηγε και η γατα μου του νιαουρισε περιεργα και εφυγε!Δεν νομιζω να κανει κακο ο γατος σου στα γατακια αλλα και να προσπαθησει να το κανει αυτο πιστευω δεν θα τον αφησει η γατα!Σου ευχομαι τα καλυτερα για τη γατουλα σου και με ενα πονο!!!!
Προσωρινό είναι απλά προστατεύει τα μωράκια της όταν θα τα δώσεις με το καλό θα ξαναέρθουν κοντά. Τι έγινε με το καλώδιο το βρήκες; περιμένουμε φωτογραφίες στα Περσιαν μανιακ

Δεν το βρηκα αλλα θα παρω αλλο και συντομα θα τις στειλω τις φωτογραφιες

Ωραία!!!! μπράβο θα τα περιμένουμε με αγωνία. Πως είναι τα γατάκια; Με την γατούλα σου όλα καλά; τρώει;

Ναι ολα πανε πολυ καλα αυριο θα ειναι 10 ημερων.Αλλα δεν τα ανοιξαν τα ματακια ακομη!Μονο 2 απο τα τεσσερα και μη φανταστεις λιγο τα ανοιξαν...Ποτε λες να τα ανοιξουν τελειως?

Ναι ολα πανε πολυ καλα αυριο θα ειναι 10 ημερων.Αλλα δεν τα ανοιξαν τα ματακια ακομη!Μονο 2 απο τα τεσσερα και μη φανταστεις λιγο τα ανοιξαν...Ποτε λες να τα ανοιξουν τελειως?

Τα μακρύτριχα ανοίγουν τα μάτια λίγο αργότερα από τις άλλες ράτσες. Λογικά μέχρι τις 15 ημέρες θα τα έχουν ανοίξει όλα.

Χχμμμμ..:hmm::hmm:..και μένα με απασχολεί αυτό το θέμα!
Σε ένα μήνα που θα έχουμε γεννητούρια θα σας πω τις εμπειρίες μου....ελπίζω να είναι καλές!:)

Γεννήσαμεεεεεεεεεεεεεεε!!! Αλλά ρε παιδιά ανησυχώ γιατί η γατούλα μου έκανε μόνο δύο γατάκια. Υπάρχει περίπτωση να έχει κι άλλα πεθαμένα στην κοιλιά της?
θέλω να σας βάλω και μια φωτο με τα μικρά αλλά δεν ξέρω πως.

Γεννήσαμεεεεεεεεεεεεεεε!!! Αλλά ρε παιδιά ανησυχώ γιατί η γατούλα μου έκανε μόνο δύο γατάκια. Υπάρχει περίπτωση να έχει κι άλλα πεθαμένα στην κοιλιά της?
θέλω να σας βάλω και μια φωτο με τα μικρά αλλά δεν ξέρω πως.

Άντε, να σας ζήσουν τα γατούλια!:up::) Πότε γέννησε, σήμερα; Ξέρεις, μερικές γάτες δεν βγάζουν όλα τα γατάκια με τη μία. Μια αδεσποτούλα στη γειτονιά μου έβγαλε δύο τη μια μέρα και τα υπόλοιπα την επόμενη...:blink: Κουφό, αλλά συμβαίνει. Πάντως, παρακολούθησε τη γάτα σου και αν βλέπεις ακόμα την κοιλιά της πρησμένη, επικοινώνησε με το γιατρό της;)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back