Πρώτο γατάκι!!!

θανασης4

Νεοφερμένο μέλος

Ο θανασης4 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 16 μηνύματα.
καλησπερα σας!

ειναι η πρωτη φορα που παιρνω γατακι (μαζι με την αδερφη μου).
θελαμε πολυ να παρουμε κατοικιδιο γιατι 1ον) τα αγαπαμε απο παιδια τα ζωα γενικως και 2ον) για κατι ακομα που δεν εχει πολυ σημασια να το αναφερω....δεν κρυβω οτι ειμαι λατρης των σκυλιων και κυνοφιλος μεχρι εκει που δεν παιρνει, ενω η σχεση με τις γατες ανεκαθεν ηταν απο αποσταση αλλα εννοειτε οτι δεν τις μισω/ουσα ουτε θελω/ηθελα να παθουν κακο κ.λ.π., γιατι δυστυχως πολλες φορες ακουμε,διαβαζουμε,μαθαινουμε για βια ανθρωπων σε γατακια και γενικα σε ζωα......απλα παντα εαν συγκρινα τον σκυλο με την γατα ειτε σε συζητηση ειτε στο μυαλο μου θεωρουσα και ακομα θεωρω ειναι η αληθεια την γατα κατωτερης του σκυλου σε θεματα συντροφιας,σχεσης εμπιστοσυνης,ακομα και χρησιμοτητας (π.χ. φυλακας-εννοειτε οχι να μου φερνει το κινητο μου :P).
θα μου πειτε, γιατι δεν πηρατε σκυλο ?....ηταν η πρωτη επιλογη μας και η πιο πιθανη κατα 95 % αλλα δυστυχως για οικονομικους λογους,για θεματα χωρου στο σπιτι-οτι μενουμε σε διαμερισμα και σε περιοχη δυσκολη για σκυλο μας εκανε να παρουμε την αποφαση οτι δεν γινεται και για το καλο το δικο μας αλλα κυριως για του σκυλου.
στο ζουμι μετα απο σκεψη και η αληθεια ειναι με μικρη ανευθηνοτητα καθως δεν μελετηθηκε σωστα το ''τι ειναι η γατα'' αποφασησαμε να παρουμε μια γατουλα.....με χαρακτηριστικα αν γινεται αυτο, ''σκυλου''.
προκειτε για ενα περσικο γατακι 2,5 μηνων που εδω και πολυ λιγες μερες ειναι συγκατοικος μας με τα απαραιτητα του (σπιτακι,λεκανη με χωμα,μεταφορικο κλουβι,παιχνιδακια,χτενουλες κλπ) και η αληθεια ειναι οτι μεχρι τωρα τα παμε καλα....ο λογος που πηρα την αποφαση να γραψω ειναι οτι βρηκα τυχαια το φορουμ σας και διαβασα καποια πραγματα που με ανησυχησαν κυριως σε θεματα συμπεριφορας....ελπιζω ειλικρινα να μην καναμε βεβιασμενη επιλογη.
ειναι ευχαριστο το οτι υαρχει το φορουμ σας γιατι εχω μαθει πραγματα π.χ. συνηθισμενος απο τα σκυλια της δινω να παιζει με το δαχτυλο μου ή τυχενει να κανω το χερι μου σαν ''ποντικι'' κατι που ....καταλαβα οτι ειναι λαθος που οι σθνεπειες θα φανουν στο μελλον.....τελος παντων ελπιζω ολα να πανε καλα, το μονο σιγουρο ειναι οτι το αγαπαμε.
--ειναι αρσενικος 2,5 μηνων οπως προειπα τον λενε σιμπα (απο βασιλια των λιονταριων το ονομα), εχει πολυ τριχα(σαν τριχωτη μπαλα ειναι),εχει σταχτη χρωμα, στα δικα μου ματια ειναι πολυ ομορφος :P, και κοιμαται υπερβολικα :D.

χαρηκα και θα τα λεμε συχνα !

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Πρωτο γατακι !!!

κατ αρχην καλως ηρθατε στο my cat!και να χαιρεστε το γατοσκυλακι σας!πιστευω οτι για ανθρωπους που ειχαν παντα σκυλο,το περσικο ειναι η καλλυτερη επιλογη,προσφατα ηρθε στη ζωη μου ενας περσικος και πραγματικα,μοιαζουν πολυ στη συμπεριφορα με σκυλακια,οσον αφορα την συμπεριφορα περισσοτερο,ειναι απ τις πιο εξαρτομενες γατες που εχω δει,εγω εχω 4 κεραμυδακια,τον περσικο τον εδωσα για υιοθεσια σε μια θεια μου μετα απο πολλες περιπετειες,απ το λιγο που τον εζησα καταλαβα οτι οσοι αγαπουν τα σκυλια ανετα θα μπορουσαν να ειχαν περσικη γατα.ειναι σκετα ζυμαρακια,πανεμορφα και μαθαινουν πολυ γρηγορα,θελουν την αγαπη μας πιο πολυ απο εναν κλασικο κεραμυδογατο που μπορει και να επιβιωσει σε πιο δυσκολες συνθηκες,απλα εμενα μου κανουν κλικ που λενε τα αδεσποτα κεραμυδακια και ταιριαζουν πιο πολυ με τον τροπο ζωης μου και με τον τοπο που ζω.ομως αυτες τις μερες λατρεψα τα περσικα ισως γιατι τα εμαθα περισσοτερο.υπαρχουν πολλες φιλες/οι στο φορουμ που εχουν περσικα και θα σε διαφωτισουν πιο πολυ για την διατροφη τους,τυχων ασθενειες,και περιποιηση.δε νομιζω να εχεις προβλημα με το παιχνιδι οπως γραφεις,μη φοβασαι δε θα εξελιχθει σε αιλουρο ο περσικος,δλδ να σε δαγκωνει,να κανει ζημιες κλπ.ειναι απ τη φυση τους πιο ηρεμα γατια,απ το λιγο που το εζησα αυτο καταλαβα.μπραβο για την επιλογη σου να διαλεξεις γατα,θα μου πεις σε γατοφορουμ εισαι τι περιμενες να πω?χαχα,αγαπω ολα τα πλασματα,κι ολα τα ζωακια,μα ολα,αλλα εχω με τις γατες μια αγαπη διαφορετικη,θα το καταλαβεις με τον καιρο τι θελω να πω,οσο ζεις με γατα,θα μαθαινεις απ αυτην,ειναι υπεροχα πλασματα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Πρωτο γατακι !!!

Καλωσήρθατε στο Mycat!
Να σας ζήσει ο Σίμπα και να τον χαίρεστε.
Δεν ξέρω από συμπεριφορά Περσικών, αλλά πιστεύω ότι η αγάπη με την οποία έγραψες το πρώτο σου ποστ, θα φανεί και στην συνέχεια της σχέσης σας με τον Περσάκο.
Υπάρχουν πολλές γάτες με σκυλοσυμπεριφορά, δεν είναι θέμα εκπαίδευσης πιστεύω αλλά θέμα χαρακτήρα του ίδιου του ζώου.
Όπως και να έχει, μην πιέσετε τον Σίμπα να μάθει πράγματα όπως εκπαιδεύουμε ένα σκύλο πχ να κάνει γουφ όταν του το ζητάμε αλλά αφήστε τον να αναπτύξει τον δικό του χαρακτήρα.
Κάποια πολύ βασικά πχ να μην κάνει τις κουρτίνες κρόσια, μπορούν να τα σεβαστούν αρκεί να έχετε και εσείς πολύ υπομονή.
(γράφω τη λέξη σεβασμός διότι πιστεύω ότι οι γάτες "ανέχονται" κάποια πράγματα για χάρη μας, δεν τα "μαθαίνουν". Χάρη μας κάνουν δηλαδη :P )
Η βασική διαφορά μεταξύ σκύλου και γάτας είναι αυτή πιστεύω: οι γάτες γενιουνται με ολοκληρωμένη προσωπικότητα ενώ οι σκύλοι εξελίσσονται στην πορεία και με βάση όσα τους μάθει το "αφεντικό" τους.
Θα χαρούμε να μαθαίνουμε νέα σας!!!

Καλώς ήρθατε και να χαίρεστε τον μικρό Σίμπα. Σου γράφω γιατί ξέρω από πρώτο χέρι πόσο εύκολο είναι να κάνει κάποιος το λάθος να συγκρίνει γάτες με σκύλους.... είναι όμως σαν να συγκρίνεις πορτοκάλια με μήλα, και τα 2 είναι φρούτα αλλά μ' άλλα χαρακτηριστικά και άλλο σκοπό. Προσωπικά μεγάλωσα με σκυλιά από 0-14 και ο γάτος μου ήρθε στην ζωή μου πολύ αργότερα στα 29 μου. Πρόκειται για διαφορετικά ζώα και απλά πρέπει να μάθεις τις συνήθειες μιας γάτας για να βοηθήσεις την σωστή ανάπτυξη της. Διάβασε για την γλώσσα του σώματος και τις ανάγκες μιας γάτας, δεν είχα ποτέ Περσική αλλά υπάρχουν αρκετά μέλη εδώ να σε βοηθήσουν για πιο συγκεκριμένα. Όπως λές το να παίζεις με το χέρι είναι λάθος αλλά το γατάκι είναι ακόμα μικρό και μαθαίνει, δεν έκανες κάποιο οριστικό κακό :) έκανα κ εγώ ακριβώς το ίδιο λάθος. Η γάτα θέλει λίγο περισσότερο σεβασμό όταν θέλει να είναι μόνη ή να ηρεμίσει γενικά αν και έχω ακούσει ότι οι Περσικές είναι πάρα πολύ αγαπησιάρες και κοντά στους ανθρώπους.
Όσο και αν υπάρχει μύθος για το αντίθετο οι γάτες μαθαίνουν αρκετά πράγματα απλά από την συνήθεια συγκατοίκησης μαζί μας, μην τον πιέζεις να μάθει. Εμάς έχει μάθει το όνομα του, διάφορες λέξεις π.χ. παράθυρο, νάνι, ποντίκι, ωτοασπίδα, κροκέτες, κονσέρβα, μας ξέρει όλους με το όνομα μας, μας περιμένει πίσω από την πόρτα σαν σκυλάκι ;), μας κοιτάει στα μάτια και καταλαβαίνει τα συναισθήματα μας. Για να μην σε κουράζω άλλο το βασικό είναι να μην συγκρίνεις συνέχεια και να δώσεις χρόνο στο να μάθεις τους τρόπους του.
Θέλει υπομονή και επιμονή και όλα θα πάνε καλά. Θα βρείς πολλά άρθρα για την εκπαίδευση εδώ και ότι θες ρώτα. Να θυμάσαι όσο μεγαλώνουν ηρεμούν όπως όλα τα παιδιά και μετά είναι μια καταπληκτική παρέα. Άλλο το κούνημα της ουράς του σκύλου και άλλο το χουρχούρισμα της γάτας!! :)

Απάντηση: Πρώτο γατάκι !!!

ρενακι,kalliastar και terifique σας ευχαριστω πολυ για το καλωσορισμα στην παρεα σας και θα ακολουθησω εννοειτε τις συμβουλες σας !

σε λιγο θα ανεβασω και καποια φωτογραφια του για να τον δειτε και εσεις :)

υ.γ. στο καταλληλο thread θα αναφερω και μερικα πραγματα που με απασχολουν οσο αφορα την συμπεριφορα του και μερικες δικες μου φοβιες.

382669_2744055331219_1552562075_2709695_566062507_n.jpg

αυτη την στιγμη ειναι σε φαση υπνου ...ολιγον ατημελητος :P

:slourp::slourp::slourp: Πώπω !!!!!! Ζουλήξτε το γατίιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι !!!!!
Να σας ζήσει κιόλας:D

ευχαριστουμε πολυυυ :D

Είναι πολύ όμορφος ο Σίμπα και να τον χαίρεστε! :)

Αν υπαρχει κάτι το οποίο να είναι καλύτερο από ένα γατί..αυτό είναι ένα ΓΚΡΙ ΓΑΤΙ!!!!!!!Είναι τόσο τέλειος..να τον χαίρεστε!!!

Απίστευτη γουνιδόμπαλα!!!
Είναι κουκλος!!!
Φιλί φιλί φιλί!!!

Καταρχήν είναι πολύ όμορφος και όχι δεν έκανες καμία βεβιασμένη επιλογή! :) Απλά πρέπει να θυμάσαι πως η γάτα δεν είναι σκύλος.. αυτό που μετρά αυτή τη στιγμή είναι να αδειάσεις το μυαλό σου από όλα όσα ήξερες σχετικά με την ανατροφή των σκυλιών και ν' αρχίσεις να "γατομορφώνεσαι" μέσα από την επαφή σου με αυτό το συναρπαστικό πλάσμα αλλά και μέσα από το φόρουμ μας. Καλοσήρθατε :)

Καλέ τι φατσόνι είναι αυτό?????????
Σκέτη γατομπουκίτσα..Να του πιάσωτα μουστάκια του τα ωραία και να του ζουλήξω την κοιλίτσα του θέλω!!!!

Παναγια μου..ΘΕΟΣ ειναι...να τον χαιρεστε!!:clapup:

η επιλογη που εκανες... θα δεις οτι ειναι πολυ ομορφη επιλογη!! θα σας κανει πολυ χαρουμενους!!! καλη συμβιωση... να περνατε καλα!!
καλως ηρθατε και απο μενα!!!! και να τον χαιρεσαι το σιμπα σου!!! ειναι κουκλος!!!!

σας ευχαριστω για τα καλα σας λογια και ο ιδιος για τα κοπλιμεντα :P

Καταρχήν είναι πολύ όμορφος και όχι δεν έκανες καμία βεβιασμένη επιλογή! :) Απλά πρέπει να θυμάσαι πως η γάτα δεν είναι σκύλος.. αυτό που μετρά αυτή τη στιγμή είναι να αδειάσεις το μυαλό σου από όλα όσα ήξερες σχετικά με την ανατροφή των σκυλιών και ν' αρχίσεις να "γατομορφώνεσαι" μέσα από την επαφή σου με αυτό το συναρπαστικό πλάσμα αλλά και μέσα από το φόρουμ μας. Καλοσήρθατε :)

ηδη νομιζω οτι εχω αλλαξει αρκετα στον τροπο σκεψης και σιγα σιγα ολα μου φαινονται πολυ ωραια, η αληθεια ειναι οτι με βοηθαει και ο ιδιος γιατι εχει καλη συμπεριφορα....το μονο μικρο προβληματακι ειναι οτι με ξυπναει μερικες φορες γιατι θελει να κοιμηθουμε μαζι:D, κατι θα κανουμε και για αυτο :)

χαχαχα το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να υποκιψεις και να κοιμηθητε μαζι!!!!!!αν ομως δε θες,παρτου ενα κρεβατακι να κοιμαται μεσα εκει!

Κλασσικά... αρχίσαμε!!! Σε ξυπνάει τα βράδυα ε; Welcome στον γατόκοσμο.. :P

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back