Πρώτο μπανάκι!!

Με τι το στέγνωσες? Πετσέτα? Τώρα που έχει καλό καιρό νομίζω είναι ευκαιρία να της κάνω ένα μπανάκι. Σε κτηνίατρο ακόμη δεν την πήγα!! :P Την έχω μια εβδομάδα και η επόμενη συνάντηση είναι 2-12 (έτσι γράφει στο βιβλιάριο) οπότε λέω να μην την ταλαιπωρήσω πιο νωρίς.

Ναι με πετσετα αλλα παρα πολυ καλα και ειχα και αναμενη την σομπα για να ειναι ζεστο το σπιτι...(αν και ηταν ακομη σεπτεμβριος):):):)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δηλαδή με το μπάνιο φεύγουν τα αλλεργιογόνα? Ρωτάω γιατί ο φίλος μου έχει αλλεργία στα γατιά. Το γατάκι είναι ημιμακρύτριχο αλλά φοβάμαι να το κάνω μπάνιο γιατί έχω ακούσει ότι μετά μπορεί να αρρωστήσουν!

φευγουν (γυρω στο 90%). Αν εχει αλλεργια βοηθαει πολυ να κανεις μπανιο την γατα με σκετο νερο για να μην επηρεαζεται η λιπαροτητα του δερματος της. Με αυτο τον τροπο μειωνονται τα αλλεργιογονα και απο το περιβαλλον. Μπορει ο φιλος σου να συνηθισει σιγα σιγα οπως εγω και να την κανεις αργοτερα μπανιο 2-3 φορες τον χρονο. Υπαρχουν και ειδικα μαντηλακια γι' αυτο τον σκοπο για να μη παιδευεται πολυ η γατα με το μπανιο (στον δικο μου του αρεσει ομως και καθεται, με τα μαντηλακια μου ειναι πιο δυσκολο να τον καθαρισω)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ωραία! θα προσπαθήσω να την κάνω μπάνιο αυτήν την εβδομάδα με σκέτο νερό αρχικά.

Τζίφος η υπόθεση ! Ακολούθησα τις οδηγίες που βρήκα στο γκρουπ. Την βάλαμε στην μπανιέρα, ήταν πολύ τρομαγμένη (όχι τόσο για το νερό, γιατί μια ώρα πριν το σκηνικό την είχαμε πιτσιλίξει με νερό στο κεφαλάκι και δεν την πείραξε) Το μόνο που καταφέραμε ήταν να βρέξουμε το πάνω τρίχωμά της (με χλιαρό νερό). Νιαούριζε πολύ λυπημένα και την λυπήθηκα :( Οπότε την έβγαλα και την σκούπισα, όσο μπόρεσα γιατί προτιμά να στεγνώνει το τρίχωμά της με τη γλώσσα. Αν δεν ήταν η αλλεργία δεν θα την έκανα καθόλου μπάνιο. Σε γενικές γραμμές πάντως δεν έδειξε να φοβάται τόσο το νερό, ίσως πιο πολύ τον χώρο, δεν ξέρω ίσως και το νερό. Περίμενα να φοβηθέι πιο πολύ το νερό. να ξαναπροσπαθήσω λέτε σε λίγες μέρες?

Πάντως τώρα δεν μας κρατά κακία γιατί γουργουρίζει!

Μα εχει σοβαρο προβλημα ο φιλος σου;; αν οχι..(μονο κανα φταρνισματακι..) εγω δεν θα του εκανα..ειναι κριμα να βασανιζεται και να φοβαται το καημενο..:)

μαλλον δεν θα ξαναπροσπαθήσω. σκέφτηκα μόνο κανένα μωρομάντηλο για τα ποδράκια ή αν υπάρχει κανένα ειδκό καθαριστικό για γάτες, κάτι για στεγνό καθάρισμα. Έχετε τίποτα υπ όψιν? (όταν λέω αλλεργία εννοώ κοκκίνισμα στα μάτια, φτέρνισμα, μπούκωμα και κάτι στο λαιμό, η οποία εμφανίστηκε για πρώτη φορά)

και τα μωρομαντηλα να παρεις...δεν νομιζω οτι υπαρχει προβλημα(δεν γνωριζω αν υπαρχουν ειδικα για γατες,εγω τουλαχιστον εδω που μενω..δεν εχω δει..) επισης και με μια βρεγμενη πετσετουλα εισαι ΟΚ..:)

ναι ...ευχαριστω!! θα πάρω τα κλασσικά μωρομάντηλα! ;)

Κοριτσια εμενα καποιος δεν θυμαμαι τωρα ποιος μου ειχε πει για εναν αφρο ο οποιος δεν χρειαζεται νερο για ξεβγαλμα...αλλα δεν θυμαμαι και καλα(κενα μνημης :P) δεν εχω ιδεα που το βρισκεις αυτο αλλα ειπα να το αναφερω...απλα καθαριζεις το γατακι με αυτο χωρις να χρειαζεται νερο μετα για ξεβγαλμα..:hmm::)

Κοριτσια εμενα καποιος δεν θυμαμαι τωρα ποιος μου ειχε πει για εναν αφρο ο οποιος δεν χρειαζεται νερο για ξεβγαλμα...αλλα δεν θυμαμαι και καλα(κενα μνημης :P) δεν εχω ιδεα που το βρισκεις αυτο αλλα ειπα να το αναφερω...απλα καθαριζεις το γατακι με αυτο χωρις να χρειαζεται νερο μετα για ξεβγαλμα..:hmm::)

ναι υπαρχει οντως...μου το ειχε δωσει εμενα ο 1ος κτηνιατρος...το τι χημικα εχει ομως δεν γνωριζω...:whistle::whistle::whistle:..οσο λιγοτερα τα φορτωνουμε..τοσο το καλυτερο..:)

ναι υπαρχει οντως...μου το ειχε δωσει εμενα ο 1ος κτηνιατρος...το τι χημικα εχει ομως δεν γνωριζω...:whistle::whistle::whistle:..οσο λιγοτερα τα φορτωνουμε..τοσο το καλυτερο..:)

ααα εχει χημικα εε;;; :redface::redface: οκ παω πασο τοτε...δεν το ηξερα :redface::redface:

υπαρχουν μερικοι αφροι με φυσικα-φυτικα χημικα.

Αυτο που χρησιμοποιω εχει τα εξης:
INGREDIENTS
Purified water, sucrose-derived cleansers, meadowfoam seed oil, shea butter, colloidal oatmeal, vitamin E, aloe vera, olive oil squalene (natural preservative)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back