Πυρετός και γκρίνια...

Fro3ilanthi

Νεοφερμένο μέλος

Η Fro3ilanthi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών. Έχει γράψει 6 μηνύματα.
Καλημερα,

ήθελα τη γνώμη σας γιατί ανησυχώ για τη γάτα μου.
Η Luna είναι τεσσάρων και στειρωμένη, εμβολιάζεται κάθε χρόνο, παίρνει τα χάπια της και τις πιπέτες της,
και φαίνεται καθ'όλα υγιής. Προχθές ήρθε άκεφη και χθες διαπίστωσα ότι είχε 40,6 πυρετό.
Την πήγα στον κτηνίατρο που της έκανε ενέσιμη αντιβίωση και συνέστησε αμοξιλ πρωί-βράδι.
Επίσης, είπε ότι αν δεν βελτιωθεί, να κάνουμε εξετάσεις αίματος.
Ακροαστικά δεν έχει, τραύματα εξωτερικά δεν υπάρχουν, μάτια-μύτη-ποπός, όλα καθαρά.
Δείχνει ότι πονάει κυρίως στα πλευρά της, είναι γκρινιάρα, και όλο κοιμάται.
Τώρα έχει 38,6, άρα η αντιβίωση έκανε δουλεία.
Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι έχει αστάθεια και δεν έχει φάει από την Δευτέρα.
Της έφτιαξα 3 γαρίδες και δεν ήθελε ούτε να τις δει.
Της έβαλα τη μια στο στόμα και τη μάσησε αναγκαστικά για να τη φτύσει, και μετά ούτε που ενδιαφέρθηκε.
Να ανησυχώ ή όχι;
Είναι και η 25η στη μέση που είναι αργία...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Πυρετος και γκρινια...

εγω θα ανησυχουσα....η ασταθεια καθολου δεν μου αρεσει..καθως και το οτι δεν τρωει...και εμενα η δικια μου ειχε πυρετο και της δωσαμε αντιβιωση..και ήδη απο το βραδυ της ιδιας μερας ηταν περδικι...την επομενη δε,σαν να μην εχει απολυως τπτ...καλα..για την ασταθεια τι ειπε ο γιατρος;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν είπε κάτι, δεν το είχα διαπιστώσει. Μπορεί π.χ. να ανέβει στη φωλιά της,
που είναι στο 1 μέτρο από το έδαφος, χωρίς ατύχημα.
Αλλά όταν περπατάει, παραπατάει, σαν να έχει πιει 2 βότκες σε σφηνάκια.
Όχι σε κάθε βήμα, αλλά 1 στα 3 είναι κουνημένα

να την πας στον γιατρο! Το οτι δεν τρωει δεν ειναι καλο σημαδι. Μη περιμενεις να χασει το κεφι της και να πεσει σε ληθαργο για να την πας γιατι τοτε τα πραγματα θα εχουν χειροτερεψει. Να κανετε και την εξεταση αιματος και οτι αλλο χρειαστει για να γινει καλα η γατουλα. Περαστικα!

Mήπως βγαίνει έξω και έχει χτυπήσει πουθενά;:hmm:
Μιας και όπως ανέφερες είναι και η αργία, εγώ θα την πήγαινα σήμερα σε κτηνίατρο να την εξετάσει λεπτομερώς και να είμαι ήσυχη. Επίσης το ότι δεν έχει φάει παρόλο που της έπεσε ο πυρετός μου ακούγεται λίγο ανησυχητικό:hmm:.

ναι....εμενα δεν μου αρεσουν καθολου αυτα τα συμπτωματα....σημερα θα πηγαινα εγω στο γιατρο...:)

Είναι γάτα μέσα-έξω, δηλ. κοιμάμαι στο πάπλωμα σου
και αλωνίζω στα αμπέλια της περιοχής (μένουμε στη Ραφήνα, οπότε έχει αυτή την πολυτέλεια).
Δεν απολύεται να έχει χτυπήσει, ενδεχομένως να είχε κάποια πτώση.
Επίσης, δεν απολύεται να την έχει τσιμπήσει κάτι, π.χ. σκορπιός.
Είναι δεινός κυνηγός (προχθές 3 ποντίκια, χθες 1 φίδι)

Είναι γάτα μέσα-έξω, δηλ. κοιμάμαι στο πάπλωμα σου
και αλωνίζω στα αμπέλια της περιοχής (μένουμε στη Ραφήνα, οπότε έχει αυτή την πολυτέλεια).
Δεν απολύεται να έχει χτυπήσει, ενδεχομένως να είχε κάποια πτώση.
Επίσης, δεν απολύεται να την έχει τσιμπήσει κάτι, π.χ. σκορπιός.
Είναι δεινός κυνηγός (προχθές 3 ποντίκια, χθες 1 φίδι)

απο τη στιγμη που βγαινει και εξω...δυστυχως ολα ειναι πιθανα...το οτιδηποτε μπορει να ειναι...οπωσδηποτε γιατρο αμεσα..

αποκλειεται να εφαγε κανενα δηλητηριο; Πχ καποιο ποντικι που ειχε φαει ποντικοφαρμακο;

α..τωρα το θυμιθικα....οταν λες χτες φιδι..τι εννοεις;..σου το εφερε;το εφαγε; τι;..γιατι ο γιατρος μου μου εχει πει οτι αν φαει κεφαλι οχιας...υπαρχουν καποιες πιθανοτητες να παθει ζημια...(και εμενα μια εξωτερικη γατα ειχε φαει κεφαλι..αλλα εκεινη δεν επαθε τπτ...δεν ειναι ομως απολυτο)..και το συνπτωμα της ασταθειας μπορει να ειναι απο δηλητηριο καθοτι τα δηλητηρια πειραζουν το νευρικο συστημα(..καποια δηλαδη..)

Μπορει επισης να εχει φαει καποια κλωτσια στα πλευρα και να της εχει δημιουργησει μεγαλο προβλημα.Η ασταθεια δεν ειναι καθολου καλο σημαδι,κι εγω θα ελεγα να την εξετασει λεπτομερως γιατρος,και να βγαλετε και ακτινογραφιες.

Καλά μου κάνει εντύπωση, εξήγησες στο γιατρό ότι βγαίνει έξω και ότι μπορεί να έχει φάει ακόμα και φίδι και της έκανε απλώς μια αντιβίωση;:hmm:

Καλά μου κάνει εντύπωση, εξήγησες στο γιατρό ότι βγαίνει έξω και ότι μπορεί να έχει φάει ακόμα και φίδι και της έκανε απλώς μια αντιβίωση;:hmm:

ελα μου ντε.....παντως μερικοι γιατροι..βαρανε στα κουτουρου μια αντιβιωση..λες και ειναι πανακεια για ολα....γενικα μιλαω εννοειται...

και εγω την ιδια απορια εχω με μερικους κτηνιατρους. Πως δινουν φαρμακα χωρις να εχουν προσδιορισει τι εχει η γατα; Παντως αυτη τη γατουλα πρεπει να την δει κτηνιατρος σημερα κιολας :/:

Δεν του είπα του κτηνίατρου για αστάθεια, γιατί δεν το είχα διαπιστώσει.
Και την εξέτασε λεπτομερώς και δεν βρήκε κάτι.
Μην ξεχνάτε ότι όλα αυτά έγιναν χθες το βράδυ.
Στις πιο πολλές περιπτώσεις με μια αντιβίωση την άλλη μέρα η γάτα είναι οκ.
Μας έχει τύχει αυτό το σενάριο ούτε μία, ούτε δύο φορές.
Και μου είπε ο άνθρωπος να τον πάρω την επομένη να του πω.
Ας μην σταυρώνουμε κόσμο χωρίς στοιχεία, δεν είναι ωραίο.
Ούτε φίλος μου είναι, ούτε τον υπερασπίζομαι, απλά δεν βλέπω κάτι μεμπτό στην αντιμετώπισή του.
Χτύπημα δεν προκαλεί πυρετό στο ξεκάρφωτο.
Η δηλητηρίαση χτυπάει νεφρά συνήθως, αίμα στα ούρα, κτλ.
Τέτοιο σύμπτωμα δεν έχει η γάτα.
Επίσης, αν σε τσιμπήσει φίδι, γίνεσαι έτσι:
https://www.pinnaclepeakllamaranch.com/sitebuildercontent/sitebuilderpictures/snakebite1.jpg
Και αυτή είναι η πιο ήπια φωτό που βρήκα.
Τεσπα, μίλησα στον κτηνίατρο και είπε να της κάνουμε αίματος, την πάω τώρα.

Oχι,χτυπημα δεν προκαλει πυρετο στο ξεκαρφωτο,φλεγμονη ομως ή αποστημα λογω δαγκωματος ή χτυπηματος μπορει.

κανεις δεν σταυρωνει κανεναν...αποριες εκφραζουμε..και μαλιστυα εγω διευκρινισα κιολας οτι γενικα μιλαω..

επισης..εγω δεν μιλησα για τσιμπημα..αλλα για φαγωμα του κεφαλιου..που στο κεφαλι υπαρχει το δηλητηριο..και μπορει με καποιες συνθηκες να περασει και στη γατα...αλλο το ενα..και αλλο το αλλο..

Το να φάει μια γάτα το δηλητήριο του φιδιού είναι ακραίο.
Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, η εικόνα της δηλητηρίαση είναι τελείως διαφορετική.
Δεν χρειάζεται να είσαι κτηνίατρος για να διακρίνεις τέτοιες καταστάσεις
και άμα έχεις ζώο στην Ελλάδα οφείλεις να γνωρίσεις πώς να αντιμετωπίσεις κάτι τέτοιο.
Δες π.χ. εδώ: https://www.vetinfo.com/treating-cat-snake-bite.html
Δηλητηρίαση σημαίνει σάλια, αφροί, εμετός, διάρροια, τρέμουλο, φωτοφοβία, πυρετός. Με τη σειρά που τα αναφέρω.
Ένα απόστημα που δίνει 40,6 μπορούμε να το ψηλαφίσουμε, δεν περνάει απαρατήρητο.
Η αιτιολογία του πυρετού παραμένει άγνωστη, ο γιατρός πήρε αίμα και της έκανε ορό και επιπλέον αντιβίωση
και βλέπουμε. Όσο για την αστάθεια, δεν δείχνει σημάδια υπό στρες, το οποίο σημαίνει ότι μάλλον είναι από αδυναμία
και όχι από νευρολογικό πρόβλημα.

Περαστικά στην γατούλα σου!!:):)Εύχομαι να μην είναι κάτι σοβαρό και να της περάσει με την αντιβιωσούλα!!!:):)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back