Πως αντιμετωπίζει τη στείρωση μια γάτα;

erika985

Νεοφερμένο μέλος

Η erika985 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 37 ετών. Έχει γράψει 42 μηνύματα.
Γάτα και στείρωση

Καλησπέρα και Καλή Χρονιά!!
Κατ'αρχάς να ενημερώσω όσους συνομιλούσα πριν 2 μήνες ότι το πόδι της μικρής μου είναι κάτι περισσότερο απο καλά! Δεν φαίνεται καν ότι κάποια στιγμή είχε πρόβλημα!! Και η μικρή δείχνει να το έχει ξεπεράσει! Αλλάξαμε σπίτι, έχει ολόκληρο κήπο δικό της και ειλικρινά, έχω μεγαλώσει πόσα γατιά , αλλά ποτέ δεν είχα ξανασυναντήσει τόσο παιχνιδιάρικο και τσαχπίνικο ΄χαρακτήρα! Βέβαια τώρα, έχουμε το γνωστό θέμα μιας και είναι 7 μηνών! ... Να διευκρινίσω ότι έχει μεν κήπο αλλα είναι σε στυλ ακάλυπτου .. Είναι μεγάλος χώρος αλλά δεν έχει τρόπο να βγει εξω και να έρθει σε επαφή με άλλες γάτες .. Όλη μέρα σχεδόν και όλο το βράδυ κλαίει διότι προφανώς θέλει να ζευγαρώσει .. ΕΜένα δε με ενοχλεί, αλλά τη λυπάται η ψυχή μου την καημένη :( δεν τρώει κιόλας πολυ... Αυτο φταίει ή είναι άσχετο??. ... Έκλεισα ραντεβού στον γιατρό και θα την πάω την Παρασκευή για στείρωση.... Θέλω λοιπόν να ρωτήσω , μετά την στείρωση, θα συνεχίσει να έχει τον ίδιο χαρακτήρα?? Ή θα σταματήσει να παίζει και , και , και .... Επίσης , άκουσα κάποια πράγματα οτι ίσως πάθει κατάθλιψη .. Δε νομιζω όμως πως ισχύει γιατί δεν θα στειρώνονταν τόσες γάτες.. Ετσι δεν είναι? Και επίσης, μετά, πόση προσοχή θέλει ?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πω πω τι μυθοπλασιες ακουγονται για τη στειρωση....:worry::worry::worry: Οχι βεβαια,τιποτα απο αυτα δεν ισχυει! Η γατα σου θα συνεχισει να ειναι οπως ηταν πριν,μονο η σεξουαλικες ορεξεις θα αλλαξουν.
Για το φαγητο μαλλον αυτο φταιει.Εμενα η Σελινα οταν ηταν σε οιστρο ετρωγε 2-3 κροκετες ολη μερα απλα για να επιβιωνει και ειχε ανεβασει και πυρετο. Ολη τη μερα ειχε το μυαλο της στο ζευγαρωμα.
Λοιπον θα ζητησεις απο το γιατρο σου ενεσιμη αντιβιωση μακρας διαρκειας (ωστε να μη χρειαστει να της δινεις χαπι μετα) και απορροφισιμα ραμματα.
Μετα το μονο που θα πρεπει να προσεξεις ειναι να μην κανει μεγαλα αλματα τις πρωτες μερες και να μην πειραζει τα ραμματα.
Να ειναι ζεστα.
Αν ο γιατρος σου σε ρωτησει αν θελεις να την ξυπνησει ή οχι (δλδ να της δωσει αντιδοτο) να πεις να την ξυπνησει γιατι θα ταλαιπωρηθει πολυ λιγοτερο και θα την παραλαβεις ξυπνια και ζωηρη.

Πριν τη στειρωση δεν θα πρεπει να εχει φαει πολλες ωρες και μετα τη στειρωση απεφυγε να της δωσεις φαγητο για 3 ωρες.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Γάτα και στείρωση

Καλησπερα.Οπως ακριβως σου ειπε και η κουνελα..ολα αυτα ειναι μυθοπλασιες.Δες εδω και εδω :)

Ευχαριστώ για την απάντηση :) Και εγώ υπέθετα πως είναι μύθοι αλλα εντάξει ... Μια ανησυχία την είχα!! Ώχ ... αυτό με τα άλματα που λες είναι λίγο πακετάκι ε??? Η πιτσιρίκα δεν κάθεται σε χλωρο κλαρί :worry: .... Και η Ερικα το ίδιο ... Δεν μπορώ ούτε να την χαιδέψω γιατι αν είναι ήρεμη και την χαιδέψω ... αρχίζει!!! Μετά θα σταματήσει αμέσως το κλάμα???

Ευχαριστώ για την απάντηση :) Και εγώ υπέθετα πως είναι μύθοι αλλα εντάξει ... Μια ανησυχία την είχα!! Ώχ ... αυτό με τα άλματα που λες είναι λίγο πακετάκι ε??? Η πιτσιρίκα δεν κάθεται σε χλωρο κλαρί :worry: .... Και η Ερικα το ίδιο ... Δεν μπορώ ούτε να την χαιδέψω γιατι αν είναι ήρεμη και την χαιδέψω ... αρχίζει!!! Μετά θα σταματήσει αμέσως το κλάμα???

Ναι λογικα.Εμενα η δικια μου σταματησε αμεσως.
Μη φοβασαι τοσο για τα αλματα πιστευω δεν θα το επιχειρηση και η ιδια εφοσον θα νιωθει καποιο πονο.
Μην ανησυχεις,ολα θα πανε καλα!
Καλη επιτυχια!

Σε ευχαριστώ και πάλι πολύ .... Πουπουλίνα, διάβασα τους υπερσυνδέσμους που μου έστειλες και η αλήθεια είναι πως χάρηκα πολύ :) :) :)

'Αυριο είναι η "μεγάλη μέρα" μας ... ελπίζω όλα να πάνε καλά και να μη μου ¨"κρατήσει μούτρα" ή αλλάξει συμπεριφορά!! ορισμένες φορές ξέρω πως κάνω το σωστό αλλά άλλες νοιώθω΄τύψεις που θα περάσει κι άλλο χειρουργειο και αυτό γιατί εγώ το επέλεξα! :( :(

Καλη επιτυχια!!! Θα περιμενουμε νεα σας!!!!!:)

Καλησπέρα σας!!! ...
Λοιπόν .. την κάναμε τη στείρωση!! Η μικρή όμως είναι τώρα πολύ φοβισμένη και αγριεμένη ... δε μας πλησιάζει καν ... ούτε εμένα ούτε τον φίλο μου (που του έχει και αδυναμία)!! :( .... Την αντιβίωση της την δώσαμε με τα χίλια ζόρια και τη μισή την έβγαλε.... Επιβεβάιώνονται οι φόβοι μου οτι δεν έπρεπε να της το κάνω .... Ελπίζω τις επόμενες ημέρες να ηρεμήσει!!!!

Οι πρωτες μερες ειναι μην ανησυχεις!!!!! Ολα θα πανε καλα!!!!!!:)

είναι φυσιολογικό δηλαδή? αυτή η αγριότητα που βγάζει? πάμε να την αγγίξουμε και κάνει όπως κάνουν όταν βλέπουν σκύλο και¨"γρυλίζει" γατίσια (καταλάβατε τι εννοω)... Όλα έτσι κανουν? Φοβάμαι περισσότερο επειδη πριν 2 μήνες είχε κάνει την εγχείρηση για το ποδαράκι της αλλα δεν ήταν έτσι ... 'Ηταν πιο ήρεμη ... πόλύ πιο ήρεμη!!

Μην φοβασαι..απλα εχει φοβηθει απο την επισκεψη στο γιατρο κλπ.
Το χαπι της αντιβιωσης ομως..πρεπε να το παιρνει κανονικα.Υπαρχει ενα κολπακι.Παρε μια βιταμινουχα παστα απο τον γιατρο..ή μια παστα για τις τριχομπαλες.Θα τριψεις το χαπι σε μια μικρη ποσοτητα παστας(οσο λεει η δοσολογια)
,θα την ανακατεψεις με το τριμμενο χαπι..και αυτο..θα το βαλεις επανω στο χερακι της(επανω στο πατουσι δηλαδη..οχι απο κατω) Αναγκαστικα αυτη θα το γλυψει για να καθαριστει..και ετσι θα την φαει.
Παντως α το καλυτερο ειναι ενεσιμη αντιβιωση μακρας διαρκειας..αλλα δυστυχως δεν την κανουν ολοι οι γιατροι.
Καλη αναρρωση..:)
ΥΓ..αυτη η συμπεριφορα..εχει σχεση με το οτι φοβηθηκε στο γιατρο..σαφεστατα και δεν εχει επιγνωση πως εχει στειρωθει..

Α μου φαίνεται καλό αυτό που μου λές... Αλλά ζήτησα απο το γιατρο σιρόπι όταν με ρώτησε σιρόπι ή χάπι γιατί το θεώρησα σαν πιο εύκολο ... Αλλα μπάαα..... ΄Μπορώ να κάνω το αντίστοιχο και με το σιρόπι? εγώ σκέφτηκα να το ανακατέψω στην κονσέρβα της ...

χμ..με το σιροπι και την παστα..οχι.
Στο φαγητο της ναι...(υγρη τροφη εννοειται)...αλλα θα πρεπει να βαζεις μικρη ποσοτητα φαγητου..για να το τρωει ολο ομως..και συνηθως τους μυριζει το σιροπι..και δεν το τρωνε..:)

Με το πόδι της όταν ήταν το έπινε στο γάλα της και το έπινε το περισσότερο ... Στην κονσέρβα τώρα δεν ξέρω .. Θα το δοκιμάσω αύριο .. Άν της βάλω μόνο το σιρόπι στο πόδι? είναι αρκετά παχύρευστο..

το θεμα ειναι να μπορεσει να σταθει το σιροπι επανω στο ποδι..και να μην πεσει..τι να σου πω..:)
Εγω αν δεν μπορουσα..απλα θα πηγαινα παλι στο γιατρο..για να μου δωσει χαπια.Την αντιβιωση πρεπει οπωσδηποτε να την παιρνει..και οση ακριβως ποσοτητα πρεπει.:)

Θα προσπαθήσω και αύριο με την τροφή και βλέποντας και κάνοντας!! ... Πιστεύω με το φαι θα την ξεγελάσω γιατί αν πεινάει δε νομίζω να μην το φάει .. Άντε να περάσουν οι μέρες να ηρεμήσει το κοριτσάκι μου!!!! ΑΑΑΑΑΑ!!!! Έμαθα και ένα καλό νέο ... Είπε ο γιατρός πως ίσως να μη χρειαστεί να κάνει εγχείρηση για να βγάλει το καρφάκι απο το πόδι της γιατί ήταν πολύ μικρή όταν το έσπασε, οπότε το πιθανότερο είναι να μεγαλώσει το κόκκαλό της και να "θαφτεί" το κόκκαλο μέσα και να μην την επηρεάζει πουθενα!! :) .... Μακάρι γιατί το καημένο έχει κοπεί σε χίλιες μεριές και είναι μόνο 7 μηνών!

*να θαφτεί το καρφί στο κόκκαλο

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Περαστικα της,καλη αναρρωση!

ευχαριστούμε πολύ .... Βέβαια γίναμε καλά!! :) :) :) ... Ηρεμήσαμε, παίζουμε, γουργουρίζουμε .... :) Όλα εντάξει!!! :)

Καλησπέρα σε ολους :) Ξέρω οτι εχουν γραφτεί άπειρα πραγματάκια σχετικά με την στείρωση στο φορουμ για αυτο και ζητώ συγνώμη που θα σας ζαλίσω ξανα! Σε λιγο καιρό (1 - 1 1/2 μήνα) θα παω την γατούλα μου για στείρωση και εχω αρχίσει να αγχώνομαι εκ των προτέρων ! Κάθε φορα που πάμε στον κτηνίατρο για εξετάσεις και εμβόλια , η γατούλα τρομάζει πολύ και κλαίει και εκει και σε ολη την διαδρομή ( δεν της αρέσει και η γατοφόρος) . Ο κτηνίατρος μου είπε πως την ημέρα της στείρωσης εαν το επιθυμώ μπορεί το γατάκι να μείνει το βράδυ στην κλινική , Σκέφτομαι να το κάνω μιας και θα είναι σε καλά χέρια και θα αναρρώσει κάπως καλύτερα μέχρι να την πάρω την επομένη. Αυτο που με προβληματίζει είναι οτι οταν συνέλθει απο την αναισθησία και βρεθεί κλεισμένη σε ενα κλουβί χωρίς γνώριμα πρόσωπα θα έχει που θα έχει τον πόνο της θα κλαίει και επειδή θα νιώθει εγκλωβισμένη . Αλήθεια τα γατάκια μετά απο ολη αυτη την εμπειρία θυμούνται τίποτα ; Δεν θέλω οταν την φέρω σπίτι να σκέφτεται '' γιατι μου το έκανες αυτο;;;εγω νομιζά πως μαγαπουσες '' Ξέρω πως η στείρωση γίνεται για το καλό τους αλλα σίγουρα αυτα δεν το αντιλαμβάνονται , για αυτο και ρωτάω απο ολη αυτη την εμπειρία τι είναι αυτο που μπορούν να αντιληφθούν και ποσο γρήγορα ξεχνάνε αυτη τους την εμπειρία .

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back