Πως μπορώ να εκπαιδεύσω δύο νεογέννητα γατάκια;

katerina10

Περιβόητο μέλος

Η katerina10 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 43 ετών και μας γράφει από Ηράκλειο (Αττική). Έχει γράψει 4.256 μηνύματα.
Οκ..Πήρα 2 γατουλινάκια και τα αγαπώ και τα δύο και σίγουρα το εισπράττουν αλλά έχω 2 βασικά προβλήματα!!

1.Όταν μαλώνω το ένα ...νομίζει το άλλο ότι μαλώνω αυτό!!!!:blink:

2.Όταν έχω το ένα αγκαλιά το άλλο κάνει μπάμ ότι ζηλεύει...αλλά τι να κάνω..??Αν πάρω και τα δύο το ένα ποδοπατάει το άλλο και το ποδοπατημένο φεύγει τσαντισμένο.

Δηλαδή..δεν είναι και τρελά προβλήματα αλλά ε..ας μιλήσουν οι ομοιπαθείς...ΤΟ κάνουν και οι δικές σας γατούλες??

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Διαχωριζε τα περισσοτερο να τα φυσας οταν τα μαλώνεις λεγοντας μη ετσι δε θα μπερδέυονται μαλλον φωναζεις λιγο γι αυτο τρομαζει και το αλλο. Φυσικα και θα ζηλευουν μπορεις να τα χαιδευεις ενα με το ενα χερι κι ενα με το αλλο και να τα βαζεις χαιδευοντας τα να τρωνε μαζι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Διαχωριζε τα περισσοτερο να τα φυσας οταν τα μαλώνεις λεγοντας μη ετσι δε θα μπερδέυονται μαλλον φωναζεις λιγο γι αυτο τρομαζει και το αλλο. Φυσικα και θα ζηλευουν μπορεις να τα χαιδευεις ενα με το ενα χερι κι ενα με το αλλο και να τα βαζεις χαιδευοντας τα να τρωνε μαζι.

Γιασμίν, ευχαριστώ κατ αρχάας.Και ισχύει ότι φωνάζω δυνατά αλλιώς δεν παίρνουν μπρος..!!!:/:Όλη η γειτονιά ξέρει ότι υπάρχει μία τρελή που φωνάζει όλο μη!!Αλλά είναι και αυτά...ειδικά η Ήλια!!!Αν κοιτάω αυτό που κάνει φασαρία και του φωνάζω λες να το καταλαβαίνει το άλλο????:hmm:Καλέ το ένα έρχεται στην αγκαλιά μου το ένα και το άλλο είναι στο κρεββάτι και μας κοιτάει και καλά αδιάφορα, αλλά πάω μαζί με αυτό που έχω αγκαλιά και καθομαστε και τα 3 ..αλλά και πάλι το ένα με τραβάει το άλλο με δαγκώνει για να πάω πιο κοντά!!!Απλά δεν θέλω να τσακωθούν ποτέ για αυτόν τον λόγο..για αυτό ρωτάω!!!!

Αχ...ξέχασα το

3.Αποκτούν πληγές πανεύκολα...μιλάμε για πολύ ξύλο!!!!!!!Μάλλον...από τις πληγές το συμπεραίνω!!!

Καταρχας καλυτερα να μην φωναζεις ( μεταξυ μας δεν πιανει ουτε στους ανθρωπους που καταλαβαινουν οποτε απλα τρομαζουν) καλύτερα φυσηξε τα δυνατα και απομακρυνε τα η κλεισε το ζαβολιαρικο μονο του δεκα λεπτα. Γενικα προσπαθησε να τα καθυσηχαζεις και να δινεις μια ατμόσφαιρα ηρεμης αγαπης μοιρασμενης οπως σου ερχεται καθε φορα αλλοτε το ενα αλλοτε και τα δυο. Θα το δεχτουν, τωρα μαλλον αισθανονται ασταθη και ανασφαλη...
Τροποι μαλωματος μαμας γατας: δαγκωμα στο αυτακι, αδιαφορια, φυσημα στη μουρη,μπατσακι ελαφρυ με το πατουσακι, πιασιμο απο το σβερκακι και απομακρυνση.. εναλακτικα ψεκασμα με νερο για ανθρωπους

Αχ...ξέχασα το

3.Αποκτούν πληγές πανεύκολα...μιλάμε για πολύ ξύλο!!!!!!!Μάλλον...από τις πληγές το συμπεραίνω!!!

Σ' αυτή την ηλικία είναι φυσικό να παίζουν και λίγο ξύλο, που είναι παιχνίδι για τις γάτες. Προφανώς δεν έχουν μάθει ακόμα τα όρια, δηλαδή πόσο να γρατζουνίσουν, πόσο να δαγκώσουν κ.λπ. Δεν είναι τίποτα τρομερό, τα περισσότερα γατάκια περνούν απ' αυτό το στάδιο και είσαι τυχερή που δεν το περνούν στα χέρια και τα πόδια σου.:P Θα μάθουν μεγαλώνοντας.

Σ' αυτή την ηλικία είναι φυσικό να παίζουν και λίγο ξύλο, που είναι παιχνίδι για τις γάτες. Προφανώς δεν έχουν μάθει ακόμα τα όρια, δηλαδή πόσο να γρατζουνίσουν, πόσο να δαγκώσουν κ.λπ. Δεν είναι τίποτα τρομερό, τα περισσότερα γατάκια περνούν απ' αυτό το στάδιο και είσαι τυχερή που δεν το περνούν στα χέρια και τα πόδια σου.:P Θα μάθουν μεγαλώνοντας.
Αυτό ξαναπέστο,εμείς που πήραμε τον Σειριο 35 ημερών,με έχει κάνει πειραματόζωο.Αφού δαγκώνει,του κάνω "μη" και δοκιμάζει να δει μέχρι που τον αφηνω να βυθίσει τα δόντια του.Αλλά έχει μάθει ήδη να μη βγάζει νύχια όταν παίζουμε,το σαμαράκι(χτες βγήκε και στην αυλή με άλλες γατουλες με πολύ μεγάλη επιτυχία) και προχωράμε!:up:

πολύ σωστά όλα αυτά που σου είπαν , οι φωνές ακόμα και φωνές χαράς να είναι τα τρομάζουν και δεν καταλαβαίνουν το γιατί και έχε υπόψη σου ότι και αυτά σε δοκιμάζουν, βλέπουν μέχρι που τα πέρνει να ζουζουνίζουν και πάνε για το "λίγο" παραπάνω:P

έτσι και η Άρια πήγε για το "λίγο" παραπάνω πέρνοντας φόρα και πέφτοντας με τα μούτρα μέσα στο πιάτο του Νίκου όταν είμασταν στο τραπέζι, δεν της φώναξα απλά την έβγαλα στο μπαλκόνι μόνη της την ίδια στιγμή και έμεινε εκεί τιμωρία, όχι για πολύ μόνο μέχρι να φάμε, δεν το έχει επιχειρήσει ξανά από τότε, ούτε καν ζητιανέβει για φαγητό όταν εμείς τρώμε:)

και το φύσιμα στην μουρίτσα πιάνει και είναι κάτι πολύ προσωπικό δεν πρόκειτε να τα μπερδέψει

αν τώρα εγώ πάω και της πετάξω κανα μεζεδάκι πάνω από το τραπέζι θα την μπερδέψω και πολύ πιθανό είναι να ξαναορμήξει στο πιάτο μας, οπότε πρέπει να είσαι αυστηρή και ανένδοτη σε κάποια πράγματα μην στέλνεις λάθος μυνήματα γιατί αλλιώς δεν θα φταίνε αυτά που δεν καταλαβαίνουν

επίσης δεν τους τραβάω εγώ στην αγκαλιά μου, τα χαϊδέβω και τα 2 ταυτόχρονα, όπως σου είπαν ή μία το ένα και μια το άλλο εναλάξ και αν είναι για αγκαλιές με όλους μαζί θα είναι επειδή ήρθαν και οι 2 μαζί σε εμένα οπότε είναι φιλικοί και ο ένας προς τον άλλο, δεν τους βάζω εγώ δηλαδή μούρη με μούρη με το ζόρι για να τους έχω και τους δύο στην αγκαλιά μου

Οι γάτες μου ειναι 3 χρονών (η Εστεέ) και δυο χρονών ( Σακίρα τζούνιορ και Ισαβέλλα) και πότε δεν εχουμε προβλημα με τα χάδια πια. Ισως επειδη ειναι ζηλιάρες και μαλώνουν για το ποια θα κάτσει πρώτη στην αγκαλιά μου ετσι ωστε να μην προλαβει κάποια άλλη..Αυτα όλα πριν τις στειρώσεις γιατι τωρα καθώς ειναι στην αναρρωση και παιρνουν αντιβίωση δεν προλαβαινουν να κρυφτουν μολις με βλέπουν:(Πιστευω όμως οτι θα περάσει και αυτο...Τα δικά σου πάντως ειναι μωρά ακόμα, και η Σακιρα και η Ισαβέλλα οταν ηταν μωρα (είναι και αδερφές) τα ιδια εκαναν, όποτε χαιδευα την μία απομακρυνόταν η αλλη και κοιταζε παραπονιαρικα αλλα εξοικειωθηκαν με το να τα χαιδευω ταυτοχρονα και ποτε μα ποτε να μην τους φωνάζω.Γι' αυτο τωρα δεν καταλαβαινουν τίποτα και εχουν γινει τέρατα αδιαφοριας (εκτος απο τη στγμη που εμφανιζομαι με την συριγγα για την αντιβιωση):D

περναω τα ιδια και χειροτερα.εχω τρια γατακια και η μια ειναι μικρη και ζημιαρα.ψαχνω τροπο να την "μαλωσω" χωριs να φοβουνται τα αλλα δυο και χωρισ να φωναζω αλλα τιποτα.εχετε καποι ιδεα???

θα πρέπει να την πιάσεις επαυτοφόρο γιανα καταλάβει για ποιό πράγμα την μαλώνεις, σε τι είδους ζημιές αναφαίρεσαι? υπάρχουν πολλές:lol:

Για όσους έχουν 2 γάτες

Κατερίνα, έχω 3 γάτες κι αυτή τη στιγμή φιλοξενώ και μια τέταρτη.
Τον χειμώνα που μας πέρασε αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα με σένα, Έβρισκα τον δεύτερο γατούλη μου γεμάτο νυχιές και γδαρσίματα, προφανώς από τον μεγάλο που είναι θηρίο (σε όγκο).
Όταν τύχαινε και ήμουν μπροστά, τον μάλωνα και τους χώριζα.
Στην πορεία βαρέθηκε το "παιχνίδι" αυτό, και μετά ανακάλυψε μάλλον την σεξουαλική παρενόχληση. Εκεί να δεις κλάμα ο μικρός. Σ'αυτή την περίπτωση του 'ριχνα 2-3 στον πισινό και εξαφανιζόταν.
Τώρα ζούμε το εξής σκηνικό, όταν βαριέται ο μικρός, πηγαίνει από μόνος του και πειράζει τον μεγάλο, για να αρχίσουν τα παιχνίδια και στην συνέχεια τα γλυψίματα.
Πάντως εκεί που δεν του περνάει ακόμα είναι στο φαγητό. Μόλις γεμίσω το πιάτο, τρέχει ο μεγάλος με την μικρή (την τρίτη) και ο καημενούλης ο δεύτερος κάθεται σε μια γωνιά, περιμένει να τελειώσουν τα θηρία και μετά να πάει κι αυτός να φάει.

Υπομονήμ θα στρώσουν που θα πάει.

Κι εγώ έχω 2 μωράκια, 3 μηνών πλέον και 2 κιλά το καθένα, αρσενικά και τα 2 (ο ένας είναι και βετζετέριαν σαν τη μαμά του :P αλλά τον ξεγελάω με κροκετούλες! - καλά το ήξερα ότι τα κατοικίδια μιμούνται ως ένα βαθμό τους ιδιοκτήτες τους αλλά δεν περίμενα και τόσο!!)

ωστόσο, είναι υπέροχοι χαρακτήρες! Όσο περνάνε οι μέρες τα ερωτεύομαι ακόμα περισσότερο!
Όταν κάνουν αταξίες, φωνάζω το χαρακτηριστικό "κάτω!" ή "εεεεε!!" ή επιφώνημα πόνου όταν με πληγώνουν με τα νύχια τους, με "σσσσσσσ" ή σφύριγμα και τέλος πάντως τους μιλάω προειδοποιητικά και φαίνονται να το καταλαβαίνουν γιατί εγκαταλείπουν αμέσως νιαουρίζοντας! Έχω πάθει την πλάκα μου! Κυρίως ο Ωρίωνας που τον έχω εκπαιδεύσει περισσότερο :P Ο Ορφέας δεν είναι τόσο ζημιάρης.
Δε φαίνεται να ζηλεύουν καθόλου μεταξύ τους, παίζουν συνέχεια χωρίς να τραυματίζονται, τους πιάνω συχνά να δίνουν φιλάκια και τρώνε μέχρι κι απ'το ίδιο πιάτο πολλές φορές!
Όσον αφορά σ'εμένα, θέλουν να βρίσκονται στον ίδιο χώρο που είμαι κι εγώ είτε για να παίξουν είτε απλά για να ξαπλώσουν, κοιμόμαστε πλέον μαζί γιατί αλλιώς χαλάνε τον κόσμο! Και έχουν βελτιωθεί στον ύπνο αφού κοιμούνται όσο κι εγώ χωρίς να με ενοχλούν! Ο Ορφέας στα μαλλιά μου και ο Ωρίωνας.. παντού! Μόνο το πρωί ο τελευταίος έχει σε κάποια στιγμή όρεξη για παιχνίδια αλλά του λέω να μ'αφήσει ήσυχη και σταματάει! :lol:
Στον Ορφέα αρέσει το ζεστό νερό και στον Ωρίωνα η μουσική! Κυρίως το τραγούδι.
Είναι χαδιαρόγατα και με προσέχουν πολύ. Βέβαια τελευταία λόγω ζέστης κοιμούνται πολλές ώρες (ειδικά το μεσημέρι) αλλά νομίζω ότι θα συνεχίσουν να είναι αυτοί οι υπέροχοι χαρακτήρες :inlove:

Κατερίνα, νομίζω πως μόνο με αγάπη και υπομονή θα έχεις αποτελέσματα. Επίσης η "συναισθηματική" επικοινωνία είναι η καλύτερη ;)

Εύχομαι καλό καλοκαίρι σε όλους!

Orion ειναι τριών μηνών και 2 κιλά;Εμάς γιατί κοντευει τεσσάρων και είναι 1800;:confused:

2100 για την ακρίβεια! :P Χθες ζυγιστήκαμε. Ο κτηνίατρος έπαθε πλάκα! Λέει θα γίνουν τουλάχιστον 5 κιλά και τα 2.

εχω και γω δυο'ειναι αδερφακια και εχουν περασει απο ολα τα σταδια αγαπης τσακωμου ζηλιας τα παντα.τα ιδια την βρισκουν την ακρη τους ,σημασια εχει εμεις να ειμαστε σταθεροι να μην εχουμε αδυναμια στο ενα περισσοτερο απο το αλλο και να εντοπισουμε τα ΄΄κουμπια ΄΄τους.το ενα μου γατακι.ο μουκιος ειναι φοβιτσιαρης και ευαισθητος.δεν του παρεχω περισσοτερες ελευθεριες αλλα το μαλωνω μια φορα και καταλαβαινει.στον μουρ που ειναι απαιτητικο και δεν στεναχωριεται ευκολα του μιλαω πιο εντονα.παντα οταν ειναι μαζι τα χαιδευω ταυτοχρονα η αν με πατανε τα κατεβαζω και τα δυο οσο κι αν θελω αγκαλιτσα.και νομιζω το πιο σημαντικο ειναι οτι τα γατια μοιαζουν πολυ με τους ανθρωπους γι αυτο δεν πρεπει να τα αντιμετωπιζουμε ουτε ως κατωτερα ουτε ως ανωτερα αλλα ισοτιμα.με τα γατια μου αληθεια συννενοουμαι αψογα

2100 για την ακρίβεια! :P Χθες ζυγιστήκαμε. Ο κτηνίατρος έπαθε πλάκα! Λέει θα γίνουν τουλάχιστον 5 κιλά και τα 2.

Φαντάσου!!!Το δυδιμάκι του έχει φτασει τα 2500!!!!:blink::blink::D:D

Χριστιάννα έχω μια ερώτηση.Εγώ πειράζει που δεν γίνεται να πάρω και τα 2 αγκαλιά γιατί το ένα τσαντίζεται(είναι και θηρία)και φεύγει πάντα???Έτσι όταν μου έρχεται το ένα από τα δύο, τότε απλά το παίρνω αγκαλιά το χαιδεύω και όταν πλέον σκάσω από τη ζέστη(ζήτημα λεπτών)το μεταφέρω πάνω στο άλλο και κάθομαι και τα χαιδεύω..Το χειμώνα που δεν θα κάνει τόση ζέστη μάλλον θα τα παίρνω να μου ζεσταίνουν το κρεββατάκι μου:P

κατερινα πιστεψε με το χειμωνα θα περνας τελεια γιατι θα θελουν σαν τρελλα να κοιμαστε και οι τρεις!!!!!επισης ξερω οτι τα γατια αποροφουν ολη την αρνητικη ενεργεια χωρις να επειρεαζονται σε αντιθεση με τα σκυλακια που στεναχωριουνται γιατι την παιρνουν ολη.γι αυτο οι μαγισσες ειχαν μαυρη γατα!παντως νομιζω οτι ειναι καλυτερο να εχεις 2 γατακια απο ενα γιατι δε νιωθουν μοναξια και ξεδινουν το ενα με το αλλο και οχι πανω σου η στα επιπλα:up:

πως βαζετε φωτογραφιες?

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back