Πόσες ώρες περνάτε με τις γατούλες σας;

christianapulp

Νεοφερμένο μέλος

Ο christianapulp αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 47 ετών. Έχει γράψει 117 μηνύματα.
Απέκτησα έναν γατούλη πριν λίγο καιρό χωρίς να το έχω προγραμματισει. Πάντα ήθελα πάρα πολύ ένα γατούλι ή ένα σκυλάκο αλλά δεν το αποφάσιζα γιατι μένω σε διαμέρισμα και λείπω 12 ώρες την ημέρα στην δουλειά.Στις διακοπές μας με το αγόρι μου όμως όταν πετύχαμε ένα μωρούλι μέσα στην μέση ενός δρόμου να κλαίει , μισότυφλο και έτοιμο να πεθάνει απο την πείνα δεν το σκεφτήκαμε καν.Τώρα είναι στη ζωή μας η νούμερο ένα προτεραιότητα.
Το θέμα είναι οτι τα δεδομένα αυτά δεν έχουν αλλάξει.Λείπουμε απο το σπίτι για δουλεια, και αυτό είναι μόνο του:/:.Φυσικά όταν γυρίζουμε έχει όλη την προσοχή μας.Χαδάκια, κρυφτό, μπάλα...Αλλά πρέπει και να φάμε, να ξεκουραστούμε, να κοιμηθούμε.Τελικά (εκτός απο το χάιδεμα στον καναπέ και το κρεβάτι)άντε να περνάμε κανα δύωρο την ήμέρα δινοντάς του αρκετά ερεθίσματα να κινηθεί και να βγάλει τα ενστικτά του. Ετσι καταλήγει μερικές φορές εκνευρισμένος να γλύφεται και να μην μας αφήνει να τον αγγιξουμε παρα μόνο αν δεχθούμε το παιχνίδι "ξεσκίζω με τα δοντάκια βελόνες μου το χέρι της μαμας και του μπαμπα".
Είμαι υπερβολική; Μήπως όλες οι γάτες περνάνε τις τσαντίλες τους έτσι κι αλλιώς; Εσείς πόσες ώρες ασχολείστε πραγματικά;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημέρα... Καταλαβαίνω πως περνάς όση ώρα μπορείς με το γατόνι σου. Σίγουρα νιώθει λίγη μοναξιά, έχεις σκεφτεί να φέρεις στο σπίτι ακόμα ένα γατάκι??? Αν είχε μεγαλώσει μαζί και με άλλα γατιά σίγουρα δεν θα σας δάγκωνε γιατί θα καταλάβαινε ότι πονάει όταν το κάνεις αυτό και επίσης θα περνούσε πιο ευχάριστα την ώρα του όταν θα λείπατε από το σπίτι... Εγώ περνάω μαζί με τα γατιά μου 3-4 ωρές κάθε μέρα και είναι και 3, δεν με έχουν γρατσουνήσει ποτέ πάνω στο παιχνίδι... Αν πάλι σου είναι λίγο δύσκολο να φιλοξενήσεις άλλο ένα δεν ξέρω τι να πω, δουλεύεις πολλές ώρες και καταλαβαίνω πως θες και να ξεκουράζεσαι. Ελπίζω να βρεις μια λύση. Πάντως αν το σκέφτεσαι για ένα ακόμα γατάκι θα δεις πως θα είστε όλοι πιο χαρούμενοι, είναι το κάτι άλλο να τα βλέπεις να παίζουν...:D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Όταν απέκτησα το πρώτο γατάκι μου, στο δικό μου πλέον σπίτι (έμενα μόνη μου τότε) έλειπα κι εγώ σχεδόν όλη μέρα. Συνήθως έφευγα τα χαράματα για Αθήνα κι επέστρεφα βράδυ :hmm::hmm: Βέβαια είχα πάντα την τηλεόραση και τα φώτα αναμμένα, αλλά δεν υποκαθιστούν την ζωντανή παρουσία. Εγώ τότε πήρα και δεύτερο γατάκι. Το βρήκα ταλαίπωρο κι εκείνο και το κράτησα. Νομίζω πως έκανα καλά και τουλάχιστον είχανε παρέα.....
Το δάγκωμα που αναφέρεις σε κάποιο ποσοστό είναι αναμενόμενο, σε όλα τα γατάκια που μεγαλώνουν. Κάποια στιγμή σταματάνε. Ενδιάμεσα, όταν δαγκώνει απομάκρυνε το χέρι, να παίζετε ήρεμα κι αν επιμενει να σταματάς να του δίνεις σημασία.
Έγώ σήμερα (αν εξαιρέσω την περίοδο των εγγραφών γιατί λείπω πάρα πολύ) είμαι με τα γατάκια τα πρωινά. Βέβαια συνήθως κάνω δουλίτσες...Εννοείται πως μεσημερι και βράδυ που είμαι πιο χαλαρή, περνάμε περισσότερο "ποιοτικό" χρόνο μαζί :):) Δεν παίζω και πάρα πολύ μαζί τους, αλλά παίζουν μεταξύ τους (είναι 3 τώρα). Περισσότερο περνάω το χρόνο μου μαζί τους με χαδάκια κι αγκαλίτσες

Το έχω σκεφτεί (διπλή χαρά:):)) αλλά με τον Νίκο μένουμε και οι δύο μόνοι μας και περνάμε λίγες μέρες στο σπίτι του ενός και λίγες στου άλλου και μη έχοντας αυτοκίνητο τώρα κάποιοι ταξιτζήδες ήδη δεν μας παιρνουν με τον γατούλι κι ας είναι μέσα στο κλουβάκι του:mad:.Φαντάζεσαι με 2 κλουβιά στα χέρια...

:hmm::hmm::hmm:
Αυτό είναι ενα θεματάκι.... Ε, μα μείνετε κι εσείς μαζί, θυσιαστείτε για τα γατάκια... :lol::lol:
Εντάξει πλάκα κανω. Μπορεί να πάρεις δεύτερο κάποια άλλη στιγμή της ζωής σου. Εξάλλου δεν είναι απαραίτητο για την επιβίωση του πρώτου. Απλά θα είχε παρεούλα. :):) Προς το παρόν έχει τη μαμά και το μπαμπά του κι άφθονη αγάπη. Απλά άφηνε αναμμένα φώτα και τηλεόραση

εγω δυστυχως δεν μπορω να παρω δευτερο γατακι για να εχει παρεουλα το κατσουλι μου:(. δεν εχω συγκεκριμενο προγραμμα οποτε μπορει μια μερα να ειμαι ολη μερα σπιτι και να ειμαστε παρεα, μπορει να μην παιζουμε συνεχεια ή να χαιδευομαστε αλλα ειμαστε μαζι, μπορει ομως και να λειπω ολη μερα. εχει υπαρξει φορα που να εχει μεινει μονη της 30 ωρες. ειχε φαγητο νερο και αναμενο φως οταν μπηκε στο σπιτι η μανα μου δεν την αφησε σε ησυχια . τριβοταν στα ποδια για καμια ωρα ακομα και την ωρα που πηγε η μαμα στην τουαλετα:lol:.

ξερω οτι νοιωθει μοναξια πολλες φορες αλλα νομιζω πως νοιωθει και την αγαπη μας οποτε μαλλον καπως ισοσταθμιζονται τα πραγματα.
οταν βγαινω ακομα και για δυο ωρες και την κλεινω μεσα νοιωθω πολλες τυψεις και στεναχωριεμαι πολυ. προχθες κανονισα την εξοδο μου ωστε να μεινει οσο γινεται λιγοτερο μονη της!
christianapulp ευκαιρια να πεισεις τον νικο να περνατε πιο πολυ ωρα σπιτι σου:lol:

Φανταστείτε ότι δεν καταφέρνουν οι γονείς μας, που μας πρήζουν για γάμο να το καταφέρει το γατί:P:lol::lol:

ειδες ευκαιρια να τους κανετε να σταματησουν να γκρινιαζουν και να εφαρμοσεε το στριβειν δια της στγκατοικισης. συγκατοικουμε για να μην ειναι μονα τα γατια και μετα...:lol::lol::lol::lol:

Απο οτι κατάλαβα ειναι μικρό ακόμα το γατάκι σου, για αυτό θέλει παιχνίδια και προσοχή.
Μην ανησυχεις, σιγα σιγα θα μεγαλώσει και δεν θα ειναι τοσο απαιτητικό, δεν θα έχει τοση ανάγκη.
Φαντάσου κι εγώ λείπω όλη μέρα σχεδόν. Με το Ραούλ (7 ετών περίπου) παίζουμε λίγο το πρωί και λίγο το βράδυ. Κατα τα άλλα ασχολείται μόνος του στο μπαλκόνι και κοιμόμαστε το βράδυ μαζί ή μου κάνει παρέα όταν είμαι στον υπολογιστή. Ούτε πολλά-πολλά χάδια θέλει.

Πάντως και εγώ όταν δούλευα τον έβλεπα τον Φρού μου μόνο το πρωί πρίν φύγω που τον ταίζα και μετά το βράδυ αργά που έπεφτα να κοιμηθώ...Ούτε κάν προλαβαίναμε να παίξουμε....Όμως έβρισκα όλα τα παιχνίδια του σκορπισμένα στο σπίτι, που σημαίνει πώς έπαιζε μόνος:P
Υστερα συνήθησε τόσο πολύ αυτό το ωράριο που όποτε πάω για ύπνο έρχεται κατευθείαν μαζί μου και μένει όλη νύχτα μέχρι να σηκωθώ δίπλα μου...συνηθησμένος ο καημένος να είναι μαζί μου μόνο τότε:/:

Η καλύτερη λύση για το δικό σου τώρα που είναι μικρό πάντως(και θα μπορέσει να προσαρμοστεί), είναι πραγματικά μια παρέα ενός άλλου γατουλίνου, σκέψου το, θα ησυχάσεις και εσύ στην ιδέα πώς δεν είναι μόνο του;)

εμενα ειναι κ πολλοι οποτε δεν βαριουνται ο μονος που μελαγχολη οταν φευγω ειναι ο ζυλιτο παει κ καθετε οπως ειδαμε απο την καμερα του υπολογιστη πισω απο την πορτα κ περιμενει ακομη κ εαν ειναι ο κυριακος στο σπιτι

μια φορα μου ειπε η μαμα πως οταν εφυγα απο το σπιτι καθησε πισω απο την πορτα και εκλαιγε το μωρο μου παρ'ολο που ηταν τοσος κοσμος εδω. το μαναρακι μου.

Ισως ηρθε ο καιρος να περνατε περισσοτερο χρονο σπιτι σου...:P
Εκτος αυτου, το να μετακινεις το γατακι δεν ειναι πολυ ευκολο για εκεινο. Πρεπει να προσαρμοζεται στο καινουργιο περιβαλλον συνεχεια. Εχω ακουσει, πως οι γατες δενονται με τον χωρο που ζουν, και οχι με το "αφεντικο" τους. Και το εχω διαπιστωσει με την σαρδελα, που οταν την πηρα φετος στη χιο για διακοπες, εκανε συνεχεια εμετους και ολο κοιμοταν.

Μπορεις να παρεις δευτερο γατακι, και να τα αφηνεις μονα τους οταν εσυ μενεις στο αγορι σου.
Το μονο που εχεις να κανεις, ειναι να πηγαινεις μια φορα τη μερα για να τους βαζεις φαι, αμμο, νερο κτλ...Απο τη στιγμη που θα εχουν παρεα το ενα το αλλο, δεν νομιζω οτι τιθεται θεμα μοναξιας οταν λειπεις.;)

Το δεύτερο γατάκι θα ήταν όντως η καλύτερη λύση. Με τον Σάκη δεν έχω στάνταρ ώρες που περνάω μαζί του. Τα πρώτα χρόνια που πήγαινα στη σχολή καθημερινά δεν τον έβλεπα πολλές ώρες, τα τελευταία δύο χρόνια που είμαι περισσότερες ώρες στο σπίτι περνάμε πιο πολλές ώρες μαζί.

εγω αλλες φορες ασχολουμε πολυ και με βαριετε κι αλλες λιγοτερο ειμαι σιγουρη παντος πως δεν εχει προβλημα αφου εχει πολλα πραγματα να κανει στον κηπο και συνηθως κοιμαται:happy:
καμια φορα τον περνω αγκαλιτσα και βλεπουμε τηλεωραση:P εγω δηλαδη γιατι αυτος κοιμαται..

Εγω είμαι αρκετές ώρες στο σπίτι΄. Τα Σ/Κ όλη την ημέρα εκτός εάν βγούμε. Πάντως ασχολούμαι πολύ λίγο (όσο χρειάζεται για να τους βάλω φαγητό, να αλλαξω άμμο και να παιξω λιγο-ουτε μιση ωρα συνολικά). Συνήθως εκείνες ασχολούνται μαζί μας οσο μας βλέπουν!;)

Με τον Σπύρο τον φίλο μου καθόμαστε όλη μέρα στο σπίτι με τη μικρούλα Μίτσι τώρα που τέλειωσε η εξεταστική.Δεν μπορούμε να την αφήσουμε στιγμή μόνη της..είναι ακόμα πολύ μικρούλα:redface:

Εγω δυστυχως τον Σαββουλη δεν τον εχω εδω... :( Αλλα οταν ειμαι στο χωριο οσο περισσοτερο μπορω, τον ταιζω, τον χαιδευω, τον χτενιζω, και κοιμομαστε μαζι.

Με τον Σπύρο τον φίλο μου καθόμαστε όλη μέρα στο σπίτι με τη μικρούλα Μίτσι τώρα που τέλειωσε η εξεταστική.Δεν μπορούμε να την αφήσουμε στιγμή μόνη της..είναι ακόμα πολύ μικρούλα:redface:

τετοιο γλυκουλινι δεν μπορεις να το αφησεις!!!!:D:D:D κουκλι!!! να σας ζησει!!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back