Πόση ξηρά τροφή;

ΓΙΟΥΛΗ

Επιφανές μέλος

Η ΓΙΟΥΛΗ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 55 ετών και μας γράφει από Νέα Ερυθραία (Αττική). Έχει γράψει 24.192 μηνύματα.
Μου λέτε σας παρακαλώ τη γνώμη σας εάν είναι σωστό να έχω στο πιάτο των γατιών μου πάντα ξηρά τροφή διαθέσιμη, ή να τους βάζω με δόσεις π.χ. 3 φορές τη μέρα? Είναι αστείρωτα και 2 ετών και 5,5 μηνών αντίστοιχα.
Οι απόψεις που μέχρι τώρα έχω πάρει, διίστανται.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νομίζω ότι είναι πολύ καλύτερο να τα ταΐζεις 2 ή 3 φορές την ημέρα με συγκεκριμένη ποσότητα, γιατί έτσι θα μπορείς να ελέγχεις πόσο τρώνε, όχι μόνο για το θέμα του βάρους τους, αλλά και για να μπορείς να αντιλαμβάνεσαι γρήγορα τυχόν αλλαγές στην όρεξή τους που μπορεί να σημαίνουν κάποιο πρόβλημα υγείας.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει σωστή και λάθος τακτική: εξαρτάται από τις προτιμήσεις των γατιών σου. Αν τους αρέσει να τσιμπολογάνε και γενικά είναι ολιγόφαγα, μπορείς να τους αφήνεις τροφή όλη μέρα. Αν πάλι είναι λαίμαργα, καλύτερα να τους μοιράσεις τα γεύματα.

Εγώ πάντως κάθε πρωί βάζω στον δοσομετρητή την ποσόστητα που του αναλογει για ολη την ημέρα και στην συνέχεια του δινω κατά τη διάρκεια της μέρας, φροντίζοντας να μένει λιγο στο πιάτο του. Είμαι υπερ των πολλών και μικρών γευμάτων! :)

Ενδιαφέρον... Για πες μου περισσότερα για τον δοσομετρητή σε παρακαλώ...Πως είναι? Πόση ποσότητα για μια ενήλικη γάτα??

κανονικα απο εκει που πηρες την τροφη θα πρεπει να σου εδωσαν και τον αντιστοιχο δοσομετρητη, καθε μαρκα τροφης εχει το δικο της, και το τσουβαλακι γραφει επανω ποσο πρεπει να τρωει την ημερα:)

ναι ε?:hmm:εμενα εδω και δυο χρονια που αγοραζω ξηρα τροφη ουτε μια φορα δεν μου εχουν δωσει δοσομετρητη!!!πρεπει να τον ζητησουμε?

Ούτε εγώ έχω δοσομετρητή! Απλά έχω μετρήσει πόσες κουταλιές σούπας αντιστοιχούν σε 80 γραμμάρια και τις βάζω το πρωί πριν φύγω για δουλειά. Έτσι έχει φαγητό όλη μέρα όποτε θελήσει να πάει να φάει. Ευτυχώς που δεν είναι λαίμαργη και μένει φαγητό ως το βράδυ!

Τον δοσομετρητή τον ζητάς και στον δίνουν δωρεάν, δεν είναι και τίποτα σπουδαίο, ένα πλαστικό κυπελλάκι είναι με γραμμούλες που αντιστοιχούν στις διάφορες ποσότητες.

Εξαρτάται και απο την μάρκα βέβαια...

κάθε πότε να την ταΐζω;

Σήμερα αρχισα διατροφή στην Αθηνά, προσπαθώ να την ταίσω 2 φορές την ημέρα, γιατί έχει μάθει να έχει τροφή συνέχεια και δεν της κάνει καλό πια, είναι μεγάλη γάτα, δεσποινίς!:)

Κι εγώ τους είχα συνεχώς φαγητό να τρώνε όσο θέλουν και ο μικρός μου έγινε μπόγος... Τώρα 2 φορές τα ταίζω τη μέρα και μου μάζεψε. Την ταίστρα θα την βάζω μόνο όταν λείπω! ;)

Ουτε ξηρή τροφή δεν τους αφήνεται μεσα στην ημέρα?? Τα δικά μου εχουν ξηρή τροφή απο το πρωι μεχρι το βράδυ, και κρεατάκι τους δίνω δυο φορές την ημέρα. Βέβαια λείπουμε και αρκετές ώρες απο το σπίτι...:/:

Ουτε ξηρή τροφή δεν τους αφήνεται μεσα στην ημέρα?? Τα δικά μου εχουν ξηρή τροφή απο το πρωι μεχρι το βράδυ, και κρεατάκι τους δίνω δυο φορές την ημέρα. Βέβαια λείπουμε και αρκετές ώρες απο το σπίτι...:/:

Κι εγώ αφήνω στη Ρενάτα φαγητό από το πρωί ως το βράδυ και κανονίζει μόνη της πότε θα πάει να φάει. Άσε που δεν είναι ιδιαίτερα φαγανή και περισσεύουν από τις κροκέτες και την επόμενη μέρα. Όταν, δε, γυρίζω σπίτι ξέρει και ζητάει από το "άλλο" που έχω στο ψυγείο ή της δίνουμε λίγο από το φαγητό που τρώμε εμείς;)

Κι εγώ αφήνω στη Ρενάτα φαγητό από το πρωί ως το βράδυ και κανονίζει μόνη της πότε θα πάει να φάει. Άσε που δεν είναι ιδιαίτερα φαγανή και περισσεύουν από τις κροκέτες και την επόμενη μέρα. Όταν, δε, γυρίζω σπίτι ξέρει και ζητάει από το "άλλο" που έχω στο ψυγείο ή της δίνουμε λίγο από το φαγητό που τρώμε εμείς;)
όσον αφορα στη τροφή οι γάτες πρέπει να ταίζονται μια φορά την ημέρα, το πολύ 2 κι όχι μόνο για να μην γίνουν μπογάκια, αλλά γιατί αλλάζει το pH του ούρου τους και κάνουν λίθους και ουρολοιμώξεις, ειδικά στα αρσενικά πρέπει να αποφεύγεται δια ροπάλου:mad:.Εγώ τα λέω βέβαια εγώ δύσκολα τα πράττω... :redface:τι να κάνουμε όταν κάνουν γκρνιαουυυυυ και θέλουν φαί, αλλα όσο μπορείτε περιορίστε το και κάντε λίγα γευματα:)

όσον αφορα στη τροφή οι γάτες πρέπει να ταίζονται μια φορά την ημέρα, το πολύ 2 κι όχι μόνο για να μην γίνουν μπογάκια, αλλά γιατί αλλάζει το pH του ούρου τους και κάνουν λίθους και ουρολοιμώξεις, ειδικά στα αρσενικά πρέπει να αποφεύγεται δια ροπάλου:mad:.Εγώ τα λέω βέβαια εγώ δύσκολα τα πράττω... :redface:τι να κάνουμε όταν κάνουν γκρνιαουυυυυ και θέλουν φαί, αλλα όσο μπορείτε περιορίστε το και κάντε λίγα γευματα:)

Μα, γιατρέ μου, της βάζω όση ποσότητα πρέπει να τρώει σε μια μέρα:confused:, δηλ. 80 γραμμάρια. Τι να της βάλω σε 2 δόσεις, τι σε 1 μονοκοπανιά... Ας κανονίσει μόνη της πότε και πόσο θα φάει. Αν τελειώσει τις κροκέτες της σε 2 λεπτά και μετά δεν έχει άλλο, δε θα ξαναφάει για το υπόλοιπο της ημέρας - τέλος.

Μα, γιατρέ μου, της βάζω όση ποσότητα πρέπει να τρώει σε μια μέρα:confused:, δηλ. 80 γραμμάρια. Τι να της βάλω σε 2 δόσεις, τι σε 1 μονοκοπανιά... Ας κανονίσει μόνη της πότε και πόσο θα φάει. Αν τελειώσει τις κροκέτες της σε 2 λεπτά και μετά δεν έχει άλλο, δε θα ξαναφάει για το υπόλοιπο της ημέρας - τέλος.

Ναι το καταλαβαίνω αυτό όσον αφορά στο πάχος, αν όμως αυτή τρώει όλη την ημέρα από κάποια σπόρια κροκέτας τότε είναι το πρόβλημα.Συγκεκριμένα όταν τρώνε οι γάτες, λόγω του μεταβολισμού αλλά ζει το pH στο ούρο και τότε δημιοργούνται αυτοί οι λιθοι.Εχετε ακούσει περιστατικά ειδικά σε αρσενικά που βουλώνει η ουρήθρα τους και μετά τα καθετηριάζουν για να σπρώξουν τους λίθους και να μπορεσουν να ουρήσουν?σε αυτό οφείλεται, και μην σας πω την περίπτωση που ο λίθος είναι μεγάλος και πρέπει να βγει απο την χειρουργικά.Στα θηλυκά πάντως έχουμε συχνες ουρολοιμώξεις λόγω αυτού.Παντως αν στο τρώει μονομιας δεν είναι πρόβλημα, η δικια μου παντως τσιμπάει όλη την ημέρα γιατί την 'έχει εκει και την βλέπει

κι εγώ έτσι την τάιζα μέχρι τώρα, γιατι και καλά στα γατάκια πρέπει να τα ταίζουμε έτσι μέχρι να γίνουν 6-7 μηνών, τώρα όμως η δικιά μου είναι λιγο δεσποινις για να το παίζει γατάκι.

Ναι το καταλαβαίνω αυτό όσον αφορά στο πάχος, αν όμως αυτή τρώει όλη την ημέρα από κάποια σπόρια κροκέτας τότε είναι το πρόβλημα.Συγκεκριμένα όταν τρώνε οι γάτες, λόγω του μεταβολισμού αλλά ζει το pH στο ούρο και τότε δημιοργούνται αυτοί οι λιθοι.Εχετε ακούσει περιστατικά ειδικά σε αρσενικά που βουλώνει η ουρήθρα τους και μετά τα καθετηριάζουν για να σπρώξουν τους λίθους και να μπορεσουν να ουρήσουν?σε αυτό οφείλεται, και μην σας πω την περίπτωση που ο λίθος είναι μεγάλος και πρέπει να βγει απο την χειρουργικά.Στα θηλυκά πάντως έχουμε συχνες ουρολοιμώξεις λόγω αυτού.Παντως αν στο τρώει μονομιας δεν είναι πρόβλημα, η δικια μου παντως τσιμπάει όλη την ημέρα γιατί την 'έχει εκει και την βλέπει

Μα η Ρενάτα έτσι έτρωγε από τότε που την πήρα! Από το εκτροφείο, δηλ. Δεν της άλλαξα κάτι εγώ. Άλλωστε, με τη δουλειά κάθε μέρα, είναι αδύνατο να της βάζω πολλαπλές μερίδες. Πάντως, ως τώρα, δεν έχει παρουσιάσει προβλήματα στο ουροποιητικό και πίνει και μπόλικο νερό καθημερινά (μαζεύω σβώλους από ούρα σχεδόν τρεις - τέσσερις φορές την ημέρα). Μη μου λες τέτοια τώρα και με τρομάζεις! Έχει λογική αυτό που αναφέρεις, με το να τσιμπολογάει, αλλά αφού έτσι της αρέσει, δε μπορώ πια να της το κόψω. Ίσως να αλλάξω τακτική όταν έρθει ο μικρός το καλοκαίρι, καθότι θα πρέπει να τρώνε ξεχωριστά και διαφορετικές κροκέτες (μέχρι να στειρωθεί και το δεύτερο γατί)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back