Nonika
Διακεκριμένο μέλος
Η Nonika αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Λάρισα (Λάρισα). Έχει γράψει 7.403 μηνύματα.
12-04-09
19:09
μηνα σιγουυρα, μπορει και παραπανω![]()
Μια χαρα μου ακουγεται,οταν τελειωσουν οι δικες μου τροφες θα την δοκιμασω!
Κάθεται το ψιψίνι σου για βούρτσισμα δοντιών??!!! Έχω εκπλαγεί, ομολογώ!
Με θέματα διατροφής έχω ασχοληθεί περισσότερο με τα σκυλιά μου, όπου η BARF είναι ότι καλύτερο, τα κάνει και πιο χαρούμενα, ήρεμα και για τα δόντια είναι τέλεια. Το ταμείο όμως είναι μείον με τόσα ζώα και μας είναι αδύνατον να ταΐζουμε BARF, οπότε λειτουργεί σαν "treat" μέσα στη βδομάδα, κυρίως για τα δόντια τους και για το ασβέστιο.
Επίσης ενώ όλα μας τα γατιά είναι στειρωμένα, πέρα από έναν, τον Κίμωνα που ναι είναι χοντρός, όλοι οι άλλοι είναι στυλάκια γιατί τρέχουν παίζουν κλπ. Την τροφή τους ποτέ δεν τη μετράμε, μπορούν να φάνε όποτε πεινάνε. Η στείρωση κατ'εμέ δεν παίζει κανέναν ρόλο, η δραστηριότητα είναι που μετράει.
Επίσης υπάρχουν ζώα λιχούδικα και ζητιανάκια, υπάρχουν και άλλα που δεν πολυκαίγονται.
Στην Pepsi μου δίνω την τροφή της, όσο μπορώ μετρημένη γιατί είναι τρομερά λαίμαργη και απίστευτος κλέφτης (μέχρι και του σκύλου πάει και κλέβει)... και επίσης όποτε δίνω στον σκύλο ωμά, δίνω και στη γάτα, που τα τιμάει ευχαρίστως και απασχολείται και ώρα πολύ.
Γενικότερα λειτουργώ με βάση το πώς τα βλέπω... Αν δω ότι αφρατεύουν, τότε μειώνω, αν δω ότι ατονούν ή είναι συνεχώς πεινασμένα και στα ίδια κιλά ή λιγότερα αυξάνω...
Η Μπιζου ειναι κ λιχουδω κ ζητιανακι!Σε ησυχια δεν μ'αφηνει οταν τρωω.Μαλλον τελικα θα της δινω το ανωτερο οριο για τα δικα της κιλα (απο την τροφη για στειρωμενα) κ κανενα εξτρα μεζεδακι για να μην ζηλευει.Οσον αφορα το barf το ψιλοφοβαμαι,δεν υπαρχει περιπτωση να κολλησει μικροβια η ιδια κ μετα να κολλησουμε κ μεις τιποτα?
τα δοντια τους δεν ειναι οπως τα δικα μας για να κολλαει τροφη επανω. Στον δικο μου δεν βλεπω να κολλαει τροφη και εκτος απο αυτο, οταν τρωει κροκετες σπανια τις μασαει. Τις καταπινει ολοκληρες τις περισσοτερες φορες. Αν σε απασχολουν τα δοντια, υπαρχουν κατι treats γι'αυτο το θεμα. Ειναι σκληρα και μεγαλουτσικα για να τα μασανε. Επισης εχω βρει και κατι αλλα treats σε σχημα ραβδου ωστε να σπαταλουν ωρες προσπαθωντας να το φανε
Το βουρτσισμα των δοντιων ειναι πολυ ευκολο παντως!! Μια φορα την ημερα αρκει και δεν παιρνει πολυ χρονο! Στην αρχη ισως αντισταθει λιγο, αλλα μετα συνηθιζει και το ζηταει και απο μονο του![]()
Ποια εταιρια βγαζει αυτα τα treats?Μονο για σκυλους εχω βρει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool