Πόσοι τρόποι υπάρχουν για να στειρωθεί το αρσενικό γατάκι;

ουφ... ευτυχως κι αγχωθηκα:happy:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τρόποι στείρωσης αρσενικού

Γειά σας!!
Είδα το θέμα σας, έψαξα στις σημειώσεις μου, και να τι βρήκα:

Υπάρχουν 3 τρόποι: 1.ορχεκτομή 2.απολίνωση-εκτομή σπερματικών πόρων και 3.έγχυση σκληρωτικών ουσιών.
:hmm:
Όσον αφορά στο 2ο για το οποίο συζητήσατε, είναι μια επέμβαση με όχι μόνο σχετικά περίπλοκη διαδικασία αλλά και αβέβαια αποτελέσματα...
Δεν έχω δει ή ακούσει να εφαρμόζεται άλλη διαδικασία εκτός από την ορχεκτομή στους γάτους, και προσωπικά, δεν θα συνέστηνα κάποια άλλη.
Η ορχεκτομή είναι η πιο γρήγορη και εύκολη χειρουργική επέμβαση, μην ανησυχείτε! Δεν ξέρω αν υπάρχουν γάτοι που σκέφτονται σαν τη Λουκρητία, θα έλεγα ότι η πλειοψηφία είναι χαρούμενοι στα σπίτια των ανθρώπων σαν τον Καστράτο (του Αρκά, comix, όσοι δεν το έχετε διαβάσει είναι στα sos:D). Οι ανησυχίες για θέματα αισθητικά, όπως προείπατε, και συναισθηματικά είναι καθαρά ανθρώπινες, σκεφτείτε όμως πόσο επικίνδυνο είναι για ένα γάτο να κυκλοφορεί στον έξω κόσμο...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Oντως πολυ διαφωτιστικες οι πληροφοριες σας.Σας ευχαριστω πολυ.Εμενα με ενδιεφερε περισσοτερο αν με την αφαιρεση των ορχεων ειχε προβλημα απο ψυχολογικης πλευρας το αγορι,αλλα τελικα φαινεται οτι μονο οι ανθρωποι το σκεφτονται ετσι!Μετα απο ποσες μερες συνερχεται ολικα το αρσενικο απτη στειρωση?Φανταζομαι οτι θα ειναι λιγοτερες απτο κοριτσι γιατι ειναι λιγο πιο απλοικα τα πραγματα.Και κατι τελευταιο πουθελω να ρωτησω,υπαρχει καποιος τροπος να καταλαβω αν το κοριτσι ειναι εγκυος?Ειχα αναφερει σε ενα αλλο σημειο οτι αν και 5,5 μηνων τα μικρα,ειχα δει μια φορα τον κοζη να ειναι πανω στη μεντη,αλλα καπως στα χαμενα!Απο τοτε ανησυχησα και νομιζω οτι βλεπω την κοιλιτσα της λιγο φουσκωμενη,ξερω ομως οτι μπορει να ειναι στη φαντασια μου.Ειχα προγραμματισει και τη μεντη για στειρωση στις 30 του μηνα,αλλα θα παει μονο ο κοζη γιατι δεν ξερω τι εχει γινει μεταξυ τους.

Εγώ πάντως οταν στείρωσα τον δικό μου ήταν μέχρι να συνέλθει απο τη νάρκωση. Δεν είχε κάποια τραγική τομή, κάτι σαν πληγούλα φαινόταν και η γιατρός μου είχε πει να τον προσέξω τις πρώτες μέρες να μην πάει σε χώματα. Κατά τα άλλα ηταν απόλυτα φυσιολογικος, δεν άλλαξε με τη στείρωση. Βέβαια, τον στείρωσα μικρό σχετικά, δεν είχε αρχίσει να έχει ορμές. Και ειναι κάτι που προτείνω βασικά αυτό.

Γειά και πάλι!

Όπως είπα και πριν η ορχεκτομή είναι μια απλή επέμβαση, οπότε ο γάτος σας θα επανέλθει στις καθημερινές του ασχολίες μόλις συνέλθει από τη νάρκωση! Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι να μη μολυνθεί η τομή, δηλαδή καλό είναι να μη βγεί έξω για λίγες μέρες και φυσικά να πάρει την αντιβίωση που θα συστήσει ο γιατρός.

Όσο για το πότε ξεκινάει το ζευγάρωμα...εξαρτάται τόσο από την ηλικία όσο και από την εποχή, δεν είναι απίθανο η γατούλα που αναφέρατε να είναι έγκυος. Αφού θα πάτε έτσι κι αλλιώς στον κτηνίατρο μπορεί εκείνος να το διαγνώσει... αν δεν ενδιαφέρεστε να κρατήσετε τα γατάκια θεωρητικά θα μπορούσατε να προχωρήσετε στην προγραμματισμένη στείρωση...(μη με πυροβολήσετε αλλά γίνεται κι αυτό τι να κάνουμε...):redface:

Ξέχασα να πω προηγουμένως, ότι καλό είναι να αποφεύγετε τις φαρμακευτικές μεθόδους "πρόληψης" του οίστρου καθώς έχουν παρενέργειες. Καλύτερα να προλάβετε με μια χειρουργική στείρωση!

Δεν υπαρχει τετοια περιπτωση!!Δεν προκειται να της κανω στειρωση αν ειναι εγκυος!!ουτε να το σκεφτομαι δεν θελω.Ο γιατρος πως θα καταλαβει αν ειναι σε αρχικη εγκυμοσυνη?Απο ψιλαφιση η υπαρχει κατι σαν υπεριχος για τετοιες περιπτωσεις?

Δεν υπαρχει τετοια περιπτωση!!Δεν προκειται να της κανω στειρωση αν ειναι εγκυος!!ουτε να το σκεφτομαι δεν θελω.Ο γιατρος πως θα καταλαβει αν ειναι σε αρχικη εγκυμοσυνη?Απο ψιλαφιση η υπαρχει κατι σαν υπεριχος για τετοιες περιπτωσεις?

υπαρχει υπερηχος,αλλα αν ειναι σε αρχικο σταδιο η εγκυμοσυνη μπορεις να κανεις στειρωση.

καλημέρα

ο γατούλης σταματάει να κατουράει απο εδώ και απο εκεί και στις 2 περιπτώσεις???( το εκφενδόνισμα εννοώ για να στιγματίσει το μέρος):hmm::hmm::hmm::hmm:

Το μαρκάρισμα της περιοχής με το "ψέκασμα" είναι συμπεριφορά που συνδέεται άμεσα με την ανάγκη για ζευγάρωμα. Επομένως, η συμπεριφορά αυτή σταματάει μόνο όταν εκλείψει η επιθυμία για ζευγάρωμα, δηλαδή μόνο με την αφαίρεση των αδένων που εκκρίνουν τις συγκεκριμένες ορμόνες (ορχεκτομή).
Παρ' όλα αυτά, αν ένας γάτος έχει ξεκινήσει τέτοιες συμπεριφορές (και ακόμα περισσότερο αν τις εφαρμόζει για πολύ καιρό) είναι δύσκολο να τις σταματήσει, ακόμα και μετά την ορχεκτομή, απλά και μόνο λόγω συνήθειας. Γι' αυτό, καλό είναι η στείρωση στα αρσενικά να γίνεται πριν ξεκινήσουν να "ψεκάζουν".
Αν ο δικός σου γάτος "ψεκάζει" ήδη, θα πρέπει, αφού τον στειρώσεις, να καθαρίσεις με πολλή επιμέλεια όλα τα μέρη που έχει μαρκάρει και να τον προσέχεις για αρκετό καιρό, μέχρι να κόψει αυτή την κακή συνήθεια. Υπάρχουν καθαριστικά με ειδικά ένζυμα, που αφαιρούν κάθε ίχνος μυρωδιάς "μαρκαρίσματος".;)

οκ καλό αυτό.αυτην την βδομάδα θα παω 2 αρσενικους για στείρωση ( τον ολιβερ και τον τζοκερ) δεν έχω δεί η αλήθεια είναι πολλά ψεκάσματα μόνο στην οθόνη του υπολογιστή αλλά η κτηνίατρος φαντάζομαι θα ξέρει να μου το προμηθεύσει??:up:

η κτηνίατρος φαντάζομαι θα ξέρει να μου το προμηθεύσει??:up:
Υποθέτω ότι αναφέρεσαι στο καθαριστικό με τα ένζυμα. :hmm:
Αν δεν έχει η κτηνίατρος σου, μπορείς να το βρεις και σε πετ σοπ.

ναι. οκ! ευχαριστώ!!:up:

Η εγκυμοσυνη κρατάει περίπου 2 μήνες, μπορουμε να τη διαγνώσουμε μετά τις 20 μέρες...με ψηλάφηση, ή με υπέρηχο αν έχει ο γιατρός...

Τώρα που είπες ψηλάφηση θυμήθηκα τη Shiva (μια πανέμορφη ταρταρουγίτσα στο εξωχικό μας στη Χαλκιδική), είχε μείνει έγκυος και κάποια στιγμή είχα το χέρι μου στην κοιλιά της και ένιωσα τα γατάκια, ήταν πολύ ωραίο συναίσθημα!!
Μα καλά,πως δεν έβαλα φωτο της Shiva,θα ψάξω και θα βάλω,είναι πανέμορφη

αν ενας αρσενικος γατος εχει εναν ορχη μπορει να κανει σεξ και να γονιμοποιησει μια θυληκη;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πάντως άντρας με ένα μπορεί άνετα,γιατί όχι και ο γατούλης!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μπορει να τη γονιμοποιησει,αλλα απο μια ηλικια και μετα λογω της θερμοτητας που υπαρχει στην κοιλιακη χωρα αδρανοποιειται ο ορχις που δεν εχει κατεβει.Παρολα αυτα,σε καμια περιπτωση δεν δινεται για αναπαραγωγη ενα γατακι με αυτο το θεμα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back