Πόσο βάρβαρα είναι τα pet shop;

• Thread starter Thread starter maxi2
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Να ρωτήσω κάτι;;;;;;;;:hmm: :hmm:
Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτά τα πράγματα;;;;;;;;;;;
Με έχει πιάσει νομίζω μανία καταγγελιών..:redface: αλλά δεν μπορώ να βλέπω πιά ανθρώπους που δεν νοιάζονται για τα άμοιρα τα ζωάκια, τα οποία είναι ανήμπορα στα χέρια τους.
'Ελεος πιά!!!:mad: :mad: :mad:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εχεις δίκιο , πρέπει να κάνουμε κάτι αλλα δυστυχώς είμαστε λίγοι.Εγώ προσωπικά σκέφτομαι ότι υπάρχουν τόσα πράγματα που γίνονται λάθος καθημερινά έτσι που αν έκανα για όλα καταγγελία δεν θα είχα άλλη δουλειά παρά να τρέχω στα δικαστήρια.Πάντως είμαι υπερ του να μην αγοράζουμε κατοικίδια από pet shop παρά μόνο τροφές και αξεσουάρ.Εχουν περάσει από την ζωή μου περίπου 6 σκυλιά , 10 γάτες , 2 κουνέλια , 2 χελώνες και κάμποσα πουλάκια.Ε, κανένα δεν ήταν αγορασμένο .Τέλοσπάντων αν δεν κάνει κάνει και το κράτος , εμείς μεμονομένα είναι πολύ δύσκολο να πετύχουμε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για τους φίλους μας.:/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Να σου πώ την αλήθεια εγώ κάποτε αγόρασα ψαράκια απο Pet shop. 'Όλα τα άλλα ζώα που είχα τα είχα βρεί στον δρόμο ή μου τα είχαν κάνει δώρο.
συνολικά είχα 5 σκυλιά, 5 ψαράκια, 1 παπαγάλο αμαζονίου, 1 σκαντζόχοιρο, 4 θαλάσσιες χελωνίτσες, 1 ιγκουάνα, 2 κουνέλια και τελικά έμεινα με γατούλες (που δεν τις χώνευα...:redface: ).
Τώρα πια είμαι με τον Ασπρούλη μου μόνο:( :( :(

'Οσο για αυτούς τους "καρχαρίες" που το μόνο που τους νοιάζει είναι να πάρουν λεφτά, θα μου άρεσε κάποτε να μπορούσαμε να κάναμε κάτι. Οτιδήποτε......:hmm:

Αρχική Δημοσίευση από maxi2:
'Οσο για αυτούς τους "καρχαρίες" που το μόνο που τους νοιάζει είναι να πάρουν λεφτά, θα μου άρεσε κάποτε να μπορούσαμε να κάναμε κάτι. Οτιδήποτε......:hmm:
Προς το παρόν να μην γινόμαστε πελάτες τους

Παιδιά διάβασα όλο το θέμα για τα Pet shop και για τις σκέψεις για καταγγελίες, καθώς και για τις αμφιβολίες των αποτελεσμάτων λόγο του μικρού αριθμού ατόμων. Είμαι σύμφωνος να συμμετέχω σε καταγγελίες και να υποστηρίξω. Αν δημιουργηθεί μια ομάδα, έστω μικρή, ίσως η αρχή να είναι το ήμισυ του παντός.
Ομως, προσωπικά θα προτιμούσα οι καταγγελίες να γίνουν προς κάθε αρμόδιο και υπεύθυνο για την ύπαρξη των Pet shop, κι όχι για συγκεκριμένα που δεν φροντίζουν για την ευημερία των ζώων, αφού έτσι κι αλλιώς αυτό αποδεικνύεται από πολύ δύσκολα έως καθόλου. Επίσης δεν μπορεί να είναι επί 24ωρου βάσεως κάποιος να ελέγχει τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων, και τα τεχνάσματα είναι πολλά σε κάθε επαγγελματικό χώρο ώστε να δείχνει άλλα η εικόνα κι άλλη να είναι η πραγματικότητα. Τα μυστικά σε κάθε δουλειά είναι πολλά και τον κάθε χώρο τον ξέρει καλά μόνο αυτός που είναι της δουλειάς. Οι εικόνες που περιγράφονται στο θέμα υπάρχουν γιατί δεν υπάρχει έλεγχος. Αν αρχίσει να υπάρχει έλεγχος θα αλλάξει η εικόνα αλλά όχι η πραγματικότητα.
Αν υπάρξει ποτέ δηλαδή γιατί ζούμε σε μια κοινωνία που όποιος νοιάζεται για κάτι περισσότερο από τον εαυτό του (κυρίως δε πέρα από το είδος του) θεωρείται τρελός και εισπράττει ειρωνεία. κι άμα επιμείνει και πολύ πετιέται κι έξω.

Θα περασω σημερα απ το εν λογο καταστημα που λετε στο κεντρο και λεω να παρω την αστυνομια μαζι.:up:

Τραγικά τα όσα περιγράφετε...:( Δεν μπορώ να το πιστέψω.
Δεν ξέρω...Αν δεν μπορούμε να κάνουμε καταγγελία, το καλύτερο
είναι να πάψουμε να υποστηρίζουμε αυτό το εμπόριο ζωών.
Σκεφτείτε το λίγο. Είναι εμπόριο ψυχών..Πολλά από αυτά τα ζωάκια
εχουν έρθει στη ζωή μόνο και μόνο για το κέρδος,
για να πωληθούν.
Χίλιες φορές να υιοθετήσει κανείς ένα αδέσποτο,
παρά να αγοράσει από pet shop. Τι είναι τα ζωάκια,
προϊόντα στο σούπερ μάρκετ; 'Ελεος.

Χαίρομαι πολύ που διαβάζω πως οι περισσότεροι έχετε
υιοθετήσει από το δρόμο. Τουλάχιστον υπάρχουν άνθρωποι
που σκέφτονται το καλό των ζώων και το εφαρμόζουν!

Αρχική Δημοσίευση από vicki v.:
Τραγικά τα όσα περιγράφετε...:( Δεν μπορώ να το πιστέψω.
Δεν ξέρω...Αν δεν μπορούμε να κάνουμε καταγγελία, το καλύτερο
είναι να πάψουμε να υποστηρίζουμε αυτό το εμπόριο ζωών.
Σκεφτείτε το λίγο. Είναι εμπόριο ψυχών..Πολλά από αυτά τα ζωάκια
εχουν έρθει στη ζωή μόνο και μόνο για το κέρδος,
για να πωληθούν.
Χίλιες φορές να υιοθετήσει κανείς ένα αδέσποτο,
παρά να αγοράσει από pet shop. Τι είναι τα ζωάκια,
προϊόντα στο σούπερ μάρκετ; 'Ελεος.

Χαίρομαι πολύ που διαβάζω πως οι περισσότεροι έχετε
υιοθετήσει από το δρόμο. Τουλάχιστον υπάρχουν άνθρωποι
που σκέφτονται το καλό των ζώων και το εφαρμόζουν!

Δεν φανταζεσαι πόσο συμφωνώ μαζί σου. Όλα τα ζωάκια που είχα (εκτός από κάποια πουλιά που μας τα είχαν κάνει δώρο) είτε τα είχα βρει στο δρόμο είτε μου τα χάρισαν κάποιοι που η γάτα τους είχε γεννήσει. Νομίζω έχω καταλάβει πιο pet shop επί της Αθηνάς είναι αυτό που αναφέρεται παραπάνω.

Είναι λυπηρό σε αυτή τη χώρα να συνειδητοποιείς ποσο πίσω είμαστε στο συγκεκριμένο αλλά και σε τόσα άλλα θέματα. Τον μάιο είχα πάει στο Βερολίνο και ενώ είμαστε σε ένα μαγαζί με καλλυντικά (τύπου Hondos) βλέπω μία κοπέλα να ψωνίζει έχοντας μαζί και τον σκύλο της. Μην φανταστείτε κανένα κανίς, λίγο κοντύτερος από σέτερ! Θέλω λοιπόν τώρα να φανταστείτε τι θα γινόταν σε περίπτωση που κάποιος έμπαινε μέσα στα Hondos της Ομόνοιας παρέα με το σκύλο του... Τα σχόλια δικα σας.

Όσο για τα pet shop, γιατί ξέφυγα πάλι από το θέμα, θεωρώ αδιανόητο το να αγοράσω ζώο από τη στιγμή που κυκλοφορούν τόσα αδέσποτα ή έστω χαρίζονται τόσα ζωάκια από πραγματικά ζωόφιλους. Επίσης είναι γνωστό ότι αν κάποιος έχει άκρες ψηλά δεν μπορείς να τον κουνήσεις εύκολα... Σ' αυτή τη χώρα αντί να ενεργούμε ενεργούμαστε! Σε κάθε περίπτωση αρνούμε να ενισχύσω οικονομικά αυτούς τους 'επαγγελματίες'!

Οντως στο βερολίνο έτσι είναι αλλά και στην πράγα όπου επιτρέπονται σκύλοι στα τραμ αλλά όχι να πάρει κανείς μαζί του φαγητό..Καλή φάση.Εδώ παθαίνουν εγκεφαλικό έτσι και δουν σκύλο σε μαγαζί..

Παιδιά,νομίζω ότι οδηγούμαστε σε λάθος συμπεράσματα...Πρωταρχικός στόχος είναι όχι το να μην υπάρχουν pet-shops,αλλά το να μην υπαρχουν αδέσποτα...Προσωπικά,έχω 2 γάτους εκ των οποίων τον πρώτο μου τον χάρισε ένας γείτονας ενώ ο δεύτερος είναι ένας κούκλος Περσίας αδέσποτος.Όταν πρωτοήρθε σπίτι ο Άλπιστος (ο Περσικός) ήταν σε αξιολύπητη κατάσταση (όχι πως έχει συνέλθει πλήρως γιατί τον έχω λίγο καιρό).Ε,λοιπόν,σας πληροφορώ ότι θα προτιμούσα να τον πάρω από pet-shop παρά να τον βρω (ή καλύτερα να με βρει,αφού αυτός ήρθε στην αυλή κι εγώ τον κράτησα) σ' αυτήν την κατάσταση.Στο εξωτερικό,που όλα γίνονται καλύτερα απ' ό,τι εδώ,όλοι αγοράζουν τα ζώα τους από pet-shops και προσωπικά ελπίζω ότι θα πάψει κι εδώ η ασυνειδησία που οδηγεί στο φαινόμενο των αδέσποτων και τα ζώα θα τα βρίσκουμε σε pet-shops,σε ζωοφιλικούς συλλόγους,από φίλους κλπ.
Τώρα,όσον αφορά σ' αυτούς τους τρισάθλιους που διατηρούν pet-shop κι αντί να προσέχουν τα ζώα,τα βασανίζουν,πιστεύω ότι μόνο η δικαστική οδός θα έχει αποτέλεσμα..Δυστυχώς...Αυτό θα είναι προς γνώση και συμμόρφωση των υπολοίπων.Φτάνει πια αυτή η κατάσταση ανοχής!Οι λύσεις χρειάζεται να είναι σκληρές και ριζικές.
Αυτά και συγγνώμη για την πολυλογία μου...
Υ.Γ.:Απ' όσο ξέρω,πριν γίνει αγορά ζώου από pet-shop,ο αγοραστής έχει κάθε δικαίωμα να φέρει κτηνίατρο για να ελέγξει την υγεία του ζώου ασχέτως αν το επιτρέπει ο ιδιοκτήτης του pet-shop ή όχι.

Το θέμα είναι ότι κάποια pet shops δημιουργούν επίτηδες την κακομοίρικη εικόνα του εμπορεύματος (με τρόπους που αναφέρθηκαν πιο πάνω) για να λυπηθεί κάποιος και να το πάρει. Τακτική πώλησης... :hmm:
Σε τέτοιες περιπτώσεις μόνη λύση είναι το μποϋκοτάζ! :mad::mad::mad:
Οι καταγγελίες δεν είναι εύκολο πράγμα (το έχω ξαναπεί ;)) και χρειάζονται πολλή σκέψη και μεθόδευση.
Μποϋκοτάζ όμως δεν είναι μόνο το να μην αγοράσουμε ζώο, αλλά και τροφές, παιχνίδια κ.λ.π. από τέτοια μαγαζιά! Και στο Χαλάνδρι μού ανέφερε γατόφιλη ένα "κακό" pet shop και φυσικά δεν πατάμε εκεί!

Δε γίνονται όλα τέλεια στο εξωτερικό ούτε είναι καλύτεροι οι άνθρωποι εκεί. Απλώς όταν εφαρμόζονται οι νόμοι, αναγκάζονται και οι άνθρωποι να συμπεριφερθούν πιο σωστά. Το κατάλαβα ζώντας έξω και με πληγώνει πολύ η χώρα μου...
Οι Έλληνες -γενικεύοντας πάντα, εξαιρέσεις πολλές- δεν συμπεριφέρονται σωστά ούτε στους συνανθρώπους τους, γιατί περιμένετε να το κάνουν στα ζώα;
Εμένα μου αρκεί πραγματικά που στη γειτονιά μου δεν πετάνε φόλες και δε μου στραβομουτσουνιάζει κανείς για τη Νιάρα μου. Κι ας μην παίρνουν όλοι ζώα, κι ας μην ταϊζουν αδέσποτα, κι ας μην κάνουν ....καταγγελίες υπέρ των ζώων!
Γιατί όποιος ξέρει την πραγματικότητα, ξέρει πόσο δύσκολο είναι να βρεθεί τέτοια "ουδέτερη" γειτονιά. Απόδειξη οι πολλές αδέσποτες γάτες και τα πολλά κατοικίδια σκυλάκια που βγάζουν βόλτα στη γειτονιά μας!

από Aθανασία: Και στο Χαλάνδρι μού ανέφερε γατόφιλη ένα "κακό" pet shop και φυσικά δεν πατάμε εκεί![/QUOTE]

Aθανασία, επειδή κι εγώ Xαλάνδρι μένω, θα ήθελα να μας έλεγες για ποιό petshop μιλάς, για να μην ξαναπατήσω ούτε κι εγώ.
Nομίζω ότι δεν είναι κακό να λέμε και τις κακές περιπτώσεις. Ίσως έτσι από στόμα σε στόμα να ενημερωθούμε καλύτερα, μπας και καταφέρουμε να τις περιορίσουμε.

Gemini, δε θυμάμαι όνομα, είναι πάντως ένα μικρό στην οδό Αγ.Παρασκευής, περίπου απέναντι από το εστιατόριο "Υδρούσσα".

Πώς πάει η εγκυμοσύνη; Τα βγάζεις πέρα με τη ζέστη;

Aαα, ξέρω ποιό είναι. Δεν έχω πάει εκεί ποτέ, ευτυχώς.

H εγκυμοσύνη πάει καλά. Mε την ζέστη τα'χω παίξει και το χειρότερο ήταν που δεν είχαμε κλιματισμό στη δουλειά μου για 2 μέρες. Nα φανταστείς ότι την 1η μέρα δεν άντεξα και έφυγα νωρίτερα. Kόντεψα να λιποθυμήσω. Mε τη ζέστη ποτέ δεν τα πήγαινα καλά, πόσο μάλλον τώρα.
Σ'ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!

Θα περασω σημερα απ το εν λογο καταστημα που λετε στο κεντρο και λεω να παρω την αστυνομια μαζι
Purina δυστυχώς τσάμπα κόπο θα κάνεις...άκρη δεν θα βρείς.Ετσι είναι στο elllada όποιος έχει μέσο κάνει ότι θέλει,και δεν τον κουνάει κανείς.:mad:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back