Πόσο γάτα... είστε;;;

μαγισσα

Διάσημο μέλος

Η μαγισσα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 57 ετών και μας γράφει από Εύοσμος (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 2.265 μηνύματα.
Άν παρατηρώντας την συμπεριφορά της γάτας σας βλέπατε κάποια χαρακτηριστικά, ποια από αυτά θα μπορούσαν να ταυτιστούν με χαρακτηριστικά από τον δικό σας χαρακτήρα; δηλ; πόσο γάτα είστε κατα βάθος;;:up:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πολύ ωραίο θέμα, θα το σκεφτώ και θα επανέλθω!
Αλλά μιλάμε για τη γάτα μας συγκεκριμένα ή για κάποια γενικά χαρακτηριστικά που αποδίδονται στις γάτες;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ωραίο θέμα, ναι! :happy:
Αν μιλάμε για τα δικά μας γατιά, τότε νομίζω ότι με την Αρήθα έχουμε πολλά κοινά στο χαρακτήρα (είμαστε κι οι δύο λίγο αντικοινωνικές, αντιπαθούμε την πολλή φασαρία, έχουμε τις "παραξενιές" μας, αλλάζουμε δύσκολα συνήθειες, αλλά και αφοσιωνόμαστε πολύ όταν το πάρουμε απόφαση).:greycat:
Ο Πορδολέων είναι σχεδόν το αντίθετο, όλη την ώρα μες στη χαζοχαρουμενιά και τη σκανταλιά και πολύ κοινωνικός, χαϊδεύεται ακόμα και σε κάποιον που βλέπει για πρώτη φορά. Α! και διπλωμάτης επίσης (κάνει αγάπες με την ίδια ζέση σε μένα και στον μπαμπά του, ενώ η Αρήθα μόνο με μένα έχει "σχέσεις" :D). Τον αγαπάμε πολύ όμως, είναι το γιανγκ στο γιν μας!!

Πόσο γάτα είμαι.... για να δούμε. Πόσο μοιάζω με τον γάτο μου. Είμαι ανεξάρτητη, πιστή αλλά μόνο σε όποιον συμπεριφέρεται καλά μαζί μου, αλλιώς ξέχασέ το, θέλω το δικό μου ζωτικό χώρο, μου αρέσει να παίζω, κατά προτίμηση με πράγματα που δεν είναι παιχνίδια, δε μου αρέσει η δυνατή μουσική, ο θόρυβος γενικά και η πολυκοσμία, είμαι επιλεκτική στις προτιμήσεις μου για ανθρώπους και φαγητό, ξέρω πώς να κολακεύω για να κάνουν αυτό που θέλω (πολύ χρήσιμο με γραφειοκράτες), κατά καιρούς είμαι λίγο τρελή, ξέρω να νιαουρίζω αρκετά καλά (στο ρεπερτόριο έχουμε διάφορα Νιάου - Μρρρράου;;; - Πρρρρ.. κτλ.). Μέχρι εδώ πάμε μια χαρά, νομίζω. Κοιμάμαι 8 ώρες την ημέρα. Χμμμ, λίγο είναι, εδώ υπάρχει χώρο για βελτίωση. Και το γουργούρισμα θέλει δουλειά ακόμα, ξέρω να γουργουρίζω όταν εκπνέω, κι ο γάτος μου αντιδράει με ενδιαφέρον όταν το κάνω, αλλά κάθε φορά με κοιτάει λίγο απογοητευμένος όταν πάλι δεν πετυχαίνω να γουργουρίζω όταν εισπνέω, σαν αληθινή γάτα. Ο πατέρας μου ήξερε όμως να το κάνει στις δυο κατευθύνσεις, κι αν δεν πέθανε πριν 20 χρόνια θα τον ρωτούσα πώς το κάνει!

Εγώ δεν ειμαι γάτα, θα έλεγα οτι ειμαι μάλλον γάτα-wanna-be!
Τις λάτρευα απο πάντα, αλλά πιστεύω οτι το μονο χαρακτηριστικο που κατάφερα να υιοθετήσω ειναι η ανεξαρτησία τους. Και πάντα είχα ενα έμφυτο και ισχυρο δέσιμο με τον τόπο/σπίτι που μένω, δεν μου αρέσουν οι πολλές μετακινήσεις. Και βέβαια ειμαι φοβερά περίεργη σχεδον για τα πάντα!

Μέχρι εκει ομως! Νομιζω οτι στην πραγματικότητα ειμαι οπαδός και λάτρης τους και το έχω πάρει απόφαση οτι δεν θα γίνω ποτέ σαν αυτές! :)

Δεν ξέρω αν θα γίνω ποτέ σαν αυτές.... αλλά πάντα νιώθω πως μέσα μου θα είναι αυτες που θα λέω πάντα << όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω σαν αυτή>> Δεν ζήλεψα ποτέ κάποια ηθοποιο ή κάποια διάσημη αλλά την χάρη που έχει ή πιο άσημη...γατούλα της γειτονιάς... Πάντα ένιωθα πως με κολάκευαν όταν μου έλεγαν σε κάτι έξυπνο που έλεγα και μου έλεγαν γάτα είσαι.Και όταν μετά από πολλά ατυχήματα μου έλεγαν ε! εσύ δεν έχεις ανάγκη είσαι εφτάψυχη σαν της γάτες... ένιωθα κάθε φορά που έπαιρνα τέτοιου είδους κοπλιμέντο ότι με χαρακτήριζαν με κάτι πολύ σπουδαίο και πολύ ξεχωριστό. Κινούνται με χάρη ξέρουν όλα τα μυστικά του κόσμου και φυλακίζουν τον ήλιο μες στα μάτια τους. Γοητευτικά πλάσματα της νύχτας και της μέρας. Γεμάτα σηγουριά και χάρη, μαγεία μέσα στην ύπαρξη τους ποιος να τους συναγωνιστεί...Εγώ τους κλέβω λίγο από την μαγεία με το να ζω κοντά τους και να τις παρατηρώ και να καταφέρνω να μοιράζομαι μαζί τους κάποιες στιγμές από την ζωή τους. Μάλλον και εγώ δεν θα γίνω ποτέ μου γάτα αλλά θα είμαι για μια ζωή αιώνια σκλάβα τους και θα τις λατρεύω!!!!

:hmm:Αυτο που μου ερχεται πρωτα στο μυαλο ειναι η αναγκη μου να μενω καποιες ωρες μονη μου..Φυσικα λογω παιδιων αυτο ειναι λιγο δυσκολο,αλλα καθομαι ως αργα και αναπληρωνω το χαμενο εδαφος;)
Επισης σε αυτο που βλεπω οτι ταιριαζω με τη Μαιρη μου ειναι η πιστη προς τα ατομα που αγαπαμε αλλα και μας αγαπουν...Το Μαιρακι μου μεχρι στιγμης μου ειναι απολυτα πιστο :) Ακομη και σε δυσκολες περιοδους γιαυτη[οπως οταν ειχε οιστρο]ερχοταν μονο σε εμενα για χαδια κτλ κι οταν αρρωστησα και ειχα πυρετο καθησε μια ολοκληρη μερα σχεδον νηστικη στα ποδια μου...Ετσι ειμαι κι εγω,,Πιστη στα ατομα που αγαπω και με αγαπανε και φυσικα μου αρεσει να τους εκφραζω την αγαπη μου με οποιο τροπο μπορω:)

Πολύ καλό θέμα!:up:
Λοιπόν, δεν είναι τυχαίο που όσοι τρελαίνονται με τις γάτες έχουν και κάποια κοινά χαρακτηριστικά μ' αυτές! Εγώ για παράδειγμα, είμαι αρκετά ανεξάρτητη, θα δεχθώ χάδια μόνο όταν το θέλω εγώ, θα γίνω "γατούλα ναζιάρα" όταν θέλω κάτι από κάποιον, θα "βγάλω νύχια" άμα αρχίσεις και με ενοχλείς, δεν θα σε ενοχλήσω άμα δεν με ενοχλήσεις... Οτι ακριβώς κάνει και η Μένια. Δεν μπορείς να την περιορίσεις με τίποτα, όμως ξέρει που είναι τα όριά της κι ότι π.χ. δεν πρέπει ΠΟΤΕ να περάσει το κατώφλι της πόρτας. Ναι, μοιάζω αρκετά με την γατούλα μου...

Πολύ ωραίο θέμα, μπράβο μάγισσα!!:happy:
Πραγματικά πιστεύω ότι όσοι αγαπούν πολύ τις γάτες εμφανίζουν και κάποια κοινά σημεία στην συμπεριφορά τους. Μόνο έτσι, πιστεύω, μπορούν να καταλάβουν πως συμπεριφέρεται μια γάτα χωρίς να βγάλουν το συμπέρασμα ότι οι γάτες είναι κακές, εκδικητικές και τα συναφή...:/:

Όσον αφορά εμένα, είμαι λίγο αντικοινωνική(έως πολύ όταν είμαι στις μαύρες μου), είμαι υπναρού...κακά τα ψέμματα όταν μπορώ κοιμάμαι και 12ωρο(αλλά συνήθως μόνο 4 κοιμάμαι:(), ακόμα λειτουργώ πολύ καλύτερα το βράδυ (δηλ. ακόμα και στις Πανελλαδικές διάβαζα μέχρι τις 4 και μετά κοιμόμουν και ακόμα και σήμερα όλες τις εργασίες μου βράδυ τις κάνω.Ακόμα και στο mycat βράδυ μπαίνω:lol:).
Κατα τ'άλλα είμαι πολύ συνδεδεμένη με τον τόπο μου , την οικογένεια, τό σπίτι μου, μέχρι και την περιοχή που μένω. Για μένα είναι πολύ σημαντικός ο χώρος μου και πάντα προσπαθώ να το διασφαλίζω. Γενικά θα έλεγα ότι είμαι μοναχικός άνθρωπος γιατί μέσω της μοναξιάς καταφέρνω να οργανώσω και να κατανοήσω καλύτερα τι γίνεται γύρω μου. Όπως και οι γάτες είμαι αρκετά επιφυλακτική και απαιτητική με τους ανθρώπους και δύσκολα κάνω δυνατές σχέσεις. Τέλος είμαι πολύ παρατηρητική και περίεργη κατα μία έννοια γιατί πάντα προσπαθώ να μάθω ό,τι άγνωστο, νέο σχετικά με όποια κατάσταση.(Βέβαια, αυτό μπορεί να είναι απόρροια της τελειομανίας μου, αλλά anyway..:rolleyes:)

Δεν ξέρω πόσο "γάτα" είμαι, αλλά περίεργος άνθρωπος είμαι σίγουρα:lol:

Χμμμ, με την ψιψι έχουμε αρκετά κοινά μπορώ να πω, έχουμε την ίδια θέση στον καναπέ (εκεί έχουμε ένα μικρό προβληματάκι), τρώμε παρέα, μπόλικη υπνιλία, πολλές φορές θέλω να κάνω την βόλτα μου ολομόναχη (η ψιψι έβγαινε στην είσοδο πιο παλιά,αλλά με επίβλεψη, πλέον απαγορεύεται), ενώ μου αρέσουν οι αλλαγές περιβάλλοντος το σπίτι μου δεν θα το άφηνα με τίποτα

Φοβερο θεμα
Λοιπον εχω δυο γατες και μοιαζω αρκετα μπορω να πω,κοιμαμαι πολλες ωρες,λειτουργω καλυτερα το βραδυ,με την μικρη γατα μου εχουμε κατι ξεχωριστο,εγω συνεχεια λιμαρω τα νυχια μου αφου ειναι μακρια και τον τελευταιο καιρο ερχοταν η μικρη και με κοιτουσε σαν να ηθελε το ιδιο,μια φορα πηρα τη λιμα και αρχισα να της τα λιμαρω και απο τοτε οποτε με δει με τη λιμα θελει και αυτη:lol::lol::lol:.Με το μεγαλο εχουμε το ιδιο ωραριο στον υπνο και το αγαπημενο μαξιλαρι:happy:.Επισης και οι τρεις βαριομαστε το χτενισμα.

Το μόνο που θα πώ ειναι ότι ΕΙΜΑΙ ΓΑΤΑ στο Κινέζικο!!!!!! :up::up:
Και όσοι φιλόζωοι με έχουν γνωρίσει με ρωτάνε πώς μπορώ και μιλάω τόσο καλά "γατίσια".....!!!! :redface::redface:
Κάποια εποχή εκτός απο κτηνίατρος ήθελα να γίνω και ψυχολόγος γατιών!!!!! Το εξασκώ το "επάγγελμα" βέβαια ιδιωτικά...... ;)

Το μόνο που θα πώ ειναι ότι ΕΙΜΑΙ ΓΑΤΑ στο Κινέζικο!!!!!! :up::up:
Και όσοι φιλόζωοι με έχουν γνωρίσει με ρωτάνε πώς μπορώ και μιλάω τόσο καλά "γατίσια".....!!!! :redface::redface:
Κάποια εποχή εκτός απο κτηνίατρος ήθελα να γίνω και ψυχολόγος γατιών!!!!! Το εξασκώ το "επάγγελμα" βέβαια ιδιωτικά...... ;)
τελικά μέσα από το θέμα την βρήκαμε την γάτα την100%:up::up::up:
και τώρα μπορούμε να πως ναι κύριε δεν είναι μόνο ή μικρή διαφορά γονιδίων που έχουμε είναι και ή μετάλαξη που παθαίνουμε από τις γάτες μας :lol::lol::lol::lol:

τελικά μέσα από το θέμα την βρήκαμε την γάτα την100%:up::up::up:
και τώρα μπορούμε να πως ναι κύριε δεν είναι μόνο ή μικρή διαφορά γονιδίων που έχουμε είναι και ή μετάλαξη που παθαίνουμε από τις γάτες μας :lol::lol::lol::lol:

:redface::redface::lol::lol::lol::lol:

Εγώ είμαι αίλουρος πάντως!!! Τίγρης

:lol::lol::lol: Έτσι - ετσι......
καλά δηλ εγώ που δεν είμαι αίλουρος και είμαι άλογο δεν μπορώ να σας κάνω παρέα;;;ε!!!!

καλά δηλ εγώ που δεν είμαι αίλουρος και είμαι άλογο δεν μπορώ να σας κάνω παρέα;;;ε!!!!

Καλη μου εσυ εισαι ετσι και αλλιως "γατα" ;)

Ολοι οι καλόι χωράνε!!!!!! :lol::lol::up::up::up:
Τα άλογα είναι τα αγαπημένα μου ζώα - μετά τις γάτες!!!!!_ :redface:

Ευτυχώς γιατί καποια στιγμή ανησύχησα πως δεν με θέλετα σνιφ άλλο πια!!...σνιφ σνιφ!!!!:(:(:(:bye::bye::bye::bleh::bleh::bleh:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back