Πόσο κάνει η επίσκεψη στα επείγοντα;

mariasar

Νεοφερμένο μέλος

Ο mariasar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 49 ετών. Έχει γράψει 35 μηνύματα.
Πόσο κανει η επίσκεψη στα επείγοντα? Είναι ανάλογη με το πόσα ζωάκια θα πάω?
Χθες πήγα 3 γατακια στην τύχη σε καποιον κτηνίατρο, 11 η ώρα το βράδυ και μας πήρε 120 ευρώ. Νομίζω πως είναι υπερβολικα τα λεφτα, εσεις τι λετε?
Είχαν οξεία γαστρεντερίτιδα τα 2 γατάκια και τα εκανε μια ενεση και τα εξέτασε περίπου 10 λεπτα το καθένα.
Αν γνωρίζεται καποιο καλό γιατρό με φυσιολογικές τιμές στα επείγοντα πείτε μου.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σου συστήνω ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ τον Αίλουρο (https://www.ailouros.gr).
TOP γιατρός με ΠΟΛΥ ΛΟΓΙΚΕΣ τιμές!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αν πηγαίνεις κάπου εκτός ωραρίου (αν αυτό εννοείς επείγοντα) οι τιμές αυτές είναι αναμενόμενες.
Δες εδώ για κάποιον γιατρό που μπορεί να σε βολεύει.

Κοίτα είναι λογικές οι τιμές... Εκτός ωραρίου έχει μια επιβάρυνση , είναι και λογικό. Το έχουμε πει πολλές φορές άλλωστε ότι το ΕΚΤΟΣ ωραρίου πληρώνεται και πληρώνεται αδρά. :)

Αν πήγαινες σε Κλινική θα πλήρωνες τα διπλάσια σίγουρα!!:hmm:

Είσαι τυχερή που ο κτηνίατρος σε δέχθηκε, γιατί συνήθως οι περισσότεροι βρίσκουν την εύκολη λύση - σε διαφωτίζουν τηλεφωνικά - και σε στέλνουν σε κλινικές αν βλέπουν ότι είσαι εκτός ωραρίου.

Φυσικά σε δέχονται κατόπιν ραντεβού την άλλη μέρα.. αφού έχει σωθεί το γατάκι ή ξεπεράσει τον κίνδυνο!!;) Με λογικές τιμές.

Δες την λίστα με τους προτεινόμενους, και αν θέλεις οπωσδήποτε να αλλάξεις γιατρό, βρές αυτόν που είναι πιο κοντά σου, να σε βολεύει και να μην ταλαιπωρούνται και άσκοπα τα γατάκια σου.;):)

Αν πας κυριακές, αργίες ή νυχτερινές ώρες... συνήθως σε χρεώνουν τη διπλάσια τιμή από αυτή που θα χρέωναν αν πήγαινες σε ώρες ιατρείου...

Προσωπικά εμένα δεν μου αρέσει αυτό το σύστημα... δηλαδή θα πρέπει να βλαστημάς την ώρα και τη στιγμή που έχεις άρρωστο ζώο και είναι μεσάνυχτα... Ειναι δυνατόν από κάτι τέτοια να πάνε να βγάλουν περισσότερα λεφτά; Όταν υπάρχει μία δύσκολη στιγμή και μια ώρα ανάγκης... :confused:

Ούτε εμένα jeannine.... :(

αλλά έτσι είναι ... όταν ο άλλος είναι ΕΥΚΑΙΡΟΣ 24/7..... αυτό πληρώνεται... το έχουμε ξανασυζητήσει πολλές φορές.;)

Αν θέλεις ρωτάς και τους κτηνιάτρους του site... θα στα πουν και οι ίδιοι...... :)

δηλαδή θα πρέπει να βλαστημάς την ώρα και τη στιγμή που έχεις άρρωστο ζώο και είναι μεσάνυχτα...
Από την άλλη, αν δεν ήταν πιο ακριβές οι επισκέψεις εκτός ωραρίου, φαντάζεσαι τι θα γινόταν από ιδιοκτήτες ζώων που αποφασίζουν να κάνουν τα εμβόλια της γάτας τους το Σαββατόβραδο, π.χ., ή να την τρέξουν στο γιατρό γιατί φταρνίστηκε την παραμονή της πρωτοχρονιάς;

Βέβαια, το να ζητάει ο καθένας ό,τι να 'ναι εκμεταλλευόμενος την (πραγματική) ανάγκη του άλλου, είναι κι αυτό απαράδεκτο. Ίσως θα έπρεπε να υπάρχει κάποιος ενδεικτικός τιμοκατάλογος και για τα εκτός ωραρίου, όπως υπάρχει για τις υπόλοιπες κτηνιατρικές υπηρεσίες...:hmm:(το "ενδεικτικός" σημαίνει ότι δεν δεσμεύει κανέναν, αλλά τουλάχιστον μπορούμε να έχουμε μια ιδέα του τι είναι λογικό και τι όχι).

δεν πρέπει να υπάρχει κάτι το επίσημο απο το σύλλογο αλλά απο οσο ξέρω το φτηνότερο που μπορεί να χρεώνουν για 8-12 το βράδυ ειναι 50 ευρώ και ότι γινει στο ζώο έξτρα ενω για 12 μέχρι το πρωί 100 ευρώ και ό,τι γίνει στο ζώο έξτρα.

Συμφωνώ... Κανονικά θα έπρεπε να προβλέπονται ενδεικτικές τιμές για τα επείγοντα που είναι εκτός ωρών ιατρείου...
Καλά με τις τιμές που είπες drusilia κουφάθηκα...! :confused: Μα 100 ευρώ.... πφφφ
Δεν λέω να είναι οι τίμες ίδιες με αυτές που παίρνουν σε ώρες ιατρείου... Αλλά να είναι και λογικές... Δεν είμαστε και ωνάσηδες... :|

Και αυτες ειναι οι κατωτατες τιμες απο οσο ξερω. Το συνηθες ειναι πιο πάνω...

ΕΔΩ
έχει ξανασυζητηθεί το θέμα είναι το Φόρουμ του Κτηνιατρικού Συλλόγου. Μπορείτε να ρωτήσετε τους Κτηνιάτρους. ;)
Και να υπάρξει διάλογος με την άλλη πλευρά.

Και γενικά η κατηγορία για εμάς του άσχετους (ΜΗ Κτηνιάτρους εννοώ) είναι αυτή!

Μια αλλη λύση ειναι να βρεις ενα φιλοζωικο εκει κοντα που να ειναι καλό και να ζητησεις να συνεργαστεις μονιμα με τους γιατρους του. Συνληθως ειναι πιο φτηνοι και οταν πας πολλα ζωα η συχνα παντα κανουν καλυτερες τιμες γενικότερα

Από την άλλη, αν δεν ήταν πιο ακριβές οι επισκέψεις εκτός ωραρίου, φαντάζεσαι τι θα γινόταν από ιδιοκτήτες ζώων που αποφασίζουν να κάνουν τα εμβόλια της γάτας τους το Σαββατόβραδο, π.χ., ή να την τρέξουν στο γιατρό γιατί φταρνίστηκε την παραμονή της πρωτοχρονιάς;

Βέβαια, το να ζητάει ο καθένας ό,τι να 'ναι εκμεταλλευόμενος την (πραγματική) ανάγκη του άλλου, είναι κι αυτό απαράδεκτο. Ίσως θα έπρεπε να υπάρχει κάποιος ενδεικτικός τιμοκατάλογος και για τα εκτός ωραρίου, όπως υπάρχει για τις υπόλοιπες κτηνιατρικές υπηρεσίες...:hmm:(το "ενδεικτικός" σημαίνει ότι δεν δεσμεύει κανέναν, αλλά τουλάχιστον μπορούμε να έχουμε μια ιδέα του τι είναι λογικό και τι όχι).
υπαρχει ενδεικτικος καταλογος , 20 τις εκατο προσαυξηση στις προτεινομενες απο το συλλογο τιμες!!!:)
οποιαδηποντε παρασπνδια πρεπει να αναφερετε στη σδοε.

Οι ενδεικτικές τιμές ξέρουμε ποιες είναι; Ειναι κάπου αυτά διαθέσιμα; Στο λινκ στο σύλλογο δεν το είδα. Αλλα μπορούμε να θέσουμε το θέμα εκεί φυσικά

Αν καποιος βρει 10 γατάκια στο δρόμο που τα εχουν δώσει φόλα και τα παει στο γιατρό τα μεσάνυχτα θα του ζητήσει 1000 Ε??? και αν δεν εχει τόσα λεφτα? Θα τα αφησει να πεθάνουν?

Την πρώτη φορά που πήγα σε κτηνίατρο πήγα 4 γατιά και μου χρέωσε 30 ευρώ επίσκεψη και για τα 4 και ήταν αργία!Απλα ετυχε να είναι στο ιατρείο.

Δεν νομίζω οτι η τιμή είναι ανα ζώο αν αυτό εννοεις...
Βεβαια δεν ξέρω κιολας

Όλα παίζουν... και εγώ πήγα το πρώην αδεσποτάκι μου σε έναν , το κοίταξε απλά και μου ζήτησε 50?. Εντός ωραρίου.... Μετά άλλαξα κτηνίατρο.. ;)

Εδώ οι τιμές παίζουν ανά περιοχές, status, βιωτικό επίπεδο... όπως όλα τα μαγαζιά άλλωστε. Είναι ελεύθερη αγορά και ότι θέλει ο καθένας κάνει... απο ΜΑΣ εξαρτάται να πετύχουμε και τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τον καλό γιατρό!! :)

Εδω ο παιδίατρος έρχεται σπίτι κοιτάει 1 λεπτό το μωρό και λέει 80? !.... Είναι λογικό, έχουν σπουδάσει κοπιάσει κλπ κλπ...

Στην αρχή της σελίδας σου έδωσα τα λινκ του Κτηνιατρικού Συλλόγου, μπορείς να δεις παρόμοια θέματα, ή και να κάνεις νέο δικό σου.... :)

ευχαριστω πολύ για τα λινκ θα τα κοπιτάξω αμέσως!

Ο τιμοκαταλογος που εχι ανακοινωσει ο Πανελληνιος Κτηνιατρικος Συλλογος ειναι οι ενδεικτικες κατωτατες τιμες στις οποιες υπαρχει μια επιβαρυνση 30% για επισκεψεις κατοικον και εκπτωση 15% για μελη φιλοζωικων σωματειων και ιδιωτες που υιοθετουν αδεσποτα απο σωματεια:). για επειγοντα περιστατικα αργα την νυχτα δεν υπαρχει συγκεκριμενη χρεωση απλως να θυμισω οτι ενας εργαζομενος που δουλευει Σαββατα , κυριακες και αργιες απο το νομο δικαιουτε διπλασιο μεροκαματο:hmm:

Ο τιμοκαταλογος που εχι ανακοινωσει ο Πανελληνιος Κτηνιατρικος Συλλογος ειναι οι ενδεικτικες κατωτατες τιμες στις οποιες υπαρχει μια επιβαρυνση 30% για επισκεψεις κατοικον και εκπτωση 15% για μελη φιλοζωικων σωματειων και ιδιωτες που υιοθετουν αδεσποτα απο σωματεια:). για επειγοντα περιστατικα αργα την νυχτα δεν υπαρχει συγκεκριμενη χρεωση απλως να θυμισω οτι ενας εργαζομενος που δουλευει Σαββατα , κυριακες και αργιες απο το νομο δικαιουτε διπλασιο μεροκαματο:hmm:
νομίζω πως είναι 75% για το Σάββατο και το διπλάσιο την Κυρική εκτός αν έχει αλλάξει κάτι

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back