christina.maria
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
bunny
Περιβόητο μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος
bunny
Περιβόητο μέλος
Και για πολλούς άλλους λόγους.Ναι,έχει δίκιο η moukelis.Ο θηλασμός είναι ζωτικής σημασίας,για να αποκτήσει το ζωάκι αντισώματα.Χλωμό να επιβιώσει αν δε θηλάσει.

elvenstar
Επιφανές μέλος
Είναι πολύ επικύνδυνη η απαίτηση της φίλη σου για το γατάκι είναι σα να παίρνεις ένα μωρό 1ας ημέρας από την αγκαλιά της μητέρας του κ να προσπαθείς να το ταΐσεις με πίτσες. Το γατάκι πρέπει να παραμήνει με την μαμά του μέχρι τους 2,5 με 3 μήνες τουλάχιστων διαφορετικά ή θα πεθάνει ή θα είναι συνέχεια άρρωστο κ θα τρέχει στο γιατρό κ μετά από λίγα χρόνια θα έχει πάλι την ίδια άσχημη κατάληξηΜια φιλη μου ζηταει ενα γατακι και προτιμαει να το παρει μιας εβδομαδας παρα να περιμενει να θηλασει απο τη μαμα του οσο πρεπει; Τι συμβουλες μου δινετε;
bunny
Περιβόητο μέλος
Από την άλλη, ο θηλασμός είναι η ασφαλέστερη λύση, καθώς τα μικρά δεν κινδυνεύουν να πεινάσουν αν η τροφή στο περιβάλλον τους δεν επαρκεί. Η έκκριση του γάλακτος εξαρτάται αποκλειστικά από τη διατροφή της μητέρας, η οποία μπορεί να παραγάγει γάλα ακόμα και σε δύσκολες περιβαλλοντικές συνθήκες.
Οι πρόγονοι των θηλαστικών τρέφονταν κυρίως με έντομα και θηράματα τα οποία δεν ήταν πάντα διαθέσιμα. Μετά από χιλιετίες εξέλιξης, η έκκριση βιολογικά πλούσιων ουσιών που αρχικά καταπολεμούσαν τα μικρόβια μετατράπηκε σε αποκλειστική πηγή διατροφής των μωρών.
focus
bunny
Περιβόητο μέλος

Louiza26
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εχει καθολου εμπειρία απο τόσο μικρά γατάκια?
Τωρα είδα τον τίτλο του θρεντ. Βασικά όσο υπάρχει μητερα θα θηλαζουν ακομα κι αν δεν έχει γάλα. Ουσιαστικά μέχρι 40 ημερών περιπου εχει αρκετό γαλα για να τα θρεψει, ίσως και λιγοτερο αν εχει κάνει πολλα γατάκια.
moukelis
Επιφανές μέλος
bunny
Περιβόητο μέλος
Όχι,να λέει πόσο διαρκεί ο θηλασμός,τη σημασία του για τα γατάκια,κλπ.Αρθρο ειδικα για το θηλασμο;Που να λεει τι,πως να θηλασει η γατα;

moukelis
Επιφανές μέλος

bunny
Περιβόητο μέλος
Τί λες καλέ,εγώ είμαι παντελώς άσχετη...Αναφερονται αυτα στα αρθρα για τα γατακια νομιζω,τον ρυθμο που μεγαλωνουν κτλ.Αν το κρινεις απαραιτητο και σου αρεσει σαν θεμα,ετοιμασε μας ενα Χριστινακι!![]()

moukelis
Επιφανές μέλος
julia
Διακεκριμένο μέλος
Όχι,να λέει πόσο διαρκεί ο θηλασμός,τη σημασία του για τα γατάκια,κλπ.![]()
Είναι αυτονόητο ρε bunny....

Γι΄αυτό και τα αδέσποτα μικρά, επιβιώνουν ελάχιστα ή και πολλά έχουν θέματα αργότερα, ακριβώς, γιατί δεν θήλασαν αρκετά, δεν έχουν πάρει τα κατάλληλα αντισώματα, και γενικότερα είναι πιο υποανάπτυκτα και μικρά....

Χριστίνα,
αν δεν θηλάσει το μικρό 1,5 μήνα τουλάχιστον, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σου βγάλει θέματα υγείας μετά, σε σένα ή σε όποιον το πάρει... είναι ΚΡΙΜΑ. Εδώ παρακαλάμε να έχουμε μανα να θηλάσει τα μικρά παρατημένα...

Είναι τόσο ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ αυτά.. που απορώ....

bunny
Περιβόητο μέλος
Έχεις απόλυτο δίκιο,αλλά αν κάποιοι δεν μπορούν να καταλάβουν τη σημασία του θηλασμού,δε θα έπρεπε να υπάρχει κάτι πλήρες να διαβάσουν σχετικά με το θέμα;Είναι αυτονόητο ρε bunny....
Γι΄αυτό και τα αδέσποτα μικρά, επιβιώνουν ελάχιστα ή και πολλά έχουν θέματα αργότερα, ακριβώς, γιατί δεν θήλασαν αρκετά, δεν έχουν πάρει τα κατάλληλα αντισώματα, και γενικότερα είναι πιο υποανάπτυκτα και μικρά....
Χριστίνα,
αν δεν θηλάσει το μικρό 1,5 μήνα τουλάχιστον, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σου βγάλει θέματα υγείας μετά, σε σένα ή σε όποιον το πάρει... είναι ΚΡΙΜΑ. Εδώ παρακαλάμε να έχουμε μανα να θηλάσει τα μικρά παρατημένα...
Είναι τόσο ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ αυτά.. που απορώ....![]()

julia
Διακεκριμένο μέλος

Αλλά απο ότι βλέπω, δεν βοηθούν και πολύ, κανείς δεν τα διαβάζει, όλοι προτιμούν το παρε δώσε με ερωτήσεις πλέον, τί να πω....

Άσχετο, τα σχολεία πότε ξεκινάνε? (γιατί κάτι δεν μου κάθετε...καλά.)
moukelis
Επιφανές μέλος

bunny
Περιβόητο μέλος
Εμείς αρχίζουμε Παρασκευή...Ωραία, αν θέλεις και μπορείς αναλαμβάνεις να το κάνεις και άρθρο.
Αλλά απο ότι βλέπω, δεν βοηθούν και πολύ, κανείς δεν τα διαβάζει, όλοι προτιμούν το παρε δώσε με ερωτήσεις πλέον, τί να πω....
Άσχετο, τα σχολεία πότε ξεκινάνε? (γιατί κάτι δεν μου κάθετε...καλά.)
Τώρα να γράφω εγώ άρθρο δεν το βλέπω...Ό,τι έχω μάθει για τις γάτες το έχω μάθει από εδω...
Κι έπειτα ειναι κι αυτό που λες: βαριούνται να διαβάσουν τα άρθρα.
christina.maria
Πολύ δραστήριο μέλος
1.για τη φιλη μου. Αυτη ηθελε να το παρει τη δευτερη μερα απο τη μαμα του και δεν εχει ΚΑΘΟΛΟΥ εμπειρια απο γατες.Μα καθολου.Προσπαθω να τη μεταπεισω να το παρει 2 μηνων.
2.Χρειαζεται ενα αρθρο Χριστινα για το θηλασμο για νεους "γατογονεις".
Ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool