christina.maria
Πολύ δραστήριο μέλος
Την Παρασκευη που ερχεται. Εισαι δασκαλα;Ωραία, αν θέλεις και μπορείς αναλαμβάνεις να το κάνεις και άρθρο.
Αλλά απο ότι βλέπω, δεν βοηθούν και πολύ, κανείς δεν τα διαβάζει, όλοι προτιμούν το παρε δώσε με ερωτήσεις πλέον, τί να πω....
Άσχετο, τα σχολεία πότε ξεκινάνε? (γιατί κάτι δεν μου κάθετε...καλά.)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
elvenstar
Επιφανές μέλος
Άσχετο, τα σχολεία πότε ξεκινάνε? (γιατί κάτι δεν μου κάθετε...καλά.)

me two 
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Την Παρασκευη που ερχεται. Εισαι δασκαλα;
Απαπα..... οχι...

christina.maria
Πολύ δραστήριο μέλος
Τοτε; Και μια ερωτηση...Μια γατα μπορει να στειρωθει οποιαδηποτε στιγμη;Απαπα..... οχι...![]()
julia
Διακεκριμένο μέλος
Τοτε; Και μια ερωτηση...Μια γατα μπορει να στειρωθει οποιαδηποτε στιγμη;
Τί τότε?
Μια γάτα μπορεί να στειρωθεί απο 6-7 μηνών και πάνω, στο εξωτερικό το κάνουν και νωρίτερα.
Τώρα υπάρχουν και ειδικές περιπτώσεις που ο γιατρός πρέπει να είναι πιο προσεκτικός, και να είναι και ενημερωμένος (εγκυμοσύνη, οίστρος, αλλεργία σε κάποιο φάρμακο, σε θεραπεία κλπ...)
Και νομίζω μπορεί να υπάρχει και περίπτωση να ΜΗΝ κάνει.( αν η γάτα νοσεί , ή είναι σε θεραπεία με κάποιο φάρμακο που θα μπορούσε να έχει παρενέργειες με τα φάρμακα της νάρκωσης κλπ, να είναι εξασθενημένη απο ασιτεία ή κακουχίες ίσως και άλλες περιπτώσεις πιο ειδικές...
) Πάντα παίζει ρόλο και η εμπειρία του εκάστοτε Κτηνιάτρου. ΜΕΓΑΛΟ ΡΟΛΟ.Έχεις κάτι συγκεκριμένο που θέλεις να ρωτήσεις? γιατί γενικά είναι δύσκολο να τα αναφέρω όλα...(και δεν είμαι και Κτηνίατρος.
)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
christina.maria
Πολύ δραστήριο μέλος
εννοω με το τοτε; τι επαγγελμα εχεις. Ναι.ε...μπορει να εχει γεννησει η γατα και μετα να τη στειρωσουμε;Τί τότε?
Μια γάτα μπορεί να στειρωθεί απο 6-7 μηνών και πάνω, στο εξωτερικό το κάνουν και νωρίτερα.
Τώρα υπάρχουν και ειδικές περιπτώσεις που ο γιατρός πρέπει να είναι πιο προσεκτικός, και να είναι και ενημερωμένος (εγκυμοσύνη, οίστρος, αλλεργία σε κάποιο φάρμακο, σε θεραπεία κλπ...)
Και νομίζω μπορεί να υπάρχει και περίπτωση να ΜΗΝ κάνει.( αν η γάτα νοσεί , ή είναι σε θεραπεία με κάποιο φάρμακο που θα μπορούσε να έχει παρενέργειες με τα φάρμακα της νάρκωσης κλπ, να είναι εξασθενημένη απο ασιτεία ή κακουχίες ίσως και άλλες περιπτώσεις πιο ειδικές...)
Έχεις κάτι συγκεκριμένο που θέλεις να ρωτήσεις? γιατί γενικά είναι δύσκολο να τα αναφέρω όλα...(και δεν είμαι και Κτηνίατρος.)
julia
Διακεκριμένο μέλος

Μια γάτα που έχει γεννήσει, εφόσον ζούν τα μικρά και θηλάζει, καλό είναι να στειρωθεί μετά τους 2 μήνες. Εάν δεν υπάρχουν μικρά, δεν υπάρχει διάστημα αναμονής. (Ίσως να υπάρχει, δεν ξέρω ένα θέμα με το γάλα, που ενδεχόμενα να έχει ακόμα... αλλά είναι λεπτομέρειες πολύ ειδικές που θα το αποφασίσει ο εκάστοτε γιατρός, αφού δεί την γατούλα και εκτιμήσει την κατάστασή της, απο το νετ, όλα είναι θεωρητικά)
christina.maria
Πολύ δραστήριο μέλος
julia
Διακεκριμένο μέλος
δηλαδη μπορει να εχει γεννησει 3 φορες και μετα να τη στειρωσουμε; ακομα κι αν ειναι 4 ετων ας πουμε;
Λογικά ναι, (δεν είναι μεγάλη 4 ετών.
)αλλά παίζει πάντα ρόλο η φυσική κατάσταση της γάτας, που μπορεί να ποικίλει, και μόνο ο γιατρός μπορεί το κρίνει.

Μία γάτα μπορεί να γεννάει μέχρι 10ετών και ακόμα παραπάνω....αν δεν πεθάνει νωρίτερα, απο σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, εξασθένηση, ή άλλο λόγο κλπ...
christina.maria
Πολύ δραστήριο μέλος
ρωταω για τη φιλη μου γιατι η δικια μου ειναι δυστυχως ηδη στειρωμενη...Ας ελπισουμε να με ακουσει...Ετοιμαζεται να κανει εγκλημα!Λογικά ναι, (δεν είναι μεγάλη 4 ετών.)
αλλά παίζει πάντα ρόλο η φυσική κατάσταση της γάτας, που μπορεί να ποικίλει, και μόνο ο γιατρός μπορεί το κρίνει.
Μία γάτα μπορεί να γεννάει μέχρι 10ετών και ακόμα παραπάνω....αν δεν πεθάνει νωρίτερα, απο σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, εξασθένηση, ή άλλο λόγο κλπ...
julia
Διακεκριμένο μέλος
ρωταω για τη φιλη μου γιατι η δικια μου ειναι δυστυχως ηδη στειρωμενη...Ας ελπισουμε να με ακουσει...Ετοιμαζεται να κανει εγκλημα!
ευτυχώς είναι η δική σου στειρωμένη.

τώρα απο εγκλήματα που γίνονται, άλλο τίποτα.. αν δεν υπάρχει στοιχειώδες μυαλό και λογική...

Η "φίλη" σου είναι και αυτή 15? Γονείς έχει, οικογένεια? Αυτοί τί κάνουν?

christina.maria
Πολύ δραστήριο μέλος
Κανεις λαθος...Θα ηθελα πολυ να γεννουσε μια φορα και μετα να τη στειρωναμε...15 ειναι...τωρα στο λυκειο θα ειμαστε μαζι γιατι αλλαζει σχολειο...Παει να κανει εγκλημα αν το παρει μιας εβδομαδας..Και γονεις εχει,και αδερφο...Οταν λες τι κανουν; Αν συμφωνουν; Να σου πω δε νομιζω να εχουν μεγαλη εμπειρια απο γατες αν την αφησουν να κανει κατι τετοιο!!!ευτυχώς είναι η δική σου στειρωμένη.
τώρα απο εγκλήματα που γίνονται, άλλο τίποτα.. αν δεν υπάρχει στοιχειώδες μυαλό και λογική...
Η "φίλη" σου είναι και αυτή 15? Γονείς έχει, οικογένεια? Αυτοί τί κάνουν?![]()

elvenstar
Επιφανές μέλος
christina.maria
Πολύ δραστήριο μέλος
Γιατι το λες αυτο;Αντε πάλι ξαναρχίσαμε.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Κανεις λαθος...Θα ηθελα πολυ να γεννουσε μια φορα και μετα να τη στειρωναμε...15 ειναι...τωρα στο λυκειο θα ειμαστε μαζι γιατι αλλαζει σχολειο...Παει να κανει εγκλημα αν το παρει μιας εβδομαδας..Και γονεις εχει,και αδερφο...Οταν λες τι κανουν; Αν συμφωνουν; Να σου πω δε νομιζω να εχουν μεγαλη εμπειρια απο γατες αν την αφησουν να κανει κατι τετοιο!!!![]()
Διακρίνω έναν διχασμό....καταρχήν

Έπειτα, σε ένα φόρουμ στο ίντερνετ είμαστε, εσύ λογικά ενημερώθηκες και ξέρεις τι είναι το καλύτερο και σε σένα πέφτει το βάρος να κάνεις το σωστό ή να αφήσεις να τελεσθεί αυτό το έγκλημα που λες....
Απο ένα φόρουμ τί θα ήθελες να κάνουμε εμείς?

Τώρα, βέβαια... (εαν υποθέσω ότι το "δυστυχώς η δική μου είναι στειρωμένη" ΔΕΝ ήταν λάθος).... δεν έχω να πώ τίποτα άλλο...

Αφήστε τη γάτα να γεννοβολήσει, και μετά βρείτε τους καλά σπίτια ή μαζέψτε τα απο τους δρόμους πατημένα...(μόνο μην βάλετε αγγελία εδώ... γιατί μετά θα καταλάβεις γιατί δεν είμαι δασκάλα...)

elvenstar
Επιφανές μέλος
julia
Διακεκριμένο μέλος
Αντε πάλι ξαναρχίσαμε.
ναι ντε!!!
αλλά την πάτησε.

elvenstar
Επιφανές μέλος
julia
Διακεκριμένο μέλος
λες να την πάτησε; Η αυτό είναι το σχέδιο
σχέδιο ξε σχέδιο μια καλπάζουσα σχιζοφρένεια υπάρχει. (με το αντίστοιχο δόλωμα..)
Άντε 1 και σήμερα έμεινε, μέχρι την Παρασκευή.

Η νεκροψία θα δείξει.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool