Φιλη alkyone, Θα απαντησω στην ερωτηση σου με δυο λεξεις. Πολυ καλυτερες.
Αυτο δεν στο λεω για να αναμασησω μια συγκεκριμενη αποψη, οπως μου λενε πολλοι, αλλα το εμαθα με τον σκληρο τροπο. Μια γατουλα που ειχα, την εποχη που ηταν μικρουλα, δεν υπηρχαν, τουλαχιστον στην περιοχη μου, αλλες μαρκες. Επιπλεον τροφη για γατακια εβγαζε τοτε (1992) μονο η whiskas.
Η γατουλα μου μεγαλωσε με αυτες. Οταν εγινε ενος ετους, ξαφνικα σταματησε να τρωει κονσερβα (οταν ετρωγε την εκανε εμετο) και το γυρισαμε στις κροκετες. Και τα χρονια κυλουσαν και φθανει 10 χρονων και ξαφνικα κοντεψα να την χασω. Εν ολιγοις, επαθε διαβητη, ευτυχως το προλαβαμε και ζησαμε αρκετα χρονια ακομη. Ο κτηνιατρος μου ειπε οτι υπεθυνες για το προβλημα της, ηταν οι τροφες της whiskas, γιατι περιεχουν πολλα λιπαρα.
Απο τοτε υποψιαστηκα και αρχισα να το ψαχνω, γιατι ειχα αλλα 4 γατακια και φοβομουν μηπως παθουν και αυτα τιποτα. Λοιπον οι τροφες του super market, περιεχουν σε αφθονια συστατικα αχρηστα για τον οργανισμο τους και μαλιστα επιβαρυνουν καποια οργανα τους. Οπως το ουροποιητικο συστημα. Θα σε συμβουλευα να το ψαξεις πολυ πριν καταληξεις να δινεις στη γατουλα σου τροφες φθηνες, που ομως μπορει μακροχρονια να την βλαψουν.