Πόσο πρέπει να τρώει;

Πόσες φορές την ημέρα ταιζετε τις γατούλες σας; Ειδικά τους στειρωμενους γατουΣ.
Δεν υπάρχουν στάνταρ σε αυτό φίλη maria_lulu. ΄Εχει να κάνει περισσότερο με την ποσότητα τροφής που πρέπει να τρώει μια γατούλα μέσα στην μέρα παρά με το πόσες φορές θα τρώει, εκτός ειδικών περιπτώσεων.
Ανάλογα με την ηλικία, το βάρος, το αν είναι αρσενικό ή θυληκό, αν είναι στειρωμένο ή όχι και ίσως και άλλους παράγοντες ο κτηνίατρος σας θα σας πει τι ποσότητα πρέπει να τρώει ημερίσια και εσείς απλά θα το μοιράσετε ανάλογα με το πως μπορείτε.
Αν ας πούμε δουλεύετε αρκετές ώρες την ημέρα και γυρίζετε σπίτι αργά, θα της δίνετε λιγώτερα γεύματα αλλά με περισσότερη ποσότητα. Σε περίπτωση που είστε σπίτι αρκετές ώρες μπορείτε να τα μοιράζετε σε περισσότερα μικρότερα γεύματα.
Απ' όσο ξέρω από την πείρα μου μόνο γατιά που έχουν χρόνια προβλήματα στο στομαχάκι τους πρέπει να τρώνε πολλά και μικρά γεύματα μέσα στην ημέρα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εμένα είναι παχουλούλης ο Μουργάκος μου και μου είπε η κτηνίατρος να του δίνω light γάλα και λιγότερο φαγητό.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

γεια σας και απο μενα ο γατουλης μου ειναι 4 μηνων και ζυγιζει 2-2,5 κιλα... του δινω 3-4 φορες την ημερα κροκετες κ κονσερβα μερικες φορες αλλα μερα στη μερα οταν τρωω εγω του αρεσει να του δινω μικρα κομματακια ψωμι επισης τον εχω πιασει να ανεβαινει στα τραπεζια και να κλεβει το φαγητο μας :P ο κτηνιατρος ειπε δεν πειραζει τα εχει ως σνακ αυτα οσο ειναι μικρος μπορει να τρωει αρκετα... εγω ομως σε αυτες τις 3-4 φορες της ημερας του βαζω μικρες ποσοτητες γιατι φοβαμαι...:worry: φαινεται πεινασμενος 24 ωρες το 24ωρο!!!:P

Το βάρος του είναι πολύ καλό, γιατί φοβάσαι? Βλέπεις να ξεπερνάει την ποσότητα που πρέπει να τρώει ανάλογα με την ηλικία/βάρος του? Αν δεν του φτάνει αυτό δοκίμασε να βάζεις λίγο περισσότερη για λίγες μέρες, γιατί υπάρχουν τα πεινασμένα γατιά αλλά και τα λαίμαργα γατιά. Είναι στην ανάπτυξη και χρειάζεται φαγητό.

Καλημερα σας! Σε λιγο φτανει σπιτι η μικρη μου κουκλα..εχει μολις απογαλακτιστει και τρωει κροκετουλα! Ηθελα να ρωτησω καθε ποτε και τι ποσότητα πρεπει να της δινω να τρωει? Και αν τρωει μονο κροκετα ειναι καλο ή πρεπει να της δινω και κατι αλλο, οχι τοσο στερεο? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευγενία θα ξεκινήσεις με όσο λέει η συσκευασία της τροφής για τα κιλά και την ηλικία του. Αλλά θα το προσαρμόσεις ανάλογα με τις ανάγκες του, να μην πεινάσει το γατί. Μπορείς να του δώσεις κονσέρβα και σαν λιχουδιά/εορταστικό γεύμα περιστασιακά, αλλά αν επιλέξεις μπορείς να του κάνεις μικτή διατροφή με κονσέρβες και κροκέτες. Εκεί θα διαβάσεις τις ετικέτες για να διαμοιράσεις τις ποσότητες.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σε ευχαριστω πολυ!Ειναι πολυ μικρο..ενος μηνα και δεν πολυτρωει την κροκετα γι αυτο την μουλιασα μεσα σε λιγο νερακι..ομως με προβληματιζει λιγο το γεγονός οτι ακομα δεν πηγε τουαλετα

Ευγενία είναι πολύ μικρό για να τρώει αποκλειστικά κροκέτα. Πήγαινε σε ένα pet-shop και αγόρασέ του μια κονσερβούλα καλής μάρκας, ειδική για την ηλικία του, αλλά σε μορφή μους (όχι κοματάκια κρέας). Έτσι θα ενυδατωθεί και ο οργανισμός του και θα βοηθήσει και το εντεράκι να... δραστηριοποιηθεί.;)
Μπορείς ακόμα μέσα στο περιεχόμενο της κονσέρβας να βάζεις και κροκέτες (κι αυτές μικρού μεγέθους ειδικά για την ηλικία της, για να μπορεί να τις μασήσει), έτσι ώστε να μη συνηθίσει μόνο κονσέρβα και δεν τρώει μετά κροκέτα.

Αχ σας ευχαριστώ πολυ! Μεχρι τη Δευτέρα ομως που θα ανοιξουν τα μαγαζια τι να της δωσω να φαει..γιατι με ανησυχεί που κανει μονο τσισα..αν και τρωει!

Καλό είναι να της δώσεις κάτι σε όχι σε κροκέτα (και όχι ρύζι ή κοτόπουλο σε δυσκοίλιο γατί). Ίσως λίγο κιμά ελαφρά μαγειρεμένο, χωρίς αλάτι με λίγο λαδάκι. Αλλά και το γαλατάκι σκέτο, κάνει.
Πόσο χρονικό διάστημα είναι που έχει να ενεργηθεί? Είναι πάνω από 2 μέρες? :worry:
Κάνε του λίγο μασάζ στην κοιλίτσα και κοντά στο πωπουδάκι του μήπως και βοηθήσει. Αν παρολ'αυτά δεν έχει ενεργηθεί μέχρι αύριο, τότε κατευθείαν στο γιατρό, για να το βοηθήσει, ενδεχομένως δίνοντάς του ορισμένη δόση παραφινέλαιου, ή κάνοντάς του κλυσματάκι. Προσοχή! Μη δοκιμάσεις μόνη σου, απαιτεί έμπειρο χειρισμό.
Μακάρι εντός της ημέρας να δεις.."απτά"αποτελέσματα, δηλαδή τα αναμενόμενα περιττώματα, τα οποία θα κάνουν και... περιττή την επίσκεψη στον κτηνίατρο.:)

Αυριο το πρωι θα παμε στον γιατρό! Αν εχω νεοτερα θα σας πω..Ευχαριστώ για τις συμβουλές! :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back