Πόσο σοβαρό είναι;

Elhior

Νεοφερμένο μέλος

Ο Elhior αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 48 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 13 μηνύματα.
Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους,

Γράφω εδώ, διότι είμαι τακτικός του www.mycat.gr και επειδή είναι δύσκολες μέρες για να πάρω κτηνίατρο, ειδικά αν τελικά δεν είναι κάτι σοβαρό.
Ο γατούλης μου (4 χρονών) είναι σπιτόγατος, δηλ. βγαίνει μόνο στη βεράντα, και γενικά τον προσέχουμε πολύ, κάνει τακτικά το αντιπαρασιτικό του και τα εμβόλιά του. Χθές όμως πέρασε το βράδυ κάνονας εμετούς και διάρροια :sick:. Σήμερα δεν έχει κάνει εμετό, ούτε έχει πάει τουαλέτα καθόλου, αλλά από την άλλη είναι κακοδιάθετος και δεν τρώει, ούτε έχει πιεί νερό. Από την άλλη δεν φαίνεται να έχει πυρετό (δεν είναι ζεστός), ούτε είναι ακίνητος ή απομονωμένος (αντιθέτως με δαγκώνει και κουνάει την ουρά, όπως παίζει συνήθως, αλλά μέχρι εκεί).
Μπορεί αυτό να σημαίνει ότι έφαγε κάτι που τον πείραξε (τρώει συνέχεια μύγες που πιάνει ο χαζός) και τώρα είναι οκ, απλά θέλει χρόνο να συνέλθει το στομάχι, ή παίζει να είναι κάτι σοβαρότερο; Αν είναι κάτι σοβαρότερο δεν θα επακολουθήσουν κι άλλα συμπτώματα; Πόσο πρέπει να περιμένω για να δω αν θα φάει ή θα πιεί νερό; Φοβάμαι και πιθανή αφυδάτωση, αλλά ίσως είμαι υπερβολικός γιατί είμαι και λίγο άσχετος.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον βρει χρόνο να απαντήσει τέτοια δύσκολη και γιορτινή μέρα. Αν έχω αύριο το πρωί δεν έχει φάει και δεν έχει πιεί νερό ή έχει φάει αλλά έχει κάνει πάλι εμετό / διάρροια, θα πάρω κτηνίατρο, έστω και στο κινητό.
Χρόνια πολλά ξανά σε όλους!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγώ θα σε συμβούλευα καταρχήν να ηρεμίσεις λίγο.:D Δεν υπάρχει άμεσα τουλάχιστον, λόγος ακόμη να πανικαβάλεσαι.:DΑν κατάλαβα καλά χθες ο γατούλης παρουσίασε διάροια και έκανε εμμετό.Σήμερα η διάροια σταμάτησε(μάλλον εννοείς δεν πήγε στην άμμο του ακόμη) δεν έχει φάει και είναι κακοκδίαθετος. :hmm:Αν δεν αλλάξει τίποτα ως αύριο καλό θα ήταν να επικοινωνίσεις με τον κτηνίατρο σας, μια που υπάρχει αυτή η δυνατότητα.:hmm:
Προς το παρόν θα μπορούσες να βράσεις λίγο κοτοπουλάκι με ριζάκι, βοηθάει σε τέτοιες περιπτώσεις και να τον παρακολουθείς πως πάει.:)
Εύχομαι να είναι εντελώς περαστικά όλα και σύντομα ο γατούλης σου να είναι όπως και πριν.:D:D:D
Υ.Γ Χάπι ή αμπούλα ή κρέμα για ενδοπαράσιτα του δίνεις τακτικά; :hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα, απ'οτι βλέπω είμαστε και κοντά (μένω Ανω Κυψέλη). Καταρχήν όπως σε συμβουλεύει και η Νίκη..ηρέμισε. Το καλό είναι ότι δεν είναι απομονωμένος ή ότι δεν δείχνει ότι ποναει κάπως. Διαρροια συνεχίζει να κάνει; εμενα ο Τσε παλια μου εκανε πολυ τακτικά εμετούς...απο πολλες τρίχες που ετρωγε (χωρις μαλιστα παντα να βγαζει τριχομπαλες). Επισης μηπως προσφατα του αλλαξες το φαγητό ή του έδωσες κανενα μεζεδάκι που το στομαχακι του δεν αντεχει;;; δες πως παει και σήμερα και αν συνεχισει μιλα και με τον γιατρό σου..
επίσης για καλο και για κακό αν εχεις καθολου, δεν του βραζεις λιγο στηθος κοτοπουλο για να ερθει στα ίσα του το στομαχακι;;; επισης αυτό με την αποπαρασιτωση παιζει ρολο..:) αντε ευχομαι περαστικά και καλες γιορτες

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις γρήγορες απαντήσεις. Η αλήθεια είναι ότι αγχώνομαι εύκολα με αυτό τον γάτο :)
Τροφή δεν θέλω να του βάλω (π.χ. βραστό κοτόπουλο), διότι λόγω του ότι πέρασε πρόπερσι οιυρολοίμωξη και είναι στειρωμένης έχει - από εντολή κτηνιάτρου - ειδική διατροφή (αυτή την ειδική τροφή urinary). Πριν λίγο έφαγε λίγο και ήπιε λίγο νερό, και τώρα είμαι στο στάδιο που περιμένω να δω αν θα την κρατήσει ;)
Ευχαριστώ ξανά!

Καλό θα ήταν αφού τα βγάζει να περάσουν 2-3 ώρες μέχρι να τον ξαναταίσεις, να ηρεμήσει λίγο το στομάχι του.

Περαστικά.

χτες...ειχα ακριβως το ιδιο προβλημα με τον δικο μου,μονο που δεν ειχε διαρροια...παντως...μια στο τοσο δεν πειραζει να τρωνε κοτοπουλο και ας ειναι στειρωμενα...:)...σου ευχομαι πολλα πολλα περαστικα..:)

Οι εξελίξεις δεν είναι καλές :(

Ο γατούλης ουρεί κανονικά, αλλά η διάρροια συνεχίζεται. Για την ακρίβεια τώρα πια δεν έχει να βγάλει κάτι, οπότε κάθε λίγο και λιγάκι πηγαίνει ενεργηθεί, προσπαθεί, αλλά δεν κάνει τίποτα, γιατί δεν έχε φάει και τίποτα. Επίσης συνεχίζονται οι εμετοί, όπου βγάζει μόνο ένα υγρό με κάπως λευκό χρώμα.
Τον πήγα σήμερα το απόγευμα σε μία κλινική, αλλά επειδή είναι πάρα πολύ άγριος δεν μπόρεσαν να τον εξετάσουν. Θα τον ξαναπάω όμως αύριο, γιατί δεν φαίνεται κάτι που θα περάσει από μόνο του :(

καθολου δεν μου αρεσουν αυτα....καλα...ποσες μερες εχει να φαει???...η συμβουλη μου ειναι επειγοντως σε αλλο γιατρο...μα..καλα...τι σου ειπαν οτι εχει??/

Έφαγε χθες, αλλά με τη συχνότητα που έκανε διάρροια φαντάζομαι ότι έχει... αδειάσει :(

Η γιατρός στην κλινική δεν ήξερε τι να μου πει, γιατί δεν μπόρεσε καν να τον αγγίξει ή να τον ναρκώσει. Μου έδωσε μία αγωγή 7 ημερών, για το ενδεχόμενο να έχει κάποιας μορφής γαστρεντερίντιδα, και μου είπε να τον προσέξω σήμερα αν θα ουρήσει, μήπως έχει φράξει η ουροδόχος κύστη. Ο γάτος ουρεί κανονικά όμως. Θα ξαναπάω αύριο και βλέπουμε, η αλήθεια είναι ότι έχω στεναχωρηθεί και φοβηθεί πολύ.

Σου εστειλα κινητα εμπειρων κτηνιατρων εκει που εχουν πειρα και σε φοβισμενα
Καυτερα να πας σε γιατρο που εχει πειρα σε γατες και ξερει να πιανει και να ηρεμει και τα φοβισμενα

Σ' ευχαριστώ πολύ! Ελπίζω να μπορούνε κυριακάτικο :(

παρε μη φοβασαι μεχρι νατο σηκωσει καποιος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back